Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1
Κάπου μέσα στο Σαββατοκύριακο ο ΑΝΤ1 έβαλε την ελληνική ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα" με τον Θανάση Βέγγο και την Νϊκη Λινάρδου. Η ταινία ή προβλήθηκε με λάθος ρυθμίσεις στην εικόνα, ή ήταν κάποια περίεργη "ανεπίσημη" κόπια. Η εικόνα ήταν ζουμαρισμένη, με μικρότερο κάδρο από παλιότερες προβολές της ταινίας, και φυσικά με μεγαλύτερη θολούρα λόγω της έξτρα μεγένθυσης. Κάθε μέρα και κάτι καινούριο βρίσκουν. Να μην θυμίσω τι γίνεται κάθε μέρα στην εκπομπή του Παπαδάκη που για να είναι η εκπομπή όπως την θέλει αναγκάζεται να δίνει on air εντολές για τα πάντα. Από τι θα δείχνει η κάμερα μέχρι τι θα γράφεται στα πλαίσια που βγαίνουν στο κάτω μέρος της εικόνας. Λες και κάνουν εκπαιδευτική εκπομπή από την σχολή του ΑΝΤ1.
Δεν είμαι συμμαθητής του Παπαδάκη, αλλά είμαι στο target group (της εκπομπής, όχι γενικά του σταθμού) γιατί τουλάχιστον μαθαίνουμε και κάτι από αυτά που λέγονται εκεί, και δεν υπάρχουν μόνο για να κάνουν αβάντα στην εξουσία. Όχι ότι ξεφεύγουν τρομερά από το πλαίσιο, αλλά δεν είναι και τόσο πειθήνιοι και αβανταδόροι όσο οι υπόλοιποι πρωινοί. Για τα δελτία ειδήσεων όλων, άστα. Δεν λέω τίποτα...
Άσχετο, και off topic, αλλά κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι κάποια κανάλια που βάζουν ταινίες του Ψάλτη, αλλά τον θεωρούν και βωμολόχο. Και γεμίζουν την ταινία με μπιπ για να κρύψουν αυτά που λέει. Μόνο που το παρακάνουν και κόβουν ακόμα και συνηθισμένες εκφράσεις. Δεν μπορεί σε δελτίο ειδήσεων να έχω δει παλιότερα σκηνές από φυλακές του Ιράκ που κόβανε γλώσσες και δάκτυλα κρατουμένων (τους ξέφυγε και μετά είπανε ότι τα πλάνα ήταν αμοντάριστα και θα τα επεξεργάζονταν για να τα δείξουν αργότερα), να γυρνάς σε άλλο κανάλι και να έχει αμερικάνικο σήριαλ που δείχνει νεκροτομή σε πτώμα που έχει πάθει διάφορα, και όταν έχει Ψάλτη να βάζουν μπιπ ακόμα και στην λέξη που χρησιμοποιούμε για τον πισινό μας. Το λέω για τον Alpha που την Παρασκευή είχε την ταινία "Βασικά καλησπέρα σας". Υπάρχει και η σήμανση, αλλά ο καθένας βάζει ότι θέλει. Το Star πχ στις ταινίες του είναι πάντα ένα επίπεδο κάτω από ότι πρέπει. Στον Στρατιώτη Ράιαν με τις σκηνές με τους ξεκοιλιασμένους βάζουν πχ το σήμα με το κίτρινο τρίγωνο. Απαραίτητη η γονική συναίνεση. Αν είναι δυνατόν.