Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Τι να κάνω και εγώ ο άμοιρος που έπεσα στον έρωτά του; :flipout:

Έχω ακούσει καλά λόγια για το ATC SCM40...
Η ATC όμως δεν είναι εταιρία που αγαπάει ιδιαίτερα τους λαμπάτους. Am I wrong?

Oύτε οι λαμπάτοι αγαπάνε ηχεία τύπου monitor όπως τα ATC γιατί αποκαλύπτουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να αποκαλύπτουν... ;)

Μιάς και το ξεκίνησα...
Ελπίζω να μην έκανα βεβιασμένες κινήσεις μόνο...
Γεγονός θα είναι από το Σαββάτο ο Copland CTA 405 και το CD Player Copland 823. (βάι βάι βάι το πορτοφόλιμ πονάει)...
Για τον Copland τα είπαμε, άντρες είμαστε το λόγο μας τον κρατάμε, έπεσα στον έρωτά του και δεν τον αλλάζω...
Αυτό που με έκανε να επιλέξω το συγκεκριμένο CD ήταν
1) Η ίδια η εταιρία το matchάρει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή (κάτι θα ξέρουν παραπάνω τα παλουκάρια)
2) Έχει κοινό τηλεχειριστήριο με τον ενισχυτή (βασικό και τούτο).

Οπότε από τα Χριστούγεννα και μετά (να ανακάμψουμε λιγουλάκι τα οικονομικά) θα βγώ στη γύρα για τα ηχεία... Μέχρι τότε όμως...

Ο χώρος που θα μπούν τα ηχεία έχει ως εξής:
Αριστερά είναι καθαρός, πίσω από το ηχείο, στα 20 εκατοστά έχει τοίχο και αριστερά του, στα 2 μέτρα πάλι τοίχος.
Δεξιά, πίσω από το ηχείο υπάρχει πάλι τοίχος αλλά με κάποια ράφια (δύο με τρία), πράγμα όμως που κάνει το ηχείο να έρθει σχεδόν ένα μέτρο μπροστά. Δεξιά του ηχείου πάλι τοίχος, αυτή τη φορά στα 20 - 30 εκατοστά.
Ανάμεσα από τα δύο ηχεία, αλλά πρακτικά από πίσω τους (δεν ενοχλεί το πλαϊνό τους) είναι το σύνθετο.
Η απόσταση των δύο ηχείων μεταξύ τους είναι στα 4 μέτρα και η απόσταση της θέσης που ακούω μουσική είναι στα 4.5 μέτρα. Αυτό εννοώ "περίπου 20 τετραγωνικά". :)
Από την νοητή γραμμή του αριστερού ηχείου μέχρι τον αριστερό τοίχο, πρακτικά είναι στα 6 μέτρα, αλλά ευτυχώς υπάρχει χτιστό μπάρ που λειτουργεί σαν τοίχος για τις ανακλάσεις του αριστερού ηχείου πριν ο ήχος έρθει σε μένα.

Τώρα που...πόνεσες:bigcry:,μπορείς να το ξανακάνεις πιό εύκολα.

Αξίζουν τα μηχανάκια που πήρες ένα πολύ καλό ηχείο...

Στο καιρό.

Καλοάκουστα!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Τώρα που...πόνεσες:bigcry:,μπορείς να το ξανακάνεις πιό εύκολα.

Ακόμη πονάει αλλά ελπίζω να περάσει το Σαββάτο που θα τα ακούσω.
Άντε να δούμε τι θα πουλήσουμε... Κανένας να θέλει σελιδούλα στο Internet παιδιά; Έστω κανένα container θειάφι; Κατιτίς; Ε; Ε; Ε;

Αξίζουν τα μηχανάκια που πήρες ένα πολύ καλό ηχείο...

Στο καιρό.

Πρώτα θα πρέπει να πάρω την 50άρα που υποσχέθηκα στην γυναίκα μου γιατί θα έχουμε γκρίνιες... Μετά, κατά τα Χριστούγεννα τα ηχεία. :p

Ε καλά μην περιμένεις να ακούσεις τι κάνουν με την μία.Μετά απο 3-4 εβδομάδες άν παίζουν συνέχεια-ιδιαίτερα ο ενισχυτής θα σε ταλαιπωρήσει λίγο μέχρι να στρώσει...

Καλά, διαφορά θα ακούσω σίγουρα από την πρώτη μέρα σε σχέση με τον Denon AV ενισχυτή που έχω και το Denon 1930 που έχω κατά καιρούς στα χέρια μου (όταν δεν βρίσκεται στην αντιπροσωπεία για επισκευή).
Προς το παρόν τα κακόμοιρα θα στρώσουν με τα ηχεία ιδιοκατασκευής μου και μετά θα πάνε σε καλά ηχειάκια.
Άντε, δεν άντεξα, μπήκα και εγώ στο στρατόπεδο των λυχνιών... :p

Πάντος από το κατάστημα που τα πήρα μου εκθίασαν τα ATC... Θα δείξει...

Ξεπερνόντας την συμπάθειά μου για τα ATC κι αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ηχεία πασπαρτού,έτσι για "προσανατολισμό ακροάσεων" στο μέλλον,σε πολλά μαγαζιά έξω οι επιδείξεις COPLAND γίνονται με SONUS FABER κι ειδικότερα το AUDITOR στα βάσης κι απο την φθηνότερη σειρά στα δαπέδου.Εχω ακούσει έναν τέτοιο συνδυασμό πρόχειρα και πραγματικά μου άρεσε.

Για να τα παντρεύουν έτσι πρέπει να το έχουν ψάξει...

Ανάμεσα στα ηχεία που έχω βάλει στο μάτι είναι τα ATC SCM40 γιατί είναι ακουστικής ανάρτησης και δεν θα έχω πρόβλημα με το bass reflex του, αλλά από ότι έχω ακούσει (όχι με τον Copland) δεν διακρίνονται για τα άκρα τους (μπάσα πρίμα). Η ευαισθησία τους όμως είναι στα 87db και δεν ξέρω κατά πόσο θα αρέσουν στον Copland. Βέβαια η αντίστασή τους είναι αρκετά ομαλή σε όλο το φάσμα.

Τα Sonus είναι άλλα ηχεία που σκέφτομαι γιατί είναι και πανέμορφα και με πολύ καλό ήχο. Απλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να ξέρω κατά πόσο θα matchάρουν με τον Copland... :p

Πριν καταληξεις σε ηχειο θα σου προτεινα να ακουσεις και τα Hyperion 938(ευχομαι ο αντιπροσωπος να κατεβει στην εκθεση). Αρκετα ευκολα ηχεια αφου η ιδια η εταιρια τους τα οδηγει με λαμπατους στις εκθεσεις που εμφανιζεται στο εξωτερικο και διθυραμβικες κριτικες σε ολα τα διεθνη εντυπα... Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτα....

http://www.hyperionsound.com/hps-938_Review.htm

Τιμη γυρω στα 5500....

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Ανάμεσα στα ηχεία που έχω βάλει στο μάτι είναι τα ATC SCM40 γιατί είναι ακουστικής ανάρτησης και δεν θα έχω πρόβλημα με το bass reflex του, αλλά από ότι έχω ακούσει (όχι με τον Copland) δεν διακρίνονται για τα άκρα τους (μπάσα πρίμα). Η ευαισθησία τους όμως είναι στα 87db και δεν ξέρω κατά πόσο θα αρέσουν στον Copland. Βέβαια η αντίστασή τους είναι αρκετά ομαλή σε όλο το φάσμα.

Τα Sonus είναι άλλα ηχεία που σκέφτομαι γιατί είναι και πανέμορφα και με πολύ καλό ήχο. Απλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να ξέρω κατά πόσο θα matchάρουν με τον Copland... :p

Απο μετρήσεις που έχω διαβάσει δεν είναι 87,άν θυμάμαι καλά ήταν 82,5 ή 83,5.
Για τα άκρα που λές,όσες φορές τ' άκουσα ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι τους έλειπε κάτι-το αντίθετο. Μάλλον αυτά έχουν ξεκινήσει απο ένα ελληνικό περιοδικό,που έγραψε ότι καλό θα ήταν να είχαν περισσότερη έκταση στις υψηλές.Οπωσδήποτε είναι ισορροπημένο ηχείο και δεν τσιμπάει ψηλά-όπως για παράδειγμα τα περισσότερα γερμανικά.
Ετσι κι αλλιώς η επιλογή ηχείου είναι πολύ προσωπική υπόθεση και σημασία έχει τι θα αρέσει εσένα κι όχι τι λένε-λέμε εμείς.

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Απο μετρήσεις που έχω διαβάσει δεν είναι 87,άν θυμάμαι καλά ήταν 82,5 ή 83,5.

Στο High Fidelity το είχα διαβάσει... Χμμ... αν είναι στα 83 ζήτω που καήκαμε! Ακόμα χειρότερο για έναν λαμπάτο στα 2x50... :(

Για τα άκρα που λές,όσες φορές τ' άκουσα ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι τους έλειπε κάτι-το αντίθετο. Μάλλον αυτά έχουν ξεκινήσει απο ένα ελληνικό περιοδικό,που έγραψε ότι καλό θα ήταν να είχαν περισσότερη έκταση στις υψηλές.Οπωσδήποτε είναι ισορροπημένο ηχείο και δεν τσιμπάει ψηλά-όπως για παράδειγμα τα περισσότερα γερμανικά.

Όταν τα άκουσα, χωρίς όμως να τους δώσω πολύ σημασία γιατί δεν πήγα να ακούσω ηχεία αυτής της τάξης τιμής μου φάνηκαν σαν παλιά B&W υψηλής κατηγορίας τιμής... :)

Ετσι κι αλλιώς η επιλογή ηχείου είναι πολύ προσωπική υπόθεση και σημασία έχει τι θα αρέσει εσένα κι όχι τι λένε-λέμε εμείς.

Σίγουρα. Όταν όμως η εμπειρία μου είναι γύρω από στερεοφωνικά επιπέδου 3.000 το πολύ, σχεδόν δεν ξέρω τι περιμένω να ακούσω από αυτά. :(
Για αυτό άλλωστε και το thread. :)

Κάτι άλλο βασικό...
Με ένα κόστος της τάξης των 3.100 για τον ενισχυτή και 2.400 για το CD, σε τι επίπεδο κόστους να πάω για το Interconect?
Δεν μιλάω γενικά για καλώδια γιατί καλώδιο ηχείων έχω (Audioquest Indigo).
Άντε, σήμερα το απόγευμα θα τα έχω στα χεράκια μου... :p

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Κάτι άλλο βασικό...
Με ένα κόστος της τάξης των 3.100 για τον ενισχυτή και 2.400 για το CD, σε τι επίπεδο κόστους να πάω για το Interconect?
Δεν μιλάω γενικά για καλώδια γιατί καλώδιο ηχείων έχω (Audioquest Indigo).
Άντε, σήμερα το απόγευμα θα τα έχω στα χεράκια μου... :p

Μην βιάζεσαι εξ' άλλου έχεις και τα ηχεία.Αστα να στρώσουν,πάρε τα ηχεία σου και μετά βλέπεις και για τα καλώδια.Μην πάρεις τώρα γιατί αργότερα όταν πάρεις και τα ηχεία,μπορεί να αναζητήσεις κάτι που να συμβάλει πρός άλλη κατεύθυνση(πίο αεράτο-διάφανο ή πιό δυναμικό ή πιό γεμάτο μπάσσο και πάει λέγοντας).
Στο πόσα,εγώ τουλάχιστον κινούμαι μέχρι τώρα ακούγοντας,επιλέγοντας και μετά σκέφτομαι πιό απ' όσα μ' άρεσαν θέλω να πάρω...Δεν πιστεύω στις συνταγές τόσα επί τοις %,πάω με μπούσουλα τι μου αρέσει(πάντως δεν πλησιάζω τα πανάκριβα).

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Μην βιάζεσαι εξ' άλλου έχεις και τα ηχεία.Αστα να στρώσουν,πάρε τα ηχεία σου και μετά βλέπεις και για τα καλώδια.

Μα; Αφού; :nounder: Δεν πρέπει να πάρω κάποιο καλώδιο για να τα συνδέσω;
Εννοείς να πάρω ένα φτηνό να βολευτώ και να περιμένω μετά για κάποιο καλύτερο;

Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Αυτά που είχες πως παίζανε;

Καλά αλλά δεν υπάρχουν πια μιας και το πρώην CD είναι στο σπίτι του αδελφού μου μαζί τους. :)
Να του βάλω τα καλώδια που έχει το Denon για να παίζει στο Home Cinema, δεν θα το έλεγα... Ιεροσυλία... :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Καλά αλλά δεν υπάρχουν πια μιας και το πρώην CD είναι στο σπίτι του αδελφού μου μαζί τους. :)
Να του βάλω τα καλώδια που έχει το Denon για να παίζει στο Home Cinema, δεν θα το έλεγα... Ιεροσυλία... :)

VDH The first ultimate-το μισό μέτρο γύρω στα 150 ευρά.Πολύ καλό για τα λεφτά του(το έχω) κι άν αργότερα θέλεις κάτι διαφορετικό(μάλλον δεν θα τ' αλλάξεις),το βάζεις 2ο σε κανένα ράδιο,cdr....