__Καταρχήν... Μία δήλωση για αποφυγή παρεξηγήσεων... Μου είσαι συμπαθής. Ειλικρινά και ξεκάθαρα. Πάμε τώρα...
__Λοιπόν, το καταλάβαμε ότι είσαι έξυπνη κοπέλα... Ελα όμως που έχεις πέσει σε κακό χαρακτήρα... χαχα, λοιπόν όσο κι αν αποφεύγεις, εγώ θα επιμένω. Η λύση για το καπάκι, δεν είναι λύση -μεταθέτεις το πρόβλημα και τη λύση... Αχχχ, αυτό είναι ένα θέμα που με ενοχλεί στις γυναίκες. Και στους άντρες με ενοχλεί, αλλά σπάνια εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο πονηρές σ' αυτά και οι άντρες πιο... βόδια... Λυπάμαι παίδες! Το πρόβλημα είναι "αυτή" η τουαλέτα και αυτό το καπάκι. Είναι το παράλογο αίτημα του "να κάνεις αυτό που βολεύει εμένα, γιατί αυτό είναι το σωστό, και είναι το σωστό, γιατί είναι αυτό που βολεύει εμένα". Για απαντήστε μας σε αυτό... Τι γίνετε αν υπάρχει ένα; Πρέπει να το κατεβάζουμε επειδή έτσι βολεύει εσας, ναι ή όχι; Το να ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια, είναι και αυτή μια λύση, το έχω σκεφτεί και με τη νεανική μου αφέλεια δηλώνω πως η λύση των διαφορετικών οικημάτων στο ίδιο οικόπεδο για τον κάθε ένα, μου ακούγεται υπέροχη. Αν δε μπορέσω να παντρευτώ το alter ego μου, πάρε μωρό μου το σπίτι σου, κάνε ότι θες, εφάρμοσε όλα τα κτητικά σου απωθημένα εκεί, κι εγώ θα ζω 10 μέτρα παραδίπλα...
__Αλλά αυτή είναι η εύκολη λύση. Για πες μας για την κοινή ζωή, για το κοινό καπάκι, εκεί τι θα εφαρμόσεις; Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να πω πόσο προσβλητική (από την γυναίκα που θα στο πει, όχι για εσένα και μένα που τώρα κουβεντιάζουμε και μιλάμε θεωρητικά), είναι αυτή η αντιμετώπιση της "άλλη τουαλέτας" και πόσο αντιφατική στις λοιπές σας ανασφάλειες – ανάγκες τύπου, "ΕΜΕΙΣ", "ΜΑΖΙ" κλπ που τόσο σας αρέσει να ακούτε, αλλά άλλο τόσο αποφεύγετε να εφαρμόζετε όταν δε σας συμφέρει. Πραγματικά, ώρες ώρες αυτός ο εγωισμός (κοινώς με νοιάζει μόνο η κωλάρα μου), με αποκαρδιώνει.
__Το πρόβλημα του καπακίου, όπως και οι περισσότερες λεπτομέρειες, μόνο απλό και επιφανειακό δεν είναι... δυστυχώς. Φυσικά, ξεκαθάρισα ήδη πως δεν μιλάμε για την περίπτωση που ο άλλος λερώνει το καπάκι.
__Στο άλλο τώρα... πάλι ακολουθείς την ίδια τακτική... Ανέφερα ξεκάθαρα τον χαρακτηρισμό ως "σεξιστικός ρατσισμός"... δεν είσαι αφελής (κάθε άλλο), ώστε να το προσπέρασες. Υπήρχε ο προσδιορισμός "σεξιστικός", δηλαδή, αναφορικά με το sex /το φύλο του καθενός. Το ότι πήγες να περάσεις με αυτή σου την απάντηση ότι δεν καταλαβαίνω πως ανήκουμε στην ίδια ράτσα... ε, ήταν λίγο άκομψο. Το προσπερνώ μέσα στη γενικά ευχάριστη, περιπαικτική και αστεία διαχέουσα ατμόσφαιρα. Φυσικά όποιος μπορεί και διαβάζει πίσω απ' τις γραμμές, καταλαβαίνει πως στην αναφορά σου "ξέχασες" να αναφέρεις τον προσδιορισμό που άλλαζε εντελώς το νόημα.
