Αντικραδασμικά ?

Re: Αντικραδασμικά από το ΙΚΕΑ?

Καλησπέρα και πάλι,λοιπόν αυτό με το blue tack φαίνεται ωραίο,που βρίσκω απο αυτά?? ΙΚΕΑ,πρακτικερ κτλ υπάρχουν?
Είδα σε ενα αλλο forum το parafix,μάλλον ειναι εναλλακτικο του παραπάνω..

thanks να ρωτήσω κάτι ακόμη,είναι σίγουρο οτι θα κρατηλσουν τα μπλου τακ ολόκληρο τραπεζάκι,τόσο δυνατό υλικό είναι??
Είδα οτι έχει και η uhu κάτι ασπρα σαν πλαστελίνη patafix αλλα λέει οτι είναι για χειροτεχνίες κτλ.. εν ολίγοις πείτε καμιά μάρκα της προκοπής.

thanks να ρωτήσω κάτι ακόμη,είναι σίγουρο οτι θα κρατηλσουν τα μπλου τακ ολόκληρο τραπεζάκι,τόσο δυνατό υλικό είναι??
Είδα οτι έχει και η uhu κάτι ασπρα σαν πλαστελίνη patafix αλλα λέει οτι είναι για χειροτεχνίες κτλ.. εν ολίγοις πείτε καμιά μάρκα της προκοπής.

λογικα δεν θα εχεις προβλημα γιατι τα ποδαρακια εχουν αρκετη επιφανεια και μπορεις να βαλεις αρκετο υλικο. θα χρειαστεις αρκετο blue tack αλλα ειναι παμφθηνο οποτε δεν υπαρχει προβλημα. αν θες παρε blue tack και τσεκαρε πρωτα απο περιεργεια.

ε λογικα ενα πακετάκι θα φτάσει αν βάλω 4-5 τέτοια (ανάλογα με το μεγεθος τους κιόλας) σε κάθε ποδαράκι..

Αρκεί λιγότερο απο 1 cm3 για κάθε πόδι.

Ωραία όταν με το καλό τα πάρω θα ενημερώσω αν πέτυχε η όχι :P
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις πάντως!

To τραπεζάκι LAK είναι το "αντικραδασμικό" ΙΚΕΑ.

Τελικά πήρα 2 λακ και έβαλα το ένα πάνω στο άλλο χρησιμοποιώντας uhu patafix propower και ειναι κομπλέ,ευχαριστώ τα παιδιά που έδωσαν την ιδέα.
Τώρα θέλω να βάλω πάνω ενα yamaha as500 και debut carbon. max load λέει 25kg. το τραπεζάκι.. εγώ είμαι γύρως στα 20 (as500 10 kg,carbon 5kg και το άλλο λακ 5 πάνω κάτω δλδ) θα αντέξει η θα βλαστημάω? :P

Απάντηση: Re: Αντικραδασμικά από το ΙΚΕΑ?

Τελικά πήρα 2 λακ και έβαλα το ένα πάνω στο άλλο χρησιμοποιώντας uhu patafix propower και ειναι κομπλέ,ευχαριστώ τα παιδιά που έδωσαν την ιδέα.
Τώρα θέλω να βάλω πάνω ενα yamaha as500 και debut carbon. max load λέει 25kg. το τραπεζάκι.. εγώ είμαι γύρως στα 20 (as500 10 kg,carbon 5kg και το άλλο λακ 5 πάνω κάτω δλδ) θα αντέξει η θα βλαστημάω? :P

Αν δεν στηριχτείς επάνω του κατά λάθος,γιατί να μην αντέξει;
Με γεια!

Εϊναι σε σημείο που και να θέλω δεν μπορώ να στηριχτώ,απλά ρωτάω για το αν όντως αντέχουν όσο λέει το ικεα η απλά ειναι παραμύθια.
Είναι πολύ ελαφρύ και "κούφιο" απο μέσα για αυτό anyway πιστέυω θα τα κρατήσει..

Εϊναι σε σημείο που και να θέλω δεν μπορώ να στηριχτώ,απλά ρωτάω για το αν όντως αντέχουν όσο λέει το ικεα η απλά ειναι παραμύθια.
Είναι πολύ ελαφρύ και "κούφιο" απο μέσα για αυτό anyway πιστέυω θα τα κρατήσει..

δεν θα εχεις θεμα απο την στιγμη που δινουν μεγιστο φορτιο 25kg. σιγουρα το εχουν τεσταρει με μεγαλυτερα φορτια και δινουν τα 25kg για να ειναι 100% σιγουροι .

Ωραία,τέλος για να μην ανόιγω νέο thread να ρωτήσω εδώ σχετικά με την απομονωση των ηχείων. Τα έχω πάνω σε ενα γραφείο διότι πρός το παρόν δεν έχω χωρο για βάσεις. Τι να βάλω απο κάτω? blu tack κάποιο έιδος pad?

Καλημερα!

Θα ηθελα τη συμβουλη σας οσον αφορα την αποφυγη κραδασμων στο συστημα που φτιαχνω. Μενω Σουηδια οποτε οπως καταλαβαινετε τα παντα εδω ειναι ΙΚΕΑ... 1)Πηγα και αγορασα ενα επιπλακι(κλασσικο ΙΚΕΑ απο λεπτο ξυλο) με μια μεγαλη επιφανεια οπου θα μπει στη μια ακρη το ΤΤ project RPM4 και στην αλλη o amp YAMHA AS501.
Εχετε καποια προταση οσον αφορα την αντιμετωπιση των κραδασμων του πικαπ? -δεδομενου οτι ειναι πανω σε ξυλο χρειαζεται μαλλον περισσοτερο η μηχανικη απομονωση απο την μηχ.γειωση, φανταζομαι..
*αφου διαβασα το post ισως πεταχτω να παρω 1 LACK :grinning-smiley-043

2) Kαθοτι Σουηδια ολο το πατωμα ειναι LAMINATE το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι απο ανακυκλωμενο ξυλο οποτε λογικα συμπεριφερεται σαν τετοιο.. Εχω ηχεια BX5 και σκεφτομαι αν ειναι σωστοτερο να τα βαλω σε ακιδες και πανω σε χαλακι ετσι ωστε να εχω μηχ.γειωση και απορροφηση μεσο-υψηλων απο το χαλακι αλλα δεν ξερω τι γινεται με τους κραδασμους απο το LAMINATE προς τα ηχεια... Απ'την αλλη θα μπορουσα να τα αφησω χωρις ακιδες, κατευθειαν στο πατωμα με αποκατω σορμποθανη(σε αυτη τη περιπτωση εχω μηχ.απομονωση)?

Τι θα ηταν πιο σωστο?

Απάντηση: Αντικραδασμικά από το ΙΚΕΑ?

Όπως τα λες,αυτό που δείχνει πιο λογικό,είναι μηχανική απομόνωση στα ηχεία,το ίδιο και στο τραπεζάκι.
Σορμποθάνη παντού λοιπόν.

Τώρα,αν θέλεις να απαλλάξεις τα ηχεία σου από κάποιους κραδασμούς υπάρχει και η ενδιάμεση λύση.
Δηλαδή γρανίτη ή μάρμαρο κάτω από το ηχείο.
Το ηχείο θα πατάει επάνω του με τις ακίδες ώστε να γειώνει τους κραδασμούς στον γρανίτη και ο γρανίτης θα πατάει με σορμποθάνη στο πάτωμα ώστε να απομονώνει το όλο σύστημα.

Οι ακίδες στους κραδασμούς είναι εντελώς άχρηστες. Απομόνωση μόνο με ελαστικό μέσο.

Re: Απάντηση: Αντικραδασμικά από το ΙΚΕΑ?

Όπως τα λες,αυτό που δείχνει πιο λογικό,είναι μηχανική απομόνωση στα ηχεία,το ίδιο και στο τραπεζάκι.
Σορμποθάνη παντού λοιπόν.

Τώρα,αν θέλεις να απαλλάξεις τα ηχεία σου από κάποιους κραδασμούς υπάρχει και η ενδιάμεση λύση.
Δηλαδή γρανίτη ή μάρμαρο κάτω από το ηχείο.
Το ηχείο θα πατάει επάνω του με τις ακίδες ώστε να γειώνει τους κραδασμούς στον γρανίτη και ο γρανίτης θα πατάει με σορμποθάνη στο πάτωμα ώστε να απομονώνει το όλο σύστημα.

Καλή η σορμποθάνη αλλά δεν την βρίσκεις εύκολα...Εγώ έχω βάλει ένα αντικραδασμικό υλικό το οποίο τσίμπησα από το Πρακτικερ (κόβεται με ψαλίδι εύκολα) το οποίο είναι μάλλον από τεφλόν και είναι σταθερότατο με το μάρμαρο επάνω...

P1019171_zps98765935.jpg
[/URL][/IMG]