Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμαν

Γιατρός είναι ο Σπυρος ????? τωρα ειναι που με στειλατε τελειως.... i rest my case :bang:

Θάπρεπε να υψώνω τον χάρακα και νά διδάσκω απαγορεύσεις έ??
Δεν είναι έτσι φίλε μου.
Οφείλω να πώ τί είναι βλαπτικό αλλά να επισημάνω και λοιπές επιπτώσεις από άλλα ζητήματα.
Αμα είναι να δέρνω οποιον καπνίζει ,πίνει,τρώει ή και κάνει χρήση άλλων τοξικών ουσιών σωθήκαμε.Ουδείς σώζεται έτσι.
Και εδώ μέσα δέν χρησιμοποιώ την ιδιότητά μου.Γράφω γιά το κέφι μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

ε να, γι αυτο εχω καταλήξει στον τσαμπουκα, γιατι τοσα χρονια με την κουβεντα δεν βγαινει τελικα τιποτα.

ρε συ Δημήτρη, σκεψου ότι η υστερία που διαπιστώνεις ότι μπορει να οφείλεται σε πραγματικό πρόβλημα και όχι σε κόλλημα του εγκεφάλου. Και υστερικοι υπαρχουν (καπνιστές και μη) οπως και ανοργασμικές γεροντοκόρες. Τι να κανουμε τωρα. Για να φωναζει ετσι ομως ο άλλος, πριν τον καταδικάσεις για το υφος του, σκεψου ότι μπορει να τον πνιγει και το δικιο. Δυστυχως αν καποιος δεν εχει αντιμετωπισει ιδιο προβλημα, δεν μπορει να μπει στη θεση ουτε την δικη μου ουτε κανενός. 2 χρονια γκρινιαζα στη δουλεια μου ότι με ενοχλεί, και με αντιμετωπίζανε ακριβως οπως περιγραφεις τωρα εσυ. Επρεπε να φτασω στο σημείο να εχω πεσει κατω μπροστα τους απο τον βηχα κατακοκκινος για να με πιστεψουν τελικα και να κανουν μια (μερική) προσπαθεια.

Το ειπα και στην αρχή, δεν περιμένω να καταλαβει κανεις (και δεν αναφερομαι φυσικα σε σενα, αλλα γενικα). Θα καταλάβει καποιος μονο αν αρρωστησει ασχημα και ο ιδιος, δυστυχως εκει εχω καταληξει υστερα απο τοσο καιρο. Το θεμα θα πλαναται παντα αναμεσα στον εγωισμο και στην λογική και ακρη δεν θα βγαινει.

Ειλικρινά , προσπάθησα ως καπνιστής να μπω στην θέση των καπνιστών συναδέλφων σου και την δική σου με το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα σου και όχι απλώς την γενική άρνηση προς το κάπνισμα. Ως καπνιστής λοιπόν μου είναι αδύνατον να δουλέψω σε έναν χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα επί οκτώ ώρες .Μετά το δίωρο δεν θα κατάφερνα να συγκεντρωθώ - ειδικά αν ήταν δουλειά γραφείου που δυστυχώς ευνοεί το κάπνισμα . Για μικρό χρονικό διάστημα θα δεχόμουν να πηγαίνω σε άλλο χώρο να καπνίσω ( αφεντικού συνενούντος ). Μακροπρόθεσμα δεν θα το άντεχα.
Δυστυχώς πλήν της απαγορεύσεως του καπνίσματος και δη με τις επαπειλούμενες ποινές να είναι αρκετά σοβαρές , δεν νομίζω ότι με άλλο τρόπο θα μπορούσα να συνυπάρξω στον ίδιο εργασιακό χώρο μαζί σου. Ελλείψει απαγόρευσης και επειδή το ανθρώπινο είδος είναι απολύτως εγωϊστικό , θα πρόκρινα το δικό μου well being.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

Θάπρεπε να υψώνω τον χάρακα και νά διδάσκω απαγορεύσεις έ??
Δεν είναι έτσι φίλε μου.
Οφείλω να πώ τί είναι βλαπτικό αλλά να επισημάνω και λοιπές επιπτώσεις από άλλα ζητήματα.
Αμα είναι να δέρνω οποιον καπνίζει ,πίνει,τρώει ή και κάνει χρήση άλλων τοξικών ουσιών σωθήκαμε.Ουδείς σώζεται έτσι.
Και εδώ μέσα δέν χρησιμοποιώ την ιδιότητά μου.Γράφω γιά το κέφι μου.

χωρια που δεν θα εχουν και δουλεια οι γιατροι μετα ...

Η πιο αληθινη δηλωση. Ειμαι εθισμενος και παλευω για την εξαρτηση μου.Σεβαστο

Ουτε παγκοσμιες συνομωσιες , ουτε διακυρηξεις , ουτε ιατρικες αναλυσεις για το βλαπτει ο καπνος η οχι

Ειμαι εθισμενος και παλευω για την εξαρτηση μου
ενα link ζηταω μονο .......Help Larry .

Η πιο αληθινη δηλωση. Ειμαι εθισμενος και παλευω για την εξαρτηση μου.Σεβαστο

Ουτε παγκοσμιες συνομωσιες , ουτε διακυρηξεις , ουτε ιατρικες αναλυσεις για το βλαπτει ο καπνος η οχι

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα , απαντώ ευθέως : Νομίζεις ότι το τελευταίο σου σχόλιο ήταν εξυπνάδα ; Είσαι πολύ περήφανος τώρα που έκανες αυτή την φοβερή σκέψη και θεώρησες υποχρέωση σου να μας την κοινοποιήσεις ;

Οταν λοιπόν λέω ότι δεν έχω φίλους που δεν καπνίζουν εννοώ ότι δεν έχω πλέον την υπομονή να ακούω υστερικούς αντικαπνιστές να μου κάνουν κήρυγμα . Δικαίωμα μου να διαλέγω όποιον θέλω για να κάνω παρέα . Δεν θα μας διαλέγετε και τους φίλους μας πλέον .

Και στο κάτω κάτω της γραφής κι εγώ δεν αντέχω και τους πάσης φύσεως ηλίθιους που συναντώ ημερησίως στην καθημερινότητα μου . Θα ήθελα πάρα πολύ να μην συγχρωτίζομαι μαζί τους . Να τους βάλουμε σε γκέτο λοιπόν, τι προτείνεις ;

Ξεκάθαρα πράγματα
1. Δεν καπνίζω εκεί όπου απαγορεύεται
2. Δεν καπνίζω σε χώρους όπου ενοχλεί το τσιγάρο τους ιδιοκτήτες του χώρου . Απλώς δεν ξαναπάω .
3. Καπνίζω σπίτι μου . Οποιον δεν του αρέσει δεν ξανάρχεται . Καπνίζω και στο γραφείο μου ( δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω ). Και πάλι ισχύει το σε όποιον δεν αρέσει ...
4. Καπνίζω επίτηδες μπροστά σε υστερικούς σαν ορισμένους σε αυτό το θρεντ . Αν δεν με ενοχλούσαν με τις υστερίες τους , δεν θα κάπνιζα.
5. Βαριέμαι φοβερά τέτοιου είδους συζητήσεις τελικά . Αν είναι να πεθάνω προτιμώ να είναι από το τσιγάρο και όχι από βαρεμάρα .

Φίλε Δημήτρη, (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) αυτό το 4 που έγραψες πολύ με ενόχλησε. Η δεύτερη κόρη μου μέχρι να γίνει 6 χρονών είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας αναπνευστικό, με κύρια προέλευση τον καπνό από τα τσιγάρα (τελεσίδικη πιστοποίηση από το ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από εξετάσεις 8 μηνών και ιατρικό συμβούλιο 7-8 καθηγητών, και νοσηλεία στη Β' και Δ' Παιδιατρική αυτού του νοσοκομείου και του της Παιδιατρικής του Ιπποκράτειου περίπου 130 μέρες). Ακόμη και τώρα όταν υπάρχει πολύς καπνός από τσιγάρο σε κλειστό χώρο ζορίζεται πολύ και έχει τάσεις λιποθυμίας.

Δηλαδή αν είχα μαζί μου αυτό το παιδί και συναντιόμασταν στο ασανσέρ και κάπνιζες και σου ζητούσα να σταματήσεις επειδή το παιδί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας θα γελούσες και θα μου φυσούσες καπνό; Αυτό εννοείς; Ή αν οδηγούσες ταξί και σου ζητούσα γι αυτό το λόγο να σταματήσεις θα με πετούσες έξω;

Και η λύση δεν είναι να μην κυκλοφορεί το παιδί σε δημόσιο χώρο. Κάναμε μια χαρτογράφηση και προσπαθούσαμε να αποφύγουμε αυτές τις συναντήσεις σε μέρη που θα είχε εκ προοιμίου καπνό. Όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν πάντα.

Θα ήθελα την άποψή σου.....:bigcry:

Βλαση χωρις να κανω τον συνηγορο του Δημητρη και λοιπων Δημοκρατικων καπνιστων δεν νομιζω οτι τεθηκε τετοιο θεμα ...

Να τι έπαθε ένας φίλος μου μανιώδης καπνιστής.

Αιωνία του η μνήμη.:bigcry::bigcry::bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Φίλε Δημήτρη, (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) αυτό το 4 που έγραψες πολύ με ενόχλησε.

Εμενα με ενοχλησε πιο πολυ το 5ο. Μαλλον δεν εχει δει ανθρωπο να πεθαινει απο το τσιγαρο. Ισως τοτε να προτιμουσε τη βαρεμαρα...

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Φίλε Δημήτρη, (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) αυτό το 4 που έγραψες πολύ με ενόχλησε. Η δεύτερη κόρη μου μέχρι να γίνει 6 χρονών είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας αναπνευστικό, με κύρια προέλευση τον καπνό από τα τσιγάρα (τελεσίδικη πιστοποίηση από το ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από εξετάσεις 8 μηνών και ιατρικό συμβούλιο 7-8 καθηγητών, και νοσηλεία στη Β' και Δ' Παιδιατρική αυτού του νοσοκομείου και του της Παιδιατρικής του Ιπποκράτειου περίπου 130 μέρες). Ακόμη και τώρα όταν υπάρχει πολύς καπνός από τσιγάρο σε κλειστό χώρο ζορίζεται πολύ και έχει τάσεις λιποθυμίας.

Δηλαδή αν είχα μαζί μου αυτό το παιδί και συναντιόμασταν στο ασανσέρ και κάπνιζες και σου ζητούσα να σταματήσεις επειδή το παιδί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας θα γελούσες και θα μου φυσούσες καπνό; Αυτό εννοείς; Ή αν οδηγούσες ταξί και σου ζητούσα γι αυτό το λόγο να σταματήσεις θα με πετούσες έξω;

Και η λύση δεν είναι να μην κυκλοφορεί το παιδί σε δημόσιο χώρο. Κάναμε μια χαρτογράφηση και προσπαθούσαμε να αποφύγουμε αυτές τις συναντήσεις σε μέρη που θα είχε εκ προοιμίου καπνό. Όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν πάντα.

Που καπνίζουν μπροστά στο παιδί δηλαδή ?? , και το σχόλιο 4 είχε αρκετο χιούμορ στο ύφος , τοσο τουλάχιστον που να μη εκθέσεις ενα πρόβλημα υγείας πανω στο συγκεκριμένο σχόλιο !

Οντως οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνον από τσιγάρο.
Οι λοιποί είναι αθάνατοι.
Οσον αφορά στό σχόλιο τού Βλάσση προφανώς κανείς δέν θα θεωρούσε ένα τέτοιο θέμα ως ´υστερία´.

Να τι έπαθε ένας φίλος μου μανιώδης καπνιστής.

Αιωνία του η μνήμη.:bigcry::bigcry::bigcry:

:flipout::flipout::flipout::flipout:

ωωωωωωωχχχχχχχχ τα νεφρά μου παλιο$$στα θα με πεθάνεις

:flipout::flipout::flipout:

Ημουν σαφέστατος Βλάση . Ως υστερικούς αντικαπνιστές θεωρώ αυτούς που με πρήζουν με το ενδεχόμενο μελλοντικό πρόβλημα υγείας που ίσως έχουν επειδή εκτίθενται στον καπνό μου . Σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν πρόβλημα υγείας και φυσικά τα μικρά παιδιά , ιδίως όλων των άλλων στα οποία μπροστά δεν καπνίζω . Γι αυτό και δεν πηγαίνω σε παιδικά πάρτυ και αν πάω βγαίνω στον δρόμο . Δεν καπνίζω επίσης στο ασανσέρ ( ενοχλεί και εμένα ) , ούτε μέσα στο ταξί ακόμα κι αν καπνίζει ο οδηγός του. Στο δε δικό μου αυτοκίνητο , μόνον εφ' όσον είναι ανοιχτά τα παράθυρα και έχω παγιδευθεί στην κίνηση της πόλης τα πρωϊνά .

Last edited:
Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Οντως οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνον από τσιγάρο.
Οι λοιποί είναι αθάνατοι.
Οσον αφορά στό σχόλιο τού Βλάσση προφανώς κανείς δέν θα θεωρούσε ένα τέτοιο θέμα ως ´υστερία´.

Δηλαδή για να μην θεωρηθεί κάποιος υστερικός θα πρέπει να υπάρχει
ορατό πρόβλημα υγείας? Οι βλαβερές επιπτώσεις κατά των παθητικών
καπνιστών που ενδεχομένως παρουσιαστούν στο μέλλον, αφαιρούνται?

Να πω κατι ρε γαμωτω??????????????? Εχω τη βεβαιοτητα πως οι περισσοτεροι απο τους καπνιστες του θρεντ ειναι κυριοι σε αυτο το θεμα και απλα υπερβαλουν γραφοντας εδω!!!!!

:flipout::flipout::flipout::flipout:

ωωωωωωωχχχχχχχχ τα νεφρά μου παλιο$$στα θα με πεθάνεις

:flipout::flipout::flipout:

αιωνια του η μνημη ..

και χοντρος και "κουνημενος" λογω ποτου (ΑΒΑΤΑΡ)και καπνιστης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Δηλαδή για να μην θεωρηθεί κάποιος υστερικός θα πρέπει να υπάρχει
ορατό πρόβλημα υγείας? Οι βλαβερές επιπτώσεις κατά των παθητικών
καπνιστών που ενδεχομένως παρουσιαστούν στο μέλλον, αφαιρούνται?

Δεν θάπρεπε να βγαίνουμε από τά σπίτια μας τότε.
Οι ρύποι είναι πιό επικίνδυνοι.
Παθητικός καπνιστής είσαι σέ κλειστούς μή αεριζόμενους χώρους πάντως.
Εκεί δέν καπνίζω .

Να πω κατι ρε γαμωτω??????????????? Εχω τη βεβαιοτητα πως οι περισσοτεροι απο τους καπνιστες του θρεντ ειναι κυριοι σε αυτο το θεμα και απλα υπερβαλουν γραφοντας εδω!!!!!

Φυσικά . Απλώς μας ενοχλεί η βιαιότητα της υπερβολής σας και αντιδρούμε αναλόγως :ernaehrung004: