Ανωνυμία στο internet (πως γίνεται)

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
Αφορμή για το νήμα που άνοιξα, είναι ότι τα καλοκαίρια διαβάζω βιβλία και έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο "Φάκελος Σνόουντεν". Αν και κατά την γνώμη μου κακογραμμένο, έχει κάποιες απίστευτες πληροφορίες για το πως ο κάθε ένας μας παρακολουθείται και τα ίχνη του καταγράφονται καθώς περιηγουμαστε στο internet, μιλάμε στα κινητά, κλπ...

Όπως αναφέρεται η παρακολούθηση δεν είναι επιλεκτική, αλλά καθολική σε πραγματικό χρόνο και με αποθήκευση ιστορικού.

Δηλαδή ανά πάσα στιγμή κάποιοι (μυστικές υπηρεσίες και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτές) μπορεί να έχουν το προφιλ κάθε χρήστη του internet και την "τηλεφωνική του αλυσίδα" δηλαδή όλοι όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

Πριν αναφερθώ σε αντίμετρα που μπορούμε να πάρουμε για να αποφύγουμε αν θέλουμε αυτή την παρακολούθηση, (ανοίγω το νήμα για να βρούμε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες και λειτουργικές λύσεις) αξίζει να διαβάσουμε τον πρόλογο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος δεν το κάνω για διαφήμιση του βιβλίου, απλά για να γνωρίσουμε τι αντιμετωπίζουμε:
Περίληψη

http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5764-6

Όλα ξεκίνησαν με ένα ανυπόγραφο e-mail: «Είμαι ανώτερο στέλεχος της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών».


Ακολούθησε η πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, έργο ενός ασυνήθιστου ανθρώπου. Οι συνέπειες συντάραξαν τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ομπάμα και τον Κάμερον ως τους προέδρους της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ινδονησίας και την καγκελάριο της Γερμανίας. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ένας νεαρός άσος της πληροφορικής που εργαζόταν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής, αποκάλυψε με ποιον τρόπο ο ισχυρός αυτός οργανισμός χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κατασκοπεύει ολόκληρο τον πλανήτη. Οι κατάσκοποι το χαρακτηρίζουν ως «κυριαρχία στο διαδίκτυο». Άλλοι το χαρακτηρίζουν ως τον θάνατο της ιδιωτικότητάς μας.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των ενεργειών του Σνόουντεν και των δημοσιογράφων που δέχτηκαν πιέσεις από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας προκειμένου να θάψουν αυτή την εκπληκτική αποκλειστικότητα.

Η ιστορία του Σνόουντεν θυμίζει θρίλερ που εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχίζοντας από τη μέρα που εγκατέλειψε την εντυπωσιακή φίλη του στη Χαβάη κουβαλώντας τέσσερις φορητούς υπολογιστές γεμάτους μυστικά, ως τις βδομάδες της διαρροής πληροφοριών στο Χονγκ Κονγκ και του αγώνα του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Έχοντας πλέον παγιδευτεί στη Μόσχα, ένα μοναδικό θύμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί κατασκοπείας στις ΗΠΑ, καθώς και με ένα αβέβαιο μέλλον στην εξορία.

Τι οδήγησε τον Σνόουντεν να θυσιαστεί; Ο βραβευμένος δημοσιογράφος της Guardian Λουκ Χάρντινγκ απαντά στο ερώτημα που οφείλει να προβληματίσει κάθε πολίτη της διαδικτυακής εποχής.

edward_snowden.jpg
 
Ασχετα τι γραφει το βιβλιο ,νομιζω οτι ειναι μια εξαιρετικη ευκαιρια για αυτους που δεν ξερουν ,αλλα θελουν να μαθουν (εγω πχ), μερικους τροπους για το πως μπορει (αν μπορει) να προστατευθει η ανωνυμια στο διαδικτυο και αν αυτο ειναι σωστο.
Ερωτω λοιπον, εγω ο ασχετος.
Ειμαι σε ενα χωριο της Ελλαδος που εχει δωρεαν internet......με ποιο τροπο μπορουν να ανακαλυψουν ποιος μπαινει που??????
Ποσο λεπτο ειναι αυτο το θεμα!!
Στο χωριο μπορει να μπει ο φουκαρας που θελει να κανει μια γνωριμια με γυναικα στο διαδικτυο(και καλα κανει) αλλα και ο ξεφτιλας ο γ@μημενος παιδεραστης που " γλυκοκοιταει" την κορη μου (και πρεπει να τον γδαρουν ζωντανο).
Εδω τι σκ@τ@ ανωνυμια πρεπει να υπαρχει και γιατι???
 
Οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται σε ένα δύκτιο καταγράφεται η IP που θα πάρει η συσκευή. Ποιό σημαντικό είναι ότι καταγράφεται και η MAC address της συσκευής που είναι μοναδικός αριθμός οπότε μπορεί να ταυτοποιηθεί έυκολα.
 
Οι άνθρωποι που θέλουν να περιηγηθούν ανώνυμα στο internet, χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες.

Ας αρχίσουμε με τους κακούς. Οικονομικό έγκλημα, μυστικές υπηρεσίες, τρομοκρατικές οργανώσεις, παιδεραστές, κακόβουλοι χάκερς, πολιτικοί κατάσκοποι...

Καλοί; υποτίθεται ότι είμαστε εμείς που πειραματικά για το όνομα της ελευθερίας, θέλουμε να μην παρακολοθούμαστε. Τι θα κερδίσουμε; Απλά πολύ κόπο, χρόνο, διάβασμα, και στο τέλος θα βαρεθούμε και θα κάνουμε login ξανά από τα αγαπημένα μας Windows, και το Gmail.....

Aς αρχίσουμε από τα βασικά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε για εμένα υπάρχει καταγεγραμμένη η διαδικτυακή μου κίνηση. Δηλαδή αν κάποιος έχει πρόσβαση, έχει το προφίλ μου εργασιακά, πολιτικά, ερωτικά, κοινωνικά και φυσικά περισσότερο από όλα καταναλωτικά.
 
Aς αρχίσουμε με τα βασικά.

Λειτουργικό σύστημα.

Windows.
Όποιος για πρώτη φορά έχει χρησιμοποιήσει μια εναλλακτική διανομή του Linux από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν, θα διαπιστώσει πρώτα πρώτα ότι το internet στο Linux πετάει. Γιατί είναι τόσο ταχύτερο; Τα Windows χρησιμοποιούν 25% του bandwidth της παροχής μας για δικούς τους σκοπούς. Να ενημερώνουν το λειτουργικό, να ελέγχουν το σύστημα, για λόγους ασφαλείας και για άλλους σκοπούς....

Apple (OS X...)
Το λειτουργικό της Apple αν και βασίζεται σε unix δεν χαίρει εκτίμησης από τους hackers καθώς περιλαμβάνει υπηρεσίες που "επικοινωνούν" με διάφορους servers για το καλό του λειτουργικού υποτίθεται.

Ubuntu:
Το δωρεάν λειτουργικό που φτιάχτηκε για να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές χωρίς κόστος, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, έχει χρηματοδοτηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος απο βρετανικές πηγές.

Αν και δεν είναι απόλυτο, όσοι θέλουν να έχουν ανωνυμία στο internet αποφεύγουν τα 3 παραπάνω λειτουργικά για ευνόητους λόγους. Πιο προχωρημένοι απενεργοποιούν τις υπηρεσίες των λειτουργικών που είναι ύποπτες για διαρροή των δεδομένων.

Mια απλή μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά για ανώνυμο surfing είναι διάφορες διανομές του Linux με το λειτουργικό να είναι σε USB στικάκι. Μετά ο χρήστης δημιουργεί νέους λογαριασμούς στις υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσει. Φυσικά δεν νοείται καν να κάνει κάποιος login σε Google, Facebook με τους κανονικούς λογαριασμούς.
 
Last edited:
Ποιά ανωνυμία;
Δεν πιστεύω ότι είναι πλέον εφικτό.
Όποιος θέλει ανωνυμία, καλύτερα να μην μπαίνει στο internet.
Σε μια τυπική εταιρία να εργάζεσαι, χαίρεται η ανωνυμία.
Web banking, social media, amazon, ebay, paypal, emails...
Καθημερινά εργαλεία της πλειοψηφίας των χρηστών... χαίρεται η ανωνυμία.
 
