Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

σήμερα το πρωί, κατάφερα να πιω καφέ και να καπνίσω μετά απο μιάμιση σχεδόν ώρα αφότου είχα ξυπνήσει...
μιλάμε την άκουσα στερεοφωνικά!!

θεωρώ οτι οι καπνιστές βρισκόμαστε σ' ένα μόνιμο ψιλο-χαϊλίκι .....

είναι κακιά εξάρτηση το ρημάδι κακά τα ψέματα.
όπως επίσης είναι δεδομένο οτι πάνω απο 5 τσιγάρα δεν χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε το αίσθημα της ικανοποίησης.
τα υπόλοιπα 5-15-25 όσα τέλος πάντων κάνει ο καθένας μας είναι καθαρά απο συνήθειο!

υ.γ πριν μερικά χρόνια σ' ένα σούπερ κυριλέ εστιατόριο στην Ιταλία(όπου απαγορευόταν το κάπνισμα) συνειδητοποίησα οτι ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο το φαγητό και το κρασί μου (Gavi - La giustiniana<--βρείτε το και δοκιμάστε το!) όταν δεν κάπνιζα αμέσως μετά το φαγητό!
στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως δεν σταματούσα να σκέφτομαι πότε θα έρθει η ώρα να βγω στο πεζοδρόμιο να ρολάρω το στριφτάκι μου.

λίγη καλή θέληση θέλει απο όλους μας και η λύση είναι μπροστά μας!
καπνίστε όλοι για να μην γίνει της πουτ@ν@ς :flipout::flipout::flipout:

in the end of the day you realize it's a mind game after all...............:furious3:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

Εμένα δεν με απασχολεί το τι είσαι και το τι δεν είσαι. Εσένα θα έπρεπε να έπρεπε να απασχολεί το τι είσαι , αλλά με λύπη μου , βλέπω ότι δεν ...

Χαίρομαι ιδαίτερα με αυτό που είμαι ..... εσύ συνέχισε να ζεις στην λύπη σου
και στην βαρεμάρα σου.

Σημερα το απογευμα πηγα στην πνευμονολογο μαζι με την αδερφη μου (γιατι κι αυτη εδω και λιγες μερες ειναι 3-χειροτερα απο μενα)

Της βρηκε και τα τρια ειδη ακροαστικών (δεν συγκρατησα τις ονομασιες ακριβως,ας βοηθησει ο Σπυρος) και της ειπε μεταξυ αλλων οτι αν δεν κοψει το τσιγαρο μαχαιρι, θα εχει σοβαρα προβλήματα στο μελλον. Και αυτό λόγω του συνδυασμου του επι 25ετιας καπνισματος με την κληρονομική παθηση. Ξερετε τι απαντησε? - οκ, θα το κόψω. Εσεις γιατρε καπνιζετε ??
Ακουστε αντιδραση!! Δηλαδη αν τυχον καπνιζει η γιατρός, θα εχει αλλοθι να μην το κόψει!!! Λες και παιζεται το κεφαλι της γιατρου και όχι το δικό της.. τι να πω... Παρεπιπτοντως το εχει κοψει κανα δυο φορες στο παρελθον. Σιγουρα παντως το τσιγαρο πρωτα επιδρα στον εγκεφαλο και μετά στους πνευμονες. Ειμαι περιεργος να δω πως θα αντιμετωπισει τωρα την κατάσταση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

Χαίρομαι ιδαίτερα με αυτό που είμαι ..... εσύ συνέχισε να ζεις στην λύπη σου
και στην βαρεμάρα σου.

Ρε σεις μην αρπαζεστε. Μην το γυρνατε στο προσωπικο γιατι ετσι χανεται το νοημα της κουβεντας (αλλη μια αποπροσανατολιστική μεθοδος). Κι εμενα με ειπαν αποστειρωμενο χιτλερικο φασιστα :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γε

μα το ποτό και η εξάρτηση από αυτό είναι τραγικό πράγμα . Δεν μπορείς να δουλέψεις , να σκεφτείς , να έχεις μιά φυσιολογική ζωή . Το τσιγάρο δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα παρά μόνον υγείας .
Αλλα και τσέπης..διότι πάντα ο καπνιστής πληρώνει τα μπαλώματα του (πάντα)τρύπιου προυπολογισμού..

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

σήμερα το πρωί, κατάφερα να πιω καφέ και να καπνίσω μετά απο μιάμιση σχεδόν ώρα αφότου είχα ξυπνήσει...
μιλάμε την άκουσα στερεοφωνικά!!

θεωρώ οτι οι καπνιστές βρισκόμαστε σ' ένα μόνιμο ψιλο-χαϊλίκι .....

είναι κακιά εξάρτηση το ρημάδι κακά τα ψέματα.
όπως επίσης είναι δεδομένο οτι πάνω απο 5 τσιγάρα δεν χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε το αίσθημα της ικανοποίησης.
τα υπόλοιπα 5-15-25 όσα τέλος πάντων κάνει ο καθένας μας είναι καθαρά απο συνήθειο!

κοιτα, εχω δυο κολλητους οι οποιοι ο ενας καπνιζει marlboro απο εφηβος και κανει πανω απο πακετο. Ο αλλος κανει 3-6 τσιγαρα την ημερα στριφτα και οχι καθε μερα. Μπορει μια δυο μερες να μην κανει κανενα ή αντε να κανει μονο ενα. Λοιπόν εχω παρατηρησει οτι ο "στριφτάκιας" πραγματικά το απολαμβανει. Το ζει. Κοψτο ρε το ρημαδι, του λεω ετσι για να τον τσιγκλισω. Οποτε θελω το κοβω μου λεει. Καπνιζω λιγο και το γουσταρω. Δεν μου λειπει οποτε δεν καπνιζω. Απλα οποτε το αναψω κατ επιλογήν, το απολαμβανω και τελος.

Ο αλλος ειναι για κλαματα. ειναι τα υπολοιπα 5-25 που λες απο συνηθεια. Ετσι και δεν μπορεσει να καπνισει για 10 λεπτα τον πιανει αμοκ. Καπνιζει αλλα δεν το ευχαριστιεται. Βασανιζεται αναμεσα στο πρεπει και στο θελω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία κα

Αλλα και τσέπης..διότι πάντα ο καπνιστής πληρώνει τα μπαλώματα του (πάντα)τρύπιου προυπολογισμού..

Το γνωστο ..... οι φοροι απο τα τσιγαρα....ας μπαλώσουν αλλιως τον τρυπιο προυπολογισμο...ας κοψουνε τις βιλες και τα αναψυκτηρια....ας κοψουν τις μιζες απο τις παραγελλιες οπλικων συστηματων...δηλαδη εις βαρος της υγειας των πολιτων θα μπαλωσουμε τον προυπολογισμο ? Και γιατι δεν κανουν ελευθερα τα ναρκωτικα , να τα πουλανε και στα πρατηρια...εκει να δεις ποσα ελλειματα θα καλυψουμε...θα εχουμε και περισευμα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε

Το γνωστο ..... οι φοροι απο τα τσιγαρα....ας μπαλώσουν αλλιως τον τρυπιο προυπολογισμο...ας κοψουνε τις βιλες και τα αναψυκτηρια....ας κοψουν τις μιζες απο τις παραγελλιες οπλικων συστηματων...δηλαδη εις βαρος της υγειας των πολιτων θα μπαλωσουμε τον προυπολογισμο ? Και γιατι δεν κανουν ελευθερα τα ναρκωτικα , να τα πουλανε και στα πρατηρια...εκει να δεις ποσα ελλειματα θα καλυψουμε...θα εχουμε και περισευμα
Η παραοικονομία εχει περισσότερα κέρδη..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε

αν είχε εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο εις τας Ευρώπας να είσαι σίγουρος οτι θα το ζούσαμε αυτήν την στιγμή.

ότι έγινε με το ποτό, ήταν παράνομο και το νομιμοποίησαν...
ε θα ακολουθήσουν και τα ντρόγκια κάποια στιγμή, το θεωρώ δεδομένο και σίγουρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματο

ρε σεις, αμα ειμαι μαστουρωμένος, θα με ενοχλεί λετε το τσιγάρο ? :beatnik2:

αν είχε εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο εις τας Ευρώπας να είσαι σίγουρος οτι θα το ζούσαμε αυτήν την στιγμή.

Είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχει ταμπελάκι στα οινοπνευματώδη οτι"βλάπτουν την υγεία".

μα εφόσον έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας πως θα μαστουρώσεις?

ρητορική και παιχνιδιάρικη ερώτηση βέβαια...

άκου φίλε Γιάννη, έχεις του κόσμου τα δίκια, ειδικά εσύ που έχεις πρόβλημα υγείας!
όχι οτι δεν έχουν οι υπόλοιποι μη καπνιστές, προς Θεού!

αλλά έχουμε κι εμείς τα δίκια μας....
πιθανότατα λιγότερα απο τα δικά σας αλλά τα έχουμε.

υ.γ Σπύρο ο Χίτλερ ζει!!
χωριστήκαμε τελικά σε καπνιστές και μη και η κόντρα δεν έχει τέλος.

υ.γ2 μην με παρεξηγήσεις Σπύρο, πλάκα κάνω με τον Χίτλερ.

Δεν ξερω παντως τι κανει η Ευρωπη αλλα στην Ελλαδα θα ΠΡΕΠΕΙ πριν λυσουν το προβλημα του καπνισματος ......

να λυσουν ΠΡΩΤΑ το προβλημα της Προσπελασης των Αναπηρων στους δρομους και στα πεζοδρομια !

Να βαλουν ακουστικα σηματα για τυφλους
Να κοψουν το κεφαλι οποιου πεταει σκουπιδια βαζοντας του ενα καλο προστηματακι .......

Να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ εν τελει ι το κρανος στη μηχανη !
Να φτιαξουν πεζοδρομια ΠΑΝΤΟΥ !

κτλ,.... μετα ας λυσουν και το καπνισμα .......

Είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχει ταμπελάκι στα οινοπνευματώδη οτι"βλάπτουν την υγεία".

τα οινοπνευματώδη, αν πίνεις ένα δυο ποτηράκια κοκκινέλι την ημέρα δεν νομίζω οτι βλάπτουν...

αλλά αυτά μπορούν να μας τα επιβεβαιώσουν οι έχοντες γνώση συγκεκριμένων ερευνών της παρέας.

τα οινοπνευματώδη, αν πίνεις ένα δυο ποτηράκια κοκκινέλι την ημέρα δεν νομίζω οτι βλάπτουν...

αλλά αυτά μπορούν να μας τα επιβεβαιώσουν οι έχοντες γνώση συγκεκριμένων ερευνών της παρέας.
Τα οινοπνευματώδη με περιεκτικότητα αλκοόλ 40% και πάνω.

κι αν πίνεις ένα-άντε δύο- ουισκάκια την ημέρα...

κάθε βράδυ π.χ έτσι για το chill out?

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

μα εφόσον έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας πως θα μαστουρώσεις?

ρητορική και παιχνιδιάρικη ερώτηση βέβαια...

άκου φίλε Γιάννη, έχεις του κόσμου τα δίκια, ειδικά εσύ που έχεις πρόβλημα υγείας!
όχι οτι δεν έχουν οι υπόλοιποι μη καπνιστές, προς Θεού!

αλλά έχουμε κι εμείς τα δίκια μας....
πιθανότατα λιγότερα απο τα δικά σας αλλά τα έχουμε.

μα αν διαβασεις προσεκτικά απο το 1ο post μου δεν μιλησα για τυφλη ολική απαγόρευση. Μιλησα ρητά για το δικαίωμά σας να καπνιζετε σε ειδικους χωρους διαμορφωμενους για την παρτη σας.

Αν απο το ποστ μου όμως κρατήσει καποιος επιτηδες μονο μερικά κομμάτια, μπορει να κανει τον χιλτερ να μοιαζει αδερφή μπροστα μου -bye-

Δεν με ενοχλησε ο χαρακτηρισμος γιατι δεν εχει αξια τι λεει καποιος αλλα ποιος το λεει. Θα με ενοχλουσε όμως τραγικα αν ερχοταν ο Χιτλερ και καπνιζε μπροστα μου. Θα τον κουτουλαγα και μετα θα τον εστελνα στον γιατρο για θεραπεια :grinning-smiley-043

άρα καταλήγουμε στο οτι έχει δίκιο ο Σπύρος όταν λέει εμμέσως πλην σαφώς....

we are all in the same side!!

θα την βρούμε την άκρη που θα πάει...

Δεν ξερω παντως τι κανει η Ευρωπη αλλα στην Ελλαδα θα ΠΡΕΠΕΙ πριν λυσουν το προβλημα του καπνισματος ......

να λυσουν ΠΡΩΤΑ το προβλημα της Προσπελασης των Αναπηρων στους δρομους και στα πεζοδρομια !

Να βαλουν ακουστικα σηματα για τυφλους
Να κοψουν το κεφαλι οποιου πεταει σκουπιδια βαζοντας του ενα καλο προστηματακι .......

Να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ εν τελει ι το κρανος στη μηχανη !
Να φτιαξουν πεζοδρομια ΠΑΝΤΟΥ !

κτλ,.... μετα ας λυσουν και το καπνισμα .......

Εισαι φασιστας ρε. ακους εκει να επιβαλλουν το κρανος. Ωχ, ελπιζω οι φανατικοι καπνιστες εδω να μην ειναι μηχανόβιοι γιατι τον ήπιες :flipout: