Anti - Beatles

Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Στέλιο μου είσαι απαξιωτικός με οτιδήποτε νέο έχουμε παρουσιάσει εδώ μέσα και δεν τρέχει μία. Μπορεί να μην έχεις πάρει χαμπάρι, μπορεί ν' αδιαφορείς, όλα καλά. Εχεις δει κανέναν να την κάνει διακριτικά;
Φίλος είσαι ,σε αγαπάμε ,μη στεναχωριέσαι για τους δισεκατομμυριούχους.
Σιγά τώρα.:a0210:

Υ.Γ. Έχεις βρει τη νιρβάνα σου με τα παιδιά, τι να πούμε και εμείς οι καταραμένοι...

και εσυ και ο Μπαιρα ειστε φιλοι και σας αγαπαω και δεν αλλαξε τιποτα
στην εκτιμηση που σας εχω

αλλα ποιος εχει βρει την νιρβανα του βρε
αυτος που στα 60 του αφηνει δουλεια οικογενεια και παει μονος του στο
μεγαλο παρκο του city να τον δει μεσα στην καψα του καλοκαιριου
η αυτος που πινοντας τα ωραια κοκτειλ διπλα σε τρυφερες υπαρξεις ακουει ....

πωπω ενας καταραμενος !!!

και ειπα να μην ξαναγραψω :bang:

γράψε ρε...
μην ακούς.

Βρε Μανωλάκο, απαξίωση είναι το middle name της κατηγορίας.
Τι να λέμε τώρα...:firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Αν στο κείμενο του Γιώργου βλέπεις μίσος και ύβρεις τι θα έλεγες για αυτό εδώ;

θα ηθελα και ο Γιωργος να γραψει ενα κειμενο σαν κι αυτο
και να μας πει ποσο γλυκαναλατος ειναι ο ΛΟΧΙΑς και ποσο απαξιωτικο το REVOLVER

βρισκω εξοχο το κειμενο του Ντοκ αν και δεν συμφωνω καθολου

Γλυκερη ποπ που μου εφερνε και μια δοση αναγουλας οταν τραγουδουσε ο Μακκαρτνευ. Παντα προτιμουσα τους stones.

Oπως προτιμουσα πολυ περισσοτερο τον κ.Don van Vliet( captain Beefheart). Αυτος ναι ηταν "punk"
R.I.P( 15/1/1941--17/12/2010)

μαθε πρωτα ποιος ηταν ο Captain Beefheart
και μετα κανε οσες αναγουλες θελεις

Στέλιο μου έχω δει τα πιο underground σχήματα που μπορείς να φανταστείς στα ωραιότερα βρώμικα καταγώγια. Μία ζωή το κάνω. Συναυλίες με 30 άτομα.
Μη βλέπεις τα κοκτέηλ και τις υπάρξεις. Βιτρίνα είναι. Τον μύθο μου εκμεταλλεύομαι.:flipout::flipout:

Respect για το ταξίδι σου από τη μία και από την άλλη πεταμένα λεφτά.

Kαι να ξέρεις ότι λατρεύουμε να σε τσιγκλάμε.:a0210:

Υ.Γ. Μήτσο έχεις δίκιο,το έχω ξεχάσει. Πρέπει να πάρουμε μπρος. Ευκαιρία το thread του Νίκου.

τριάντα άτομα είναι σούπερ.
Εγώ είδα τον Τζάβιναλ λίγους μήνες πριν μας αφήσει με άλλους 29 και αν είχα σκεφτεί λίγο να το διαφημίσω εδώ, θα είμασταν αντί 30 60.

30 σήμερα είναι άθλος. Δεν μαζεύονται έτσι.

30000 piece of cake....

Στέλιο μου έχω δει τα πιο underground σχήματα που μπορείς να φανταστείς στα ωραιότερα βρώμικα καταγώγια. Μία ζωή το κάνω. Συναυλίες με 30 άτομα.
Μη βλέπεις τα κοκτέηλ και τις υπάρξεις. Βιτρίνα είναι. Τον μύθο μου εκμεταλλεύομαι.:flipout::flipout:

θα τα θυμασε και αυριο αυτα τα σχηματα της μια ωρας ? :flipout:
γιατι εγω σε τετοια καταγωγια εβλεπα robert fripp και νομιζα οτι επαιζε
για παρτυ μου ....

τον μυθο σου τον σεβομαι
:worshippy::worshippy:

:

Στέλιο αυτό νά λέγεται...:grandpa:

Καί σέ γουστάρω γιά τά πάθη σου ,τήν διάθεσή σου καί τήν μονιμη δημιουργικότητά σου.:a0210::a0210:

Ο Σωκρατης Παπαχατζης στο Ηχος Και Εικονα του Δεκεμβρη εκανε μια μικρη αναφορα στους Beatles....Με καλυψε απολυτα..(σας εβαλα στην μπριζα εεε??χαχα)
Μου επιτρεπεις Σπυρο να διαφωνησω πληρως με τον Π"χατζη; Τι ειπε ο Μικης; "ειναι πιο σημαντικο να αγαπας καποιον απο το να τον θαυμαζεις" - σωστα; Τι σχολιαζει ο Σ.Π.; οτι η πραγματικοτητα (η δικη του προφανως!) ειναι διαφορετικη κι οτι αυτη η τοποθετηση (αγαπη -θαυμασμος) ειναι τρικ γιατι το να αγαπας το "εργο" και να αγαπας το "προσωπο" (=καλλιτεχνης) εντεχνως συσκοτιζεται. Λεει " η αγαπη για τους Μπητλς ηταν αποτελεσμα πρακτικων του μαρκετινγκ, πρωτολειων σε σχεση με τις σημερινες ("πρακτικες"), εξ ου τα τοτε συναισθηματα φαινονται αυθεντικα και οι εποχες αθωες" (και συνεχιζει με περι λατρευτικου θαυμασμου ειδωλων της ποπ και οχι σημαντικων δημιουργων - Νομπελιστων τουλαχιστον, λεω εγω!).
Κατ´αρχας ο Σ.Π. μπερδευει την αγαπη προς παρουσα, ενσαρκη, ανθρωπινη οντοτητα με την "αγαπη" προς ονειρικη, φανταστικη (πιθανως) οντοτητα που υπαρχει χαρις (εδω) της συν-αισθηματικης πληροτητας που οφειλεται στη μουσικη αυτης της οντοτητας. Λετε οταν ξενυχτουσαμε με το τρανζιστορακι στο αυτι, πιτσιρικαδες τοτε, κι ακουγαμε ξενους σταθμους (ακομη θυμαμαι το "Μοντε Καρλο" που με παρασιτα και "κυματισμους" στα μεσαια μετεδιδε αντιστοιχες εκπομπες σαν του Γ. Πετριδη, αλλα με τραγουδια που εδω ερχονταν μετα απο 6 μηνες τουλαχιστον), να αγαπουσαμε το κουρεμα των Μπητλς (=προσωπο) που πρωτολεια μα εντεχνα μας υποχρεωνε το μαρκετινγκ να το κανουμε; Και οχι ΤΗΝ μουσικη και οσα ΜΕΣΩ αυτης ονειρευομασταν; (και δεν εννοω μονο τους Μπητλς μα ολη τη μουσικη του '60). Και τι μας λεει ο "σοφος"; Οτι επειδη το μαρκετινγκ ηταν...χαλια, τα τοτε συν-αισθηματα (μας) "ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ αυθεντικα και οι εποχες ΑΘΩΕΣ;" Κουνια που τον κουναγε! Τα συναισθηματα ηταν αυθεντικα απλα γιατι ΗΤΑΝ, και οι εποχες (δεκαετια '60) ηταν απο τις πιο πονηρες και προχωρημενες, που εδωσε πολλα στις επερχομενες (γιατι αραγε τοσα χρονια μετα ολοι αναφερονται στα sixtys; ).
Κατα συμπτωση αγαπω (ΔΕΝ θαυμαζω - τι ειναι, η Ακροπολη; ) και τους Μπητλς και τον Χατζηδακι. Θεωρω βεβαια πιο μουσικο τον Χατζηδακι, αλλα οι Μπητλς ειναι αυτοι που, μερικως αντιγραφοντας (τι να πουμε εδω για τους Στοουνς; ), αλλα κυριως δημιουργωντας αυθεντικη, δικη τους μουσικη, προχωρησαν ολα τα πραγματα (της μουσικης) πολυ παραπερα απο οτι πχ οι Στοουνς, που λατρευονται ως πιο "σκληροι" (χα!). Οχι, δεν ηταν (ειναι) ΡΟΚ οι Μπητλς με την εννοια που το λεμε, ουτε επαιζαν "ποπακια" α λα Ελτον Τζων (για τα φραγκα - και την καρδια κανενος...νταβραντισμενου). Ηταν ΑΠΟ ΟΛΑ αυτα που λεμε μουσικη. Και οποιος αγαπα και θελγεται απο το δωρο των Θεων στον ανθρωπο, τη μουσικη, ειναι βεβαιο οτι θα τους ακουσει με σεβασμο και ισως τους αγαπησει. Κερδισμενος θα βγει - περισσοτερο απο οτι με τις νεκροκεφαλες, τα "666" και τα ουρλιαχτα ανευ λογου και...μουσικης!

Νομίζω πως τελικά τα πάντα είναι θέμα στερεοτύπων και προκαταλήψεων. Θέλει πολύ δουλειά για να ξεριζώσει κανείς πράγματα που είναι βαθιά σφηνωμένα στο μυαλό του.

Ειχα αρκετα χρονια να "γυρισω" στους Μπητλς - περιδιαβαινα κι εγω στα "νεα" μονοπατια, οχι για να ξεριζωσω αυτα που λες, αλλα απλα για να γνωρισω. Και φυσικα πολλα μου αρεσαν, παμπολλα απερριψα, αλλα κυριως ...επανεκτιμησα. Επανεκτιμησα αυτο που ειχα μπροστα απο αρκετα χρονια και απερριπτα λογω...μοντερνιας και επικαιροτητας!

Αρκετές φορές κιόλας δεν χρειάζεται να δουλέψει κανείς προς αυτήν την κατεύθυνση, απλά και μόνο επειδή η αρχική γνώμη είναι η σωστή τελικά.
Αν δεν ΤΟ δουλεψεις, πως θα ξερεις οτι η αρχικη σου γνωμη ηταν σωστη;

Δεν υπαρχει σωστη πρωτη γνωμη, μονο αποψη, που με το χρονο δικαιολογειται και αποφαινεται ως σωστη!

Άκουσα για πρώτη φορά Beatles σε πάρτι στα 15 περίπου και ξενέρωσα αμέσως.

Κι εγω περιπου τοτε - αλλα δεν ξενερωσα, γοητευθηκα - αλλες εποχες, αλλες εμπειριες...

Κατανόησα απόλυτα πως με πρόφαση την επανάσταση και με τρία τέσσερα βερμουτάκια παραπάνω, πολλοί άνθρωποι οφείλουν την ύπαρξη τους στους Beatles!Σεβαστό! Αλλά μέχρι εκεί….

Χα χα - λες οι Μπητλς να κηρυτταν καμια επανασταση; αλλου ηταν αυτη (δεκαετια του ´60 μην ξεχνας - εκτος κι αν μιλας για την εποχη σου, οποτε...πασσο!). Κανεις δεν οφειλει την υπαρξη του στους Μπητλς - ουτε οι...θαυμαστες κατα Παπαχατζη. Τους οφειλει το "σπρωξιμο" που εφαγε, ωστε να προχωρησει περαν των γλυκαναλατων τυπου Ελβις. Βεβαιως (ΒΕΒΑΙΩΣ) υπηρχε και το Αμερικανικο, κυριως, ροκ (Ντυλαν, Ντορς κλπ) - και ποιος ειπε οτι δεν "οφειλουμε" κατι και σε αυτους;

Επίσης επειδή ήδη στα είκοσι είχα ακούσει καμιά πενηνταριά μαύρες γυναικείες και αντρικές φωνές μου ήταν λίγο δύσκολο να κατανοήσω το γιατί κάποιοι άλλαξαν τον κόσμο με μισή οκτάβα φωνή.

Αν οι οκταβες επαιζαν ρολο θα ακουγαμε...οπερα - το ΠΝΕΥΜΑ ηταν!

.....................................................................................
Αυτοί που έφτιαξαν αυτό το πράγμα, ειλικρινά το λέω πρέπει να ήταν τρομερά μυαλά.

Κρατησα μονο την παραπανω προταση σου, γιατι μου φαινεται σαν δηλωση μετανοιας !

Αυτά
Και κάτι ακόμα σημαντικό
Όχι ακόμα και έτσι οι Beatles συνολικά δεν μου αρέσουν

Και σε ποιον αρεσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ; Ο Χατζηδακις απερριψε τα κινηματογραφικα τραγουδια του, τα οποια ομως ευχαριστουσε γιατι του εδωσαν τα υλικα αγαθα να ζει και να γραφει τη μουσικη που ηθελε. Τους (μας) αρεσει ο,τι παει μπροστα , τα υπολοιπα ειναι χιτακια προκειμενου να βγουν μουσικες που 50 σχεδον χρονια μετα (σημερα) συζητουνται ακομη!

@Evam7 φυσικα σου επιτρεπω να διαφωνησεις για τον απλο λογο οτι εαν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα δεν θα ειμασταν εδω για να τα λεμε...:a0210:
Στο δια ταυτα...θα ξεκινησω απο την τελευταια σου παραγραφο (με την αναφορα σου στα 666 και στα ουρλιαχτα οπως χαρακτηριστικα αναφερεις)...Μπορει η συγκεκριμενη σκηνη να ξεκινησε κατ αυτον τον τροπο αλλα στην πορεια αλλαξαν τα πραγματα..Οι μπαντες του ειδους για επιβιωσουν προσπαθησαν μεσα απο την βελτιωση της προσωπικης τους τεχνικης καταρτησης,να δωσουν κατι διαφορετικο στον ακροατη-οπαδο που αγοραζε τα δισκακια τους.....η "μεταλλαξη" αρκετες φορες ηταν τοσο θεαματικη που ξενιζε ακομα και τους ιδιους τους ακροατες...οσοι δεν ειχαν τα εγκεφαλικα κοτσια να ακολουθησουν εμεναν στην μεση του πουθενα και το γυριζαν στα ντιρινταχτα...
Για τους Beatles τωρα...
Πρεπει να καταλαβουμε πως οι εποχες αλλαζουν...τα τριανταφυλλα δεν εχουν πια καμια θεση στις καννες των οπλων...το give peace a chance αποδειχτηκε μια ουτοπια για ρομαντικους που χαθηκαν και αυτοι με την εναρξη του 'οραματος' της παγκοσμιοποιησης...Την θεση της κανναβης και του lsd πηρε το κρακ και αλλα επικινδυνα παραισθησιογονα...Τοτε υπηρχε ο κινηματογραφος και το ραδιοφωνο....τωρα υπαρχει το χαζοκουτι και το ipod...Παρολαυτα η μουσικη αναπνεει ακομα αλλα με διαφορετικο τροπο...Πιο επιθετικο,πιο σκληρο...επειδη η εποχες ειναι σκληροτερες...τα νεα μαθαινονται σε κλασματα του δευτερολεπτου....τιποτα δεν μενει κρυφο πλεον...

Πρεπει να παραδεχτουμε (για μενα το λεω περισσοτερο) πως η μαγεια της παρθενογεννεσης εχει περασει ανεπιστρεπτι...Δεν περιμενω πρωτοτυπιες απο την εποχη μας, αλλα καλα δουλεμενα concept που θα κανουν ενα δισκο να ξεχωρισει....
Οι Beatles μπορει να ηταν επανασταση για την εποχη τους και παραμενει επανασταση γι αυτους που τους εζησαν,αλλα για καποιους που γεννηθηκαν αρκετα χρονια αργοτερα η επανασταση αυτη αργησε μια μερα και κατι ψιλα...

Δεν περιμενω να με κατανοησεις απολυτα αλλα σε αυτο που επιμενω ειναι πως καθε εποχη εχει τα δικα της προτυπα χωρις αυτο να σημαινει πως οι Beatles ,η, οι Stones και αρκετοι αλλοι δεν θα μεινουν στην ιστορια σαν τους πρωτους διδαξαντες..

41UjkB4bUKL._SS400_.jpg

Ρε σεις βαλτε λιγο στο νου σας και την παραμετρο "εξηλεκτρισμος και αλματα τεχνολογιας ατον ηχο" και θα δωσετε και μια παραπανω εξηγηση για το θαυμα που επιτελεστηκε εκεινες τις εποχες.
Αμα δεν υπηρχε το τρανζιστορακι θα σας ελεγα εγω,ποιοι και ποτε θα ανακαλυπταν τους Beatles και τους Stones, και ποιοι θα επαιζαν χωρις ηλεκτρικα οργανα προγκ και ψυχεδελια!!

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Εισαι αξιοθαυμαστος :grinning-smiley-043

Αυτο που εζησες και εσυ και οι υπολοιποι ηταν μια συγκυρια, μια μεταλλαξη που αλλαξε το ρου των πραγματων. Εσυ το ειδες να συμβαινει μπροστα στα ματια σου (και εισαι τυχερος γιαυτο), εμεις το θεωρουμε δεδομενο. Αυτη ειναι η αιτια της "διενεξης" μας.

Δε μου βγαζεις απο το μυαλο ομως οτι παντα υπηρχαν και υπαρχουν τα μυαλα και τα ταλεντα που δυνητικα θα μπορουσαν/μπορουν να κανουν το ιδιο αλμα. Δεν τους ευνοησαν οι συνθηκες: κοινωνικες, επαγγελματικες, χαρακτηρα κλπ. και τους εφαγε το σκοταδι.
Ενα πραμα σαν την εξελιξη των ειδων ας πουμε, εγινε και γινεται με τυχαιο τροπο.

Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Δεν τους ευνοησαν οι συνθηκες: κοινωνικες, επαγγελματικες, χαρακτηρα κλπ. και τους εφαγε το σκοταδι.

Α μπραβο...προσθεσε και αυτο που λεω εγω και ιδου οι λογοι που μιλαμε τωρα, για φαινομενα τετοιας εκτασης!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Anti - Beatles

Εισαι αξιοθαυμαστος :grinning-smiley-043

Αυτο που εζησες και εσυ και οι υπολοιποι ηταν μια συγκυρια, μια μεταλλαξη που αλλαξε το ρου των πραγματων. Εσυ το ειδες να συμβαινει μπροστα στα ματια σου (και εισαι τυχερος γιαυτο), εμεις το θεωρουμε δεδομενο. Αυτη ειναι η αιτια της "διενεξης" μας.

Δε μου βγαζεις απο το μυαλο ομως οτι παντα υπηρχαν και υπαρχουν τα μυαλα και τα ταλεντα που δυνητικα θα μπορουσαν/μπορουν να κανουν το ιδιο αλμα. Δεν τους ευνοησαν οι συνθηκες: κοινωνικες, επαγγελματικες, χαρακτηρα κλπ. και τους εφαγε το σκοταδι.
Ενα πραμα σαν την εξελιξη των ειδων ας πουμε, εγινε και γινεται με τυχαιο τροπο.

συμφωνω μαζι σου φιλε μου
να προσθεσω οτι μεγαλα εργα βγαινουν σε μια εποχη που η κοινωνια
ποναει,αγαπαει περναει καταστασεις αλλαζει προβληματιζεται εχει ονειρα ,πασχει για ενα καλυτερο αυριο

μια Ελλαδα που ζει χωρις ερωτα
με ολα της τα τραγουδια να μιλανε για αγαπες
και ο ποιο ερωτικος της τραγουδιστης ειναι ενας ξενερωτος Παριανος

.

Οι Beatles μπορει να ηταν επανασταση για την εποχη τους και παραμενει επανασταση γι αυτους που τους εζησαν,αλλα για καποιους που γεννηθηκαν αρκετα χρονια αργοτερα η επανασταση αυτη αργησε μια μερα και κατι ψιλα...

Δεν περιμενω να με κατανοησεις απολυτα αλλα σε αυτο που επιμενω ειναι πως καθε εποχη εχει τα δικα της προτυπα χωρις αυτο να σημαινει πως οι Beatles ,η, οι Stones και αρκετοι αλλοι δεν θα μεινουν στην ιστορια σαν τους πρωτους διδαξαντες..

Mα, η καθε εποχη "κανει" την δικη της επανασταση - και ποτε δεν φθανει αργα για οσους θελουν να την κανουν!
Σε κατανοω απολυτα , εστω κι αν δεν ειμαι πια ο "νεος της εποχης" σου. Και συμφωνω φυσικα ως προς τα προτυπα - φανταζεσαι να ειχατε ακομη ως προτυπο το κινημα των χιππις; Αν και, μεταξυ μας, δεν διακρινω και πολλα προτυπα σημερα. Ισως ομως να κανω λαθος, απεχω πολλααα χρονια απο τη νεοτητα (ηλικιακα αλλα και γενικα - τι να κανουμε, περνουν τα ερ´μα τα χρονια! )
Εν κατακλειδι, οι Μπητλς ηταν, απο ενα σημειο και μετα, η επανασταση στο χωρο τους, αρεσουν πολυ ακομη (και σε παρα πολλους), ακουγονται ευχαριστα (ιδιως τα τελευταια τους - προσωπικα τα πρωτα δεν τα μπορω! ), ξεπεραστηκαν σε πολλα θεματα (τεχνολογικα κλπά), και παραμενουν σημειο αναφορας για την εποχη του (και γλυκοξινων αναμνησεων για...εμας)! Αυτα...