Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Ίσως η καλύτερη μέθοδος για το κόψιμο του τσιγάρου. :grinning-smiley-043

Attachments

• smoking room1.jpg
    smoking room1.jpg
    55.3 KB · Views: 49
  • smoking room2.jpg
    smoking room2.jpg
    45.1 KB · Views: 54
Τι έχετε πάθει όλοι επιτέλους;

Αφήστε μας ήσυχους!

(Χωρίς παρεξήγηση... σε χαλαρό πνέυμα... απλώς δε μου καθόταν κάποιο smiley...)

Last edited:
Φίλε μου και εγώ καπνιστής είμαι , αλλά το ότι αυτός που σκεφτικέ αυτό το σκηνικό είναι όλα τα λεφτά!.
Το καλό να λέγετε.

:grinning-smiley-043

Ίσως η καλύτερη μέθοδος για το κόψιμο του τσιγάρου. :grinning-smiley-043

Καλημέρα -bye- ,
Δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά έχουν ξαναμπεί οι ίδιες φωτογραφίες και παλαιότερα.
Ωστόσο, το τσιγάρο, είναι κακή συνήθεια κι ας καπνίζω και εγώ :grandpa:

Εγώ κάθε πρωί που ξυπνάω λεω "Σήμερα θα το κόψω". Αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω. Δύσκολη υπόθεση. Πολύ δύσκολη... :FSGSFGS4:

Πάντως εγώ αν βάψω το ταβάνι με αυτόν τον τρόπο μάλλον δεν θα ξανακάνω τσιγάρο στο σπίτι (για έξω από το σπίτι είναι άλλο θέμα ).

Εγω το ειχα κοψει για κανα 2 μηνες. Μεχρι εκει:slapface:

Kι εγώ για ένα χρόνο!!!!, αλλά κάποιες αναποδιές ( διακιολογίες του κερατά θα έλεγα ), με ανάγκασαν και το ξανάρχισα :argue:

Με αφορμή την ημέρα κατά του καπνίσματος δημοσιεύτικε στο yupi η παρακάτω ανοικτή επιστολή έχει αρκετή πλάκα αλλα πιστεύω ότι θέτει ευστοχα το πρόβλημα.

Αγαπητέ καπνιστή/καπνίστρια

Βρωμάς.

Ζέχνεις.

Ναι, μπορεί να είσαι φίλος μου, συνάδελφος, να τα περνάμε καλά, να κάνουμε και παρέα. Μπορεί και να σε συμπαθώ και να σε σέβομαι κατά τα άλλα.

Αλλά βρωμάς.

Βρωμάει το χνώτο σου, βρωμάνε τα ρούχα σου και βρωμάει το σπίτι σου.

Είσαι μια κινούμενη μπόχα. Και σε υποφέρω γιατί στην Ελλάδα είστε πλειοψηφία και καμία απαγόρευση του καπνίσματος δεν εφαρμόζεται, όπως στον πολιτισμένο κόσμο.

Η αντίρρησή μου στη συνήθειά σου δεν είναι ηθικολογική.

Δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις.

Δεν με αφορά το ότι 30% των θανάτων στις ηλικίες 35-69 οφείλεται στο κάπνισμα. Κάπνισε και ψόφα, τι με νοιάζει εμένα. Εντάξει, θα πληρώνω περισσότερους φόρους για να νοσηλεύεσαι εσύ, αλλά δε γαμιέται, δεν θα σε καταπιέσω κι όλας.

Αλλά όχι και να βρωμάν τα ρούχα μου όταν γυρνάω σπίτι, επειδή εσύ δεν μπορείς να αποχωριστείς "τη συντροφιά του" και καπνίζεις δίπλα μου στο γραφείο.

Δεν θέλω να μπαίνω στο ταξί σου και να μυρίζω τη μπόχα σου.

Δεν θέλω να προσπαθώ να φάω το φαγητό μου στο εστιατόριο και να μου 'ρχεται το σύννεφο απ' το τραπέζι σου.

Δεν αγγίζω καν το θέμα του παθητικού καπνίσματος και των κινδύνων που προκαλείς στην υγεία μου, γιατί ακούγεται σαν κοριτσίστικη γκρίνια.

Η βρώμα είναι το χειρότερο. Δεν αντέχεται.

Επίσης δεν αντέχεται αυτή η εκκωφαντική ανοχή όλων μας, που το βουλώνουμε και καθόμαστε και πνιγόμαστε στη μπόχα τη δική σας χωρίς να διαμαρτυρόμαστε, για να μη χαρακτηριστούμε "γραφικοί".

"Έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι", θα μου πεις όταν γκρινιάξω. Τι να σου πω τώρα.

Γι' αυτό, επειδή αναγνωρίζω πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση "να τα βρούμε", και να πηγαίνεις να καπνίζεις κάπου μακριά για να μη σε μυρίζω, υποστηρίζω την πλήρη, καθολική και άμεση απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω, αλλά πίστεψέ με.

Δεν αντέχω άλλο τη βρώμα σου.

Με εκτίμηση

Θοδωρής

Κάπνιζα για 23 χρόνια συνεχόμενα, πριν απο 9 μήνες βρέθηκα στην Ελλάδα για δουλειές και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου. Αντοχή στον πειρασμό ήξερα ότι δεν είχα, οπότε έτσι νέτα σκέτα δεν επρόκειτο να το σταματήσω κι έτσι άρχισα να ψάχνω για ιατρική βοήθεια.
Η μία λύση και η πιο διαφημισμένη είναι αυτή του "ηλεκτροσόκ" όπως την λέω εγώ, κάτι κάνουν με ηλεκτρισμό και καλώδια αλλά ευτυχώς δεν αξιώθηκα να μάθω λεπτομέρειες ούτε να ελαφρύνω κατά 200 .
Η άλλη μέθοδος, την οποία ακολουθούν τα κρατικά νοσοκομεία, είναι ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης. Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι στα περισσότερα υπάρχει αντικαπνιστικό τμήμα ή όπως αλλιώς το λένε.
Πήγα λοιπόν σε αυτούς, κατόπιν ραντεβού, και μετά από ολιγόλεπτη συνέντευξη και συμπλήρωση εντύπων έφυγα με μια συνταγή στα χέρια. Την ειχα στο κομοδίνο δυό τρείς μέρες μέχρι να καπνίσω το τελευταίο μου τσιγάρο (μισή κόυτα, μην πάει χαμένη) και να πάω στο φαρμακείο.
Όλο το "κόλπο" είναι χάπια και έμπλαστρα νικοτίνης. Τα μεν χάπια υποψιάζομαι ότι είναι για βαρύτερες εξαρτήσεις κι αυτό γιατί από την πρώτη μέρα που άρχισα την "θεραπεία" η όρεξη για τσιγάρο εξαφανίστηκε!!! Λές και δεν κάπνισα ποτέ!
Για να είμαι ειλικρινής, μετά την τρίτη η τέταρτη μέρα θυμήθηκα και τα έμπλαστρα και άρχισα να τα χρησιμοποιώ. Μιλάμε για την απόλυτη μαστούρα, το κολλούσα στο μπράτσο και έπεφτα ξερός!
Όλη η ιστορία θα έπρεπε να κρατήσει 60 ημέρες, με την δόση από τα έμπλαστρα νικοτίνης να λιγοστεύει ανά 15ήμερο. Περίπου στις 50 ημέρες άρχισα να ξεχνώ και τα χάπια και τα έμπλαστρα οπότε και σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους. Από τότε δεν έχω δοκιμάσει τσιγάρο, αν πέσω πάνω σε καπνό αναγουλιάζω αλλά λόγω προτέρου βίου δεν λέω τίποτα....

Κάπνιζα για 23 χρόνια συνεχόμενα, πριν απο 9 μήνες βρέθηκα στην Ελλάδα για δουλειές και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου. Αντοχή στον πειρασμό ήξερα ότι δεν είχα, οπότε έτσι νέτα σκέτα δεν επρόκειτο να το σταματήσω κι έτσι άρχισα να ψάχνω για ιατρική βοήθεια.
Η μία λύση και η πιο διαφημισμένη είναι αυτή του "ηλεκτροσόκ" όπως την λέω εγώ, κάτι κάνουν με ηλεκτρισμό και καλώδια αλλά ευτυχώς δεν αξιώθηκα να μάθω λεπτομέρειες ούτε να ελαφρύνω κατά 200 .
Η άλλη μέθοδος, την οποία ακολουθούν τα κρατικά νοσοκομεία, είναι ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης. Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι στα περισσότερα υπάρχει αντικαπνιστικό τμήμα ή όπως αλλιώς το λένε.
Πήγα λοιπόν σε αυτούς, κατόπιν ραντεβού, και μετά από ολιγόλεπτη συνέντευξη και συμπλήρωση εντύπων έφυγα με μια συνταγή στα χέρια. Την ειχα στο κομοδίνο δυό τρείς μέρες μέχρι να καπνίσω το τελευταίο μου τσιγάρο (μισή κόυτα, μην πάει χαμένη) και να πάω στο φαρμακείο.
Όλο το "κόλπο" είναι χάπια και έμπλαστρα νικοτίνης. Τα μεν χάπια υποψιάζομαι ότι είναι για βαρύτερες εξαρτήσεις κι αυτό γιατί από την πρώτη μέρα που άρχισα την "θεραπεία" η όρεξη για τσιγάρο εξαφανίστηκε!!! Λές και δεν κάπνισα ποτέ!
Για να είμαι ειλικρινής, μετά την τρίτη η τέταρτη μέρα θυμήθηκα και τα έμπλαστρα και άρχισα να τα χρησιμοποιώ. Μιλάμε για την απόλυτη μαστούρα, το κολλούσα στο μπράτσο και έπεφτα ξερός!
Όλη η ιστορία θα έπρεπε να κρατήσει 60 ημέρες, με την δόση από τα έμπλαστρα νικοτίνης να λιγοστεύει ανά 15ήμερο. Περίπου στις 50 ημέρες άρχισα να ξεχνώ και τα χάπια και τα έμπλαστρα οπότε και σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους. Από τότε δεν έχω δοκιμάσει τσιγάρο, αν πέσω πάνω σε καπνό αναγουλιάζω αλλά λόγω προτέρου βίου δεν λέω τίποτα....

Με εντυπωσίασες τώρα...:chinscratch:

Η αντικαπνιστική εκστρατεία στο εξωτερικό έχει πάρει διαστάσεις καταστολής τόσο μεγάλες που ακόμα κι εγώ που είμαι φανατικός αντικαπνιστής ντρέπομαι τόσο που σκοπεύω να αρχίσω το κάπνισμα από αντίδραση σε αυτό τον φασισμό. Έχει μεγαλύτερη σημασία να βοηθήσεις τον άλλο να το κόψει, παρά να του το επιβάλλεις. Κι εμένα με ενοχλεί το κάπνισμα, κι εγώ δεν θέλω την κάπνα του διπλανού μου, αλλά δεν θα γίνω και δικτάτορας για αυτό...

H αντικαπνιστική εκστρατεία στο εξωτερικό γίνεται κατ´απαίτησιν τών Ασφαλιστικών εταιρειών,που δεν θέλουν να πληρώνουν.Δεν υπάρχει αντίστοιχη υστερία ούτε για το αλκοόλ ,ούτε για τα ´σκληρά´ναρκωτικά.Τα υπόλοιπα τα θεωρώ τρίχες κατσαρές.Σιγά που νοιάζονται για την υγεία τών πολιτών τους............
Υπ´όψιν ότι εδώ και 7 χρόνια περίπου οι ίδιες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν περικόψει εντελώς τίς ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες απο εκπαιδευμένους ψυχιάτρους στίς Η.Π.Α,περιορίζοντάς τες στο ελάχιστο,με αποτέλεσμα να ανθεί η υπερβολική φαρμακευτική αγωγή(για να μήν παρεξηγηθώ,πολύ συχνά τα φάρμακα είναι απαραίτητα,αλλά όχι στην υπερβολή που συμβαίνει σήμερα)ενώ ταυτόχρονα προωθούνται ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ´ταχείας δράσεως´γεγονός που δυσχεραίνει την ουσιαστική εργασία τών Ψυχοθεραπευτών με τούς πελάτες τους.
Ασχετα τα δύο θέματα???Για μένα καθόλου.

καπνιζα 25 συνεχομενα χρονια.

ειχα προσπαθηση πολλες φορες να το κοψω αλλα ματαια.

πηγα και στο antismoking center οταν προτοεμφανιστηκε μου πηραν 400 ευρωπουλα (200 ειπε καποιος μαλλον επεσαν οι τιμες;) και μετα απο 2-3 μηνες ξανα τα ιδια.

τελικα καταλαβα οτι η αληθεια ειναι πως μου αρεσε να καπνιζω και οτι αν δεν ηθελα πραγματικα να κοψω το τσιγαρο κανεις δεν μπορουσε να με βοηθηση ουτε να με αναγκαση.

περασαν καμποσα χρονια μεχρι που πριν απο 5 μηνες αποφασισα οτι δεν θελω πια να καπνιζω γιατι αρχισε να με ενοχλη, να βηχω, γιατι βρωμαω,βρωμαη το σπιτι μου και πλεον ολοι οι φιλοι μου δεν καπνιζουν η το εκοψαν.

ξυπνησα μια ωραια μερα πηρα και ενα πακετο τσιχλες νικοτινης μασησα 4 μεχρι το μεσημερη μπαφιασα τις πεταξα και δεν ξανακαπνισα.

ουτε που το καταλαβα ουτε μου ελειψε καθολου.

ειχε ερθη η καταλληλη ωρα.

Απάντηση: Re: Αντικαπνιστική εκστρατεία !!

Καλημέρα -bye- ,
Δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά έχουν ξαναμπεί οι ίδιες φωτογραφίες και παλαιότερα.
Ωστόσο, το τσιγάρο, είναι κακή συνήθεια κι ας καπνίζω και εγώ :grandpa:

Θα συμφωνήσω με τον Eki 65, έχουν ξαναμπεί οι φωτογραφίες.

Δεν καπνίζω, αλλά πιστεύω ότι πράγματι το κάπνισμα είναι βλαβερό.

Συνήθιζα να λέω ότι διαφωνώ με το κάπνισμο περισσότερο για λόγους ιδεολογίας (απεχθάνομαι τις εξαρτήσεις) παρά για λόγους υγείας. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.
Αλήθεια, έχετε δει άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή;

Συνήθιζα να λέω ότι διαφωνώ με το κάπνισμο περισσότερο για λόγους ιδεολογίας (απεχθάνομαι τις εξαρτήσεις) παρά για λόγους υγείας. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.
Αλήθεια, έχετε δει άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή;

Ναι έχω δεί!
και μάλιστα έβαζε το τσιγάρο στην τρύπα και κάπνιζε από 'κεί!!
:AFADF0:

ΥΓ Δεν ήταν ανάγκη να το αναφέρεις, ο σωστός καπνιστής δεν τρομάζει με τέτοια, ούτε τον αφορούν τα concept των αντικαπνιστικών εκστρατειών.

To 1978 ήμουν 14 ετών. Τότε είχαμε στη Β' Γυμνασίου Πολιτιστικές Εκδηλώσεις (2 ώρες την εβδομάδα). Κάποιος καθηγητής μας είχε τη ιδέα να μας πάει στο Νεκροτομείο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ να παρακολουθήσουμε μάθημα ανατομίας. Μπορεί να φάνηκε στον γυμνασιάρχη υπερβολικό 14χρονα να βλέπουν πώς τεμαχίζεται ο νεκρός, αλλά συναίνεσε.

Να μην τα πολυλογώ. Πάνω στο μαράρινο τραπέζι ο βοηθός μας έβγαλε δυο σκηώτια από άνθρωπο. Το ένα από γυναίκα που δεν κάπνιζε, το δέυτερο από άνδρα μικρότερης ηλικίας που κάπνιζε. Τα έκοψε και τα δυο. Η πίσα (;) που έτρεξε από το δεύτερο, και κύλισε στο μάρμαρο ήταν μια αηδία για τη μικρή μου ηλικία. Ορκίστηκα να μην βάλω τσιγάρο στο στόμα μου.