Ανέβασε το δικό σου βίντεο

Re: Post your video

To focus δεν το χάνει, το χάνω εγώ.... ήταν κουρασμένα τα μάτια μου αρκετά, η απόσταση σχετικά μεγάλη και ο φωτισμός όχι ιδανικός..

όχι, με olympus m5 σε manual εστίαση, στο χέρι και λίγα με ένα μικρό μονόποδο. Στην κορυφή της εξέδρας, τα πιο κοντινά πλάνα που φαίνονται 4-5 παιδιά είναι στα 100-110 (35mm) mm, και τα λίγα πλάνα από τη μπάντα είναι με ψηφιακό Χ2 γιατί ήταν ακόμα πιο μακριά.

Οπότε κάποιες φορές εστίαζα και μετά κοιτούσα την εκδήλωση και έριχνα και κλεφτές ματιές στην LCD για καδράρισμα μόνο, αλλά μπορεί να ακουμπούσα λίγο και το δαχτυλίδι κρατώντας.... κάποιες φορές επειδή άλλαζα το zoom ή κάδρα ή τα παιδιά άλλαζαν θέση εστίαζα λίγο.... εμπειρικά... ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις και βράδυ, και δίχως τα γυαλιά της μικρής πρεσβυωπείας που προσφάτως απέκτησα, ε, έχω ένα μικρό θεματάκι.

Είχα πει ότι δεν θα τραβήξω και θα ευχαριστηθώ την εκδήλωση, ήμουν και πολύ κουρασμένος, έτσι κι αλλιώς πάντα είναι 4-5 καθηγητές ή γονείς που καλύπτουν πλήρως, αλλά τελικά δεν κρατήθηκα....

Last edited:
Απάντηση: Re: Post your video

Πρεσβυωπία ωχ, καλώς τον , στα 40μου πούλησα όλους σχεδόν τους μανουαλ φακούς που εϊχα (και τωρα τους ψαχνω και δεν τους βρίσκω) γιατί ακόμη δεν εϊχαν βγεί στις μηχανές τεχνικές focus magnify assist, focus peaking κλπ. Βεβαια η παλια ΕΜ5 που μάλλον έχεις τώρα δεν διαθέτει focus peaking (έχει ένα art filter εναλλακτικά) και θα σε δυσκολεύει λϊγο αλλά για τα χρονάκια της το βίντεο δεν εϊναι καθόλου άσχημο, ειδικά στο χέρι τραβηγμένο (αν και βεβαια ήσουν καθισμένος και πιο σταθερός), δεϊχνει κατα την γνώμη μου πως ενας μπαμπάς μπορεί να καλύψει την σχολική γιορτή με επιτυχία κάνοντας χρήση μηχανής πενταετίας (και βάλε) αφιερώνοντας λίγο χρόνο ωστε να εξοικιωθεί με τη χειροκίνητη εστίαση.

Βασίλη για 500mm απο σταθερή θέση (αν ήσουν) οκ βλέπω γενικα την σταθεροποίηση αν και εκεί στο 1.30-1.40 γίνεται ενας μικρός χαμός και όντως θες δραμαμίνες ..., τα γρήγορα ζουμ στο ζευγάρι δειχνουν ότι η μηχανή κρατά εϋκολα την εστίαση αν και εμένα προσωπικα με κουράζει τέτοια ταχύτητα στο ζουμ.

Last edited:

Διόρθωση, έκανα λάθος ήμουν με τον 24-70mm GM και τράβηξα max στα 210mm .... μπέρδεψα τα κλιπάκια... η κίνηση μου ακολουθούσε τη κάμερα που είχαν αναλάβει τη δουλειά ως κάποιο σημείο.
Ευχαριστήθηκα τη κάμερα στα ζουμ που δεν χόρευε πολύ αντίθετα κρατήθηκε..... τα χέρια ακόμη κρατάνε αντίθετα με τα γόνατα.

Re: Απάντηση: Re: Post your video

Πρεσβυωπία ωχ, καλώς τον , στα 40μου πούλησα όλους σχεδόν τους μανουαλ φακούς που εϊχα (και τωρα τους ψαχνω και δεν τους βρίσκω) γιατί ακόμη δεν εϊχαν βγεί στις μηχανές τεχνικές focus magnify assist, focus peaking κλπ. Βεβαια η παλια ΕΜ5 που μάλλον έχεις τώρα δεν διαθέτει focus peaking (έχει ένα art filter εναλλακτικά) και θα σε δυσκολεύει λϊγο αλλά για τα χρονάκια της το βίντεο δεν εϊναι καθόλου άσχημο, ειδικά στο χέρι τραβηγμένο (αν και βεβαια ήσουν καθισμένος και πιο σταθερός), δεϊχνει κατα την γνώμη μου πως ενας μπαμπάς μπορεί να καλύψει την σχολική γιορτή με επιτυχία κάνοντας χρήση μηχανής πενταετίας (και βάλε) αφιερώνοντας λίγο χρόνο ωστε να εξοικιωθεί με τη χειροκίνητη εστίαση.

Βασίλη για 500mm απο σταθερή θέση (αν ήσουν) οκ βλέπω γενικα την σταθεροποίηση αν και εκεί στο 1.30-1.40 γίνεται ενας μικρός χαμός και όντως θες δραμαμίνες ..., τα γρήγορα ζουμ στο ζευγάρι δειχνουν ότι η μηχανή κρατά εϋκολα την εστίαση αν και εμένα προσωπικα με κουράζει τέτοια ταχύτητα στο ζουμ.

Για του Απόλλωνα, ε με τόσο ζουμ μαγικά δεν μπορούν να γίνουν. Μια χαρά usable είναι.

Κώστα στο μισό βίντεο ήμουν όρθιος στην κορυφή των κερκίδων, με ένα απλό μονόποδο. Για το focus, με τόση κίνηση και κακό φωτισμό, δεν θα εμπιστευόμουν οποιοδήποτε caf. Καλύτερα λίγο out of focus που και που παρά να αρχίσει να κάνει το AF τα δικά του και να αποσπά την προσοχή.

Η ποιότητα του αρχείου έχει επιβαρυνθεί και από την αρκετή συμπίεση που έφαγε πριν ανέβει. Η γιορτή τελείωσε Παρασκευή βράδυ και Σαββάτο μεσημέρι τους το είχα πάνω γιατί ξέρω ότι πολλά παιδιά θα έφευγαν για διακοπές, είχαν ρίξει πολύ κόπο με πρόβες 5 το πρωί κλπ και ήθελα να τα ευχαριστήσω άμεσα! Υπ´ όψιν, χορογραφίες ντύσιμο κουστούμια κλπ τα πάντα μόνα τους...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.youtube.com/watch?v=KR183si5p_0&t=4s

H παρουσίαση στα αγγλικά για τα ακουστικά AKG Q701.
Ελληνική γραπτή παρουσίαση υπάρχει εδώ.

Θα εκτιμούσα σχόλια, συμβουλές κτλπ για το κομμάτι του βίντεο. Το μπλα μπλα της παρουσίασης μπορείτε να το παραλείψετε αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα.

Απάντηση: Post your video

Μάνο πολύ καλη προσπάθεια!
Επειδη το ζήτησες, μερικές - υποκειμενικές πάντα - επισημάνσεις:
1.Ενώ είναι καλό το κάδρο μαυρο με το γαλαζωπό φόντο τα bokeh λαμπάκια είναι λίγο σκληρά και κλέβουν απο το θέμα.
2. Είναι μαύρα τα ακουστικά, φοράς μαύρα και εσύ και είσαι πίσω τους, και χάνονται.
-Ή κάτσε στα πλάγια ή βάλε μια κόντρα φώς να γράφει το περίγραμμα ταους να ξεχωρίζουν απο εσένα.
3. Έχεις το φακό πολύ κοντά στα χέρια σου και η παραμικρή κίνηση έκφρασης γεμίζει το κάδρο και "διογκόνεται" κλέβοντας πάλι τη παράσταση και αποσυντονίζοντας το θεατή απο το θέμα.
Κουνας ψιλοάσκοπα περα δώθε τα ακουστικά με κάθε λέξη.
-Η μείωσε τα gestures (συνιστώ να γίνονται πιο διακριτικά και όχι συνέχεια είναι σαν τα κεφαλαία) ή άνοιξε το πλάνο.
4. Τα 'εφφεδάκια' blinking etc transitions, καλά είναι αρκει όμως να εξυπηρετούν και να μή γίνονται αυτοσκοπός.
5. Script, through-line: Μου φαίνεται πως πετάγεσαι απο το ένα θέμα στο άλλο και παρά την αρκετή διάρκεια του βίντεο, μερικά θέματα χάνονται γιατι κόβει απότομα απο το πρηγούμενο στο επόμενο.
-Μια δόμη με τα κύρια σημεία με max 3 υποδιαιρέσεις (το μυαλό αντιλαμβάνεται με chunking data, είναι καλός αριθμός το 3) και δώσε χώρο πριν και μέτα να αφομίωσει ό άλλος ή και βάλε τιτλάκι αντι να μπαίνιεις κατευθείαν.
6. Δεν χρειάζονται επιτηδευμένες γραμματοσείρες, καλύτερα να είναι απόλυτα κατανοητές και αν διαβάζονται έυκολα. Επίσης χρησιμοποιείς άλλη στις λεζάντες πριν και άλλη μετά στα θετικα/ αρνητικά δημιουργώντας inconsistency
- διάλεξε μια και παίξε με bold normal & size.
7. Bαλε ενότητες στο youtube για εύκολο navigation με links στο χρονικό σημείο.
Ιδιως σε τέοιο μήκος βίντεο και με τη θεματολογία βοηθούν πολύ για εύκολη πλοήγηση οι ενότητες και κρατάνε αυτόυς που βαριούνται ευκολα και φέυγουν.

To mercali v4 τι λέει απο υποστήρηξη gpu? Γιατί με το 3 που έχω (ή το ΙΙ που έχει ενσωματωμένο το vegas) έχω κάψει πολλά KW με τον επεξεργαστή να δουλεύει τέρμα ώρες...

Κάποτε ήταν πρώτο στο κύμα. Το μεγαλύτερο βιομηχανικό κτήριο της πόλης και σχεδόν συνομήλικο (έναρξη λειτουργίας Σεπτέμβριος του 1900) με το άλλο εγκαταλελειμμένο Φιξ.
Πολλές ιστορίες και συμφέροντα το άφησαν μέχρι σήμερα στη μοίρα του από το 90 περίπου που εγκαταλείφθηκε, ενώ πριν καμιά 10ετία είχαν αρχίσει κάποιες εργασίες για ένα υπόγειο πάρκινγκ.
manufactureofsem20skin_0013crop.jpg

Μου ήρθε εντελώς ξαφνικά και ανοργάνωτα να πάω ένα πρωί, και όταν γύρισα κατάλαβα πως ξέχασα να μπω στη αποθήκη... έτσι χρειάστηκε ακόμη μια επίσκεψη αστραπή.
Σε πυρκαγιά του 1950 (ή 51) καταστράφηκε όλο το εσωτερικό και το επάνω τμήμα για αυτό και οι διαφορές με την φώτο στον επάνω όροφο καθώς και η εσωτερική δομή από μπετό.
Ακόμη ένα κτήριο που σχεδίασε ο Ποζέλι.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Post your video

Πολυ καλό Χρήστο!
Όμορφα πλάνα, ατμοσφαιρικά με καλή κίνηση.
Και το "soundtrack" που διάλεξες δένει και σε πάει πισω στο χρόνο...

Λόγω της αρκετής διάρκειας του, ίσως να προσέθετες μερικά στοιχεία - info - λεζάντες, με γράμματα που έρχονται και σβήνουν, σε ανάλογο ύφος, περιγραφικά των highlights απο αυτά που βλέπουμε;
Πιστεύω θα βοηθήσει τον θεατή στη περιήγηση πίσω στην ιστορία του κτιρίου και πιο όλοκληρωμένο σαν μίνι νοκυμαντέρ.

Όπως είναι τώρα,πιο experimental κατέυθυνση έχει ή ως καλα πλάνα για b-roll /stock footage.