Η ανωνυμία, κατ' εμέ δεν υφίσταται όταν υπάρχει ψηφιακό ίχνος. Προσωπικά πάντα, το "σκαλίζουν" περισσότερο και το ψάχνουν, μόνο στις περιπτώσεις που θίγονται, κινδυνεύουν, καταπατούνται, ή απλά μπορεί και να αναφέρονται κάποια πρόσωπα, καταστάσεις, οικονομικά και πολιτικά μυστικά, τα οποία δεν είναι ακόμα η ώρα τους να γνωστοποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες. Τα υπόλοιπα που υποτίθεται πρόλαβαν και διέρρευσαν, απλά τη στιγμή εκείνη, δεν παίζουν πια κάποιο σημαντικό ρόλο.
Μία θλιβερή πραγματικότητα, που πιστεύω ότι δεν μπορεί να την επηρεάσει κάτι.

Υ.Γ. Πάντα ελπίζω ότι μπορεί να κάνω λάθος. :chinscratch:
 
Υπάρχουν δύο βασικές ενέργειες που κάνουμε όταν έχουμε internet.
Επικοινωνούμε (άρα θέλουμε τα μηνύματα μας να είναι κρυπτογραφημένα και να μη είναι αναγνώσιμα).
Διαβάζουμε πληροφορίες μέσα από web browsers και μηχανές αναζήτησης (άρα θέλουμε να μην μπορούν να εντοπίσουν τι διαβάζουμε).
 
Ανωνυμία δεν υπάρχει, ξεχαστετο. Οποίος έχει τέτοια προβλήματα καλό εναι σιγά σιγά να βάζει στην άκρη οτιδήποτε συνδέεται στο internet, οτιδήποτε συνδέεται στο gsm δίκτυο ,στην τηλεφωνική του γραμμή κτλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης καλο ειναι να μην συγχέουμε την ανωνυμία με την δυνατότητα εύρεσης της επωνυμίας.
Δεν σημαίνει οτι οταν μιλάμε με τον φίλο μας / κοπέλα μας κτλ κτλ στο skype η στο hangouts υπαρχει καποιος απο πισω που παρακολουθεί τι λέμε και γελάει με τις κοτσάνες που γράφουμε.
Ομως εαν πρέπει να με παρακολουθήσουν, στοχευμένα, γιατι κάποιος λόγος θα υπάρχει, τοτε αυτό φυσικά ειναι εφικτό να γινει και θα πρέπει να ειναι εφικτό να γινει.
 
Δεν σημαίνει οτι οταν μιλάμε με τον φίλο μας / κοπέλα μας κτλ κτλ στο skype η στο hangouts υπαρχει καποιος απο πισω που παρακολουθεί τι λέμε και γελάει με τις κοτσάνες που γράφουμε.

Μα ....... απο αυτες τις κοτσανες θα σ'εχουν στο χερι ΑΝ καποτε βρεθεις σε μια θεση "ευθυνης" (πολυ κρισιμης για αυτους).
Μια και μοναδικη τσοντα να κατεβασεις απο το internet ..... τελειωσες ! Σε παιζουν μονοτερμα για μια αιωνιοτητα.
Ποσο μαλλον ..... για κατι πολυ σημαντικοτερο (οπως τις "μαλακιες" που σας γραφω για πατενταριση νεας μικροβιακης ζωης,
Resource based economy, κλπ, κλπ) η τις ριζοσπαστικες συζητησεις σας (για οτιδηποτε) με καποιο φιλο και γνωστο σας.

ΜΟΝΟ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ (και η δικη σας, φυσικα).
Γιατι δεν εχει αλλο κουραγιο και σφριγος να παλευει δαιμονες, φανερους και αορατους.

Οσον αφορα το τι γινεται με την επιλεκτικοτητα, το γραψε ο Aikon >
"Όπως αναφέρεται η παρακολούθηση δεν είναι επιλεκτική, αλλά καθολική σε πραγματικό χρόνο και με αποθήκευση ιστορικού."

EDIT:
Oσον αφορα την κρυπτογραφηση ....
" As of 2004, a message encrypted using a 109-bit key elliptic algorithm had been broken by brute force "
Σημερα, διαννυουμε το 2014 ..... τα 128μπιτα κλειδια (συμμετρικα) ειναι βουτυρο για ψωμακι (χακερα).
 
Last edited:
τεράστιο θέμα και μεγάλης σημασίας

Κατ' αρχήν κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί, για τακτικές που πιστεύαμε ότι εφαρμόζονται μόνο από απολυταρχικά καθεστώτα.

Δεύτερον τις πληροφορίες που μας αφορούν δεν τις έχουν δεδομένες. Διεξάγεται ένας καθημερινός αόρατος πόλεμος από αυτούς που θέλουν να μας τις κλέψουν και εμάς, και είτε αυτοί λέγονται κυβερνήσεις (που παρανομούν), είτε μεγάλες εταιρείες , είτε κυβερνομαφία, είτε ο περίεργος γείτονας ή συνάδελφος.

Στο χέρι μας είναι να τα δώσουμε όλα ή να τους κάνουμε τη ζωή εύκολη ή δύσκολη.

Η λογική του από τη στιγμή που θα συνδεθείς στο ίντερνετ, τέλος η ανωνυμία είναι παραπλανητική.

Για να μην προκαλέσω flame με τα σύγχρονα λειτουργικά (αν και είναι γνωστό ποια ρουφιανεύουν κατά κόρον) θα αναφέρω το γνωστό παράδειγμα με τον media pleyer παλαιότερων παραθύρων που κατέγραφαν σε server της εταιρείας ποιες ταινίες βλέπεις. Αν χρησιμοποιούσες άλλον Player αυτό δεν γινότανε.
Άλλα δεδομένα μοιράζεις δεξιά και αριστερά αν χρησιμοποιείς mint linux πχ και άλλα αν χρησιμοποιείς osχ.

Και όσον για την αποκρυπτογράφηφη, δεν ξέρω σίγουρα κατά πόσον είναι δυνατόν το σπάσιμο των τελευταίων τεχνικών, αλλά ακόμη και να ήταν δυνατό , απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ και δε θα ήταν δυνατό να εφαρμοστεί σε μεγάλο αριθμό δεδομένων, δηλαδή αν εφαρμοζόταν μαζικά η κρυπτογράφηφη.


Και άλλο η ανωνυμία όλων μας και άλλο αυτού που κάνει σοβαρή παρανομία και υπάρχει εισαγγελική εντολή. Αυτόν θα τον βρούνε έτσι και αλλοιώς (εκτός αν πρόκειται για ιδιαίτερα ικανό hacker αλλά και πάλι ένα λάθος αρκεί και θέμα χρόνου είναι να γίνει).
 
Last edited:
Το δίκτυο Tor, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο γνωστός τρόπος για ανώνυμο web surfing, και κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων. Χρησιμοποιείται από κρατικές υπηρεσίες, βιομηχανίες, πολιτικές κινήσεις, και hackers. Eϊναι ελεύθερο λογισμικό, στο internet υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτό:

http://el.wikipedia.org/wiki/Tor
"To Tor (συντομογραφία του The onion router) είναι ένα σύστημα που δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα ανωνυμίας στο Διαδίκτυο. Το λογισμικό πελάτη Tor δρομολογεί τη διαδικτυακή κίνηση μέσω ενός παγκόσμιου εθελοντικού δικτύου διακομιστών με σκοπό να αποκρύψει την τοποθεσία ενός χρήστη ή τη χρήση της κίνησης από οποιονδήποτε διεξάγει διαδικτυακή παρακολούθηση ή ανάλυση της διαδικτυακής κίνησης. Η χρήση Tor κάνει δύσκολη την ανίχνευση διαδικτυακής δραστηριότητας του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου επισκέψεων σε κάποια ιστοσελίδα, διαδικτυακές αναρτήσεις, προγράμματα άμεσων μηνυμάτων και άλλων μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας, κι έχει σκοπό να προστατεύσει την ατομική ελευθερία, την ιδιωτικότητα και τη δυνατότητα του χρήστη να διεξάγει εμπιστευτικές εργασίες χωρίς να καταγράφονται οι διαδικτυακές δραστηριότητές του. Το “Onion routing” αναφέρεται στη στρωματοποιημένη φύση της υπηρεσίας κρυπτογράφησης: τα αρχικά δεδομένα κρυπτογραφούνται και επανακρυπτογραφούνται πολλές φορές, έπειτα στέλνονται μέσω διαδοχικών κόμβων του Tor, ο καθένας από τους οποίους αποκρυπτογραφεί ένα «στρώμα» κρυπτογράφησης προτού μεταφέρει τα δεδομένα στον επόμενο κόμβο και τελικά στον προορισμό τους. Αυτό μειώνει την πιθανότητα να αποκρυπτογραφηθούν ή να γίνουν κατανοητά κατά τη μεταφορά τους τα αρχικά δεδομένα. Το Tor είναι ελεύθερο λογισμικό πελάτη και η χρήση του είναι δωρεάν."
onionroutingfig7.png
 
