Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Αμαν ρε Φουστη μου ....... τι ζητησα ο χριστιανος ? ενα link με τη θεα του Larry και μου το αρνηστε :furious3:
τοσο κακο ειναι αραγε ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμαν

Το τι είμαι και τι δεν είμαι να μην σε απασχολεί καθόλου.

Ειρωνείες και μαγκιές αλλού .... εκεί που σε παίρνουν

Εμένα δεν με απασχολεί το τι είσαι και το τι δεν είσαι. Εσένα θα έπρεπε να έπρεπε να απασχολεί το τι είσαι , αλλά με λύπη μου , βλέπω ότι δεν ...

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

5. Βαριέμαι φοβερά τέτοιου είδους συζητήσεις τελικά . Αν είναι να πεθάνω προτιμώ να είναι από το τσιγάρο και όχι από βαρεμάρα .

Σου ευχομαι ολοψυχα να μην γινει πραγματικοτητα η ευχη σου.
Μια βολτα στο Σωτηρια(Αθηνα) και μια κουβεντα με κανα δυο πνευμονολογους για τα τελευταια σταδια του καρκινου του πνευμονα θα σου αλλαζαν ισως την καουμποικη αυτη νοοτροπια.

Ειμαι σιγουρος οτι θες να απολαμβανεις τις ηδονες οχι να πεθαινεις απο αυτες.

εγω νομιζω οτι αν μη τι αλλο αυτη η συζητηση δειχνει οτι το θεμα ειναι πιο σοβαρο απ'οσο ο ελληνας τοχει παρει,δηλαδη αδιαφορουσε πληρως μεχρι τωρα.Πχ.για τα νυχτερινα κεντρα που λεγατε θα μπορουσαν να κανουν και μια βραδια μη καπνιστων να μπορει να παει και ο κοσμος που ενοχλειται απο τους καπνους.Ειδικα τα κεντρα που ειναι κλειστος ο χωρος και σφηνωνουν οσους μπορουν σε ενα τετραγωνικο εχεις το τσιγαρο του αλλου στη μυτη σου.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ !! ΚΑΠΝΊΖΟΥΜΕ,, ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ( ΚΑΙ δεν είμαι καν χριστιανός ρε γαμω !!!)

Ενταξει χαλαρωσε και εσυ..δεν θελουμε να σταυρωσουμε κανενα ουτε να ερθει το 40 που εγραψες..και λιγοτερη υπερβολη δεν βλαπτει ..απο ολους μας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι

Ως καπνιστής λοιπόν μου είναι αδύνατον να δουλέψω σε έναν χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα επί οκτώ ώρες .Μετά το δίωρο δεν θα κατάφερνα να συγκεντρωθώ - ειδικά αν ήταν δουλειά γραφείου που δυστυχώς ευνοεί το κάπνισμα . Για μικρό χρονικό διάστημα θα δεχόμουν να πηγαίνω σε άλλο χώρο να καπνίσω ( αφεντικού συνενούντος ). Μακροπρόθεσμα δεν θα το άντεχα.

Aνεξαρτητα απο την απολαυση, δεχεται ο εγωισμος σου να εξαρτασαι οργανικα και κοινωνικα ( δεν μιλω για την επικειμενη απαγορευση ) απο το τσιγαρο?

Συγκρινε το με το ποτο....Πως θα εβλεπες τον εαυτο σου αν δεν αντεχε 8 ωρες χωρις ποτο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι

Aνεξαρτητα απο την απολαυση, δεχεται ο εγωισμος σου να εξαρτασαι οργανικα και κοινωνικα ( δεν μιλω για την επικειμενη απαγορευση ) απο το τσιγαρο?

Συγκρινε το με το ποτο....Πως θα εβλεπες τον εαυτο σου αν δεν αντεχε 8 ωρες χωρις ποτο?

Δυστυχως το περασαν το τσιγαρο με χιλιους τροπους στη ζωη μας ..τοσο που φαινεται αφυσικο σε καποιους να ζουν χωρις αυτο , τοσο που γιναμε η χωρα με τους περισσοτερους καπνιστες , τοσο που στην σκεψη να το κοψουμε κανουμε αναφορες μεχρι και για το 40...

Τοτε καποιοι θα μιλαγαν για τις υπουλες καπνοβιομηχανιες ...και πως παιζουν μεσω τον διαφημησεων και οχι μονο με το μυαλο μας...τωρα που ειναι η ωρα να το ..ελλατωσουν μεχρι και πολιτικες αναλυσεις κανουν

Καταραμενη εξαρτηση...

το να κανεις τετοια κριτικη δεν ειναι σωστο...σου λεει ο ανθρωπος οτι τοχει αναγκη.....το θεμα ειναι να βρεθουν λυσεις ,οχι να κριτικαρουμε τον αλλο επειδη εχει αναγκη το τσιγαρο........

το να κανεις τετοια κριτικη δεν ειναι σωστο...σου λεει ο ανθρωπος οτι τοχει αναγκη.....το θεμα ειναι να βρεθουν λυσεις ,οχι να κριτικαρουμε τον αλλο επειδη εχει αναγκη το τσιγαρο........

Η λυση εχει βρεθει DIMA και την εφαρμοζουν στα αλλα κρατη..ανεφεραν παραδειγματα η του εξωτερικου...θελει δηλαδη ειδικη αντιμετωπιση ο Ελληνας μια ζωη ?

Η λυση εχει βρεθει DIMA και την εφαρμοζουν στα αλλα κρατη..ανεφεραν παραδειγματα η του εξωτερικου...θελει δηλαδη ειδικη αντιμετωπιση ο Ελληνας μια ζωη ?

κοιταξε,μπορει η απαγορευση να δουλεψει,δεν ξερω........εγω καποτε καπνιζα και τοκοψα μαχαιρι,οταν το λεω μερικοι δεν με πιστευουν.......αλλοι δυσκολευονται πολυ να το κοψουν και υποφερουν,αυτο το ξερω....γενικα δεν ειμαι υπερ των αποτομων απαγορευσεων,αλλα πρεπει να υπαρχει περισσοτερη κατανοηση και απο τις δυο πλευρες.....

A να επειδη μερικοι θεριακληδες ειπαν και για τα αυτοκινητα

Το Βερολίνο, το Ανόβερο και η Κολωνία άρχισαν να εφαρμόζουν ένα νέο σχέδιο για τη μείωση της ρύπανσης, με το οποίο απαγορεύεται η κίνηση των πιο ρυπογόνων οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Το μέτρο θα επεκταθεί μέσα στο 2008 σε 20 γερμανικές πόλεις.Ξεκινώντας από την Τρίτη, όλα τα οχήματα που κινούνται στις τρεις πόλεις πρέπει να φέρουν ένα ειδικό αυτοκόλλητο που δείχνει τα επίπεδα καυσαερίων με πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα.

Εδω λεω να μην το εφαρμοσουμε...τι σοι ρατσιτστικα χρωματα ειναι αυτα ? Τι ειμαστε εβραιοι σε στρατοπεδο συγκεντρωσης ?

Ας δωσουμε και εδω πολιτικη χροια και ας πουμε και εδω ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Μερικα κρατη πανε μπροστα...εμεις μια ζωη με την ελληνικη πραγματικοτητα..

κοιταξε,μπορει η απαγορευση να δουλεψει,δεν ξερω........εγω καποτε καπνιζα και τοκοψα μαχαιρι,οταν το λεω μερικοι δεν με πιστευουν.......αλλοι δυσκολευονται πολυ να το κοψουν και υποφερουν,αυτο το ξερω....γενικα δεν ειμαι υπερ των αποτομων απαγορευσεων,αλλα πρεπει να υπαρχει περισσοτερη κατανοηση και απο τις δυο πλευρες.....

Μα δεν ειπε κανεις να μην καπνιζουν...ας κανουν 10 πακετα και ΜΕΤΑ ας μπουν στο εστιατοριο η στο κλαμπ η στο χωρο εργασιας...συγνωμη κιολας...και εγω μπορει να ειμαι εθισμενος στη μαριχουανα..γιατι να μην την αφησουμε και αυτη free και να καπνιζει ο καθενας οπου θελει

Ειλικρινά , προσπάθησα ως καπνιστής να μπω στην θέση των καπνιστών συναδέλφων σου και την δική σου με το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα σου και όχι απλώς την γενική άρνηση προς το κάπνισμα. Ως καπνιστής λοιπόν μου είναι αδύνατον να δουλέψω σε έναν χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα επί οκτώ ώρες .Μετά το δίωρο δεν θα κατάφερνα να συγκεντρωθώ - ειδικά αν ήταν δουλειά γραφείου που δυστυχώς ευνοεί το κάπνισμα . Για μικρό χρονικό διάστημα θα δεχόμουν να πηγαίνω σε άλλο χώρο να καπνίσω ( αφεντικού συνενούντος ). Μακροπρόθεσμα δεν θα το άντεχα.
Δυστυχώς πλήν της απαγορεύσεως του καπνίσματος και δη με τις επαπειλούμενες ποινές να είναι αρκετά σοβαρές , δεν νομίζω ότι με άλλο τρόπο θα μπορούσα να συνυπάρξω στον ίδιο εργασιακό χώρο μαζί σου. Ελλείψει απαγόρευσης και επειδή το ανθρώπινο είδος είναι απολύτως εγωϊστικό , θα πρόκρινα το δικό μου well being.

Α μην το λες. Στην προηγούμενη δουλειά μου έγινε ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Επεσε απαγορευση και οι καπνιστες προς στιγμήν τρελλάθηκαν. Εγινε Ο πανικός. Παρόλα αυτά αναγκαστηκαν να καπνίζουν μόνο στο καπνιστήριο. Καθε τρεις και λίγο λοιπόν πηγαιναν για τσιγάρο, εκαναν τις συναναστροφές τους και όλα οραία και καλα. Η παραγωγικότητα δεν μειωθηκε, οποιος θελει να κανει την δουλεια του την κανει ειτε καπνιζει είτε οχι. Οσοι δουλευαν δουλευαν, οισοι ξυνόντουσαν πριν ξυνόντουσαν και μετά. Εκνευρισμος στους καπνιστες δεν υπηρχε τελικα, γιατι καπνιζαν στο καπνιστήριο, και ξεπιανόντουσαν απ την καρεκλα του γραφειου κι ολας. Μεχρι και τηλεφωνο ειχε το καπνιστήριο. Αυτο που υπήρξε ήταν μια υστερική (για να χρησιμοποιήσω την αγαπημενη σας λεξη) αντιδραση και γρινια απο τους καπνιστες ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Σε ενα δυο μηνες οι περισσόεροι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ελεγαν ότι ευχτυχως που απαγορευτηκε και καπνιζουν λιγοτερο.
Ειναι θεμα εγωισμου ρε συ Δημήτρη, μη κρυβόμαστε. Λυσεις βρίσκονται αμα θελουμε, αλλα ειναι ποιανου το καπριτσιο θα περάσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

Θάπρεπε να υψώνω τον χάρακα και νά διδάσκω απαγορεύσεις έ??
Δεν είναι έτσι φίλε μου.
Οφείλω να πώ τί είναι βλαπτικό αλλά να επισημάνω και λοιπές επιπτώσεις από άλλα ζητήματα.
Αμα είναι να δέρνω οποιον καπνίζει ,πίνει,τρώει ή και κάνει χρήση άλλων τοξικών ουσιών σωθήκαμε.Ουδείς σώζεται έτσι.
Και εδώ μέσα δέν χρησιμοποιώ την ιδιότητά μου.Γράφω γιά το κέφι μου.

Δεν ειπα να μαστιγωνεις οποιον καπνίζει. Απλά μου κανει τρομερή εντυπωση να ακουω εναν γιατρό να μαχεται τόσο υπερ του καπνισματος. Πραγματικά εμεινα μαλακας όταν το διαβασα. Ξερω οτι παρα πολλοι γιατροι καπνιζουν βεβαια, αλλα αν μάχονται κι ετσι για τα δικαιώματα του καπνιστή τότε παει, το κλεισαμε το μαγαζί!! Πρωτάκουστο. Ειναι σαν να ακους τον Ιαβέρη να σου λεει ότι δεν φοράει ζώνη ασφαλείας. Σαν να ακους τον ηλεκτρολόγο σου να μην βαζει ρελε διαφυγής στον δικό του πίνακα. Ε δεν κολλάει πως να το κάνουμε.

Μην σου πω ότι κατά βαθος είσαι αντικαπνιστής, αλλά μαχεσαι σθεναρά εδω υπερ του τσιγάρου καθαρά για λογους αντιδρασης :silly:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

μα το ποτό και η εξάρτηση από αυτό είναι τραγικό πράγμα . Δεν μπορείς να δουλέψεις , να σκεφτείς , να έχεις μιά φυσιολογική ζωή . Το τσιγάρο δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα παρά μόνον υγείας .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλ

Δεν ειπα να μαστιγωνεις οποιον καπνίζει. Απλά μου κανει τρομερή εντυπωση να ακουω εναν γιατρό να μαχεται τόσο υπερ του καπνισματος. Πραγματικά εμεινα μαλακας όταν το διαβασα. Ξερω οτι παρα πολλοι γιατροι καπνιζουν βεβαια, αλλα αν μάχονται κι ετσι για τα δικαιώματα του καπνιστή τότε παει, το κλεισαμε το μαγαζί!! Πρωτάκουστο. Ειναι σαν να ακους τον Ιαβέρη να σου λεει ότι δεν φοράει ζώνη ασφαλείας. Σαν να ακους τον ηλεκτρολόγο σου να μην βαζει ρελε διαφυγής στον δικό του πίνακα. Ε δεν κολλάει πως να το κάνουμε.

Μην σου πω ότι κατά βαθος είσαι αντικαπνιστής, αλλά μαχεσαι σθεναρά εδω υπερ του τσιγάρου καθαρά για λογους αντιδρασης :silly:

Μην σου φαίνεται περίεργο . Κι ο πατέρας μου , γιατρός ήτανε και κάπνιζε .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία κα

μα το ποτό και η εξάρτηση από αυτό είναι τραγικό πράγμα . Δεν μπορείς να δουλέψεις , να σκεφτείς , να έχεις μιά φυσιολογική ζωή . Το τσιγάρο δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα παρά μόνον υγείας .

Μα αφου εσυ ειπες οτι δεν θα μπορουσες να δουλεψεις 8 ωρες χωρις να καπνισεις ...δεν θα μπορουσες να συγκεντρωθεις...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία κα

Μα αφου εσυ ειπες οτι δεν θα μπορουσες να δουλεψεις 8 ωρες χωρις να καπνισεις ...δεν θα μπορουσες να συγκεντρωθεις...

Μισο λεπτο , κανει ενα τσιγαρο να το ξανασκεφθει.

Δηλαδή τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί το κάπνισμα, σε βοηθούν να είσαι συγκεντρωμένος να εργάζεσαι κανονικά και να έχεις φυσιολογική ζωή ; Ας ρωτήσουμε τον πεθερό μου που κάθε βδομάδα τρέχει στο Παπαγεωργίου για ακτινοβολίες και χημιοθεραπεία να μας πεί πόσο συγκεντρωμένος και υγειής αισθάνετε.

Last edited: