Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Δηλαδή θα πάρεις Audio Physic τελικά;

Πάντως πολύ θα ήθελα να έβλεπα το ύφος σου και του Βασίλη, με το που "εμφανίστηκε" το μπάσο!:flipout:

Απάντηση: Re: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Πάντως πολύ θα ήθελα να έβλεπα το ύφος σου και του Βασίλη, με το που "εμφανίστηκε" το μπάσο!:flipout:

μπα , δεν θα πάρω Audio Physic . Τα ηχεία μου τα θέλω όσο πιό plug 'n' play γίνεται . :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Γκρρρρ...!!! :AFADF0:

Το όλο παίδεμα έγινε γιά χάρη του Δημήτρη, οπότε δεν μου πέφτει λόγος. Το ζητούμενο ήταν να πάρει μιά γεύση.
Γιά το ιστορικό των επεμβάσεων μην σπρώχνετε!, μάλλον αύριο θα γράψω -αφού ξέρετε πως (&...) στον γραπτό λόγο. ακαμάτης είμαι :ADFAD2:

Δεν κατεβηκε λιγο η σκηνη με την κλιση των ηχειων προς τα εμπρος?

Όχι, ούτε ο αέρας της σκηνής μειώθηκε. Από τα μεσοϋψηλά και πάνω όμως ελατώθηκε η ομοιογέννεια και εμφανίστηκε κάποιος συχνοτικός κατακερματισμός. Ακούστηκαν (..τα μεγάφωνα) κάπως περισσότερο διαχωριζόμενα ανά παλέτα.-bye-

Γενικά θα σύστηνα να ασχοληθεί κάποιος με τα tempoIII μόνο εάν η απόσταση από δεξί σε αριστερό μεγάφωνο απέχει 2,5m και κάθεται ο ίδιος από αυτά στα 2m. Το τρίγωνο αυτό βέβαια παράγει σοβαρότερη σκηνική παρουσία όσο μεγεθύνεται αλλά μεγαλώνουν και τα προβλήματα που ο χώρος δημιουργεί (..στα συνήθως άτσαλα δωμάτια των διαμερισμάτων μας) μιάς και για να απολαύσουμε τέτοιες υλοποιήσεις είναι απαραίτητο να προσθέσουμε με ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 1m πίσω απ'τα ηχεία, άλλο 1m πίσω απ'τον ακροατή και 1,5m, από αυτά μέχρι τους πλαϊνούς. Απαιτείται δλδ χώρος τουλάχιστον 5,5m πλάτος με 4m μήκος. Τότε μπορούμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους για το σώμα και το μέτωπο των οργάνων που μπορούν να αναπαραχθούν από 6,5αράκια. Και αν σε αυτό προσθέσουμε και την ταχύτητα αυτών των μικρών κώνων τότε έχουμε σίγουρα ένα ιδανικό αναπαραγωγέα.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση του Ντόκ (που τα ήθελε λιγότερο monitor) μετριάσαμε την αυστηρότητα των tempoIII, στρογγυλεύοντας (..και γλυκαίνοντας) τον ήχο με την στήριξη σε ελαστικά παρεμβύσματα, αφαιρέσαμε και την ενσωματωμένη βάση (...των 4cm, που διοχετεύει την ροή του αέρα προς τα εμπρός) και συντονίσαμε την οπή reflex (που τώρα έβλεπε κάθετα σχεδόν το πάτωμα) με το κενό ηχείου πατώματος γύρω στα 2cm (αν και θα ήθελε λίγο περισσότερο γιατί ήταν κάπως εμφανής η κρούση του αέρα στο πάτωμα). Επίσης μειώσαμε την 7μοιρών κλήση τους στις 5 περίπου. Μπορεί κάποιος να την μειώσει λίγο ακόμη, με κίνδυνο όμως να ακούει πλέον το κάθε ένα μεγάφωνο χώρια και όχι το ηχείο συνολικά –εκτός και αν η απόσταση ηχείων – ακροατή είναι μεγαλύτερη των 3m.

Υ.Γ
Μην προτιμήσετε με τίποτε αυτά τα ηχεία αν δεν ανέχεστε την πικρή αλήθεια των μέτριων ηχογραφήσεων – εκτυπώσεων αλλά και συνοδών μηχανημάτων. Η ειλικρίνεια των tempoIII δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Πολύ καλή ανάλυση.Ετσι ακριβώς.
Το μόνο που θα πρόσθετα,είναι η διαφάνεια κι ο αέρας που τα χαρακτηρίζουν.Ενα ακόμα σύν είναι,ότι δεν είναι αυτό που λέμε "κλινικά" αλλά ούτε κι ευφωνικά.Πιό κοντά στην δική τους εκδοχή,είναι το "φυσικά".

Λοιπόν συνεχίζω να τα έχω σπίτι μου και σήμερα τους άλλαξα τα φωτα ακούγοντας μουσική από το πρωϊ . Παρήλασαν διάφορα πράγματα . Για μένα-τα δικά μου γούστα- το ηχείο έτσι όπως το "διαρρυθμίσαμε" με τον Βασίλη παίζει καλά με το μεν cd κάτι πιάνο τρίο και με το πικαπ , αρκετά αλλά όχι πολλά , περισσότερα πράγματα . Αμα όμως μπάινουν πολλά όργανα και γίνεται κι ο σχετικός χαμός το ηχείο τσιρίζει ειδικά στις ηλεκτρικές κιθάρες . Για ροκ ή περί αυτό ( από magma μέχρι Brian Auger ) μακριά . Τουλάχιστον σπίτι μου και με τα δικά μου μηχανήματα και τα δικά μου αυτιά . ...

Πιστεύω την άλλη βδομάδα να ακούσουμε και τα Sonus faber που θα φέρει ο Στέργιος και μετά θα επιστραφούν στον ευτυχισμένο ιδιοκτήτη τους , αφού ο χρησάμενος δεν ευτύχησε ομοίως .

α...
του Έκτορα ?
μικρά.
Δεν θα σε συγκινήσουν.
Αμα δε φέρω εγώ τα δικά μου δε θα φας κρέας.

βασικά δεν έχω πρόβλημα, αν έρθεις να τα πάρεις μόνος σου.

Αλλά είναι βαρειά και πρέπει να πάρεις και τις βάσεις.
Πρέπει να ανέβεις κατέβεις 3 σκάλες επί 6 (2 ηχεία, 2 κρος, 2 βάσεις.)
Θα πάθεις και λουμπάγκο και θα έχω τύψεις.
Η Ειρήνη άμα δεί 4η αλλαγή ηχείων θα φέρει παντοφλα.
Χώρια που μπήκαμε στη σαρακοστή και δεν κάνει να τρως κρέας...
και φυσικά να ξανακάνεις το ίδιο όταν τα επιστρέψεις...

Όποτε νομίσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις με τα παραπάνω....

Last edited:
Αν σε ενδιαφερει Δημητρη,υπαρχουν και τα 805Ν που μπορεις να τα δοκιμασεις στο χωρο σου μερικες μερες

Αν σε ενδιαφερει Δημητρη,υπαρχουν και τα 805Ν που μπορεις να τα δοκιμασεις στο χωρο σου μερικες μερες

Πέτρο , έχω την εντύπωση ότι τα ηχεία βάσεων μεταφέρονται πιό δύσκολα . Πάντως θα το έχω υπ' όψη μου . Ευχαριστώ .

Εχετε βαλθεί να με χωρίσει η γυναίκα μου -bye-

Chief, δεν είναι ανάγκη να ακούσουμε το απόλυτο μπάσο από τα Signum.

Εδώ τα βάλαμε και παίξανε στου Κακαλιού (εκείνο το βράδυ που είχε μαζευτεί λαός).

Το θέμα είναι να πάρει μια ιδέα ο Ντοκ από το χαρακτήρα των ηχείων, για να δει αν θέλει Sonus ή όχι.
Μετά, αν του αρέσουν, παίρνει τα Cremona.

Στο χώρο μου πάντως, έδεσαν μια χαρά.
Μόνη ένσταση ένας περιορισμός στις εντάσεις (και πάλι μη φανταστείτε τίποτα τρομερό).