Μούφα , εγώ έφαγα ban από ένα και γaμο , ικανό "κομπουτερακια" , ( administrator σε αμερικανικο ( όχι γνωστό ) forum ) και μετά πείρα το TOR , έκανα log in με το banned account μου , αλλα έφαγα ξανά ban και μετά δεν μπόρεσα να κάνω KIX , ούτε με TOR ούτε με PROXY ( άσε που δεν ξέρω πως χρησιμοποιείτε ) ούτε με ΤΙΠΟΤΑ .

Αυτό βεβαια έγινε σε internet cafe , που η IP είναι στατική.

Αλλα tor ήταν αυτό , πως με έκανε ban ενώ είχα TOR ?

Απλά ήταν πολύ καλός hacker η προγραμματιστής η δεν ξέρω και εγώ τι.

Από το facebook , μέσο steam που έμαθα το όνομα του και μετά τον βρήκα στο facebook ( μετά από πολύ ταλαιπωρία και matching φωτογραφιών ) , είδα ότι έχει σπουδάσει κάτι σχετικά με PC και προγραμματισμούς.

Αν ένας τέτοιος βρεθεί , πάει το TOR πάνε ΟΛΑ.

Άντε γεια... Την πάτησα και έμαθα να φέρομαι πιο κοσμια και έχω καιρό να φάω Ban :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορώ βεβαια να χρησιμοποιήσω VPN server , αλλα ΠΟΥ λεφτά....

Και δεν αξίζει τον κόπο , καλά αγγλικά δεν ξέρω ( ακαδημαϊκού επιπεδου ) για να τον αποστομώσω , αυτόν και την ELITE / έξυπνη παρέα του , οποτε το αφίσα το ζήτημα και τώρα πια έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τώρα κάνω browsing από PS3 , ούτε Windows , ούτε να με παρακολουθούν , αλλα και αν το κάνουν , δεν έχω κάτι να κρύψω έτσι και αλλιώς.
 
Login με banned account; Και τι περίμενες να μπεις επειδή είχες Τor; Σαν να πας και να χτυπάς το κουδούνι με την ίδια φάτσα να σε βλέπουν στο ματάκι αλλά αυτή το φορά με σορτσάκι αντί παντελόνι να σε λυπηθούν να μπεις πάλι μέσα! Σαν να σε τσακώσει τρίτη φορά η γυναίκα σου με άλλη στο κρεβάτι και να της πεις: Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!
 
Κατα αρχήν υποθέτουμε ότι δεν γνωρίζουμε τα βασικά.

Δηλαδή μας δίνουν έναν υπολογιστή και μας λένε:
Αυτός ο υπολογιστής εδώ και 1 λεπτό είναι τελείως καθαρός και ανώνυμος. Μπορείς να περιηγηθείς στο internet ανώνυμα.
Αμέσως εμείς κάνουμε login στο yahoo ή το google account ή το facebook με τον λογαριασμό μας. Μόλις "κάψαμε" την ανωνυμία μας...
Άρα η περιήγηση ανώνυμα στο internet προυποθέτει την δημιουργία λογαριασμών που πάντα θα χρησιμοποιούνται μέσα από ανώνυμη περιήγηση, και ποτέ δεν θα γίνει σε αυτούς login από την πραγματική μας ip. Πως φτιάχνουμε τέτοιους λογαριασμούς το 2014; Δύσκολα στις γνωστές υπηρεσίες καθώς θέλουν πλέον πραγματικές ip.

Ας δούμε ένα βασικό setup υπολογιστή για ανώνυμη περιήγηση που μπορούμε να κάνουμε σχετικά γρήγορα, και εύκολα.

Από την σελίδα https://tails.boum.org/index.en.html κατεβάζουμε το ISO και φτιάχνουμε ένα live usb stick.

Κάνουμε εκκίνηση (boot) από το usb στο laptop ή το pc μας και σε 5 λεπτά περίπου, (αργεί λιγάκι) έχουμε αμέσως έναν ανώνυμο υπολογιστή στο internet (αφού κάνουμε σύνδεση στο internet) μέσα από το λειτουργικό.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να μπούμε στο internet. Aνοίγουμε τον TOR browser και είμαστε μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν κάνουμε login στο Google! είπαμε δεν είμαστε τόσο ανόητοι να την πατήσουμε στα 5 πρώτα λεπτά. Bάζουμε αρχική σελίδα την https://startpage.com/. Aπό εδώ και πέρα αυτή είναι η μηχανή αναζήτησης που θα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε να μείνουμε ανώνυμοι. Παρόλο που χρησιμοποιεί την μηχανή της Google, δεν φυτεύει στον browser τα τρομερά cookies που δεν λήγουν ούτε το έτος 3014....

Μια καλή κοπέλα μας λέει μερικές συμβουλές για το Tail:
http://www.youtube.com/watch?v=04mzYuhl8f4

Άλλη μια καλή κοπέλα (πιο mature) μας λέει μερικές συμβουλές για την startpage:
http://www.youtube.com/watch?v=BJBUP0TwVbs
 
Last edited:
Μα ....... απο αυτες τις κοτσανες θα σ'εχουν στο χερι ΑΝ καποτε βρεθεις σε μια θεση "ευθυνης" (πολυ κρισιμης για αυτους).
Μια και μοναδικη τσοντα να κατεβασεις απο το internet ..... τελειωσες ! Σε παιζουν μονοτερμα για μια αιωνιοτητα.
Ποσο μαλλον ..... για κατι πολυ σημαντικοτερο (οπως τις "μαλακιες" που σας γραφω για πατενταριση νεας μικροβιακης ζωης,
Resource based economy, κλπ, κλπ) η τις ριζοσπαστικες συζητησεις σας (για οτιδηποτε) με καποιο φιλο και γνωστο σας.

ΜΟΝΟ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ (και η δικη σας, φυσικα).
Γιατι δεν εχει αλλο κουραγιο και σφριγος να παλευει δαιμονες, φανερους και αορατους.

Οσον αφορα το τι γινεται με την επιλεκτικοτητα, το γραψε ο Aikon >
"Όπως αναφέρεται η παρακολούθηση δεν είναι επιλεκτική, αλλά καθολική σε πραγματικό χρόνο και με αποθήκευση ιστορικού."

EDIT:
Oσον αφορα την κρυπτογραφηση ....
" As of 2004, a message encrypted using a 109-bit key elliptic algorithm had been broken by brute force "
Σημερα, διαννυουμε το 2014 ..... τα 128μπιτα κλειδια (συμμετρικα) ειναι βουτυρο για ψωμακι (χακερα).


ναι εσενα θα κυνηγήσουν για τις χαζομάρες που λες! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μούφα , εγώ έφαγα ban από ένα και γaμο , ικανό "κομπουτερακια" , ( administrator σε αμερικανικο ( όχι γνωστό ) forum ) και μετά πείρα το TOR , έκανα log in με το banned account μου , αλλα έφαγα ξανά ban και μετά δεν μπόρεσα να κάνω KIX , ούτε με TOR ούτε με PROXY ( άσε που δεν ξέρω πως χρησιμοποιείτε ) ούτε με ΤΙΠΟΤΑ .

Αυτό βεβαια έγινε σε internet cafe , που η IP είναι στατική.

Αλλα tor ήταν αυτό , πως με έκανε ban ενώ είχα TOR ?

Απλά ήταν πολύ καλός hacker η προγραμματιστής η δεν ξέρω και εγώ τι.

Από το facebook , μέσο steam που έμαθα το όνομα του και μετά τον βρήκα στο facebook ( μετά από πολύ ταλαιπωρία και matching φωτογραφιών ) , είδα ότι έχει σπουδάσει κάτι σχετικά με PC και προγραμματισμούς.

