Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Oταν τα ακουσα στον Βασιλη,μονο το χαμηλο δεν μου ελειψε,παντα με το αναλογικο του.Τωρα Δημητρη αν θελουμε, η απλα μας αρεσει, να ακουμε χαμηλο εκει που δεν υπαρχει ειναι αλλο ζητημα,η απλα υπαρχει προβλημα οδηγησης αυτο ειναι αλλο

Στον Πανούση είχαμε ακούσει το μικρότερο από τα τέμπο μοντέλο (δε θυμάμαι πως λέγεται) να οδηγείται από τον SAM και τολμώ να πω ότι το μπάσο ήτω...άφθονο. Γενικά ο ήχος ήταν "κρεάτινος".

Σε μικρότερο χώρο από του Ντοκ, αλλά το ίδιο ακανόνιστο.

Με τα tempo και τον ίδιο ενισχυτή θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον περισσότερο μπάσο αν όχι και καλύτερο.
Πρώτον γιατί το τέμπο είναι...μεγαλύτερο ηχείο και δεύτερον αν υποθέσουμε ότι ο SAM δε μπορεί να το ελέγξει όσο το μικρότερο αδερφάκι του, θα πρέπει να έχουμε κάποιες ουρές, επιθυμητές στην προκειμένη περίπτωση.

Όπως και να'χει, υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας και σε αυτή την περίπτωση...

εγώ το σεταπ δεν το άκουσα, αλλά πιστεύω τον Μήτσο (άλλωστε τα είπαμε επί μακρόν τηλεφωνικά - το θέμα της φάσης του το τόνισα, υποθέτω το είδε, όπως και τις εναλλακτικές να βάλει τους μπέρυδες)

Όπως είπε ο φίλος μας κ. Θεονάς, όντως εκεί πήγαινε το σχόλιό μου. Πολλοί σήμερα στο hiend πασχίζουν να σου προσφέρουν έναν κλινικά καθαρό και "μεγάλο" ήχο, αλλά μόνο σε εικόνα χωρίς σωστό συχνοτικό περιεχόμενο. Προσωπικά ποτέ δεν αμιφσβήτησα ότι ένα Κλιπς ή ένα 20άρι έχουν μπάσο.
Κάποιες άλλες κατασκευές μοιάζουν υπόπτως να μην έχουν.
τώρα που το ανέφερε ο Στέργιος, ναι στου Πανούση νομίζω και στο μπάσο όλα καλά ήταν.

Τι να πώ...

Απάντηση: Re: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

εγώ το σεταπ δεν το άκουσα, αλλά πιστεύω τον Μήτσο (άλλωστε τα είπαμε επί μακρόν τηλεφωνικά - το θέμα της φάσης του το τόνισα, υποθέτω το είδε, όπως και τις εναλλακτικές να βάλει τους μπέρυδες)

Όπως είπε ο φίλος μας κ. Θεονάς, όντως εκεί πήγαινε το σχόλιό μου. Πολλοί σήμερα στο hiend πασχίζουν να σου προσφέρουν έναν κλινικά καθαρό και "μεγάλο" ήχο, αλλά μόνο σε εικόνα χωρίς σωστό συχνοτικό περιεχόμενο. Προσωπικά ποτέ δεν αμιφσβήτησα ότι ένα Κλιπς ή ένα 20άρι έχουν μπάσο.
Κάποιες άλλες κατασκευές μοιάζουν υπόπτως να μην έχουν.
τώρα που το ανέφερε ο Στέργιος, ναι στου Πανούση νομίζω και στο μπάσο όλα καλά ήταν.

Τι να πώ...

Θα κάνουμε πιστοποίηση το Σ/Κ. :fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείω

γιά κάντο λιανά γιατρέ μου....
Δηλαδή μπορεί σε ένα δωμάτιο να έχουμε και 2 sweet spots ?

2?
Πού το είδες γραμμένο αυτό?

εγώ κάθομαι πάντα στο ίδιο σημείο, όλα είναι δια ροπάλου με ακρίβεια μισού εκατοστού

Το ίδιο δεν λέμε? :nounder:

Απάντηση: Re: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Βγάλε άκρη Γιάννη, άμα δεις το χώρο θα καταλάβεις...

Στέργιο, τα Physic στήνονται με διαφορετικό τρόπο απ'ό,τι συνήθως. Όταν τα κουβάλησα στου Ντόκ είχα ένα χαμόγελο ΝΑ!, επειδή είχα την εντύπωση πως θα ταίριαζαν στον φαρδύ χώρο του και αυτό θα τους καθόταν μιά χαρά, δυστυχώς όμως...
Το μόνο που θεωρούσα αρνητικό ήταν πως η θέση του ακροατή είναι πολύ κοντά στον πίσω τοίχο, αλλά εδώ το πρόβλημα είναι σοβαρότερο :bigcry:

Ντόκ, θα τα παιδέψουμε και βλέπουμε :ADFAD2:

...και γω 'φοβάμαι' για κάποια περίπτωση ακύρωσης σε κρίσιμη συχνοτικά περιοχή.

Ντοκ, δοκίμασες να τα πλησιάσεις λίγο κοντύτερα στους πίσω τοίχους ; Κάνε μία προσπάθεια και πες μας ....

Βασίλη, μήπως δεν του κάνουν του Ντοκ τα Physic;
Απ' όσο ξέρω, δεν είναι και η καλύτερή του να κάθεται καρφωμένος σ' ένα sweet spot...

Φαντάζομαι, είναι ακόμα στου Ντοκ τα ηχεία, ε;

...και γω 'φοβάμαι' για κάποια περίπτωση ακύρωσης σε κρίσιμη συχνοτικά περιοχή.

Ντοκ, δοκίμασες να τα πλησιάσεις λίγο κοντύτερα στους πίσω τοίχους ; Κάνε μία προσπάθεια και πες μας ....

Δεν πλησιάζονται ....:Banane0:

Βασίλη, μήπως δεν του κάνουν του Ντοκ τα Physic;
Απ' όσο ξέρω, δεν είναι και η καλύτερή του να κάθεται καρφωμένος σ' ένα sweet spot...

Φαντάζομαι, είναι ακόμα στου Ντοκ τα ηχεία, ε;

Τι δουλειά έχει το sweet spot με το μπάσο ( ή χαμηλό ή όπως θέλετε πέστε το ) ;

Ντοκ όλα παίζουν τον ρόλο τους...
Διότι το σωστό μπάσο έχει και εικόνα.
Κάποιος το πάιζει κι αυτό.
Το άλλο... πλανάται... στο χώρο.

Ντοκ όλα παίζουν τον ρόλο τους...
Διότι το σωστό μπάσο έχει και εικόνα.
Κάποιος το πάιζει κι αυτό.
Το άλλο... πλανάται... στο χώρο.

μεσιέ Τζόν , δεν διαφωνώ. Και η γκραν κάσα έχει το χώρο της και ο μπασσίστας , και τα τσέλα κλπ . Αλλά το αν ακούγονται όπως πρέπει δηλαδή σαν γκραν κάσα , μπάσο ή τσέλο και όχι σαν κουτάκι ή λαστιχάκι δεμένο σε κλωστή δεν φταίει το σουήτ σποτ

μεσιέ Τζόν , δεν διαφωνώ. Και η γκραν κάσα έχει το χώρο της και ο μπασσίστας , και τα τσέλα κλπ . Αλλά το αν ακούγονται όπως πρέπει δηλαδή σαν γκραν κάσα , μπάσο ή τσέλο και όχι σαν κουτάκι ή λαστιχάκι δεμένο σε κλωστή δεν φταίει το σουήτ σποτ

:flipout::flipout::flipout:
...γιά reviewrer το Stereophile σε κόβω! :Banane0:

To σημείο G είναι καλό πράμα!:grinning-smiley-043
Με μετακίνηση μπρός - πίσω... (της θέσης ακρόασης εννοώ!) μεταβάλλεται αναλόγως των ηχείων-στησίματος η αίσθηση του χαμηλού/όγκου και του "κρέατος"/σώματα.
Επίσης στο πάνω-κάτω... (ύψος ακρόασης εννοώ!) γίνεται το ίδιο.
Αν είσαι εκτός σημείου απλά δυσκολεύεις περισσότερο τον εαυτό σου!
Δηλαδής πρώτα να παίξουν σωστά στο άτιμο το σημείο και μετά βλέπεις και τα υπόλοιπα...

Λοιπόν σήμερα , ήταν μέρα εργασίας και χαράς .
Ο περήφανος ιδιοκτήτης των ηχείων ήρθε σπίτι μου , όπου βρίσκονται τα ηχεία ως γνωστόν και αρχίσαμε να πειράζουμε διάφορα , a la recherche de la basse.

Τελικά , λαμβάνοντας υπ' όψιν ως δεδομένο ότι σε παρόμοια ηχεία με το μικρό woofer το μπάσο ακούγεται μάλλον από την οπή του bass reflex παρά από το 6ιντσο γουφεράκι και με δεδομένο ότι η οπή στο εν λόγω ηχείο είναι στο κάτω μέρος του , αφαιρέσαμε τις βάσεις των ηχείων και ανασηκώσαμε το πίσω μέρος τους κατά 1 εκ , φέρνοντας τα ελαφρώς προς τα εμπρός , ακυρώνοντας τρόπον τινά την προς τα πίσω κλίση του κατασκευαστή . Κάτω από τα ηχεία τοποθετήθηκαν κομμάτια καουτσούκ και μαλακού λάστιχου , τόσο μπροστά όσο πίσω , με τον τρόπο που ανέφερα ήδη ( δηλαδή στο πίσω μέρος περισσότερο ύψος )

Και ω του θαύματος , το μπασο ενεφανίσθη . Τόσο ώστε ο μεν Βασίλης να δυσαρεστηθεί , εγώ δε να ευχαριστηθώ τα μάλα. Τέλεια .