Αυτους τους προτεσταντες που περιγραφεις, ολοι τους σιχαίνονται. Δεν εισαι ο μόνος. Η υποκρισία σε καθε μορφή της ειναι κατακριτέα. Για το θεμα που συζητάμε όμως, την απαγόρευση για δηθεν λόγους υγείας οπως λες, το δήθεν μπορει να ειναι με κεφαλαία και με bold. Μπορει ο εμπνευστής της απαγόρευσης να ειναι ο πιο υποκριτής, ο πιο αμαρτωλός όλων. Αυτο δε σημαίνει όμως αυτοματα οτι και το μέτρο ειναι καταδικαστέο. Εχει να προσφερει πολλά. Εφοσον δεν συνεργαζόμαστε (καπνιστες και μη) θα πρεπει καποιος να κανει τον διαιτητή. Τους κανονες (καπνιστήρια, εξαερισμοι κτλ κτλ) τους συζητάμε. Αλλα κατι πρεπει να γίνει. Δεν παει αλλο η κατασταση. Υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που πραγματικά σκανε. Επειδη καποιοι γρινιαζουν υστερικα χωρις να εχουν προβλημα, δεν σημαινει οτι πρεπει να γραψουμε στα @@ μας και καποιους αλλους που οντως εχουν ετσι δεν ειναι ?
Σαφως και υπαρχουν απειρα αλλα προβληματα προς επιλυση. Ολοι συμφωνουμε σε αυτό. Αλλα κατι πρεπει να γίνει και με το τσιγαρο. Δεν παει αλλο.
Ουτε εμενα μου αρεσουν οι απαγορευσεις. Ασε που δεν ειμαστε και ικανοι να εφαρμοσουμε ως πολιτεια σωστα μια λογικη απαγορευση.. (θυμαμαι οριο ταχυτητας σε επαρχιακο Αιτωλοακαρνανιας 10km/h!!). Κι εγω πχ γουσταρω να τρεχω με 200. Μ'αρεσει. Με φτιαχνει. Με ευχαριστεί. Αλλα? Εσυ πρωτος μιλησες για κοινωνικη ευθύνη. Ενταξει, εγω πες θα καταπιεστω και δεν θα τρεξω. Αντε κι εσυ. Ο πιτσιρικας, ο ατιθασος, ο ανεγκεφαλος, ο νευριασμένος, ο οπως θες πες τον που θελει να τρεξει με 200 στην Βουλιαγμένης ο κόσμος να χαλασει, αν υπαρχει η κατάλληλη απαγορευση θα εχει αλλον εναν λογο να το σκεφτει. Παλι θα μπορει να τρεξει φυσικα, αλλα ομως αν ξερει οτι θα του κατασχεσουν το αυτοκινητο ετσι και τον πιασουν (μπρρρρρ οχι οχι ανατριχιασα στην ιδεα), αν ξερει οτι ήδη εχουν κατασχεσει το αυτοκινητο του κολλητου του, θα το σκεφτει διπλά πριν το κανει. Ιδιως αν το εχει πληρωσει απο την τσεπη του. Δυστυχως οι απαγορευσεις γινονται για τους λιγους ανεγκεφαλους. Οχι για τους πολλους συνετους.. Τωρα αν υπαρχει αλλος τροπος συμμορφωσης (οχι για λογους ηθικης, απλα για να μην βλαπτει τριτους) τον συζητάμε. Απο την στιγμή που η ασυδοσία καταπατει την ελευθερία, κατι πρεπει να γινει.