Αντρικό θέμα!!!

Re: Απάντηση: Αντρικό θέμα!!!

StratosN said:
Κι επειδή το αρχικό θέμα ήταν πολύ συγκεκριμένο (τι μας ενοχλεί από το έταιρον ήμισυ) δε ξέρω αν έχει αξία να δημοσιεύουμε αυτό που μας ενοχλεί από τον άνθρωπο που ΕΜΕΙΣ (μάλλον...) επιλέξαμε. Αυτό αφορά κυρίως εμάς τους δύο...

Στα πλαίσια ενός χιουμοριστικού thread βέβαια... όλα επιτρέπονται.

(Μήπως να ανοίγαμε ένα άλλο thread για να αναλύσουμε τις ανησυχίες μας περί αυτοεκτίμησης κλπ???)

Δύσκολο να κριτικάρεις το έταιρο ήμισυ σε δημόσιο forum νομίζω......

Νομίζω ότι η αυτοεκτίμηση έχει άμεση σχέση με το πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας μέσα σε μία σχέση οπότε.......έχει και σχέση με το θέμα μας :)

Ξέρεις πόσοι απ την "άλλη όχθη" είναι εντάξει με τον εαυτόν τους?
Τίποτα δεν είναι το παν (IMO)

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Ξέρεις πόσοι απ την "άλλη όχθη" είναι εντάξει με τον εαυτόν τους?
Τίποτα δεν είναι το παν (IMO)
Mιλάμε για συνηδειτοποιημένους ανθρώπους και όχι να είναι στον κόσμο τους...

Τι εννοείς συνηδειτοποιημένους? Βάση ποιάς λογικής? Της κοινής και των περισοτέρων?
Το παν Μητς, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Και η ζωή τα φέρνει τούμπα συνέχεια. Γι αυτό και είναι ωραία. Όποιος νομίζει ότι τα έχει βρει τελείως με τον εαυτό του, αρκεί ένα κλικ (sic) και αλλάζουν όλα

__Λοιπόν, λίγες σελίδες πριν, ήμουν έτοιμος να κάνω πρόταση να διαγράψουμε το μέλος "Θεοδωρόπουλος Δημήτρης" για την επικίνδυνη φωτογραφία που έβαλε, αλλά λίγο το ότι τελικά, ούτε σεισμός έγινε, ούτε ο server έπεσε και πολύ περισσότερο τα όσα γράφει μετά, με κάνουν να του δώσω 10.000 member points!! :grinning-smiley-043

__Φυσικά συμφωνώ μαζί του. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά επί του πρακτέου, δεν λένε απολύτως τίποτα, τουλάχιστον όχι πάντα (το έχω ξαναπεί, η αντικειμενικότητα είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό). "Το έχω ψάξει πολύ, έχω ενδοσκοπήσει βαθιά στον εαυτό μου, έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω επανακτήσει την αυτοεκτίμησή μου. Γι' αυτό λεω να πάτε να πεθάνετε όλοι σας, είμαι το καλύτερο ων στο σύμπαν." :flipout:

tatiana said:
Με παρεξήγησες νομίζω....είπα ότι δε χρειάζομαι κάποιον ο οποίος δε με εκτιμά και δε με αγαπά και δε με δέχεται για αυτό που είμαι. Αυτό δεν είναι κυνισμός είναι αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμός. Οτιδήποτε άλλο ....έχουν μία έκφραση στην Αμερική που καλό είναι να μην τη μεταφράσω...τι να κάνω δλδ bend over?

Επίσης όσο για τον πρώτο λόγο...καλός ή κακώς παρόλο που οι άντρες είναι λιγότεροι από τις γυναίκες οι γυναίκες συνεχίζουν να έχουν αυτό που λέμε ladies choice. Θεωρώ ότι το δικαίωμα της επιλογής πρέπει να το έχουν και οι 2 σύντροφοι και αν κάτι δεν μπορεί πραγματικά να γιατρευτεί τότε χωρίζεις και για το καλό το δικό σου και του άλλου αλλά και των παιδιών αν υπάρχουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραυματικό από δύο γονείς που μισιούνται και καβγαδίζουν συνέχεια.

Δεν είμαι κυνική (αντίθετα με κατηγορούν για υπερβολικό ρομαντισμό και ότι έχω υπερβολική εμπιστοσύνη στους ανθρώπους). Έχω όμως ένα υγιέστατο (μετά από πολλές ταλαιπωρίες για να τον αποκτήσω) αυτοσεβασμό........ειδικά μέσα από τις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις την ηρεμία, την υπομονή και τη διαλλακτικότητα. Αλλά αν η ύστατη επιλογή σου είναι η μάχη τότε.....φτανει ένα μόνο χτύπημα.
__Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μη θέλω να έχεις δίκαιο. Απλά αυτό το σκληρό "δεν τον ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ", η ευχάριστα δυναμική σου προσωπικότητα και αυτό το απόλυτο περί ψαξίματος, αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού κλπ, με οδήγησαν εκεί (πράγμα που δεν θα ήταν αναγκαία κακό). Μακάρι να έχω λάθος. Θέλω να έχω λάθος. Πιθανόν έχω, και αυτό μου αρέσει. Αλλά τα τότε στοιχεία εκεί με οδηγούσαν (μαζί με αυτό που εκπέμπει η φωτογραφία και ο λόγος σου), είπαμε, χωρίς να το κρίνω Αλλωστε συμφωνώ με την άποψή σου, για πραγματα που μας χρειάζονται ή όχι ή αυτά απ' τα οποία πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας) Απλά, ίσως μου θύμισε αυτή η φράση, άλλες παρόμοιες φράσεις όπως "ΕΠΕΝΔΥΣΑ σ' αυτή τη σχέση και..." -κι εγώ αν μάλλον όχι ρομαντικός, κάτι τέτοια όταν τ' ακούω φρίτω! Οπως κι εσύ φαντάζομαι, μιας και πιστεύεις πως ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ελευθερία, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην αγάπη (ερωτική ή μη).

__Το bend over δε το σχολιάζω, μη μας κολάζεις κι έχει και ζέστη! Χαχα, σοβαρά τώρα, εδώ συμφωνούμε, άλλωστε τα έγραψα εμμέσως πλην σαφώς και στο προηγούμενό μου μήνυμα, αν καταπιεστείς για κάτι ή δεν είσαι σίγουρος, θα κάνεις κακό και στον εαυτό σου και στο ταίρι σου...

__Τέλος, όσο αφορά το ladies choice... Μα δεν διαφωνούμε. Φυσικά και αυτό είναι που κυριαρχεί. Καθώς όμως επί της παρούσης, οι άντρες είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση, ας χαλαρώσουμε λίγο και μας σπάσουμε λίγο αυτό το ladies choise. Νομίζω θα κάνει καλό και σε εσας (ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά στις αρνητικές -αλλά σαφώς αιτιολογημένες- παρενέργειες της φεμινιστικής σας αφύπνισης). Και μη νομίζεις πως είμαι, "κατά τον γυναικών και υπερ της φαλλοκρατίας"... Κάθε άλλο... Αλλωστε, κατά τη γνώμη μου, άντρες είναι αυτοί άνοιξαν /ετοίμασαν τον δρόμο στον φεμινισμό (π.χ. Τσέχωφ). Απλά ήταν φωτισμένοι άντρες.

__Απλά, για επιστρέψουμε και στο θέμα του topic μας, πρέπει να περάσει λίγος καιρός και να αντιμετωπιστούν οι σχέσεις και τα προβλήματα των φύλων με ωριμότητα και ανοιχτά μυαλά. Πρέπει να ωριμάσει λίγο το κίνημα του φεμινισμού και μετά τις υπερβολές (ο πεινασμένος, είναι λογικό να πέσει με τα μούτρα στο φαϊ), να ξανατεθεί στην ουσιαστική και πραγματική του βάση, μήπως και σταματήσουν οι ανόητες κόντρες. Πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ξανα-ισορροπήσουμε. Αλλά θέλω να πιστεύω πως θα ισορροπήσουμε και ότι αυτά που μας ενοχλούν θα είναι πλέον τα μικρά και όχι τα μεγάλα ή τα μικρά που είναι πολύ μεγάλα τελικά... ;)

__Και επειδή εκνευρίστηκα με το σοβαρό μου ύφος (και για να πω κάτι που με πειράζει), θέλω να διαμαρτυριθώ (εκ' μέρος των υπολοίπων αντρών γιατί εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα), για το καπάκι της τουαλέτας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!

__Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή την παράλογη και εγωιστική λογική των γυναικών. Οκ, φυσικά συμφωνώ πως το να λερώνει ο άντρας την τουαλέτα είναι 100% λάθος, δεν μιλώ γι' αυτό. Αλλά γιατί πρέπει να ξανακατεβάζουμε το καπάκι; Εσείς το ξανανεβάζετε για μας;

__Οχι κυρίες μου, δε θα περάσει αυτός το ρατσισμός, αυτή η ψυχολογική βία, ο κάθε ένας να φτιάχνει το καπάκι του όπως τον βολεύει ή οι και δύο να φτιάχνουν το καπάκι όπως βολεύει τον άλλο, ΟΧΙ μόνο οι άντρες όπως βολεύει μόνο τις γυναίκες!

__Επιτέλους, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!! :firstprize:

Last edited:
Απάντηση: Re: Αντρικό θέμα!!!

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__Λοιπόν, λίγες σελίδες πριν, ήμουν έτοιμος να κάνω πρόταση να διαγράψουμε το μέλος "Θεοδωρόπουλος Δημήτρης" για την επικίνδυνη φωτογραφία που έβαλε, αλλά λίγο το ότι τελικά, ούτε σεισμός έγινε, ούτε ο server έπεσε και πολύ περισσότερο τα όσα γράφει μετά, με κάνουν να του δώσω 10.000 member points!! :grinning-smiley-043

__Φυσικά συμφωνώ μαζί του. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά επί του πρακτέου, δεν λένε απολύτως τίποτα, τουλάχιστον όχι πάντα (το έχω ξαναπεί, η αντικειμενικότητα είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό). "Το έχω ψάξει πολύ, έχω ενδοσκοπήσει βαθιά στον εαυτό μου, έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω επανακτήσει την αυτοεκτίμησή μου. Γι' αυτό λεω να πάτε να πεθάνετε όλοι σας, είμαι το καλύτερο ων στο σύμπαν." :flipout:

__Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μη θέλω να έχεις δίκαιο. Απλά αυτό το σκληρό "δεν τον ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ", η ευχάριστα δυναμική σου προσωπικότητα και αυτό το απόλυτο περί ψαξίματος, αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού κλπ, με οδήγησαν εκεί (πράγμα που δεν θα ήταν αναγκαία κακό). Μακάρι να έχω λάθος. Θέλω να έχω λάθος. Πιθανόν έχω, και αυτό μου αρέσει. Αλλά τα τότε στοιχεία εκεί με οδηγούσαν (μαζί με αυτό που εκπέμπει η φωτογραφία και ο λόγος σου), είπαμε, χωρίς να το κρίνω Αλλωστε συμφωνώ με την άποψή σου, για πραγματα που μας χρειάζονται ή όχι ή αυτά απ' τα οποία πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας) Απλά, ίσως μου θύμισε αυτή η φράση, άλλες παρόμοιες φράσεις όπως "ΕΠΕΝΔΥΣΑ σ' αυτή τη σχέση και..." -κι εγώ αν μάλλον όχι ρομαντικός, κάτι τέτοια όταν τ' ακούω φρίτω! Οπως κι εσύ φαντάζομαι, μιας και πιστεύεις πως ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ελευθερία, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην αγάπη (ερωτική ή μη).

__Το bend over δε το σχολιάζω, μη μας κολάζεις κι έχει και ζέστη! Χαχα, σοβαρά τώρα, εδώ συμφωνούμε, άλλωστε τα έγραψα εμμέσως πλην σαφώς και στο προηγούμενό μου μήνυμα, αν καταπιεστείς για κάτι ή δεν είσαι σίγουρος, θα κάνεις κακό και στον εαυτό σου και στο ταίρι σου...

__Τέλος, όσο αφορά το ladies choice... Μα δεν διαφωνούμε. Φυσικά και αυτό είναι που κυριαρχεί. Καθώς όμως επί της παρούσης, οι άντρες είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση, ας χαλαρώσουμε λίγο και μας σπάσουμε λίγο αυτό το ladies choise. Νομίζω θα κάνει καλό και σε εσας (ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά στις αρνητικές -αλλά σαφώς αιτιολογημένες- παρενέργειες της φεμινιστικής σας αφύπνισης). Και μη νομίζεις πως είμαι, "κατά τον γυναικών και υπερ της φαλλοκρατίας"... Κάθε άλλο... Αλλωστε, κατά τη γνώμη μου, άντρες είναι αυτοί άνοιξαν /ετοίμασαν τον δρόμο στον φεμινισμό (π.χ. Τσέχωφ). Απλά ήταν φωτισμένοι άντρες.

__Απλά, για επιστρέψουμε και στο θέμα του topic μας, πρέπει να περάσει λίγος καιρός και να αντιμετωπιστούν οι σχέσεις και τα προβλήματα των φύλων με ωριμότητα και ανοιχτά μυαλά. Πρέπει να ωριμάσει λίγο το κίνημα του φεμινισμού και μετά τις υπερβολές (ο πεινασμένος, είναι λογικό να πέσει με τα μούτρα στο φαϊ), να ξανατεθεί στην ουσιαστική και πραγματική του βάση, μήπως και σταματήσουν οι ανόητες κόντρες. Πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ξανα-ισορροπήσουμε. Αλλά θέλω να πιστεύω πως θα ισορροπήσουμε και ότι αυτά που μας ενοχλούν θα είναι πλέον τα μικρά και όχι τα μεγάλα ή τα μικρά που είναι πολύ μεγάλα τελικά... ;)

__Και επειδή εκνευρίστηκα με το σοβαρό μου ύφος (και για να πω κάτι που με πειράζει), θέλω να διαμαρτυριθώ (εκ' μέρος των υπολοίπων αντρών γιατί εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα), για το καπάκι της τουαλέτας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!

__Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή την παράλογη και εγωιστική λογική των γυναικών. Οκ, φυσικά συμφωνώ πως το να λερώνει ο άντρας την τουαλέτα είναι 100% λάθος, δεν μιλώ γι' αυτό. Αλλά γιατί πρέπει να ξανακατεβάζουμε το καπάκι; Εσείς το ξανανεβάζετε για μας;

__Οχι κυρίες μου, δε θα περάσει αυτός το ρατσισμός, αυτή η ψυχολογική βία, ο κάθε ένας να φτιάχνει το καπάκι του όπως τον βολεύει ή οι και δύο να φτιάχνουν το καπάκι όπως βολεύει τον άλλο, ΟΧΙ μόνο οι άντρες όπως βολεύει μόνο τις γυναίκες!

__Επιτέλους, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!! :firstprize:

ολα ωραια οσα γραφεις !!!!!!! :ernaehrung004: αλλα βρε παιδια οχι τετοια κατεβατα γιατι τα ματια μας πονανε !!!!! μετα απο 2 3 τετοια εγω προσωπικα δεν μπορω να διαβασω αλλο .......

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το καπάκι της τουαλέτας. Είμαι συνειδητοποιημένη γυναίκα και τα χω βρει με τα είδη υγιεινής μου.

Εγώ θέλω να καταγγείλω το ακατάσχετο πιτσίλισμα του καπακιού, το οποίο καθιστά πρακτικώς αδύνατο το να το κατεβάσεις χωρίς να σιχαθείς και κατ'επεκτασιν αυτής της καταγγελίας μου, το πιτσίλισμα του καθρέφτη με οδοντόκρεμα όταν πλένετε τα δόντια σας!!! Τέρμα πια στα λευκά σταγονίδια που καλύπτουν την επιφάνεια του καθρέφτη και την εικόνα μου όταν κοιτάζομαι μέσα του! Να μάθετε να σκύβετε όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας! Αλλά, βέβαια, δεν καθαρίζετε εσείς τον καθρέφτη να διαπιστώσετε πόσο σπαστικό είναι να καθαρίζεις κάθε 3 μέρες τις λευκές σταγονίτσες! Αίσχος πια!

Μπελλος Ευαγγελος said:
ολα ωραια οσα γραφεις !!!!!!! :ernaehrung004: αλλα βρε παιδια οχι τετοια κατεβατα γιατι τα ματια μας πονανε !!!!! μετα απο 2 3 τετοια εγω προσωπικα δεν μπορω να διαβασω αλλο .......

Σκέψου και αυτούς που κάνουν quote ολοκληρα αυτά τα κατεβατά.... ;)

Elena K said:
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το καπάκι της τουαλέτας. Είμαι συνειδητοποιημένη γυναίκα και τα χω βρει με τα είδη υγιεινής μου.

Εγώ θέλω να καταγγείλω το ακατάσχετο πιτσίλισμα του καπακιού, το οποίο καθιστά πρακτικώς αδύνατο το να το κατεβάσεις χωρίς να σιχαθείς και κατ'επεκτασιν αυτής της καταγγελίας μου, το πιτσίλισμα του καθρέφτη με οδοντόκρεμα όταν πλένετε τα δόντια σας!!! Τέρμα πια στα λευκά σταγονίδια που καλύπτουν την επιφάνεια του καθρέφτη και την εικόνα μου όταν κοιτάζομαι μέσα του! Να μάθετε να σκύβετε όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας! Αλλά, βέβαια, δεν καθαρίζετε εσείς τον καθρέφτη να διαπιστώσετε πόσο σπαστικό είναι να καθαρίζεις κάθε 3 μέρες τις λευκές σταγονίτσες! Αίσχος πια!

Ειπαμε ρε κοριτσι μου να μιλαμε για πολιτισμενους Αντρες !!!!!!!!!

Οχι για αιγοβοσκους που κατεβηκαν απο τα Βουνα ........ :slapface:

δεν ειμαστε ολοι βρωμιαρηδες !!!! ισα ισα εγω εχω δει ΠΟΛΛΕΣ κυριες να μην ειναι και τοσο της καθαριοτητας !!!!!!!!!!!! :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

ενοειτε οτι και εσεις που ειστε ( ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ λεω _ με τετοιους τυπους μπορειτε να τους στειλετε στον αγυριστο και οχι να μου καθεστε με τον καθε Νταβραντισμενο μπρατσιλα μονο και μονο γιατι ειναι αρενωπος και μαγκας και ας εχει μυγες γυρω του ........... μπλιαχχχχχχχχ

ασε μη βιαστεις να πεις το αντιθετο γιατι εχω αρκετα παραδειγματα δει με πολλους βρωμιλους που τραβανε γυναικες μονο και μονο γιατι εχουν μια αλογοουρα η ενα τατουαζ............

ΑΙΣΧΟΣ τιποτα αλλο .....

Re: Απάντηση: Re: Αντρικό θέμα!!!

__Tι να κάνουμε βρε Ευάγγελε, είχα οίστρο!! -bye- Πάλι καλά που δε γράφω στα Greeklish, αλλά ίσως έχεις κι ένα δίκαιο, προσπαθώ ν' αφήνω παραγράφους, εσοχές στην αρχή κλπ, αλλά μάλλον δε βοηθάει και πολύ, πρέπει να μικρύνω αυτές τις απαντήσεις παπύρους! :smile:
Elena K said:
__Xαχαχα, καλό... :grinning-smiley-043

__Πάντως για τα άλλα που λες, είπαμε, δεδομένου ότι κι ο άλλος δεν λερώνει... ;) Οσο για το βούρτσισμα, ναι κι εμένα μ' ενοχλεί καμιά φορά όταν συμβαίνει, μα το καθαρίζω (χωρίς ν' αφήσει σημάδι απ' το καθάρισμα φυσικά). Αλλά βρήκα το "κόλπο" -λιγότερο νερό στην οδοντόβουρτσα και λίιιιγο μικρότερη ποσότητα οδοντόπαστας... ;) Μέχρι και βόλτες κόβω στο σπίτι ενώ βουρτσίζομαι... χαχα!:firstprize:

-Χμ χμ χμ...τι εκπέμπει η φωτογραφία και ο λόγος μου? Η ερώτηση είναι ειλικρινής....

Όσο για τα γνωστά 'επένδυσα σε αυτή τη σχέση κτλ κτλ'......για μένα κάθε σχέση από την αρχή της είναι μία ηθελημένη επένδυση που ή θα σου κάτσει ή όχι....αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι ΕΣΥ και κανένας άλλος επιλέγεις το αν θα επενδύσεις και αν θα μπλεχτείς σε μία σχέση...οπότε μπορεί στο τέλος να κατηγορήσεις (σωστά) τον άλλον ότι δε φέρθηκε καλά.....αλλά δε μπορείς να αποποιηθείς την ευθύνη της εμπλοκής γιατί είναι δική σου επιλογή.