Αν ένας τέτοιος βρεθεί , πάει το TOR πάνε ΟΛΑ.

Άντε γεια... Την πάτησα και έμαθα να φέρομαι πιο κοσμια και έχω καιρό να φάω Ban :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορώ βεβαια να χρησιμοποιήσω VPN server , αλλα ΠΟΥ λεφτά....

Και δεν αξίζει τον κόπο , καλά αγγλικά δεν ξέρω ( ακαδημαϊκού επιπεδου ) για να τον αποστομώσω , αυτόν και την ELITE / έξυπνη παρέα του , οποτε το αφίσα το ζήτημα και τώρα πια έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τώρα κάνω browsing από PS3 , ούτε Windows , ούτε να με παρακολουθούν , αλλα και αν το κάνουν , δεν έχω κάτι να κρύψω έτσι και αλλιώς.

φιλε μου ,εδώ ισχύει το "η ημιμαθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας". Αν ησουν αμαθής να ελεγες απλά "δεν ηξερα παδιά ,το έφαγα το ban". Τωρα ομως απαξιώνεις και ενα πολυ ασφαλές (για την ώρα) και φιλοσοφημένο δίκτυο.
 
ναι εσενα θα κυνηγήσουν για τις χαζομάρες που λες! :p

Ρητορικη η αναφορα σε μενα ...
Εννοω, ατομα που εχουν εμφυτη ταση να σκαλιζουν πραγματα που οι αλλοι θεωρουν δεδομενα (η ανυπαρκτα).
Σε ΚΑΜΙΑ κυβερνηση δεν αρεσουν τετοια ατομα (εννοειται, πολυ πιο κατιρτησμενα απο μενα και σε καποιο αναλογο ποστο).
Τους αλλους που κλεβουν, σφαζουν, βιαζουν ... τους κυνηγουν και εκεινους αλλα ... χωρις να τους ταξινομουν ως Νο1 απειλες.

Θα ηταν χρησιμο και διασκεδαστικο να γραφαμε ο καθενας (εδω μεσα) ... τι θεωρουμε ΕΜΕΙΣ Νο1 απειλη για μια μυστικη υπηρεσια.

(αν μην τι αλλο ... θα γελασουμε ....:p)
 
Ρητορικη η αναφορα σε μενα ...
Εννοω, ατομα που εχουν εμφυτη ταση να σκαλιζουν πραγματα που οι αλλοι θεωρουν δεδομενα (η ανυπαρκτα).
Σε ΚΑΜΙΑ κυβερνηση δεν αρεσουν τετοια ατομα (εννοειται, πολυ πιο κατιρτησμενα απο μενα και σε καποιο αναλογο ποστο).
Τους αλλους που κλεβουν, σφαζουν, βιαζουν ... τους κυνηγουν και εκεινους αλλα ... χωρις να τους ταξινομουν ως Νο1 απειλες.

Θα ηταν χρησιμο και διασκεδαστικο να γραφαμε ο καθενας (εδω μεσα) ... τι θεωρουμε ΕΜΕΙΣ Νο1 απειλη για μια μυστικη υπηρεσια.

(αν μην τι αλλο ... θα γελασουμε ....:p)


κοιτα να δεις, δεν υπάρχει standard απειλή για μια κυβέρνηση... θα κυνηγήσουν τον παιδεραστή, τον κακοποιό, τον cracker που μπήκε σε ξένα δίκτυα, που σου έκλεψε την visa, τον λογαριασμό της τραπεζάς σου και γενικά οποιονδήποτε θεωρεί επικίνδυνο για την ίδια η για τους πολίτες. Οτι έκαναν ανέκαθεν βασικά με της τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Τωρα τα σενάρια περι παγκόσμιας real-time παρακολούθησης - καταγραφής καθε κινησης του δικτύου , τηλεφώνου του καθενός προς το παρόν τα αφήνω για αυτούς με συνωμοτικές φοβίες και καλπάζον φαντασία :p


(ελπιζω να μην ελαβες στα σοβαρά την λέξη "χαζομάρες" :p ... ειμαι fan των επιστημονικων post σου!)