Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

οι φιλοι σου θα μπορυσαν να κανουν και λιγο κρατει ...για τσιγαρο μιλαμε οχι γαι κραχ....ελεος και 3 ωρες χωρις τσιγαρο προς τιμην ενος φιλου ειναιμια θυσια που αξιζει στο κατω κατω στην Ελλαδα ειμαστε παραμονη που και εγω την εβγαλα στο μπαλκιονι συνοδευοντας φιλους μια χαρα καιρο ειχε τι να πουν και στο Μοντρεγιαλι που εχει 22 μπιλο που αμα κανεις ετσι και βγεις θα σου μεινιει το τσιγαρο καγκελο

δημητρη στον john john πηγαινε οχι σε εσενα η απαντηση

στα βασικά οχι δεν με εχει πείσει κανένας οτι εχεις πρόβλημα , οπότε δεν εχει νόημα !! κοίτα πρώτα το βενζόλιο που ρουφάς απο το όχημα σου και μετα να σιχτιρίσεις εμένα που καπνίζω και σε σέβομαι , γιατι εαν σε ενοχλήσει θα τσακιστώ να πάω στην ταράτσα να καπνίσω , εαν μου το επιτρέπεται και αυτό !!!! γιατί αποτι βλέπω !! θα μου το απαγορεύσετε και αυτό!!!

ποιος απαγορεψε στους καπνιστες να καπνιζουν οπου θελουν εκτος απο τα μερη που πηγαινουν και ανθρωποι που δεν καπνιζουν?

Θα με τρελλάνεις ρε Σπύρο; Με ποιο τρόπο φτάνεις από αυτό που έγραψα στα παραπάνω; Τι σχέση έχουν οι παχύσαρκοι με το θέμα; Το φαΐ μου τρώνε; Τι θα μου κάνει ο διαβήτικός; Θα μου γλυκάνει τον καφέ;

Εγώ δεν είπα να χωριστεί ο κόσμος σε καπνιστές και μη. Εσύ προσπαθείς να τους παρουσιάσεις σαν ομάδα υπό εκκαθάριση. Καμία σχέση! Το πρόβλημα με το κάπνισμα δεν είναι ότι ενοχλεί. Είναι ότι δεν ελέγχεται!

Εγώ μπορώ να περιορίσω την καθόλα φυσιολογική συνήθειά μου να ακούω μουσική, όσο βρίσκομαι στο θέατρο ή στη βιβλιοθήκη, για οσοδήποτε χρειαστεί. Αν μπορεί και ο καπνιστής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πηγαίνει σπίτι του (ή όπου αλλού δεν δημιουργεί πρόβλημα) και καπνίζει. Αλλά πολλοί δε μπορούν ή δεν θέλουν να περιμένουν. Πρέπει να καπνίσουν ντε και καλά εκεί που διασκεδάζω ή δουλεύω εγώ.

Αυτούς που δεν μπορούν τους θεωρώ αρρώστους και τους σέβομαι αν βέβαια και αυτοί επιθυμούν να γιατρευτούν. Αυτοί όμως που δεν θέλουν, είναι απλώς αγενείς.

Και κλεπτομανείς υπάρχουν και δημιουργούν προβλήματα, στα οποία όλοι δείχνουμε κατανόηση, ειδικά όταν οι δικοί τους φροντίζουν να αποκαθιστούν τα "σπασμένα". Δεν θυμάμαι όμως να διεκδίκησε ποτέ κανείς περήφανα το "δικαίωμα" στην κλεψιά, επειδή είναι κλεπτομανής!

Α,σέβεσαι αυτούς πού θέλουν νά ´γιατρευτούν´,ενώ τούς άλλους που δέν θέλουν να ´γιατρευτούν´τούς θεωρείς αγενείς.
Πώς μπερδεύεται η ´ασθένεια´μέ την ´συμπεριφορά´,έ???
Οπως θές εσύ τούς κατατάσσεις.Τούς μέν ασθενείς,τούς δέ αγενείς.
Δεν προσπαθώ τίποτα.Κατά περιόδους δημιουργούνται ομάδες πρός ´εκκαθάρισιν´ακριβώς γιά να στρέφουν μερίδα τού κόσμου εναντίον τών ´κακών ανθρώπων´.
Το τί σχέση έχουν οι παχύσαρκοι σκέψου το μόνος σου.Προφανώς μπήκες καθυστερημένα στό θέμα και πέραν τών διαχειριστικών παραινέσεών σου δέν τόχεις διαβάσει και ολόκληρο.

αν σας γραψω τι συμβαινει σε Αμερικη -Canada θα διαπιστώσετε πολλα απο αυτα που γραφει ο Σπυρος ειναι γεγονοτα που σιγα σιγα χτυπουν την πορτα μας

στην Ελλαδα δεν προκειται ποτε να εφαρμοστει το μετρο για λογους που ολοι γνωριζουμε....

εδω απετυχε το μετρο να υπαρχουν ειδικα διαμορφωμενοι χωροι για μη καπνιστες τους ειδατε πουθενα?

απλα βαλανε σε μια γωνια τρια τραπεζια μην καπνιζετε και κοροιδεψαν τον νομο.....

εγω προσωπικα αποφευγω χωρους με καπνιστες και χωρις επαρκή εξαερισμό επισης σε οσους μπαινουν σπιτι μου μαζι και εγω απο σεβασμο αν και δεν καπνιζω παμε στο μπαλκονι

εχει τύχει σε φιλικο τραπεζι να καπνιζουν 9 στου 11 και η γυναικα μου ηταν εγκυος ...εφυγα στην μια ωρα και δεν με ξαναειδανε και ουτε προκειται ο οικοδεσποτης δε 1ος και καλυτερος και ηταν αδερφη του η εγκυος....φυσικα τωρα που γεννησε η δικη του γυναικα ειναι μονιμος θαμωνας του μπαλκονιου...αλλα μια μερα (ταμα το εχω) θα παω με ενα COHIBA Lanceros special edition 32 εκατοστων και θα το φουμαρω ενω εκεινοι θα κανουν διαδρομο με 10 μοιρες κλιση και 15 χλμ την ωρα

ετσι για την αναίδεια

Αν θες μας λες... (ελπιζω να μην ειναι τιποτα αμερικανοχουλυγουντιανες υστεριες αλλα γεγονοτα )

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Γιά τά περί αλκοολισμού και τό πώς δέν επηρεάζονται οι δίπλα ουδέν σχόλιο.

Καναμε σχολιο...εγω ...να απογορευουμε πραγματα υποθετωντας απο πριν τις αντιδρασεις που θα εχει η δεν θα εχει ενα ατομο ? Ειναι το ιδιο με το παθητικο καπνισμα νομιζεις ?

στα βασικά οχι δεν με εχει πείσει κανένας οτι εχεις πρόβλημα , οπότε δεν εχει νόημα !! κοίτα πρώτα το βενζόλιο που ρουφάς απο το όχημα σου και μετα να σιχτιρίσεις εμένα που καπνίζω και σε σέβομαι , γιατι εαν σε ενοχλήσει θα τσακιστώ να πάω στην ταράτσα να καπνίσω , εαν μου το επιτρέπεται και αυτό !!!! γιατί αποτι βλέπω !! θα μου το απαγορεύσετε και αυτό!!!

Εδω κρυβεται μια μεγαλη αληθεια (δεν ειρωνευομαι τον φιλο μας )...απλως ο κινδυνος του παθητικου καπνισματος εχει περασει στο ντουκου..και στο σιγα ρε αδελφε τωρα πως κανεις ετσι...και να καποια στιγμη θα βρουμε τροπο να περιορισουμε ακομα περισσοτερους τους ρυπους απο το αυτοκινητο , απο τα εργοστασια...η τουλαχιστον θα προσπαθησουμε να εφαρμοσουμε τους ισχυοντες νομους για αυτα....αυτο ελειπε τωρα..επειδη στον κοσμο υπαρχουν τα χιλια μυρια κακα ..να μην προσπαθησουμε να διορθωσουμε τιποτα

Last edited:
Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Ξεκάθαρα πράγματα
1. Δεν καπνίζω εκεί όπου απαγορεύεται
2. Δεν καπνίζω σε χώρους όπου ενοχλεί το τσιγάρο τους ιδιοκτήτες του χώρου . Απλώς δεν ξαναπάω .
3. Καπνίζω σπίτι μου . Οποιον δεν του αρέσει δεν ξανάρχεται . Καπνίζω και στο γραφείο μου ( δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω ). Και πάλι ισχύει το σε όποιον δεν αρέσει ...
4. Καπνίζω επίτηδες μπροστά σε υστερικούς σαν ορισμένους σε αυτό το θρεντ . Αν δεν με ενοχλούσαν με τις υστερίες τους , δεν θα κάπνιζα.
5. Βαριέμαι φοβερά τέτοιου είδους συζητήσεις τελικά . Αν είναι να πεθάνω προτιμώ να είναι από το τσιγάρο και όχι από βαρεμάρα .

Μαζί σου μέ χίλια.
Καί όταν μάς στήσουν στόν τοίχο όλοι οι ´αθώοι τού αίματος´θά τραβήξουμε τήν τελευταία τζούρα.:flipout::flipout:

κατ αρχην πολυ γλαφυρα παρουσιαζονται και στο documenter Sicko του Μάικλ Moore

επισης
τα ασφαλιστρα για καπνιστες ειναι 40% ακριβότερα(πυρός)

ο σπιτονοικοκυρης να εχει δικαιωμα να σου κανει εξωση αν εισαι καπνιστης(η υποθεση βρισκεται στο Αν δικαστηριο)

δεν καπνιζεις π ο υ θ ε ν α που συνυπαρχουν και αλλοι ουτε σε ειδικες διαμορφωμενες αιθουσες παρα μονο εξω και μαλιστα ορισμενα μαγαζια εχουν φτιαξει βεραντουλες οπου μπορεις να καπνισεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Καναμε σχολιο...εγω ...να απογορευουμε πραγματα υποθετωντας απο πριν τις αντιδρασεις που θα εχει η δεν θα εχει ενα ατομο ? Ειναι το ιδιο με το παθητικο καπνισμα νομιζεις ?

Εχω αναφερθεί αναλυτικότατα στίς συνέπειες τού αλκοολισμου.
Και αλκοολικός δέν είναι κάποιος σάν τον Ορέστη Μακρή.
Σαφώς και η κατάχρηση αλκοόλ έχει βαρύτερες συνέπειες από τον παθητικό καπνιστή.Χιλιάδες έρευνες υπάρχουν.
Και καλό θαταν να οριστεί τί σημαίνει παθητικό κάπνισμα.
Γιατί εγώ μπορεί να καπνίζω σε ανοικτό χώρο και ο υστερικός 200 μέτρα μακριά μου να σκούζει.

σωστο Σπυρο αλλα δεν μιλαμε για 200 μετρα μιλαμε για face 2 face

και επιση το θεμα του αλκοολισμου δεν κολαει στην κουβεντα μας διοτι δεν προκαλει δυσφορια σε εμενα αν ενας αλκοολικος περνα απο διπλα μου στα 2 μετρα

ακομη και ολοκληρο το μαγαζι να εχει πιει εναν Νιαγαρα ουισκι παλι μου ειναι παντελως αδιαφορο και μη ενοχλητικο εκτος αν εννοεις οτι μετα θα με πετυχει με ενα hummer στο δρομο και θα προκαλεσει ατυχημα και δεν θα ξερω απο που μου ηρθε.....οποτε σωστο και αυτο

Last edited:

επισης

ο σπιτονοικοκυρης να εχει δικαιωμα να σου κανει εξωση αν εισαι καπνιστης(η υποθεση βρισκεται στο Αν δικαστηριο)

δεν καπνιζεις π ο υ θ ε ν α που συνυπαρχουν και αλλοι ουτε σε ειδικες διαμορφωμενες αιθουσες παρα μονο εξω και μαλιστα ορισμενα μαγαζια εχουν φτιαξει βεραντουλες οπου μπορεις να καπνισεις

Στον Καναδα πριν κανα 2 χρονια.
Καπνιζα στο πεζοδρομιο (με 15 μπιλο που λες και συ), εως οτου μια τεραστια πινακιδα στον τοιχο ενος κτηριου ηταν σαφης.

"μην καπνιζετε σε αποσταση των 3 μετρων απο τον τοιχο"

Περιττο δε να πω οτι το πεζοδρομιο ηταν στενοτερο των 3 μετρων.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Γιά τά περί αλκοολισμού και τό πώς δέν επηρεάζονται οι δίπλα ουδέν σχόλιο.
ε οχι ενα σχόλιο το χρειάζεται !! καθε απόγευμα μετα το παιχνιδι κρατάγαμε τσίλιες μην σκάσει στη γωνία ο πατέρας της Νικολέτας και την σκίσει στο ξύλο αποτα κρασά και τα ούζα στο καφενείο , η να μην τσακιστει ο ιδιος στα σκαλια μες στα αίματα και τον τρέχουμε στο φαρμακείο για γάζες ! ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ δεν κάπνιζε ηταν εργάτης στην γερμανία και εκει απαγορευόταν ΑΥΣΤΗΡΑ το κάπνισμα !!! ,,, δεν εχω εμπάθεια σε αυτούς που πίνουν !! και εγω πίνω αρκετά καποιες στιγμές , θέλω να καταλήξω οτι υστερίες γενικώς ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ !!!!!

επισης

Ναι Larry τα ξερουμε αυτα...τοσο καιρο μιλαγαμε για το καρτελ των εταιρειων καπνου...τωρα ξαφνικα χασανε τον πολεμο και τον κερδισαν οι ασφαλιστικες εταιρειες ?Ας ειναι..το προτιμω...περισοοτερα καλα παρα κακα...

Οταν μιλαγαμε για την οδηγηση και το κρανος...πολλοι φεραν το επιχειρημα οτι τα σπασμενα αυτων των ανευθυνων που δεν φοραν κρανος τα πληρωνει το συστημα υγειας μας και ολοι μας....τωρα ξαφνικα μας πειραζει που οι ασφαλιστικες επιβαλλουν το κοψιμο του τσιγαρου ?

Ας δουμε τι θελουμε τελικα....

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Ρε Larry ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα.
Κανείς δέν είπε να καπνίζεις στά μούτρα τού άλλου.Ούτε σπίτι του εάν δεν θέλει.Kαι φυσικά σέ κανεναν Υπηρεσιακό χώρο.
Γιά την υστερία πού επικρατεί και μόνον ,η αντίθεσις.
Τα γραπτά μένουν όσο και εάν ορισμένοι διαβάζουν επιλεκτικά.
Ρίχτε τα όλα στό τσιγάρο.Απο αλλού πάντως πέφτει τό ´ξύλο´στίς δυτικές κοινωνίες.
Και οι κυβερνώντες παραμυθιάζουν ασύστολα.
Καλά αλκοόλ,κόκες,φάστ φούντ,ρύπανση ,κακοποιήσεις εμπορία όπλων βρεφών,γυναικών δέν παίζει???
Αυτά δεν επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας??
Απλά ορισμένοι επειδή τούς χαλάμε τήν ιδεολογία τους λένε ότι είναι άσχετα με το thread.

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα , απαντώ ευθέως : Νομίζεις ότι το τελευταίο σου σχόλιο ήταν εξυπνάδα ; Είσαι πολύ περήφανος τώρα που έκανες αυτή την φοβερή σκέψη και θεώρησες υποχρέωση σου να μας την κοινοποιήσεις ;

Οταν λοιπόν λέω ότι δεν έχω φίλους που δεν καπνίζουν εννοώ ότι δεν έχω πλέον την υπομονή να ακούω υστερικούς αντικαπνιστές να μου κάνουν κήρυγμα . Δικαίωμα μου να διαλέγω όποιον θέλω για να κάνω παρέα . Δεν θα μας διαλέγετε και τους φίλους μας πλέον .

Και στο κάτω κάτω της γραφής κι εγώ δεν αντέχω και τους πάσης φύσεως ηλίθιους που συναντώ ημερησίως στην καθημερινότητα μου . Θα ήθελα πάρα πολύ να μην συγχρωτίζομαι μαζί τους . Να τους βάλουμε σε γκέτο λοιπόν, τι προτείνεις ;

Ξεκάθαρα πράγματα
1. Δεν καπνίζω εκεί όπου απαγορεύεται
2. Δεν καπνίζω σε χώρους όπου ενοχλεί το τσιγάρο τους ιδιοκτήτες του χώρου . Απλώς δεν ξαναπάω .
3. Καπνίζω σπίτι μου . Οποιον δεν του αρέσει δεν ξανάρχεται . Καπνίζω και στο γραφείο μου ( δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω ). Και πάλι ισχύει το σε όποιον δεν αρέσει ...
4. Καπνίζω επίτηδες μπροστά σε υστερικούς σαν ορισμένους σε αυτό το θρεντ . Αν δεν με ενοχλούσαν με τις υστερίες τους , δεν θα κάπνιζα.
5. Βαριέμαι φοβερά τέτοιου είδους συζητήσεις τελικά . Αν είναι να πεθάνω προτιμώ να είναι από το τσιγάρο και όχι από βαρεμάρα .

.... όσο εξυπνάδες ήταν και τα αρχικά σου ποστ
στο συγκεκριμένο thread. Ξαναδιάβασέ τα να τα θυμηθείς
.... τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς το περιεχόμενο.

.... άμα δεν σου αρέσει να μην το διαβάζεις ... μην σε πεθάνουμε και
απο βαρεμάρα κιόλας.

και επιση το θεμα του αλκοολισμου δεν κολαει στην κουβεντα μας διοτι δεν προκαλει δυσφορια σε εμενα αν ενας αλκοολικος περνα απο διπλα μου στα 2 μετρα

ακομη και ολοκληρο το μαγαζι να εχει πιει εναν Νιαγαρα ουισκι παλι μου ειναι παντελως αδιαφορο και μη ενοχλητικο εκτος αν εννοεις οτι μετα θα με πετυχει με ενα hummer στο δρομο και θα προκαλεσει ατυχημα και δεν θα ξερω απο που μου ηρθε.....οποτε σωστο και αυτο

Εμένα μού μυρίζει πιό πολύ ο χρήστης αλκοόλ.Αλλά δεν είναι εκεί τό μείζον κοινωνικό πρόβλημα τού αλκοολισμού.

Δεν τα καταλαβαινω αυτα που λετε. Τι σχεση εχουν με το θεμα, δηλαδη. Το τσιγαρο ενοχλει και βλαπτει απ'ευθειας τον διπλανο μας. Δηλαδη, το συγκεκριμενο τσιγαρο του Α ενοχλει τον Β και του προκαλει δυσκολια στην αναπνοη. Εκεινη την ωρα, οχι μακροπροθεσμα κτλ. Ειναι σαν τον μηχανοβιο που εχει κοψει την εξατμηση. Ενοχλει αμεσα σε καθε του βολτα και ξυπναει αμεσα οσους κοιμουνται. Δε λεω πως ο ηχος της εξατμησης προκαλει μακροχρονια απωλεια της ακοης. Μιλαω για αμεσες επιπτωσεις. Φυσας τον καπνο στα μουτρα μου, με ενοχλεις. Τα παραδειγματα με την κλανια και το εντομοκτόνο ειναι απολυτως σωστα. Απορω που δεν το καταλαβαινεται. Προσωπικα, δε διαμαρτύρομαι ποτε για το καπνισμα. Δεν μπορω να ζω οντας μονιμως τσακωμενος με ολους οσους φέρονται γαϊδουρινά. Ευτυχως, ειναι ολο και λιγοτεροι.

Τα είπες όλα και συμφωνώ.

Δεν με ενδιαφέρει από άποψη υγείας . Με ενδιαφέρει από άποψη ενόχλησης.

Όταν είσαι κάπου (και κάθεσαι ή τρώς ή πίνεις ή συζητάς ή ακούς μουσική) ό μόνος τρόπος να σε ενοχλήσει κάποιος που βρίσκεται μερικά μέτρα μακρυά σου και δεν σε κοιτά ούτε σου μιλά είναι να καπνίζει .

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει . Μην το ψάχνετε και κουράζουμε και το θέμα.

Ο καπνιστής ενοχλεί (χωρίς να το θέλει ίσως) και χωρίς να συναναστρέφεται κάποιους συνανθρώπους του . Είναι παγκόσμια πρωτιά και μοναδική.

Ολες οι άλλες καταστάσεις που αναφέρει ο Σπύρος Σούρλας (αλκοολισμός – ουσίες – βία κλπ) προϋποθέτουν συναναστροφή.

Αν υπήρχε σεβασμός των καπνιστών μέχρι τώρα δεν θα ήταν αναγκαία τα μέτρα . Αλλά σεβασμός δεν υπάρχει ….