Παρακολουθώ το φόρουμ επί 2+ πλεον έτη χωρίς να ποστάρω (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων), και πραγματικά χαίρομαι για το επίπεδό του, που οφείλεται -προφανώς- στον κόπο και τις ατέλειωτες ώρες που έχουν αφιερώσει ορισμένοι άνθρωποι. Δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα αλλά αυτό είναι προφανές.
Εκείνο που με ενοχοχλεί και με έκανε να επαναφέρω το θέμα, δεν είναι η αδυναμία μου να προβάλλω τα μηχανήματα που θέλω να πουλήσω (όντως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνω), όσο το γεγονός ότι με τέτοιες ιδέες και τακτικές υποσκάπτεται ο κόπος και η προσήλωση αυτών που το έφτιαξαν, αφού με το που αναπτύσσεται μια δυναμική στο site (γινεται γνωστό και όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται/συμμετέχουν),γίνεται μια προσπάθεια κατηγοριοιποίησης των μελών του σε «βετεράνους» και «newbies» - εκλεκτους και μη, συμπεριφορά που μάλλον προσάδει σε τάξεις του στρατού και όχι σε ένα τόσο φιλελεύθερο και δημοκρατικό μέσο όπως το Internet.
Για τους φίλους που φοβόνται 1) μηπως καποιος βγάλει «μεροκάματο» από τις αγγελίες (κατάσταση που ξεκαθαρίζω ότι δεν με αφορά), μου φαίνεται μαλλον υπερβολική η ανησυχία τους. Γιατί τους ενοχλεί; Ούτως ή αλλως αυτό μπορεί να γίνει και μέσω των συζητούμενων θεμάτων (π.χ. κάποιος να υποστηρίζει και να προτείνει προϊόν που εμπορεύεται ο ίδιος ή φίλοι του) ή με το ποστάρισμα 70 μα*α*ιών - (μη μπου πείτε ότι μπορεί να το περιορίσει ο admin με λογοκρισία...). 2) η προστασία των συμφορουμιτών από ενδεχόμενους απατεώνες; Ο καθένας έχει νου και μπορεί να αποφασίσει αν θα ρισκάρει ή όχι, ενώ στις αγγελίες όταν εμφανίζεται κάποια υπερβολική ή ύποπτη κίνηση, σπεύδουν όσοι το εντοπίζουν να τονίσουν την «ανωμαλία» και να ζητήσουν εξηγήσεις, προστατεύοντας έτσι και τους λιγότερο γνώστες.
Όσοι τέλος ενοχλούνται από το Βuy and sell και θεωρούν ότι δεν συνάδει με το ύφος και το σκοπό του forum, συμφωνώ και εγώ με το να καταργηθεί εντελώς το τμήμα αγγελιών, άλλως (-το απλούστερο-) να μην διαβάζουν αυτοί τις αγγελίες (ας τις διαβάζουν όσοι το κρίνουν σκόπιμο ή χρήσιμο).
Καταλήγοντας, και ζητώντας συγνώμη αν σας κούρασα, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός είναι αναξιοκρατικός, για όσα αναφέρθηκαν διεξοδικά σε προηγούμενα posts, άχρηστος και δεν εξυπηρετεί την εξέλιξη και την εικόνα του forum.