__Τώρα για τις μαμάδες που κακομαθαίνουν τους γιους... τι να πω; Βασικά δεν νομίζω ότι κολλάει πουθενά. Απο την άλλη, συμφωνώ στο ότι ένας μαμάκιας γιός (που κάνει τη μέγιστη βλακεία να συγκρίνει την γυναίκα του με τη μαμά του, ειδικά μπροστά στην γυναίκα του), είναι ένα θέαμα... λυπηρό. Παρά ταύτα, οι μαμάδες που κακομαθαίνουν τους γιους και οι μαμάδες που εκπορνεύουν τις κόρες (καλά χαζή είσαι; αυτόν θα πάρεις, που έχει και ένα εργοστάσιο ο πατέρας του… και σε ποιον νομίζεις θα τ' αφήσει, βρε χαζό σε 'ΣΑΣ, αφού είναι μοναχοπαίδι, άσε που ο θείος του...), είναι... μαμάδες... δηλαδή γυναίκες, άρα... μήπως να το λύσετε αυτό μπροστά σε έναν καθρέφτη;
__Καλό θα ήταν να κακομαθαίνετε εσείς οι γυναίκες τους άντρες σας και όχι τους γιους σας... θα είχατε λύσει πολλά προβλήματά σας έτσι.
__Οσο για τα του φεμινισμού που γράφεις, στα περισσότερα απαντά ο Photis. Απλά να πω ότι να, δες πως απαντάς. Ακόμα σας βγαίνει η (αιτιολογημένη) επιθετικότητα... το ξαναείπα, πρέπει να περάσει λίγος καιρός ακόμα για να καταλαγιάσει η σκόνη και με νηφαλιότητα να ξαναβρούμε τους ρόλους και τις ισορροπίες μας. Θέλω όμως να το τονίσω και να συνταχθώ με το εξής πολύ σωστό κατά τη γνώμη μου:
Photis said:
Δυστυχώς η ισότητα πολλές φορές ερμηνεύεται και ως ομοιότητα, πράγμα τουλάχιστον ατυχές.
__Τέλος...
tatiana said:
Όσο για τα γνωστά 'επένδυσα σε αυτή τη σχέση κτλ κτλ'......για μένα κάθε σχέση από την αρχή της είναι μία ηθελημένη επένδυση που ή θα σου κάτσει ή όχι....αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι ΕΣΥ και κανένας άλλος επιλέγεις το αν θα επενδύσεις και αν θα μπλεχτείς σε μία σχέση...οπότε μπορεί στο τέλος να κατηγορήσεις (σωστά) τον άλλον ότι δε φέρθηκε καλά.....αλλά δε μπορείς να αποποιηθείς την ευθύνη της εμπλοκής γιατί είναι δική σου επιλογή.
__Εδώ συμφωνώ (συμπληρώνοντας ότι φταις ακόμα περισσότερο αν εσύ έδωσες λάμψη εκεί που δεν υπήρχε και δε το λέω εγωιστικά, πραγματικά εννοώ το φταις, γιατί ο άλλος ποτέ δεν είπε, "είμαι το τέλειο", αν εσύ λοιπόν περίμενες να είναι, φταις), αλλά και διαφωνώ. Η λέξη αγάπη και επένδυση, ΔΕΝ δένουν, δεν πάνε μαζί, είναι ο ορισμός τους οξύμωρου. Οι σχέσεις - επενδύσεις, μου προκαλούν αποστροφή το λιγότερο.
tatiana said:
-Χμ χμ χμ...τι εκπέμπει η φωτογραφία και ο λόγος μου? Η ερώτηση είναι ειλικρινής....
__Ε, αυτό δεν θέλω να το αναλύσω γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να το εκφράσω σωστά και φυσικά δεν είναι και η δουλειά μου να το κάνω. Επιδερμικά, μπορώ να σου πω πως, θα έλεγα ότι είσαι ακρετά επιθετική λόγω της ευφυΐας και της αυτοπεποίθησης που έχεις αποκτήσει πλέον. Είσαι αρκετά σκληρή και απόλυτη. Μου έρχεται ένας στοίχος "φανέρωσέ μου την μάσκα που κρύβεις κάτω απ' τη μάσκα που φοράς", που μου έρχεται στον νου λόγω της φωτογραφίας που ΔΙΑΛΛΕΞΕΣ να βάλεις (αυτό σημαίνει πολλά και για το ποια είσαι και για το ποια θέλεις να δείχνεις πως είσαι). Μια φωτογραφία μάλλον αντιφατική σε σχέση με τα περισσότερα μηνύματά σου που έχω διαβάσει (βέβαια, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, όταν ποζάρουν). Δεν ξέρω ποια στοιχεία κυριαρχούν, η ευαίσθητη, η σκληρή, η εύθραυστη, η μοιραία, η μοιραίαwannabe, αυτή που πάει κόντρα στο ρεύμα, η διαφορετική, η απλή, η απόμακρη; αυτό θα μπορούσε να το ψηλαφίσει καλύτερα ένας ειδικός όπως ο Σπύρος, ή ένας πραγματικά ειδικός (εκτός κι αν έχει τέτοια ειδίκευση ο Σπύρος, πραγματικά αυτό δε το ξέρω), που ασχολείται με την ψυχολόγιση μέσω φωτογραφιών, video και ζωγραφιών (παιδικών κυρίως). Πάντως κακώς απάντησα έστω και λίγο, δεν δύναμαι να εκφραστώ όπως το επιθυμώ, οπότε μη λαμβάνεις και πολύ υπ' όψιν σου τα όσα γράφω. Γενικά πάντως, προτιμώ γυναίκες όπως εσύ (όχι ως αναγκαστικά ως άντρας, γενικά), με άποψη, με πάθος και με όλα τα άλλα, παρά άβουλα όντα. Μου αρέσει που έχεις μπει σε ένα forum, συμμετέχεις δυναμικά και προκαλείς την αναστάτωσή σου, έχει πλάκα.
__Φυσικά μιλάω για το τι νομίζω πως έχεις εκπέμψει, όχι φυσικά για το ποια είσαι (μέρος της αλήθειας δε μπορεί ποτέ να είναι η αλήθεια, ιδίως όταν αποτελεί υποκειμενικό προϊόν σε μία εκ' του προχείρου αποτύπωση γνώμης).
__Πάντως να ξέρεις, ότι τέτοιες ερωτήσεις και τέτοιες απαντήσεις, είναι χαζές και επικίνδυνες. Ειδικά πίσω απο ένα απρόσωπο πληκτρολόγιο. Μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξήγηση ή ευκολότατα σε παρερμήνευση (ειδικά όταν, όπως προείπα, δεν εξέφρασα ικανοποιητικά για μένα τις σκέψεις μου), γι' αυτό μη τους δώσεις και πολύ βάση (ιδίως τώρα που γράφω και στα γρήγορα, χωρίς να μπορώ να τα ξαναδιαβάσω. Απλά, τα γράφω, μετά γρήγορο cross-reading για ορθογραφικά και συντακτικά και πατάω το "Submit Reply"). ΑΝ θες πάντως, μπορείς να μου στείλεις P.M. για κάτι, για να μην κάνουμε την συζήτηση προσωπική υπόθεση, ειδικά αν έχεις εκνευριστεί με κάτι (σου είπα, και σε συμπαθώ και δεν έχω καμία πρόθεση, αλλά έχουν δει αρκετά τα μάτια μου τόσα χρόνια σε forums, γι’ αυτό προσέχω), μου ελπίζω πως όχι.