Εγώ πάντως και από τις χειρότερές μου σχέσεις κάτι έχω αποκομίσει :) Εμπειρία, γνώση και ........πανοπλία.......Pure steel :)

- Τώρα για το bend over τι να πω..........σε καταλαβαίνω πάντως :P

-Ο φεμινισμός ήταν κίνημα για την απελευθέρωση της γυναίκας. Από τη στιγμή που αυτό έχει συμβεί τυπικά δεν υπάρχει...και ουσιαστικά δε βλέπεις στο δρόμο γυναίκες να καίνε σουτιέν.....αλλά επειδή δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσουμε στα παλιά...και επειδή τα παντελόνια κολακεύουν πολύ τα οπίσθιά μας (για να μην πω τίποτε άλλο):) και επειδή πέρα από την πλάκα η ισότητα είναι μία πραγματικότητα(σχεδόν) την οποία πρέπει να συνηθίσετε(είδα και γυναίκες οδηγούς λεωφορείον) αγόρια μου...μήπως να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας στο να μένετε σπίτι να μεγαλώνετε τα παιδια?:P

- Έχω λύση για το καπάκι....δύο τουαλέτες στο σπίτι και εσείς θα καθαρίζετε τη δική σας........

-Δεν είμαστε ρατσίστριες γιατί ανήκουμε στην ίδια ράτσα άντρες και γυναίκες......

Για να μην αναφέρω τώρα για το πόσο κακομαθαίνουν οι μαμάδες τους γιούς τους........ααααχχχχχ.....φεμινισμός σου λέει μετά......

tatiana said:
-Ο φεμινισμός ήταν κίνημα για την απελευθέρωση της γυναίκας. Από τη στιγμή που αυτό έχει συμβεί τυπικά δεν υπάρχει...και ουσιαστικά δε βλέπεις στο δρόμο γυναίκες να καίνε σουτιέν.....αλλά επειδή δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσουμε στα παλιά...και επειδή τα παντελόνια κολακεύουν πολύ τα οπίσθιά μας (για να μην πω τίποτε άλλο):) και επειδή πέρα από την πλάκα η ισότητα είναι μία πραγματικότητα(σχεδόν) την οποία πρέπει να συνηθίσετε(είδα και γυναίκες οδηγούς λεωφορείον) αγόρια μου...μήπως να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας στο να μένετε σπίτι να μεγαλώνετε τα παιδια?:P

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι η απελευθέρωση της γυναίκας έχει έρθει. Πόσο κοινωνικά αποδεκτό -ας πούμε- είναι το να έχεις ένα αγόρι σαν τα κρύα τα νερά να συνοδεύει μια ώριμη κυρία σαν την Βιργινία Τσουδερού; Το αντίθετο (δηλαδή ώριμος άνδρας, όμορφη πιτσιρίκα) θεωρείς ότι προκαλεί τις ίδιες αντιδράσεις και σχόλια;

Γράφεις ότι η ισότητα είναι μια πραγματικότητα. Δεν ξέρω για ποια πραγματικότητα ακριβώς μιλάς όταν τα βασικά στερεότυπα δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο. Στον εργασιακό τομέα, ο άνδρας είναι αυτός που 9 στις 10 φορές κάνει κουμάντο, η γυναίκα είναι αυτή που 9 στις 10 φορές αναλαμβάνει βοηθητικά πόστα.

Το να υπάρχει μια γυναίκα οδηγός λεωφορείου δεν είναι τόσο κατάκτηση της γυναίκας όσο κατάκτηση της μηχανικής. Γιατί αν μπορούσε ας δοκίμαζε να στρίψει το εξ ολοκλήρου μηχανικό τιμόνι του λεωφορείου η γυναίκα πριν 20 χρόνια, και παράλληλα να παραμείνει γυναίκα και να μην μοιάζει με τον Σουγκλάκο... Το παράδειγμα είναι ακραίο, εις γνώσην μου μιας και υπάρχει λόγος. Δυστυχώς η ισότητα πολλές φορές ερμηνεύεται και ως ομοιότητα, πράγμα τουλάχιστον ατυχές. Δεν είναι λάθος το να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. Λάθος είναι οι ρόλοι αυτοί να μην έχουν την ίδια αξία. Κλασσικό παράδειγμα η παραγκωνισμένη αξία -πολλές φορές και από τις ίδιες τις γυναίκες- της προσφοράς της μητέρας-νοικοκυράς.

Το ότι οι γυναίκες θεωρούν απελευθέρωση το να μπορούν να εργάζονται και να αμοίβονται γι αυτό, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του αντρικού κατεστημένου. Αυτομάτως τα βάρη -όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα- μοιράστηκαν στα δύο, με τη γυναίκα που θέλει να κάτσει σπίτι και να κάνει οικογένεια να είναι πια δακτυλοδεικτούμενη. Αντίθετα η προσφορά του άντρα στο σπίτι είναι αμελητέα ποσότητα που εξαντλείται στο πλύσιμο των πιάτων μια φορά την εβδομάδα -οι περισσότερες γυναίκες που ξέρω είναι και ευχαριστημένες με αυτό- άντε και μια ηλεκτρική σκούπα κάθε Σάββατο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο άντρας εκπαιδεύεται στο στρατό στο να σκουπίζει και να καθαρίζει σε χρόνο dt.

Για το τέλος άφησα το πόσο εσφαλμένη άποψη έχουμε για την απελευθέρωση των γυναικών. Η πραγματικότητα θέλει την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών του πλανήτη να ζεί κάτω από τα απόλυτα πατριαρχικά καθεστώτα. Από την άθλια θέση της γυναίκας στο Ισλάμ αλλά και τον υποανάπτυκτο τρίτο κόσμο, μέχρι το τράφικινγκ στην "πολιτισμένη" Δύση, η γυναίκα πάντα αποτελούσε το εύκολο θύμα. Το ότι εμείς ανήκουμε σε ένα πληθυσμιακό 20% που η γυναίκα "θεωρείται" ισότιμη με τον άντρα, δεν αναιρεί ότι στο υπόλοιπο 80% η γυναίκα βρίσκεται σε άθλια κοινωνική θέση...

Last edited:
__Καταρχήν... Μία δήλωση για αποφυγή παρεξηγήσεων... Μου είσαι συμπαθής. Ειλικρινά και ξεκάθαρα. Πάμε τώρα...

__Λοιπόν, το καταλάβαμε ότι είσαι έξυπνη κοπέλα... Ελα όμως που έχεις πέσει σε κακό χαρακτήρα... χαχα, λοιπόν όσο κι αν αποφεύγεις, εγώ θα επιμένω. Η λύση για το καπάκι, δεν είναι λύση -μεταθέτεις το πρόβλημα και τη λύση... Αχχχ, αυτό είναι ένα θέμα που με ενοχλεί στις γυναίκες. Και στους άντρες με ενοχλεί, αλλά σπάνια εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο πονηρές σ' αυτά και οι άντρες πιο... βόδια... Λυπάμαι παίδες! Το πρόβλημα είναι "αυτή" η τουαλέτα και αυτό το καπάκι. Είναι το παράλογο αίτημα του "να κάνεις αυτό που βολεύει εμένα, γιατί αυτό είναι το σωστό, και είναι το σωστό, γιατί είναι αυτό που βολεύει εμένα". Για απαντήστε μας σε αυτό... Τι γίνετε αν υπάρχει ένα; Πρέπει να το κατεβάζουμε επειδή έτσι βολεύει εσας, ναι ή όχι; Το να ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια, είναι και αυτή μια λύση, το έχω σκεφτεί και με τη νεανική μου αφέλεια δηλώνω πως η λύση των διαφορετικών οικημάτων στο ίδιο οικόπεδο για τον κάθε ένα, μου ακούγεται υπέροχη. Αν δε μπορέσω να παντρευτώ το alter ego μου, πάρε μωρό μου το σπίτι σου, κάνε ότι θες, εφάρμοσε όλα τα κτητικά σου απωθημένα εκεί, κι εγώ θα ζω 10 μέτρα παραδίπλα... :grinning-smiley-043

__Αλλά αυτή είναι η εύκολη λύση. Για πες μας για την κοινή ζωή, για το κοινό καπάκι, εκεί τι θα εφαρμόσεις; Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να πω πόσο προσβλητική (από την γυναίκα που θα στο πει, όχι για εσένα και μένα που τώρα κουβεντιάζουμε και μιλάμε θεωρητικά), είναι αυτή η αντιμετώπιση της "άλλη τουαλέτας" και πόσο αντιφατική στις λοιπές σας ανασφάλειες – ανάγκες τύπου, "ΕΜΕΙΣ", "ΜΑΖΙ" κλπ που τόσο σας αρέσει να ακούτε, αλλά άλλο τόσο αποφεύγετε να εφαρμόζετε όταν δε σας συμφέρει. Πραγματικά, ώρες ώρες αυτός ο εγωισμός (κοινώς με νοιάζει μόνο η κωλάρα μου), με αποκαρδιώνει.

__Το πρόβλημα του καπακίου, όπως και οι περισσότερες λεπτομέρειες, μόνο απλό και επιφανειακό δεν είναι... δυστυχώς. Φυσικά, ξεκαθάρισα ήδη πως δεν μιλάμε για την περίπτωση που ο άλλος λερώνει το καπάκι.

__Στο άλλο τώρα... πάλι ακολουθείς την ίδια τακτική... Ανέφερα ξεκάθαρα τον χαρακτηρισμό ως "σεξιστικός ρατσισμός"... δεν είσαι αφελής (κάθε άλλο), ώστε να το προσπέρασες. Υπήρχε ο προσδιορισμός "σεξιστικός", δηλαδή, αναφορικά με το sex /το φύλο του καθενός. Το ότι πήγες να περάσεις με αυτή σου την απάντηση ότι δεν καταλαβαίνω πως ανήκουμε στην ίδια ράτσα... ε, ήταν λίγο άκομψο. Το προσπερνώ μέσα στη γενικά ευχάριστη, περιπαικτική και αστεία διαχέουσα ατμόσφαιρα. Φυσικά όποιος μπορεί και διαβάζει πίσω απ' τις γραμμές, καταλαβαίνει πως στην αναφορά σου "ξέχασες" να αναφέρεις τον προσδιορισμό που άλλαζε εντελώς το νόημα.

__Τώρα για τις μαμάδες που κακομαθαίνουν τους γιους... τι να πω; Βασικά δεν νομίζω ότι κολλάει πουθενά. Απο την άλλη, συμφωνώ στο ότι ένας μαμάκιας γιός (που κάνει τη μέγιστη βλακεία να συγκρίνει την γυναίκα του με τη μαμά του, ειδικά μπροστά στην γυναίκα του), είναι ένα θέαμα... λυπηρό. Παρά ταύτα, οι μαμάδες που κακομαθαίνουν τους γιους και οι μαμάδες που εκπορνεύουν τις κόρες (καλά χαζή είσαι; αυτόν θα πάρεις, που έχει και ένα εργοστάσιο ο πατέρας του… και σε ποιον νομίζεις θα τ' αφήσει, βρε χαζό σε 'ΣΑΣ, αφού είναι μοναχοπαίδι, άσε που ο θείος του...), είναι... μαμάδες... δηλαδή γυναίκες, άρα... μήπως να το λύσετε αυτό μπροστά σε έναν καθρέφτη;

__Καλό θα ήταν να κακομαθαίνετε εσείς οι γυναίκες τους άντρες σας και όχι τους γιους σας... θα είχατε λύσει πολλά προβλήματά σας έτσι. ;)

__Οσο για τα του φεμινισμού που γράφεις, στα περισσότερα απαντά ο Photis. Απλά να πω ότι να, δες πως απαντάς. Ακόμα σας βγαίνει η (αιτιολογημένη) επιθετικότητα... το ξαναείπα, πρέπει να περάσει λίγος καιρός ακόμα για να καταλαγιάσει η σκόνη και με νηφαλιότητα να ξαναβρούμε τους ρόλους και τις ισορροπίες μας. Θέλω όμως να το τονίσω και να συνταχθώ με το εξής πολύ σωστό κατά τη γνώμη μου:
Photis said:
Δυστυχώς η ισότητα πολλές φορές ερμηνεύεται και ως ομοιότητα, πράγμα τουλάχιστον ατυχές.

__Τέλος...
tatiana said:
Όσο για τα γνωστά 'επένδυσα σε αυτή τη σχέση κτλ κτλ'......για μένα κάθε σχέση από την αρχή της είναι μία ηθελημένη επένδυση που ή θα σου κάτσει ή όχι....αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι ΕΣΥ και κανένας άλλος επιλέγεις το αν θα επενδύσεις και αν θα μπλεχτείς σε μία σχέση...οπότε μπορεί στο τέλος να κατηγορήσεις (σωστά) τον άλλον ότι δε φέρθηκε καλά.....αλλά δε μπορείς να αποποιηθείς την ευθύνη της εμπλοκής γιατί είναι δική σου επιλογή.
__Εδώ συμφωνώ (συμπληρώνοντας ότι φταις ακόμα περισσότερο αν εσύ έδωσες λάμψη εκεί που δεν υπήρχε και δε το λέω εγωιστικά, πραγματικά εννοώ το φταις, γιατί ο άλλος ποτέ δεν είπε, "είμαι το τέλειο", αν εσύ λοιπόν περίμενες να είναι, φταις), αλλά και διαφωνώ. Η λέξη αγάπη και επένδυση, ΔΕΝ δένουν, δεν πάνε μαζί, είναι ο ορισμός τους οξύμωρου. Οι σχέσεις - επενδύσεις, μου προκαλούν αποστροφή το λιγότερο.

tatiana said:
-Χμ χμ χμ...τι εκπέμπει η φωτογραφία και ο λόγος μου? Η ερώτηση είναι ειλικρινής....
__Ε, αυτό δεν θέλω να το αναλύσω γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να το εκφράσω σωστά και φυσικά δεν είναι και η δουλειά μου να το κάνω. Επιδερμικά, μπορώ να σου πω πως, θα έλεγα ότι είσαι ακρετά επιθετική λόγω της ευφυΐας και της αυτοπεποίθησης που έχεις αποκτήσει πλέον. Είσαι αρκετά σκληρή και απόλυτη. Μου έρχεται ένας στοίχος "φανέρωσέ μου την μάσκα που κρύβεις κάτω απ' τη μάσκα που φοράς", που μου έρχεται στον νου λόγω της φωτογραφίας που ΔΙΑΛΛΕΞΕΣ να βάλεις (αυτό σημαίνει πολλά και για το ποια είσαι και για το ποια θέλεις να δείχνεις πως είσαι). Μια φωτογραφία μάλλον αντιφατική σε σχέση με τα περισσότερα μηνύματά σου που έχω διαβάσει (βέβαια, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, όταν ποζάρουν). Δεν ξέρω ποια στοιχεία κυριαρχούν, η ευαίσθητη, η σκληρή, η εύθραυστη, η μοιραία, η μοιραίαwannabe, αυτή που πάει κόντρα στο ρεύμα, η διαφορετική, η απλή, η απόμακρη; αυτό θα μπορούσε να το ψηλαφίσει καλύτερα ένας ειδικός όπως ο Σπύρος, ή ένας πραγματικά ειδικός (εκτός κι αν έχει τέτοια ειδίκευση ο Σπύρος, πραγματικά αυτό δε το ξέρω), που ασχολείται με την ψυχολόγιση μέσω φωτογραφιών, video και ζωγραφιών (παιδικών κυρίως). Πάντως κακώς απάντησα έστω και λίγο, δεν δύναμαι να εκφραστώ όπως το επιθυμώ, οπότε μη λαμβάνεις και πολύ υπ' όψιν σου τα όσα γράφω. Γενικά πάντως, προτιμώ γυναίκες όπως εσύ (όχι ως αναγκαστικά ως άντρας, γενικά), με άποψη, με πάθος και με όλα τα άλλα, παρά άβουλα όντα. Μου αρέσει που έχεις μπει σε ένα forum, συμμετέχεις δυναμικά και προκαλείς την αναστάτωσή σου, έχει πλάκα.

__Φυσικά μιλάω για το τι νομίζω πως έχεις εκπέμψει, όχι φυσικά για το ποια είσαι (μέρος της αλήθειας δε μπορεί ποτέ να είναι η αλήθεια, ιδίως όταν αποτελεί υποκειμενικό προϊόν σε μία εκ' του προχείρου αποτύπωση γνώμης).

__Πάντως να ξέρεις, ότι τέτοιες ερωτήσεις και τέτοιες απαντήσεις, είναι χαζές και επικίνδυνες. Ειδικά πίσω απο ένα απρόσωπο πληκτρολόγιο. Μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξήγηση ή ευκολότατα σε παρερμήνευση (ειδικά όταν, όπως προείπα, δεν εξέφρασα ικανοποιητικά για μένα τις σκέψεις μου), γι' αυτό μη τους δώσεις και πολύ βάση (ιδίως τώρα που γράφω και στα γρήγορα, χωρίς να μπορώ να τα ξαναδιαβάσω. Απλά, τα γράφω, μετά γρήγορο cross-reading για ορθογραφικά και συντακτικά και πατάω το "Submit Reply"). ΑΝ θες πάντως, μπορείς να μου στείλεις P.M. για κάτι, για να μην κάνουμε την συζήτηση προσωπική υπόθεση, ειδικά αν έχεις εκνευριστεί με κάτι (σου είπα, και σε συμπαθώ και δεν έχω καμία πρόθεση, αλλά έχουν δει αρκετά τα μάτια μου τόσα χρόνια σε forums, γι’ αυτό προσέχω), μου ελπίζω πως όχι. ;)

Καλά, μιλάμε Βασίλη, που το βρίσκεις τέτοιο κουράγιο να γράφεις ολόκληρα κατεβατα...ζαλίστηκα μόλις το είδα!!! :blink: :blink:

Τι να πώ ρε Πάνο ?
Εσύ ξεκίνησες thread με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα και εδώ μέσα γράψανε για ψαροταβέρνες και γυναικεία-αντρικά απωθημένα..:slapface:

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ...η γριά χτενίζεται.
Φαίνεται πως μερικοί άνθρωποι έχουν ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο ή έχουν λύσει όλα τους τα σοβαρά θέματα ή ΔΕΝ έχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα.

ημαρτον..:damnyou:

Υ.Γ Και για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, με ενοχλεί αφάνταστα το ότι κοιμάται λιγότερο από εμένα..Καταστροφικό για τον δικό μου ύπνο όπως καταλαβαίνεις !

Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου said:
Τι να πώ ρε Πάνο ?
Εσύ ξεκίνησες thread με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα και εδώ μέσα γράψανε για ψαροταβέρνες και γυναικεία-αντρικά απωθημένα..:slapface:

Φαίνεται πως μερικοί άνθρωποι έχουν ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο ή έχουν λύσει όλα τους τα σοβαρά θέματα ή ΔΕΝ έχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα.

Καθόλου ευγενική μπηχτή... Ενώ εσύ - με 324 πόστς από ιδρύσεως avclub - ΔΕΝ έχεις πολυ ελεύθερο χρόνο, δεν έχεις λύσει τα σοβαρά σου προβλήματα ή έχεις άλλα σημαντικότερα προβλήματα ε ? Μήπως θέλεις να σταματήσουν μερικοί να γράφουν για να διαβάζουν εσένα ? Λίγη εγκράτεια και ευγένεια χρειάζεται... συνφορουμίτης είναι ο άλλος, μη τον δείρεις κιόλας...
Βέβαια τώρα, ποιός ακούει τον Σούρλα... θα λέει ότι σε εξύβρισα πάλι...

Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου said:
Τι να πώ ρε Πάνο ?

Υ.Γ Και για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, με ενοχλεί αφάνταστα το ότι κοιμάται λιγότερο από εμένα..Καταστροφικό για τον δικό μου ύπνο όπως καταλαβαίνεις !

Πάμε να αναλύσουμε τον πόλεμο Ισραήλ - Λιβάνου, global warming, τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και το Κυπριακό.....

Τα οποία και είναι φλέγοντα ζητήματα με τα οποία και πρέπει να ασχολείται κανείς....αλλά οι άνθρωποι έχουν πολλαπλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες....

Και μιας και εδώ η ενότητα είναι χαλαρή σε όποιον δεν αρέσει δε χρειάζεται IMHO να διαβάζει

Από την άλλη γιατί να κριτικάρεις τις ανησυχίες του καθενός? Για να τον κάνεις να νιώσει άσχημα? Γιατί?

Δεν ήταν και το μείζον σοβαρό θέμα από την αρχή........έλεος.....

Ας μην γινόμαστε παιδιά τώρα. Κι ο Δημήτρης θέλω να πιστεύω αλλιώς το εννοούσε κι αλλιώς του βγήκε. Μην χαλάμε τις καρδιές μας. :grinning-smiley-043

Και για να απαντήσω και στον Δημήτρη. Δημήτρη, άσε κι εγώ εκεί έχω πρόβλημα μεγάλο! Ξεκινάμε να δούμε μια ταινία, την παίρνει ο ύπνος. Εγώ φυσικά αν δεν νυστάζω θα την δώ και μετά θα κοιμηθώ. Ελα όμως που το πρωί η κυρία όταν ξυπνήσει με θέλει κι εμένα ξύπνιο!!! Πω πω...μιλάμε...και επειδή είμαι κι από τον ύπνο δεν έχω κουράγιο ούτε να φωνάξω που λέει ο λόγος!! Ολα δικά τους τα θέλουν! :violent-smiley-030: