Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,347
Μιας και αποχωρίζομαι το MacBook μου (πάλι σε MB πάω :p) και επειδή αυτό το itunes δεν το χώνεψα ποτέ μου (μαλλον δεν ειμαι ο μόνος :p) και επειδή παλιά (σε αλλαγες είτε laptop είτε ipod) θυμάμαι ότι επαιζαν διαφορα κουλα (όσον αφορά πχ να κρατήσεις τη μουσική σου), να ρωτήσω τα εξής:

‘Πάνω’ στο iTunes είναι 2 ipod, ένα iphone 4 (4.0.1 JB) και ένα ipad (3.2.1 – μαμα) (Ι hate Apple tm :p).

Προφανως δεν εχω καμια όρεξη να ξαναριπάρω πχ 300 CD ή να κυνηγάω φωτο κλπ (αν και δεν θα με χάλαγε καθόλου μία ‘καθαρή αρχή’ – δεν εχω βάλει ακόμα και την 4.1 στο iphone / δεν εχω σπάσει και τo ipad – λέω να περιμένω την 4.2 γι αυτά).

Πως θα ‘μεταφέρω’ καταρχήν όλα τα mp3 μου στο νέο MB; Αν απλώς κάνω copy από τον δισκο του παλιού όλα τα αρχεία και τα ρίξω μετά στο σχετικό folder ‘Automatically add to itunes’ του νέου MB θα είμαι ΟΚ;

Είναι κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω;

Να επιβεβαιώσω επίσης αν ισχύει αυτό που θυμάμαι: Αν συνδέσω το ipod πχ στο νέο ‘άδειο’ itunes του νεου MB, τα τραγούδια δεν μπορούν να συγχρονιστούν με το itunes, σωστά; (είναι ‘μονόδρομη’ δλδ η σχέση). Ξέρω φυσικά ότι υπάρχουν σχετικά utils για τη δουλειά αυτή (για να ‘τραβας’ τραγούδια από το ipod).

Το ίδιο ισχύει να υποθέσω και για τα iphone / ipad;

Καταρχήν, ότι ισχύει πχ για το ipod, ισχύει για όλες τις συσκευές.

Ερώτηση : όταν πάρεις το νέο, θα ξαναβάλεις όλα τα προγράμματά σου ένα-ένα ; Γιατί δεν κάνεις κλώνο τον δίσκο του παλιού σε κάποιον άλλο (μόνο firewire όμως) κ μόλις πάρεις το νέο, να τον συνδέσεις στο φορητό, να τον ανοίξεις 1η φορά με τον εξωτερικό επάνω του, να ξεκινήσεις την εγκατάσταση του λειτουργικού κ μόλις δει μόνο του τον εξωτερικό δίσκο σου, να του πεις να μεταφέρει τα πάντα όπως ήταν πριν ;

Οχι, ειμαι βιτσιόζος, δεν μου αρέσουν τα ''restore'' - ειδικα σε νεο λειτουργικό / μηχανάκι.

Θέλω να τα βάλω 1-1 ''καθαρά'' από την αρχή (μην ακούσω σχόλια, ακόμα και ο RoboJohn αυτό κάνει - και δεν ξέρει και από κομΠιούτορες γενικά :p).

Μη σου πω ότι με την ευκαιρία θα προτιμούσα να ''καθαρίσω'' και τα iphone / ipad - να βάλω 4.1 και 3.1.2 JB αντίστοιχα και μετά να ''ξαναπεράσω'' ότι έχουν τώρα - απλώς δεν ξέρω αν γι αυτό αξίζει να περιμένω την 4.2 (για το ipad βασικά).

Κάνοντας κλώνο, το λειτουργικό του νέου θα είναι καινούργιο, θα τραβήξει μόνο τις εφαρμογές σου, τις ρυθμίσεις σου κ τα αρχεία σου.

Ειδικα εσυ ρε Συριε που δεν εχεις φορτωσει καθολου το συστημα, δεν εχεις λογο να φοβασαι να περασεις τον "κλωνο" του παλιου ΜΒ.
Εγω αυτο εκανα οταν πηρα το νεο ΜΒ χωρις κανενα προβλημα (και με πολλα γιγα data).

Εάν δεν κάνω λάθος, αντιγράφεις όλο το itunes library σε κάποιον δίσκο, ανοίγεις τον νέο υπολογιστή, φτιάχνεις οπωσδήποτε χρήστη με το ίδιο όνομα, αντιγράφεις το itunes library πίσω στον νέο υπολογιστή, ανοίγεις το itunes και τα βλέπεις όλα όπως πριν. Μόλις συνδέσεις εκ νέου ipod, iphone, ipad, τότε σου βγάζει να κάνει authorize αυτόν τον υπολογιστή με αυτές τις συσκευές και είσαι μετά οκ.

υγ: το να περάσεις εκ νέου τα προγράμματά σου, είναι συνήθεια windows. Θυμίζω ότι στο mac os x δεν υπάρχει αντίστοιχο του registry των windows, οπότε κατάλοιπα του στυλ των windows δεν υπάρχουν.

Re: Απάντηση: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Ερώτηση : όταν πάρεις το νέο, θα ξαναβάλεις όλα τα προγράμματά σου ένα-ένα ; Γιατί δεν κάνεις κλώνο τον δίσκο του παλιού σε κάποιον άλλο (μόνο firewire όμως) κ μόλις πάρεις το νέο, να τον συνδέσεις στο φορητό, να τον ανοίξεις 1η φορά με τον εξωτερικό επάνω του, να ξεκινήσεις την εγκατάσταση του λειτουργικού κ μόλις δει μόνο του τον εξωτερικό δίσκο σου, να του πεις να μεταφέρει τα πάντα όπως ήταν πριν ;
Επειδη τελικα, λογω ελλειψης χρονου, το σκέφτομαι, σε ποια διαδικασία αναφέρεσαι;

1. Κάνεις κλώνο όλο το παλιό σου φορητό σε firewire εξωτερικό σκληρό δίσκο. Κρατά 2-3 ώρες.
2. Συνδέεις τον εξωτερικό αυτό σκληρό στο νέο φορητό, έχοντας το κλειστό.
3. Το ανοίγεις.
4. Σου λέει να επιλέξεις γλώσσα για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού.
5. Μόνο του θα καταλάβει σε κάποια στιγμή ότι έχει κ εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο κ θα σε ρωτήσει αν θες κάτι να μεταφέρεις.
6. Εκεί θα επιλέξεις να μεταφέρεις όλο τον user σου.
7. Θα κάνει εγκατάσταση του νέου λειτουργικού κ θα αντιγράψει προγράμματα, αρχεία, ρυθμίσεις δικτύου κτλ από τον εξωτερικό δίσκο.
8. Όταν τελειώσει θα κάνει εκκίνηση σαν να ήταν το παλιό σου φορητό.
9. Θα πρέπει να κάνεις update το λειτουργικό σου, αφού επειδή θα είναι νέο(παρθένο) θα του λείπουν όλες οι νέες εκδόσεις.

Μερσι Μιχάλη.

Οποτε ειναι σίγουρο ότι δεν πειράζει λειτουργικό αλλά μόνο user data, αυτό ηθελα να ξερω σίγουρα.

Ο κλώνος πως γίνεται καταρχήν; Ειναι κάποιο util;

Δεν χρειαζεται firewire εξωτερικος σκληρος. Και ενας απλος usb μπορει να χρησιμοποιηθει ως time machine back up & restore.

Αχα.

Μηπως ο Μιχαλης εννοεί κάτι αλλο για τον κλώνο; Άλλη διαδικασία, όχι time machine;

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση MacBook Pro: Back / Restore iTunes

Μερσι Μιχάλη.

Οποτε ειναι σίγουρο ότι δεν πειράζει λειτουργικό αλλά μόνο user data, αυτό ηθελα να ξερω σίγουρα.

Ο κλώνος πως γίνεται καταρχήν; Ειναι κάποιο util;

Μεσω time machine εκτος και αν υπαρχει αλλη διαδικασια που δεν ξερω.
Εγω ετσι ειχα κανει το migration απο macbook σε MB pro και mini.
Επισης, νομιζω οτι μπορει να συνδεθουν τα δυο MB κατευθειαν μεσω firewire και να τραβηξει το νεο τα δεδομενα του παλιου.

Οκ, το ιδιο λεμε. Φυσικα θα παει γρηγοροτερα με firewire, αλλα και με usb δεν πηρε παρα πολυ ωρα...

Επισης, νομιζω οτι μπορει να συνδεθουν τα δυο MB κατευθειαν μεσω firewire και να τραβηξει το νεο τα δεδομενα του παλιου.

K αυτό φυσικά γίνεται, βάζοντας δλδ τον παλιό φορητό σε Target Mode κ συνδέοντας με firewire στον νέο φορητό κ μετά δίνοντας ρεύμα στον νέο.

Εγώ πρότεινα το παραπάνω, μόνο κ μόνο για το μέλλον...όπου μέσω time machine μπορείς να κάνεις partial backups, αποθηκεύοντας δλδ τα διαφορετικά δεδομένα, στον ίδιο δίσκο κ να έχεις ανά πάσα στιγμή όποιο backup θέλεις για restore.

Μεσω time machine εκτος και αν υπαρχει αλλη διαδικασια που δεν ξερω.
Εγω ετσι ειχα κανει το migration απο macbook σε MB pro και mini.

Μιχαλη, αυτο το εχεις δοκιμασει αν παιζει;