Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Στην προσπάθειά μου να ταιριάξω καλώδια για το σύστημα άκουσα πάρα μα πάρα πολλά IC και SP/Cables...Δεν βρήκα κάτι να παίζει καλύτερα από τά χάλκινα 6Ν καλώδια και μάλιστα με τεράστια(για hi-end μιλάμε) διαφορά...Οπότε
για φθηνά...Ultralink
για μεσαία...Xlo και
για ακριβά...Cardas

+1 ........ με μια μικρή επιφύλαξη στο ματσάρισμα

ειχα και εγω το vdh first οχι το μκ2. καλο καλωδιο αλλα σε σχεση με τα nordost που εχω τωρα μερα με τη νυχτα παντου. αναλυση,ταχυτητα,εικονα,ελενχος,ατακα....

ειχα και εγω το vdh first οχι το μκ2. καλο καλωδιο αλλα σε σχεση με τα nordost που εχω τωρα μερα με τη νυχτα παντου. αναλυση,ταχυτητα,εικονα,ελενχος,ατακα....

Σε τι σύστημα;

Ποιό Nordost έχεις Atofios και σε τι κατηγορία τιμής παίζει;

Εμένα μου φάνηκε ότι ανέβαζαν τον ήχο πιό ψηλά, κάτι σαν να έπαιζε όλο το σύστημα 1000 κύκλους παραπάνω και κάπου με χάλασε γιατί έχω super tweeter.

Σίγουρα έχουν περισσότερη λεπτομέρεια από το VDH και πιό σφιχτό μπάσο, αν και τα VDH μου φάνηκαν σαν να κατέβαιναν πιό χαμηλά. Πιό καλή ατάκα έχουν τα Nordost και πιό σαφή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο, αλλά με πείραξε το ότι τα ηχεία αποκτούν πιό στενό sweet spot (ή έτσι μου φάνηκε)
Επείσης τα VDH έχουν πιό γλυκό ήχο, πιό easy listening και δεν είναι τόσο για beat αν και σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο το ότι ψιλοχάνουν σε λεπτομέρεια.
Ούτος ή άλλως θέλω να συνδέσω και άλλη πηγή στο σύστημα και τα Nordost ήταν η δεύτερη επιλογή μου, οπότε θα τα ξανακούσω όταν θα πάρω καινούργια ηχεία και θα σου πω. :)

Τα nordost γενικά,προσδίδουν ένα "χαρακτήρα" ξυράφι κι όσο ανεβαίνεις σε χρήματα αντίστοιχα αυξάνεται κι η διαφάνεια,αέρας,ανάλυση........

Δεν πάνε παντού,σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ένα σύστημα να ακουστεί κρύο,κουραστικό,υπεραναλυτικό ή τσιριχτό.

Στο δικό σου σύστημα(αφού πάρεις και τα ηχεία),μάλλον θα κάθονται καλά.

Γι' αυτό χρειάζεται ακρόαση στο σπίτι.

Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Δεν πάνε παντού,σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ένα σύστημα να ακουστεί κρύο,κουραστικό,υπεραναλυτικό ή τσιριχτό.

Στο δικό σου σύστημα(αφού πάρεις και τα ηχεία),μάλλον θα κάθονται καλά.

Αυτό είναι το κλειδί. Με τα τωρινά ηχεία μου που έχουν super tweeter τα nordost ακούστηκαν τσιριχτά. Αν τελικά καταλήξω στα ATC μάλλον θα καθήσουν τέλεια. Θα δείξει. :)

Πάρε ν' ακούσεις κι άλλα(kimber,analysis,xlo,siltech.......).Δεν ξέρεις ποιό θα σου κάτσει καλύτερα σε σχέση με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά συσκευών-καλωδίων και τα γούστα σου.Γενικά απόφυγε "εύθραυστες" κατασκευές και τα πανάκριβα.

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Ποιό Nordost έχεις Atofios και σε τι κατηγορία τιμής παίζει;

Εμένα μου φάνηκε ότι ανέβαζαν τον ήχο πιό ψηλά, κάτι σαν να έπαιζε όλο το σύστημα 1000 κύκλους παραπάνω και κάπου με χάλασε γιατί έχω super tweeter.

Σίγουρα έχουν περισσότερη λεπτομέρεια από το VDH και πιό σφιχτό μπάσο, αν και τα VDH μου φάνηκαν σαν να κατέβαιναν πιό χαμηλά. Πιό καλή ατάκα έχουν τα Nordost και πιό σαφή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο, αλλά με πείραξε το ότι τα ηχεία αποκτούν πιό στενό sweet spot (ή έτσι μου φάνηκε)
Επείσης τα VDH έχουν πιό γλυκό ήχο, πιό easy listening και δεν είναι τόσο για beat αν και σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο το ότι ψιλοχάνουν σε λεπτομέρεια.
Ούτος ή άλλως θέλω να συνδέσω και άλλη πηγή στο σύστημα και τα Nordost ήταν η δεύτερη επιλογή μου, οπότε θα τα ξανακούσω όταν θα πάρω καινούργια ηχεία και θα σου πω. :)
εχω ενα heimdall cd-προ και ενα spm προ-τελ το heimdall το πηρα καινουργιο 400 και το spm metax.300.

To Heimdal δεν είναι πιό φτηνό από το SPM?
Αν ισχύει αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι το πιό ακριβό μεταξύ πηγής και προ και από εκεί να φεύγει το πιό φτηνό για να πηγαίνει στον τελικό;
Το έχεις δοκιμάσει έτσι;

ετσι ειναι αλλα το heimdall ειναι ποιο αναλυτικο και τεριαξε καλυτερα ετσι προς το
παρον γιατη ψαχνω cdp τωρα παιζω με το dvd denon 2800.με το creek 53 τα ειχα αναποδα.παντως αν βρεις spm νομιζω θα σου αρεση πολυ ειναι ποιο ζεστο απο το heimdall kai απιστευτα σφιχτο μεσοχαμηλα

φιλαράκ, μήπως ψιλοβιάζεσαι?

Σαν να παίρνεις αυτοκίνητο και σε μια μέρα του αλλάζεις ανάρτηση.

Πως θα καταλάβεις τη διαφορά?

Καλά-καλά δε ξέρεις πως παίζουν τα copland, από τώρα αλλαγές?

Κάτσε στ'αυγά σου προς το παρών.

Φιλικά πάντα, οκ?

Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Καλά-καλά δε ξέρεις πως παίζουν τα copland, από τώρα αλλαγές?

Τα Copland ξέρω πως παίζουν με τα ηχεία μου τώρα πια μιας και είναι σχεδόν στρωμένα (παίζουν για τουλάχιστον 18 ώρες την ημέρα όλη την εβδομάδα). :)

Κάτσε στ'αυγά σου προς το παρών.

Μπορώ; Δεν μπορώ! :(
Αφού τα ξέρεις τώρα... Τρώγομαι με τα ρούχα μου! :)

Φιλικά πάντα, οκ?

Μα φυσικά. Δεν παρεξηγούμαι εύκολα αν έχεις καταλάβει από τα μηνύματά μου στο forum. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Μπορώ; Δεν μπορώ! :(
Αφού τα ξέρεις τώρα... Τρώγομαι με τα ρούχα μου! :)

Πιό συγκεκριμένα με την τσέπη σου...

Λες να μην μπεί ε;
Γιατί αν ακούσει ότι σκεύτομαι να πληρώσω 400 ευρώ για ένα μέτρο καλώδιο θα μου ζητάει τουλάχιστον βραδυνή τουαλέτα!