Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Στην προσπάθειά μου να ταιριάξω καλώδια για το σύστημα άκουσα πάρα μα πάρα πολλά IC και SP/Cables...Δεν βρήκα κάτι να παίζει καλύτερα από τά χάλκινα 6Ν καλώδια και μάλιστα με τεράστια(για hi-end μιλάμε) διαφορά...Οπότε
για φθηνά...Ultralink
για μεσαία...Xlo και
για ακριβά...Cardas

Μιά και αναφέρθηκαν οι καθαρότητες χαλκού σε καλώδια (6N=99,9999% καθαρός χαλκός), υπάρχουν και μεγαλύτερης καθαρότητας καλώδια σε λογικότατες τιμές.

Π.χ. τα silent wire LS12 (μόλις απέκτησα ένα ζευγάρι) με 7N χαλκό

http://silent-wire.de/wb/pages/de/produkte/lautsprecherkabel/ls-12.php

και τα LS16 της ίδιας εταιρείας με 8N.

Οι τιμές, πολύ καλές για το πρώτο και αρκετά λογικές για το δεύτερο.

Κρατήστε μικρό καλάθι. Το Ν7 είναι το όριο καθαρότητας που μπορεί να επιτευχθεί. Αμφιβάλω αν μπορείς να αγοράσεις αρκετό 7Ν χαλκό για να το κάνεις και καλώδιο. Η τιμή του Ν5 είναι ήδη στα $3,5 το γραμμάριο. Για καλώδια αν φτάσεις στο 5Ν είσαι ήδη πολύ καλά, από κει και πέρα αξία έχει η κρυσταλλική δομή του καλωδίου. Και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η πολύ αργή εξέλαση και η κρυογένεση.

Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι κατασκευαστές αγοράζουν υλικό(χαλκό υψηλής καθαρότητας) από την Cardas...Στην συνέχεια τον επεξεργάζονται in house για την κατασκευή καλωδίων...
Πάντως τα 6Ν παίζουν φανταστικά...Βασικά....ΔΕΝ παίζουν...Αυτό το χαρακτηριστικό που ζητά κάθε hi-end σύστημα...

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Αυτό τώρα είναι...καρατσεκαρισμένο?

Δηλαδή ας ούμε όταν βάζουμε copland και nordost μαζί ο ήχος γίνεται...τουίγκυ?

Έχω μια πρόσφατη και ζωντανή εξαιρεσάρα: Το σύστημα του atofios.

Copland προ-τελικός, nordost καλώδια, audiophysic ηχεία.

Πηγή: Denon 2800 DVD.

Ο ήχος του όχι απλά δεν είναι λεπτός, αλλά χαρακτηρίζεται από...κρέας και τσαμπουκά, μάλιστα με εξαίρετα άκρα.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δογματίζουμε.
Οχι αδελφέ και το ξέρεις αλλά μην κάνουμε και θεό τον συγκεκριμένο ενισχυτή και τα καλώδια......
αλήθεια μιάς και μιλάμε για τα dordost τα μεσαία σου άρεσαν?????

Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα στο συγκεκριμένο σύστημα που αναφέρει ο Στέργιος (το έχω ακούσει και περισσότερες φορές) ήταν οι υπέροχες μεσαίες!

Τα έχεις ακούσει με Audio Physic ηχεία; Ίσως τα άκουσες με κάποια που δεν "έκατσαν" καλά κι από τότε τα βλέπεις με μισό μάτι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Οχι αδελφέ και το ξέρεις αλλά μην κάνουμε και θεό τον συγκεκριμένο ενισχυτή και τα καλώδια......
αλήθεια μιάς και μιλάμε για τα dordost τα μεσαία σου άρεσαν?????

Απλά εξαιρετικά τα μεσαία και όχι μόνον...

Αλήθεια, από εκεί και πέρα μήπως γινόμαστε λίγο περίεργοι;
Εννοώ ότι σε πιάνει ένα πράγμα του στύλ "Να δώσω και άλλα 200 ευρώ να πάρω το καλύτερο καλώδιο" χωρίς να ζυγίζουμε την περίπτωση ότι με αυτά τα 200 ευρώ μπορεί να πάρουμε κάτι άλλο που θα μας δώσει ίσως μεγαλύτερη διαφορά.
Βλέπω τα Valhalla ας πούμε που παίζουν στα 2.000 ευρώ, καλώδια ρεύματος που παίζουν στα 1000 ευρώ και αναρωτιέμαι αν αυτά τα 3.000 ευρώ θα δώσουν καλύτερο ήχο από το να επενδύσεις τα ίδια λεφτά σε καλύτερα ηχεία (με 3.000 πηγαίνεις σχεδόν σε άλλη κατηγορία)!

Χμμμ μάλλον όμως αυτή η ερώτηση δεν θα έπρεπε να μπεί σε αυτό το club αλλά στο ACA. :flipout:

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Αλήθεια, από εκεί και πέρα μήπως γινόμαστε λίγο περίεργοι;
Εννοώ ότι σε πιάνει ένα πράγμα του στύλ "Να δώσω και άλλα 200 ευρώ να πάρω το καλύτερο καλώδιο" χωρίς να ζυγίζουμε την περίπτωση ότι με αυτά τα 200 ευρώ μπορεί να πάρουμε κάτι άλλο που θα μας δώσει ίσως μεγαλύτερη διαφορά.
Βλέπω τα Valhalla ας πούμε που παίζουν στα 2.000 ευρώ, καλώδια ρεύματος που παίζουν στα 1000 ευρώ και αναρωτιέμαι αν αυτά τα 3.000 ευρώ θα δώσουν καλύτερο ήχο από το να επενδύσεις τα ίδια λεφτά σε καλύτερα ηχεία (με 3.000 πηγαίνεις σχεδόν σε άλλη κατηγορία)!

Χμμμ μάλλον όμως αυτή η ερώτηση δεν θα έπρεπε να μπεί σε αυτό το club αλλά στο ACA. :flipout:

Αν έχεις ένα σύστημα των 100000 κι επομένως δεν σε πολυαπασχολούν τα χρήματα τι είναι να δώσεις κι άλλα 5000-10000;:flipout:

Κατά την γνώμη μου σε γήϊνες κατηγορίες,είναι ανοησία να ξοδεύεις χρήματα μ' αυτόν τον τρόπο(και γενικά νομίζω ότι δεν δικαιολογούνται τέτοια ποσά για καλώδια).Ασφαλώς τα δίνεις για καλύτερα μηχανήματα,για δισκάκια,για να φτιάξεις τον χώρο σου.

Σε σύστημα που άκουσα πρόσφατα, με μηχανήματα σοβαρού κόστους, τα Valhala σε σύγκριση με άλλα καλώδια έδωσαν το "κλικ"... ένα υπεράνω κριτικής σύστημα, που νομίζαμε ότι είχε τελειώσει, έδωσε ακόμα περισσότερα...
Δεν εξετάζω αν αυτά τα "περισσότερα" ήταν "αληθινά" ή όχι, αναφέρω ότι ήταν σίγουρα πολύ "φτιαξιάρικα" :)

Ίσως, η προσωπική μου γνώμη να ήταν να "σηκώσει" και άλλο τη ψηφιακή πηγή (η αναλογική του πηγή είναι απλά α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η, τουλάχιστον για όσα αναλογικά συστήματα έχω ακούσει), αλλά ακούγοντας και αυτή την επιλογή, μπορώ να γράψω ότι ξεροκατάπια πολλές φορές, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη πεις :)

Εμ, γι'αυτό σου πρότεινα νωρίτερα να πάρεις ένα φθηνό καλό καλώδιο απο BJC και να κρατήσεις τα χρήματά σου για τα ηχεία που θα πάρεις... Αλλά η άτιμη η φαγούρα στην τσέπη είναι κακός σύμβουλος! :grinning-smiley-043

..........................
Θα έλεγα να μη σνομπάρουμε καταστάσεις και άτομα που κατά βάθος έχουν την ίδια τρέλλα με μας και απλά μπορούν και διαθέτουν μεγάλα ποσά για κορυφαία συστήματα...

http://www.xloelectric.com/programs/productCategory.php?category=7

Θα έλεγα να μη σνομπάρουμε καταστάσεις και άτομα που κατά βάθος έχουν την ίδια τρέλλα με μας και απλά μπορούν και διαθέτουν μεγάλα ποσά για κορυφαία συστήματα...

Προς θεού! Ότι λέω το λέω καλοπροαίρετα και με δόσεις χαβαλέ. Δεν σνομπάρω κανέναν και το μήνυμα δεν ήταν για να πω κάτι κακό.
Ίσα ίσα που είναι μαγκιά τους που κάνουν το κέφι τους με όσα λεφτά και να χαλάνε. Δεν τα παίρνουν από την τσέπη μου στην τελική. :)
Απλά μιλάμε και για άτομα που από ότι έχω καταλάβει (στις περισσότερες περιπτώσεις) Money is no object.
Καλά, και ιλεκτρίσιτι ιζ δε φιφτι περσέντ... :flipout:

Για να μου λυθεί η απορία το Σαββάτο έστησα με άλλα δύο φιλαράκια τρία πλήρη σετ στερεοφωνικών και δοκιμάσαμε καλώδια από διάφορες εταιρίες. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι αναστέναξαν οι γείτονες!

Συστήματα
1) Προ - Τελικός Vincent
Ηχεία B&W 801 (τα νεφρά μας τα κάναμε λαδορίγανη για να τσιμπάμε κάτι με τη μπύρα μετά)
Πηγή: Esoteric DV-60

2) Ολοκληρωμένος Rotel
Ηχεία Kef
Πηγή BlueSky

3) Ολοκληρωμένος Copland CTA 405
Ηχεία Custom made Klipsch Tangent 3000
Πηγή Copland CTA 823

Με το πακέτο νούμερο 2 δεν ασχοληθήκαμε πολύ μιας και είναι low badget και τα valhalla μπήκαν μόνο και μόνο για το χαβαλέ της υπόθεσης. Aσχοληθήκαμε πιό πολύ με την κουρτίνα 1 και την κουρτίνα 3.

Καλώδια
Belden 1505F
XLO Ultra Reference
VDH First Ultimate MKII
VDH Hybrid
Nordost Heimdal
Nordost Red Dawn
Nordost Valhalla

Περιφεριακά
Καφές
Σπιτικό λικέρ βύσσινο
Μπύρες
Κόκκινο αψέντι

Η δοκιμή

Το σύστημα 2 με καφέ και σπιτικό λικέρ έπαιζε μια χαρά με τα XLO και με τα Belden. Μάλιστα έκλαιγε τα λεφτά που έδωσε για τα XLO μιας και δεν του έδωσαν κάτι που να αξίζει τον κόπο (και τα λεφτά). Άμοιρε Θρασύβουλε...
Με το αψέντι ξέχασε τον πόνο του.
To VDH First Ultimate έδωσε τον χειρότερο ήχο από όλα!

Το σύστημα 1 με τα ίδια περιφερειακά έδωσε καλύτερο ήχο με (σειρά προτεραιότητας)
1) Valhalla
2) Heimdal
3) VDH Hybrid
Ο ήχος καθάρισε, απέκτησε ατάκα και ρυθμό, οι νότες απέκτησαν αρχή και τέλος με διακριτά όρια. Εμένα βέβαια μου φάνηκε σαν να βιάζονται λίγο να σβήσουν αλλά τέσπα... Μάλλον ο ενισχυτής είναι λίγο σφιχτός για τα γούστα μου. :)

Και πάλι το VDH First Ultimate ήταν το χειρότερο καλώδιο από όλα. Ακόμη και από το Belden! Θόλωσε το σύμπαν (πριν καν ξεκινήσουμε να πίνουμε αψέντι) έφερε τις φωνές αφύσικα μπροστά, το μπάσο κατέβηκε ενοχλητικά και θολά. Ήταν σαν να έπαιζαν όλα 1000 κύκλους πιό κάτω! (εδώ άρχισα να σκέφτομαι την λύση του αψεντιού από τις 12 η ώρα το μεσημέρι).

Και ερχόμαστε στο ζουμι... :flipout:

To σύστημα 3 έδωσε καλύτερο ήχο με (σειρά προτεραιότητας)
1) VDH First Ultimate MKII
2) Ε.. δεν υπάρχει άλλο!

Πρώτα μπήκαν τα φτηνά, μετά ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε... Στα Nordost έγινε καλό matching, ειδικά με το valhalla. Στο τέλος μπήκε το VDH First Ultimate και... ακούσαμε μουσική! Το perfect matching! Ότι διαφορά ακούσαμε με τον Vincent και τα B&W όταν αλλάξαμε το VDH με το Valhalla ακούσαμε εδώ όταν αλλάξαμε το Valhalla με το VDH και μάλιστα ο ήχος απέκτησε την λαμπάτη χροιά και την ατμοσφαιρικότητα που του έλειπε με τα άλλα καλώδια.

Εκεί ήταν που μπήκαν τα κουταλάκια στα ποτήρια, λούστηκε η ζάχαρη με το αψέντι και αλλάζαμε μόνο CD (ποιός να σηκώνεται να αλλάζει βινύλια τώρα...)

Κάποια στιγμή βέβαια όταν το αψέντι έφτασε στον πάτο του μπουκαλιού (όπως και η αντίληψή μας) όλα ακουγόντουσαν όμορφα... Αφού οδηγήσαμε τα B&W με έναν παλιό set 2x3 watt ιδιοκατασκευή του Θοδωρή και πάλι όμορφα ακούστηκε και ας μην κουνιώνταν φύλο^Ζ^Ζ^Ζ^Ζ woofer... :BDGBGDB55:

Για να μου λυθεί η απορία το Σαββάτο έστησα με άλλα δύο φιλαράκια τρία πλήρη σετ στερεοφωνικών και δοκιμάσαμε καλώδια από διάφορες εταιρίες. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι αναστέναξαν οι γείτονες!

Συστήματα
1) Προ - Τελικός Vincent
Ηχεία B&W 801 (τα νεφρά μας τα κάναμε λαδορίγανη για να τσιμπάμε κάτι με τη μπύρα μετά)
Πηγή: Esoteric DV-60

2) Ολοκληρωμένος Rotel
Ηχεία Kef
Πηγή BlueSky

3) Ολοκληρωμένος Copland CTA 405
Ηχεία Custom made Klipsch Tangent 3000
Πηγή Copland CTA 823

Με το πακέτο νούμερο 2 δεν ασχοληθήκαμε πολύ μιας και είναι low badget και τα valhalla μπήκαν μόνο και μόνο για το χαβαλέ της υπόθεσης. Aσχοληθήκαμε πιό πολύ με την κουρτίνα 1 και την κουρτίνα 3.

Καλώδια
Belden 1505F
XLO Ultra Reference
VDH First Ultimate MKII
VDH Hybrid
Nordost Heimdal
Nordost Red Dawn
Nordost Valhalla

Περιφεριακά
Καφές
Σπιτικό λικέρ βύσσινο
Μπύρες
Κόκκινο αψέντι

Η δοκιμή

Το σύστημα 2 με καφέ και σπιτικό λικέρ έπαιζε μια χαρά με τα XLO και με τα Belden. Μάλιστα έκλαιγε τα λεφτά που έδωσε για τα XLO μιας και δεν του έδωσαν κάτι που να αξίζει τον κόπο (και τα λεφτά). Άμοιρε Θρασύβουλε...
Με το αψέντι ξέχασε τον πόνο του.
To VDH First Ultimate έδωσε τον χειρότερο ήχο από όλα!

Το σύστημα 1 με τα ίδια περιφερειακά έδωσε καλύτερο ήχο με (σειρά προτεραιότητας)
1) Valhalla
2) Heimdal
3) VDH Hybrid
Ο ήχος καθάρισε, απέκτησε ατάκα και ρυθμό, οι νότες απέκτησαν αρχή και τέλος με διακριτά όρια. Εμένα βέβαια μου φάνηκε σαν να βιάζονται λίγο να σβήσουν αλλά τέσπα... Μάλλον ο ενισχυτής είναι λίγο σφιχτός για τα γούστα μου. :)

Και πάλι το VDH First Ultimate ήταν το χειρότερο καλώδιο από όλα. Ακόμη και από το Belden! Θόλωσε το σύμπαν (πριν καν ξεκινήσουμε να πίνουμε αψέντι) έφερε τις φωνές αφύσικα μπροστά, το μπάσο κατέβηκε ενοχλητικά και θολά. Ήταν σαν να έπαιζαν όλα 1000 κύκλους πιό κάτω! (εδώ άρχισα να σκέφτομαι την λύση του αψεντιού από τις 12 η ώρα το μεσημέρι).

Και ερχόμαστε στο ζουμι... :flipout:

To σύστημα 3 έδωσε καλύτερο ήχο με (σειρά προτεραιότητας)
1) VDH First Ultimate MKII
2) Ε.. δεν υπάρχει άλλο!

Πρώτα μπήκαν τα φτηνά, μετά ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε... Στα Nordost έγινε καλό matching, ειδικά με το valhalla. Στο τέλος μπήκε το VDH First Ultimate και... ακούσαμε μουσική! Το perfect matching! Ότι διαφορά ακούσαμε με τον Vincent και τα B&W όταν αλλάξαμε το VDH με το Valhalla ακούσαμε εδώ όταν αλλάξαμε το Valhalla με το VDH και μάλιστα ο ήχος απέκτησε την λαμπάτη χροιά και την ατμοσφαιρικότητα που του έλειπε με τα άλλα καλώδια.

Εκεί ήταν που μπήκαν τα κουταλάκια στα ποτήρια, λούστηκε η ζάχαρη με το αψέντι και αλλάζαμε μόνο CD (ποιός να σηκώνεται να αλλάζει βινύλια τώρα...)

Κάποια στιγμή βέβαια όταν το αψέντι έφτασε στον πάτο του μπουκαλιού (όπως και η αντίληψή μας) όλα ακουγόντουσαν όμορφα... Αφού οδηγήσαμε τα B&W με έναν παλιό set 2x3 watt ιδιοκατασκευή του Θοδωρή και πάλι όμορφα ακούστηκε και ας μην κουνιώνταν φύλο^Ζ^Ζ^Ζ^Ζ woofer... :BDGBGDB55:

Βρε συ -bye-δεν είπαμε τα καλώδια δεν παίζουν ρόλο?:BDGBGDB55::flipout::flipout::flipout: Πως τα άκουσες όλα αυτά:flipout:..........μάλλον φταίει το κόκκινο αψέντι-bye-

φιλικά έτσι-bye-

.....btw χθες άκουγα ένα καταπληκτικό σύστηματάκι με καλώδια μαύρα των συσκευών...ποτέ μη λές ποτέ.....θα το επαναλάβουμε με πιο επώνυμα καλώδια προσεχώς.....πάντως ήταν από τα λίγα που δεν έπαιζαν τόσο ρόλο τα καλώδια.........

Βρε συ -bye-δεν είπαμε τα καλώδια δεν παίζουν ρόλο?:BDGBGDB55::flipout::flipout::flipout: Πως τα άκουσες όλα αυτά:flipout:..........μάλλον φταίει το κόκκινο αψέντι-bye-
To αψέντι βοήθησε πολύ όταν συνδέθηκε ο SET με τα B&W αλλά τα άλλα τα ακούσαμε νυμφάλιοι (ή περίπου) με καφέ και λικεράκι. Τα Interconnect παίζουν ρόλο. Τα καλώδια ρεύματος δεν ξέρω ακόμη. :p

φιλικά έτσι-bye-

Πάντα. :)

.....btw χθες άκουγα ένα καταπληκτικό σύστηματάκι με καλώδια μαύρα των συσκευών...ποτέ μη λές ποτέ.....θα το επαναλάβουμε με πιο επώνυμα καλώδια προσεχώς.....πάντως ήταν από τα λίγα που δεν έπαιζαν τόσο ρόλο τα καλώδια.........

Εννοείς καλώδια ρεύματος; Γιατί εδώ μιλάω για interconnect. Εδώ τα copland μου ήρθαν χωρίς μπαταρίες για τα τηλεκοντρόλ. Θέλεις να έχουν και interconnect τσάμπα; :flipout:

φίλε Tzim όλα παίζουν το ρόλο τους, προσωπικά είμαι υπέρ των καλωδίων με άλλη ιεραρχία απο τα συνηθισμένα, αλλά έχω ακούσει τόσα πολλά που στα καλώδια δεν είναι να παίρνεις όρκο, το post ήταν χιουμοριστικό......
Τα καλώδια ήταν συσκευασίας από παλιές συσκευασίες όλα....εκτός των ηχείων (υπήρχε ποτέ τέτοιο σε μαύρο συσκευασίας?)

Διονύση δεν ήταν Krell, ήταν ´τα καλύτερα Κινεζάκια μονομπλοκάκια (150/8-300/4) που έχω ακούσει ποτέ, πιο σωστά τα πρώτα Κινέζικα ενισχυτικά που μου άρεσαν και βέβαια τάξη Α! (δεν ξέρω για όλα τα βατ). Κανονίστηκε αργά και δεν πρόλαβα να σε ειδοποιήσω, αλλά επειδή σύντομα θα ´γίνει κι άλλος γύρος θα σε ενημερώσω εγκαίρως.

set & B&W, το άλλο με τον τοτό?
χαχα σας βρίσκω ωραίους, έτσι είναι η ζωή θέλει καινοτομίες...
Και δεν μου λες βρε Tzimisce, κατά την ακρόαση με set&b&W ακούγατε τον Β ή τον W?:jester::jester: