Ίσως η καλύτερη μέθοδος για το κόψιμο του τσιγάρου.![]()
Εγω το ειχα κοψει για κανα 2 μηνες. Μεχρι εκει:slapface:
Κάπνιζα για 23 χρόνια συνεχόμενα, πριν απο 9 μήνες βρέθηκα στην Ελλάδα για δουλειές και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου. Αντοχή στον πειρασμό ήξερα ότι δεν είχα, οπότε έτσι νέτα σκέτα δεν επρόκειτο να το σταματήσω κι έτσι άρχισα να ψάχνω για ιατρική βοήθεια.
Η μία λύση και η πιο διαφημισμένη είναι αυτή του "ηλεκτροσόκ" όπως την λέω εγώ, κάτι κάνουν με ηλεκτρισμό και καλώδια αλλά ευτυχώς δεν αξιώθηκα να μάθω λεπτομέρειες ούτε να ελαφρύνω κατά 200 .
Η άλλη μέθοδος, την οποία ακολουθούν τα κρατικά νοσοκομεία, είναι ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης. Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι στα περισσότερα υπάρχει αντικαπνιστικό τμήμα ή όπως αλλιώς το λένε.
Πήγα λοιπόν σε αυτούς, κατόπιν ραντεβού, και μετά από ολιγόλεπτη συνέντευξη και συμπλήρωση εντύπων έφυγα με μια συνταγή στα χέρια. Την ειχα στο κομοδίνο δυό τρείς μέρες μέχρι να καπνίσω το τελευταίο μου τσιγάρο (μισή κόυτα, μην πάει χαμένη) και να πάω στο φαρμακείο.
Όλο το "κόλπο" είναι χάπια και έμπλαστρα νικοτίνης. Τα μεν χάπια υποψιάζομαι ότι είναι για βαρύτερες εξαρτήσεις κι αυτό γιατί από την πρώτη μέρα που άρχισα την "θεραπεία" η όρεξη για τσιγάρο εξαφανίστηκε!!! Λές και δεν κάπνισα ποτέ!
Για να είμαι ειλικρινής, μετά την τρίτη η τέταρτη μέρα θυμήθηκα και τα έμπλαστρα και άρχισα να τα χρησιμοποιώ. Μιλάμε για την απόλυτη μαστούρα, το κολλούσα στο μπράτσο και έπεφτα ξερός!
Όλη η ιστορία θα έπρεπε να κρατήσει 60 ημέρες, με την δόση από τα έμπλαστρα νικοτίνης να λιγοστεύει ανά 15ήμερο. Περίπου στις 50 ημέρες άρχισα να ξεχνώ και τα χάπια και τα έμπλαστρα οπότε και σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους. Από τότε δεν έχω δοκιμάσει τσιγάρο, αν πέσω πάνω σε καπνό αναγουλιάζω αλλά λόγω προτέρου βίου δεν λέω τίποτα....
Καλημέρα,
Δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά έχουν ξαναμπεί οι ίδιες φωτογραφίες και παλαιότερα.
Ωστόσο, το τσιγάρο, είναι κακή συνήθεια κι ας καπνίζω και εγώ :grandpa:
Συνήθιζα να λέω ότι διαφωνώ με το κάπνισμο περισσότερο για λόγους ιδεολογίας (απεχθάνομαι τις εξαρτήσεις) παρά για λόγους υγείας. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.
Αλήθεια, έχετε δει άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.