Re: Post your video
Θα την δω.
Ένα tip, κάτι που χρησιμοποιώ εγώ καμιά φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στερεώνω επιπλέον και μια action camera με μάνταλο κάπου σχετικά ψηλά και την αφήνω να τραβά συνέχεια. Εγώ μάλιστα έχω μια sony στην αδιάβροχη θήκη της, που και κάτω να πέσει από ψηλά δεν θα πάθει τίποτα. Την ανάβω και την ξεχνώ, άντε να την τσεκάρω 1-2 φορές από το κινητό μήπως τελειώνει η μπαταρία.
Οπότε αν δεν θέλω να κάνω cut στο μοντάζ (πχ τραγούδι - χορός όπως εδώ, ομιλία κλπ) αλλά χρειαστεί να μετακινήσω το τρίποδο, ή κάποιος περάσει και σταθεί λίγο μπροστά, ή να αλλάξω κάδρο/ζουμάρω/αλλάξω ρυθμίσεις, οτιδήποτε, εκεί αλλάζω το πλάνο από την action για όσο χρειαστεί κι ας είναι υποδεέστερο, καλύτερα από το κούνημα ή την πλάτη κάποιου. Χώρια ότι έχεις και μια 2η πηγή ήχου για καβάντζα, έστω και χάλια. Ελάχιστος κόπος παραπάνω και σε ξεαγχώνει αν δεν θες να χάσεις απολύτως τίποτα ή/και βαριέσαι/δεν έχεις χρόνο για cuts και πετυχημένα crossfades στο μοντάζ.
Συν ότι έχεις και ένα στοιχειώδες 2κάμερο έτσι και μπορεί να τύχει να πάρεις και ενδιαφέροντα ευρυγώνια πλάνα από ψηλά, πχ σε παραδοσιακούς χορούς. Η να φτιάξεις και timelapse από το βίντεο αν θελήσεις, πχ την ώρα που γεμίζει το γυμναστήριο. Για να μην σου πω και άλλες περιπτώσεις πιο τραβηγμένες, πχ χρειάζεται να πας για κυλικείο - τουαλέτα, για ένα τσιγάρο έξω αν καπνίζεις, οπουδήποτε, είσαι μόνος σου δίχως γνωστό κοντά σου και την αγαπημένη σου κάμερα στο 3ποδο, ανοίγεις το smartphone και έχεις μια πανοραμική άποψη του τι συμβαίνει όσο είσαι παραδίπλα για λίγα λεπτά.
Φυσικά μπορείς και απλά να μην χρησιμοποιήσεις τίποτα αν δεν προκύψει απρόοπτο. Ένα κούμπωσε - ξεκούμπωσε την action θα έχεις κάνει και πάλι όμως θα έχεις γλιτώσει σε άγχος.
Και αφού πρόκειται για μεγάλα συνεχή πλάνα ο συγχρονισμός στο μοντάζ είναι πανεύκολος 1 φορά στην αρχή και όπου και αν χρειαστεί αλλάζεις το πλάνο.
Αν δεν το είχες σκεφτεί, προτείνω να το σκεφτείς, αν πιστεύεις ότι δεν βολεύει σε κούρασα άδικα.