Ανωνυμία στο internet (πως γίνεται)

Eιναι τοσο αυτονοητα (οσο και αποκαλυπτικα) τα οσα γραφει ο Aikon ...
ωστε πρεπει να ειμαστε πολυ στριμμενα κεφαλια να μην δεχομαστε ουτε καν ως υποψια
εστω και ΜΙΑ αποψη η ΕΝΑ σεναριο. Δεν κατεβαζουμε τον γενικο διακοπτη του internet.
Απλα ειμαστε υποψιασμενοι. Και αν αυριο-μεθαυριο κατι αποδειχθει πολυ τραβηγμενο ....
δεν χασαμε την εδρα του Νευτωνα !
 
Αν θέλεις να ειρωνευτείς και να απαξιώσεις το νήμα θα σε παρακαλούσα να μη συνεχίσεις να γράφεις. Αν μπορείς αμφισβήτησε τις παρακολουθήσεις με στοιχεία. Όπως ανέφερα έρεισμα για τις παρακολουθήσεις υπάρχει οικονομικό, πολιτικό και το παράδειγμα που ανέφερα είναι υποθετικό. Οι Αμερικάνοι ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο της Μερκελ, όπως κανείς δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι υπάρχει ένα log file που καταγράφει τι ακριβώς έκανες από την πρώτη μέρα που έβαλες internet στο σπίτι σου εσύ, εκτός από το log file του Google που καταγράφει όποια σελίδα είδες και όποια αναζήτηση έκανες από την πρώτη στιγμή που αγόρασες υπολογιστή με δικό σου accept.

Το ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να παρακολουθήσουν την Μέρκελ, ο Πούτιν τον Ομπάμα, και ο Σαμαράς τον Ερντογάν, είναι κάτι αυτονόητο που συμβαίνει επί χιλιετίες σε όλα τα μεγάλα και μικρά κράτη.

Το ότι οι Αμερικανοί επηρέασαν άμεσα την πορεία των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, εκμεταλλευόμενοι συγκεκριμένες πληροφορίες που τις πήραν από παρακολούθηση του Ιντερνετ, είναι κάτι που θέλει αποδείξεις χειροπιαστές. Δηλαδή έβγαλαν άκρη από τα μειλ του Tάκη και του Σακη του μπουλντόζα, και τα ποστ στο facebook... και από τα συμπεράσματα, έκαναν κάτι που επηρέασε την πορεία της χώρας μας. Ε, όχι, δεν το πιστεύω αυτό!

Το να περνάς έτσι εύκολα από το ένα στο άλλο, για μένα απαξιώνει οποιαδήποτε λογική. Είναι σαν να λες: αν σκεφτώ να ανάψω τον αναπτήρα θα βάλω φωτιά, οπότε ας υποθέσουμε ότι αν σκεφτώ θα βάλω φωτιά, τι θα γίνει τότε;
 
Last edited:
Το ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να παρακολουθήσουν την Μέρκελ, ο Πούτιν τον Ομπάμα, και ο Σαμαράς τον Ερντογάν, είναι κάτι αυτονόητο που συμβαίνει επί χιλιετίες σε όλα τα μεγάλα και μικρά κράτη.

αυτό είναι μία παραποίηση της πραγματικότητας, είναι σαν να αγνοείς την αθρόα παρακολούθηση απλών πολιτών που δεν κατηγορούνται ούτε είναι ύποπτοι για τίποτα.


οι αποκαλύψεις λέγανε ότι παρακολουθούνταν δεκάδες εκατομύρια αμερικανοί και ότι η νσα είχε πρόσβαση στους servers εταιρειών όπως γκουγκλ, απλ κλπ,

τις αποκαλύψεις αυτές δεν τις διαψεύσανε, το αντίθετο μάλιστα , ο Ομπάμα υποσχέθηκε αλλαγές στο σύστημα συλλογής των δεδομένων βλέπε πχ άρθρο της USA Today http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/03/27/obama-national-security-agency-edward-snowden-metadata-plam/6950657/
 
Σε ένα από τα αρχεία Snowden, αποκαλύπτεται ότι η Vodafone είναι υποχρεωμένη να παρέχει πλήρη πρόσβαση στην Αγγλική υπηρεσία πληροφοριών.

http://www.theguardian.com/business/2013/aug/02/telecoms-bt-vodafone-cables-gchq
BT and Vodafone among telecoms companies passing details to GCHQ
Some of the world's leading telecoms firms, including BT and Vodafone, are secretly collaborating with Britain's spy agency GCHQ, and are passing on details of their customers' phone calls, email messages and Facebook entries, documents leaked by the whistleblower Edward Snowden show.


Ποιός θυμάται το σκάνδαλο στην Ελλάδα με το λογισμικό παρακολούθησης;
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_wiretapping_case_2004%E2%80%9305
The Ericsson switches used by Vodafone Greece were compromised and unauthorized software was installed that made use of legitimate tapping modules, known as "lawful interception", while bypassing the normal monitoring and logging that would take place when a legal tap is set up.[5] This software was eventually found to be installed on four of Vodafone's Ericsson AXE telephone exchanges.
 
Aν διαβάσει κάποιος το άρθρο http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_wiretapping_case_2004–05
γράφει ότι χρειάστηκαν απλά 6500 γραμμές κώδικα που παρεμβλήθηκε στο κανονικό software (και είχε και exploits αφού κάποια SMS δεν έφταναν στον προορισμό τους) για να γίνει η παρακολούθηση των κινητών τότε. Μιλάμε για το 2004. Τώρα έχουμε 2014, κωμικοτραγικό ότι είχε συμμετοχή και η Intrakom και υπήρξε και νεκρός ένας προφανώς εκ των πρακτόρων....

Mέχρι εκεί έφτανε η τεχνογνωσία της Ιntracom το 2004, άραγε που έφτανε η τεχνογνωσία μεγαλύτερων εταιριών να μην πούμε καν κρατικών μυστικών υπηρεσιών τότε και που φτάνει σήμερα;

On January 24, 2005, an intruder update of exchange software resulted in customer text messages not being sent. Vodafone Greece sent firmware dumps of the affected exchanges to Ericsson for analysis. On March 4, 2005, Ericsson located the rogue code, 6500 lines of code written in the PLEX programming language used by Ericsson AXE switches.[6] Writing such sophisticated code in a very esoteric language required a high level of expertise. Much of Ericsson's software development for AXE had been done by an Athens-based company named Intracom Telecom, so the skills needed to write the rogue software were likely available within Greece....
 
Last edited:
Πρόκειται για το άτομο που αναφέρεται στο παρακάτω κείμενο (οι συγκεκριμένες υποκλοπές αφορούν λίγα άτομα γύρω στα 100 κινητά τηλέφωνα σημαντικών προσώπων το 2004-2005 και όχι μαζική καταγραφή της κίνησης όπως αναφέρεται στο θέμα του νήματος). Οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις δεν ήταν απλά καταγραφή των επαφών αλλά συνακροάσεις:
http://el.wikipedia.org/wiki/Σκάνδαλο_τηλεφωνικών_υποκλοπών_2004-2005
Με την υπόθεση των υποκλοπών συνδέεται και η υπόθεση του θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη. Ο Τσαλικίδης που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας Vodafone, βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού. Ο θάνατός του, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, εκδοχή που υποστηρίχτηκε από το πρώτο δικαστικό πόρισμα. Η υπόθεση όμως άνοιξε ξανά το 2010 καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν στενή διασύνδεση του θανάτου με την υπόθεση των υποκλοπών και ενίσχυσαν την εκδοχή της δολοφονικής ενέργειας.
Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν στις 4 Μαρτίου 2005, έπειτα από έναν έλεγχο ρουτίνας, που διεξήγαγε η εταιρία Vodafone στο λογισμικό της.[1] Η κυβέρνηση ενημερώθηκε στις 10 Μαρτίου και αποκάλυψε το γεγονός στην κοινή γνώμη στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα).[2] Αποκαλύφθηκε πως μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες. Μετά από δικαστική έρευνα δύο ετών που δεν απέδωσε αποτελέσματα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008 [3]

Δύο χρόνια μετά, το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας.[4] [5]
 
Last edited:
Σύμφωνα με τα γεγονότα αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης καθώς είναι το άτομο κλειδί που είχε πρόσβαση να κάνει τις αλλαγές στο software (για αυτό τον χαρακτήρισα πράκτορα), και προφανώς κάποια στιγμή έχασε την προστασία μίας εκ των δύο μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκονται με την υπόθεση. Μην ξεχνάμε ότι ο θάνατος του, εκτόνωσε την κατάσταση με τις παρακολουθήσεις καθώς ο τύπος εκείνη την εποχή πίεζε για αποκαλύψεις. Η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, αν ήταν αυτοκτονία ή επιμελής δολοφονία δεν έχει διευκρινιστεί, το αποτέλεσμα της ήταν να μην υπάρξει καμία επίσημη δίωξη για τις υποκλοπές.
 
Ο βασικός προμηθευτής δορυφορικών εικόνων για τους χάρτες του Bing και του Google Earth εκτόξευσε την Πέμπτη τον ισχυρότερο μη στρατιωτικό δορυφόρο γεωσκόπησης που έχει κατασκευαστεί ως σήμερα.

Ο δορυφόρος WorldView 3 της Digital Globe, ο οποίος εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια, θα προσφέρει εικόνες με ανάλυση 31 εκατοστών -αυτή είναι η ελάχιστη διάσταση που πρέπει να έχει ένα αντικείμενο για να ξεχωρίζει στις εικόνες.

Η εκτόξευση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς στη διάθεση δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης. Μέχρι σήμερα, οι αμερικανικές εταιρείες δεν επιτρεπόταν να πουλούν εικόνες με ανάλυση κάτω από 50 εκατοστά.

Ο νέος δορυφόρος, ο έκτος που εκτοξεύει η Digital Globe, θα μπορεί να διακρίνει ακόμα και τη μάρκα ενός αυτοκινήτου. Λέγεται μάλιστα ότι, αν ο δορυφόρος βρισκόταν στο Λος Άντζελες, θα μπορούσε να διακρίνει τον αριθμό κυκλοφορίας ενός οχήματος στο Σαν Φρανσίσκο, πάνω από 600 χιλιόμετρα μακριά.

Στην καρδιά του WorldView 3 βρίσκεται ένα τηλεσκόπιο με πρωτεύον κάτοπτρο διαμέτρου 1,1 μέτρων, το οποίο οδηγεί το φως σε αισθητήρες που καταγράφουν 29 μπάντες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Ο δορυφόρος μπορεί να σαρώνει έκταση 650.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων την ημέρα (έκταση πενταπλάσια της Ελλάδας) και μεταδίδει τα δεδομένα στο έδαφος στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 1,2 gigabit/sec.

Εκτός από τη Google και τη Microsoft, η Digital Globe προσφέρει εικόνες για υπηρεσίες χωροταξίας και πολεοδομίας, δασοπονίας και εξόρυξης, μεταξύ άλλων.

Οι ανταγωνιστές της Digital Globe στην αγορά δορυφορικών εικόνων, όπως η ευρωπαϊκή Airbus Defence and Space, περιορίζονται σήμερα σε αναλύσεις 50 έως 70 εκατοστών.

Οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι πιστεύεται ότι είναι σημαντικά ισχυρότεροι και λέγεται ότι προσφέρουν ανάλυση 15-20 εκατοστών.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231340836

Το τέλος της ανωνυμίας και της ιδιωτικότητας !? Από πολλές πλευρές σίγουρα, αλλά έχουμε να δούμε πολλά ακόμα
Δεν είναι μόνο το νετ, είναι και όλα τα μάτια αφτιά και σενσορες γύρω μας
 
ΠΑΝΤΑ ζουσαμε σε ενα "αστυνομευομενο" κοσμο.
Συνεχιζουμε να σκεφτομαστε και δρουμε ελευθερα ... no matter what.

FEAR-IS-THE-MINDKILLER.jpg
 
Προς αποκατάσταση της μνήμης του νεκρού τον οποίο αποκάλεσα "πράκτορα" και καθώς δύο μέλη του forum αντέδρασαν για τον χαρακτηρισμό θα αναδημοσιεύσω απόσπασμα από εφημερίδα για τον ρόλο αυτού του ατόμου στην υπόθεση υποκλοπών:

http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=461146
Δεν έχει εξακριβωθεί το πόσα ακριβώς πράγματα ενδεχομένως να γνώριζε ο Κώστας Τσαλικίδης για την υπόθεση των υποκλοπών· αν γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες και τους ενόχους ή αν γνώριζε απλώς την ύπαρξη του παρείσακτου λογισμικού ενώ επισήμως δεν έχει αποκλειστεί το ότι μπορεί να ήταν παντελώς ανίδεος. Το γεγονός είναι ότι, ως υπεύθυνος σχεδιασμού δικτύου, είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους των τηλεφωνικών κέντρων της Vodafone. Επιπλέον, είχε τις τεχνικές γνώσεις προκειμένου να κατανοήσει κάθε λεπτομέρεια και ήταν υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση των μοιραίων αναβαθμίσεων του δικτύου, εκείνη τον Αύγουστο του 2004 με την οποία εισήχθη ο παράνομος κώδικας και εκείνη λίγους μήνες αργότερα με την οποία διαγράφηκε.

Η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμα ύψους 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone και 7,3 εκατ. στην Ericsson, τα οποία τελικώς ακυρώθηκαν καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο το ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ύστερα από μη δημόσια διαβούλευση («για τυπικούς λόγους» διευκρινίζει η ΑΔΑΕ στη δήλωση που απέστειλε στο περιοδικό). Οι τροποποιήσεις στους σχετικούς κανονισμούς βρίσκονται σε εξέλιξη και η ανεξάρτητη Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «θα αποφασίσει εκ νέου στο άμεσο μέλλον επί του θέματος της διοικητικής κυρώσεως για την υπόθεση».

Καθώς δεν υπάρχει επίσημη λίστα των υπό παρακολούθηση κινητών, το μόνο θύμα που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών είναι ο Κώστας Τσαλικίδης. Το πτώμα του 39χρονου βρέθηκε το πρωινό της 9ης Μαρτίου 2005 στον Κολωνό και το χρώμα του ήταν κανονικό ενώ τα συγγράμματα προβλέπουν ότι σε περιπτώσεις απαγχονισμού συνήθως είναι έντονα κυανωπό. Το νεκρό σώμα ήταν παντελώς ανέπαφο ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα εμφανίζονταν κακώσεις από την περίοδο των σπασμών μετά τον απαγχονισμό, οπότε σίγουρα θα προσέκρουε σε κάποια αμβλεία επιφάνεια. Η σορός του Κώστα Τσαλικίδη εξετάζεται ξανά και η υπόθεση των υποκλοπών είναι πλέον ορθάνοιχτη.
 
Προφανώς όπως θέλουν να ονειρεύονται οι φίλοι που δεν πιστεύουν στην καθολική παρακολούθηση, δεν έχει καμία αξία για αυτούς η κίνηση τους στο internet, oύτως ή άλλως προστατεύεται από το Σύνταγμα η ελευθερία τους.
Όμως με νομικίστικα τεχνάσματα αυτό πλέον έχε μεθοδικά παρακαμφθεί.
Ποιά είναι η διαφορά ενός geek φοιτητή που ψάχνει να βρει τις ακριβείς ποσότητες κρίσιμης μάζας υπερεμπλουτισμένου ουρανίου και τις ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους, από τον γενετιστή ερευνητή που αναζητά χρωμοσώματα, από τον ακτιβιστή πολίτη για τα δικαιώματα των ανθρώπων, από τον χημικό που ψάχνει φάρμακα ή φόρμουλες συγκριτικά με τους τρομοκράτες;

Προφανώς θα υπάρχουν διαβαθμισμένες ψηφιακές καρτέλες, που θα χωρίζουν κάθε ψηφιακό πολίτη σε τελείως ακίνδυνο, δυνητικά επικίνδυνο κλπ, και το χειρότερο για κάθε ένα θα υπάρχει και το αδύνατο του σημείο ώστε να ελεγχθεί η μελλοντική του δραστηριότητα.
 
Προς αποκατάσταση της μνήμης του νεκρού τον οποίο αποκάλεσα "πράκτορα" και καθώς δύο μέλη του forum αντέδρασαν για τον χαρακτηρισμό θα αναδημοσιεύσω απόσπασμα από εφημερίδα για τον ρόλο αυτού του ατόμου στην υπόθεση υποκλοπών:

http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=461146
Δεν έχει εξακριβωθεί το πόσα ακριβώς πράγματα ενδεχομένως να γνώριζε ο Κώστας Τσαλικίδης για την υπόθεση των υποκλοπών· αν γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες και τους ενόχους ή αν γνώριζε απλώς την ύπαρξη του παρείσακτου λογισμικού ενώ επισήμως δεν έχει αποκλειστεί το ότι μπορεί να ήταν παντελώς ανίδεος. Το γεγονός είναι ότι, ως υπεύθυνος σχεδιασμού δικτύου, είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους των τηλεφωνικών κέντρων της Vodafone. Επιπλέον, είχε τις τεχνικές γνώσεις προκειμένου να κατανοήσει κάθε λεπτομέρεια και ήταν υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση των μοιραίων αναβαθμίσεων του δικτύου, εκείνη τον Αύγουστο του 2004 με την οποία εισήχθη ο παράνομος κώδικας και εκείνη λίγους μήνες αργότερα με την οποία διαγράφηκε.

Η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμα ύψους 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone και 7,3 εκατ. στην Ericsson, τα οποία τελικώς ακυρώθηκαν καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο το ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ύστερα από μη δημόσια διαβούλευση («για τυπικούς λόγους» διευκρινίζει η ΑΔΑΕ στη δήλωση που απέστειλε στο περιοδικό). Οι τροποποιήσεις στους σχετικούς κανονισμούς βρίσκονται σε εξέλιξη και η ανεξάρτητη Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «θα αποφασίσει εκ νέου στο άμεσο μέλλον επί του θέματος της διοικητικής κυρώσεως για την υπόθεση».

Καθώς δεν υπάρχει επίσημη λίστα των υπό παρακολούθηση κινητών, το μόνο θύμα που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών είναι ο Κώστας Τσαλικίδης. Το πτώμα του 39χρονου βρέθηκε το πρωινό της 9ης Μαρτίου 2005 στον Κολωνό και το χρώμα του ήταν κανονικό ενώ τα συγγράμματα προβλέπουν ότι σε περιπτώσεις απαγχονισμού συνήθως είναι έντονα κυανωπό. Το νεκρό σώμα ήταν παντελώς ανέπαφο ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα εμφανίζονταν κακώσεις από την περίοδο των σπασμών μετά τον απαγχονισμό, οπότε σίγουρα θα προσέκρουε σε κάποια αμβλεία επιφάνεια. Η σορός του Κώστα Τσαλικίδη εξετάζεται ξανά και η υπόθεση των υποκλοπών είναι πλέον ορθάνοιχτη.

Για άλλη μια φορά τον αποκαλείς πράκτορα.

Το δημοσίευμα το Βήματος δεν λέει τίποτα για πράκτορες.
 
Αν ένα ή δύο μέλη του forum διυλίζουν κουνούπια και καταπίνουν ελέφαντες, δεν θα καθίσω να απολογηθώ για κάθε μου λέξη. Δηλαδή αν σε κάθε νήμα μας κυνηγάνε από πίσω o stel και ο νικος για να βρουν λάθη, παραλείψεις ή να κριτικάρουν τις προσωπικές εκτιμήσεις και να με κυνηγάνε λες και χρωστώ σε κάποιον σιγά μην ασχοληθώ.

Το "πράκτορας" το έγραψα ως προσωπική γνώμη και εκτίμηση, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Το νήμα άνοιξε για ένα σοβαρό θέμα και θα ήθελα υποστήριξη για να βρούμε τρόπους και πληροφορίες πως μπορούμε (όσοι θέλουμε και αν μπορούμε) να αποφύγουμε την παρακολούθηση.
Ο στελ και ο νικ δεν πιστεύουν καν στην παρακολούθηση, τι ασχολούνται μαζί μου και κάνουν μπάχαλο το νήμα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mια καλή αρχή είναι να βρούμε ποιές μηχανές αναζήτησης επιτρέπουν θέαση των σελίδων μέσω ανώνυμων proxy και δεν αποκαλύπτουν σε κάθε site την ταυτότητα μας.
 
@aikon δεν ασχολούμαι μαζί σου. Τον Τσαλικίδη τον ήξερα προσωπικά απο τα φοιτητικά μου χρόνια (ο κόσμος είναι μικρός). Το να συκοφαντείς νεκρούς είναι ανήθικο.
Ανακάλεσε.
 
Για εμένα η ενδεδειγμένη λύση για ανωνυμία στο internet surfing, είναι η παρακάτω διαδικασία:

1) Δημιουργία Image μέσω λειτουργικού, άλλου λειτουργικού συστήματος (VM)
2) Αλλαγή mac address μέσω software
3) Συνδρομή σε anonimity proxy server μέσω software
4) Σύνδεση σε tor και αναζήτηση μέσω tor search engine, ακόμα και σε κανονικά sites

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεις να κρύψεις την mac address σου, να έχεις άλλη wan ip x2 (anonimity proxy server & tor) και να έχεις και κρυπτογράφηση (tor)
Βέβαια υπάρχει το μειονέκτημα του ότι θα έχεις καθυστερήσεις μέχρι να τα ενεργοποιείς όλα αυτά κάθε φορά για να κάνεις surf στο internet και θα έχεις και καθυστερήσεις.
Επίσης δε προτείνονται για χρήση των κανονικών profile που έχουμε σε forums, social media sites και αγορές μέσω e-shops με τα κανονικά στοιχεία μας και τρόπων πληρωμής μας.

Φιλικά

Υ.Γ. Επίσης σας παρακαλώ μη κάνετε το νήμα "άνω κάτω", το ότι ξέρει κάποιος κάποιον από παλιά δε σημαίνει τίποτα ( αν εγώ ήμουν λέμε τώρα, θα το έλεγα σε κανέναν γνωστό μου; ), ούτε το ότι κάποιος ανάφερε κάτι σημαίνει πως είναι κατηγορία. Εγώ θα το θεωρούσα τιμή να είναι κάποιος πράκτορας και από τη στιγμή που κανείς δε μπορεί να αποδείξει κάτι, καλύτερα να μην αναφέρονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί ακόμα και αν είναι προσωπική γνώμη του καθένα.
 
Last edited:
"Τιμη να ειναι καποιος πρακτορας" ? .... :blink:

Τωρα, πηγαμε στο αλλο ακρο > αυτο της σωβινιστικης υπεροψιας και συνειδητης αδιαφανειας !

Τι νοημα εχει να επιζητεις την ελευθερια της ανωνυμιας οταν αποδεχεσαι τον μακιαβελισμο της σκιωδους παρακολουθησης ?

Απαντησεις του στυλ "ετσι ειναι αυτος ο κοσμος, τι να κανουμε, πρεπει να παιξουμε το παιχνιδι"
απλα ακυρωνουν την χρησιμοτητα αυτου του νηματος .... (αν ειχε καμια, εξαρχης !)
 
Last edited: