Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Εισαι φασιστας ρε. ακους εκει να επιβαλλουν το κρανος. Ωχ, ελπιζω οι φανατικοι καπνιστες εδω να μην ειναι μηχανόβιοι γιατι τον ήπιες :flipout:

Ουτε στο κρανος τα εχουμε βρει..:flipout:

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Δεν ξερω παντως τι κανει η Ευρωπη αλλα στην Ελλαδα θα ΠΡΕΠΕΙ πριν λυσουν το προβλημα του καπνισματος ......

να λυσουν ΠΡΩΤΑ το προβλημα της Προσπελασης των Αναπηρων στους δρομους και στα πεζοδρομια !

Να βαλουν ακουστικα σηματα για τυφλους
Να κοψουν το κεφαλι οποιου πεταει σκουπιδια βαζοντας του ενα καλο προστηματακι .......

Να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ εν τελει ι το κρανος στη μηχανη !
Να φτιαξουν πεζοδρομια ΠΑΝΤΟΥ !

κτλ,.... μετα ας λυσουν και το καπνισμα .......

Eπισης να μπει φραγη ασχετων με το θεμα του νηματος απαντησεων.:damnyou:

Μετα μπορουμε να συνεχισουμε.....:guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Eπισης να μπει φραγη ασχετων με το θεμα του νηματος απαντησεων.:damnyou:

Μετα μπορουμε να συνεχισουμε.....:guitarist:

είσαι εκτός θέματος μίστερ.... :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

είσαι εκτός θέματος μίστερ.... :flipout::flipout::flipout:

Να του κανουμε φραγη αμεσως...:flipout:

ήταν πολύ φιλικό και άκρως χιουμοριστικό το σχόλιό μου στον kosh...

ξέρει αυτός, ΑΕΚτσής είναι άλλωστε!!!

:ernaehrung004:

ήταν πολύ φιλικό και άκρως χιουμοριστικό το σχόλιό μου στον kosh...

ξέρει αυτός, ΑΕΚτσής είναι άλλωστε!!!

:ernaehrung004:

Μωρε εγω τα "πιανω".
Να τα επιαναν κι ολοι τι καλα που θαταν.......:flipout::flipout:

Εαν θες να καπνίσεις , δικαίωμα σου ... Δεν θα καπνίσεις στα μούτρα μου, οπότε δικαίωμα μου να σου δώσω μπουνιά

καλώς τον :D

Πλάκα-πλακα θυμάμαι μια ασκηση που μας εβαζε πολυ παλια ο δασκαλος στο taekwondo κομμένη και ραμμένη για την περισταση!!!
Ο αντίπαλος στεκόταν με ένα (σβηστο εννοείται) τσιγάρο στο στόμα ορθιος απεναντι μας. Εμεις επρεπε με μια γυριστη κλωτσια ( pandae dollyo chagi ) να χτυπησουμε το τσιγαρο χωρις να αγγιξουμε το προσωπό του.

Φτιάχτηκα τώρα. Αντε να συνέλθω γρηγορα να ξαναρχίσω τις προπονησεις. Θα σας σκεφτομαι :silly:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλ

Δεν ειπα να μαστιγωνεις οποιον καπνίζει. Απλά μου κανει τρομερή εντυπωση να ακουω εναν γιατρό να μαχεται τόσο υπερ του καπνισματος. Πραγματικά εμεινα μαλακας όταν το διαβασα. Ξερω οτι παρα πολλοι γιατροι καπνιζουν βεβαια, αλλα αν μάχονται κι ετσι για τα δικαιώματα του καπνιστή τότε παει, το κλεισαμε το μαγαζί!! Πρωτάκουστο. Ειναι σαν να ακους τον Ιαβέρη να σου λεει ότι δεν φοράει ζώνη ασφαλείας. Σαν να ακους τον ηλεκτρολόγο σου να μην βαζει ρελε διαφυγής στον δικό του πίνακα. Ε δεν κολλάει πως να το κάνουμε.

Μην σου πω ότι κατά βαθος είσαι αντικαπνιστής, αλλά μαχεσαι σθεναρά εδω υπερ του τσιγάρου καθαρά για λογους αντιδρασης :silly:

Mπά .Το ξανάγραψα.
Δεν αντέχω τούς Προτεστάντες.Είναι ότι πιό αντιδραστικό κυκλοφορεί σε αυτό τον πλανήτη.Ξέρεις αυτούς τούς ιεραπόστολους πού έτρεχαν στην Αφρική γιά νά σέ προσηλυτίσουν στον Χριστιανισμό και εάν δέν υπέκυπτες σέ έσφαζαν μετά.
Και επειδή γράφονται άπειρες ανακρίβειες ,αλλά και επειδή οι περισσότεροι κλείνουν τά μάτια σέ οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στόν κόσμο αντιδρώ.
Αρκετά μέ τούς Ιεροφάντες τής δήθεν Υγείας,πού αδιαφορούν γιά οτιδήποτε άλλο.Καί πουλάνε και μαγκιά απο πάνω.Και τό μόνον που ξέρουν είναι νά σκούζουν γιά Καταστολή.Οχι μόνον στό κάπνισμα.Παντού...
Δεν αναφέρομαι σέ σένα.Προφανέστατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Σου ευχομαι ολοψυχα να μην γινει πραγματικοτητα η ευχη σου.
Μια βολτα στο Σωτηρια(Αθηνα) και μια κουβεντα με κανα δυο πνευμονολογους για τα τελευταια σταδια του καρκινου του πνευμονα θα σου αλλαζαν ισως την καουμποικη αυτη νοοτροπια.

Ειμαι σιγουρος οτι θες να απολαμβανεις τις ηδονες οχι να πεθαινεις απο αυτες.

Ολα τα τελευταία στάδια τών καρκίνων είναι ανυπόφορα.
Θές να σού πώ γιά τό ήπαρ??

Και βεβαια μέσω τής τρομοκρατίας κανείς δέν έκοψε το ποτό ,τό κάπνισμα ή τά ναρκωτικά...
Γι´αυτό και οι διάφορες εικόνες από τούς πνεύμονες καπνιστών παροδική επίδραση έχουν.
Αλλοι τρόποι απαιτούνται.
Αλλά όταν μιά κοινωνία ´τσιμπάει´στην δημιουργία εξιλαστηρίων θυμάτων χαιρέτα μου τόν πλάτανο.
Χαρείτε τήν αυταπάτη τών απαγορεύσεων και ότι βρίσκεστε στήν ´σωστή´πλευρά.
Μεθαύριο κάποιος άλλος πιό ´σωστός´γιά κάποιο άλλο ´πάθος´σας θά σας κατατάξει στήν αντίπερα όχθη...
Νά χαίρεστε με´τίς βεβαιότητές σας..
Αλλά κατά τά άλλα να πυροβολείτε απεργούς,αναξιοπαθούντες,ανάπηρους..
Η ευαισθησία υπάρχει μόνον γιά τό τσιγάρο...
Στά λοιπά κώφωσις επιλεκτική.
Και μήν μού ξαναπείτε περί άσχετου θέματος..
Οι περισσότεροι φανατικοί τών απαγορεύσεων έχουν τήν ίδια στάση σέ πολλά θέματα.
Μόνον μήν βρεθούν στήν ´άλλη πλευρά´γιατί η ζωή είναι περίεργη.
Τα σέβη μου.

Και βεβαια μέσω τής τρομοκρατίας κανείς δέν έκοψε το ποτό ,τό κάπνισμα ή τά ναρκωτικά...
Γι´αυτό και οι διάφορες εικόνες από τούς πνεύμονες καπνιστών παροδική επίδραση έχουν.
Αλλά όταν μιά κοινωνία ´τσιμπάει´στην δημιουργία εξιλαστηρίων θυμάτων χαιρέτα μου τόν πλάτανο.
Μεθαύριο κάποιος άλλος πιό ´σωστός´γιά κάποιο άλλο ´πάθος´σας θά σας κατατάξει στήν αντίπερα όχθη...
Και μήν μού ξαναπείτε περί άσχετου θέματος..
Οι περισσότεροι φανατικοί τών απαγορεύσεων έχουν τήν ίδια στάση σέ πολλά θέματα.
Μόνον μήν βρεθούν στήν ´άλλη πλευρά´γιατί η ζωή είναι περίεργη.
Τα σέβη μου.

Οχι δεν εχουμε ολοι οι φανατικοι των απαγορευσεων την ιδια σταση σε ολα (για καταχρησεις μιλαμε..τωρα απεργιες κλπ παει αλλου )...θα ελεγα μαλιστα οτι σε ολα τα παραδειγματα που ανεφερες (αλκοολισμος , παχυσαρκια κλπ κλπ ) συμφωνω απολυτως οτι υπαρχει ενα επικινδυνο απο την μερια πολλων πλευρων παιχνιδι ...μια υποκρισια και μια επιβολη καποιων θεσεων με το ετσι γουσταρω (πχ απο ασφαλιστικες εταιρειες ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Γιατι σε ολα τα παραπανω επιβαρυνω τον ευατο μου και μονο (και ισως τους γυρω αλλα με τροπους που δεν μπορουν να προβλεφθουν )...και εχω το δικαιωμα να το κανω σαν ενηλικας αλλα δεν εχω το δικαιωμα να επιβαρυνω ΑΜΕΣΑ τον οργανισμο του ΑΛΛΟΥ , ο οποιος αλλος δεν εχει καν την δυνατοτητα να το αποφυγει..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε

Mπά .Το ξανάγραψα.
Δεν αντέχω τούς Προτεστάντες.Είναι ότι πιό αντιδραστικό κυκλοφορεί σε αυτό τον πλανήτη.Ξέρεις αυτούς τούς ιεραπόστολους πού έτρεχαν στην Αφρική γιά νά σέ προσηλυτίσουν στον Χριστιανισμό και εάν δέν υπέκυπτες σέ έσφαζαν μετά.
Και επειδή γράφονται άπειρες ανακρίβειες ,αλλά και επειδή οι περισσότεροι κλείνουν τά μάτια σέ οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στόν κόσμο αντιδρώ.
Αρκετά μέ τούς Ιεροφάντες τής δήθεν Υγείας,πού αδιαφορούν γιά οτιδήποτε άλλο.Καί πουλάνε και μαγκιά απο πάνω.Και τό μόνον που ξέρουν είναι νά σκούζουν γιά Καταστολή.Οχι μόνον στό κάπνισμα.Παντού...
Δεν αναφέρομαι σέ σένα.Προφανέστατα,

Αυτους τους προτεσταντες που περιγραφεις, ολοι τους σιχαίνονται. Δεν εισαι ο μόνος. Η υποκρισία σε καθε μορφή της ειναι κατακριτέα. Για το θεμα που συζητάμε όμως, την απαγόρευση για δηθεν λόγους υγείας οπως λες, το δήθεν μπορει να ειναι με κεφαλαία και με bold. Μπορει ο εμπνευστής της απαγόρευσης να ειναι ο πιο υποκριτής, ο πιο αμαρτωλός όλων. Αυτο δε σημαίνει όμως αυτοματα οτι και το μέτρο ειναι καταδικαστέο. Εχει να προσφερει πολλά. Εφοσον δεν συνεργαζόμαστε (καπνιστες και μη) θα πρεπει καποιος να κανει τον διαιτητή. Τους κανονες (καπνιστήρια, εξαερισμοι κτλ κτλ) τους συζητάμε. Αλλα κατι πρεπει να γίνει. Δεν παει αλλο η κατασταση. Υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που πραγματικά σκανε. Επειδη καποιοι γρινιαζουν υστερικα χωρις να εχουν προβλημα, δεν σημαινει οτι πρεπει να γραψουμε στα @@ μας και καποιους αλλους που οντως εχουν ετσι δεν ειναι ?
Σαφως και υπαρχουν απειρα αλλα προβληματα προς επιλυση. Ολοι συμφωνουμε σε αυτό. Αλλα κατι πρεπει να γίνει και με το τσιγαρο. Δεν παει αλλο.

Ουτε εμενα μου αρεσουν οι απαγορευσεις. Ασε που δεν ειμαστε και ικανοι να εφαρμοσουμε ως πολιτεια σωστα μια λογικη απαγορευση.. (θυμαμαι οριο ταχυτητας σε επαρχιακο Αιτωλοακαρνανιας 10km/h!!). Κι εγω πχ γουσταρω να τρεχω με 200. Μ'αρεσει. Με φτιαχνει. Με ευχαριστεί. Αλλα? Εσυ πρωτος μιλησες για κοινωνικη ευθύνη. Ενταξει, εγω πες θα καταπιεστω και δεν θα τρεξω. Αντε κι εσυ. Ο πιτσιρικας, ο ατιθασος, ο ανεγκεφαλος, ο νευριασμένος, ο οπως θες πες τον που θελει να τρεξει με 200 στην Βουλιαγμένης ο κόσμος να χαλασει, αν υπαρχει η κατάλληλη απαγορευση θα εχει αλλον εναν λογο να το σκεφτει. Παλι θα μπορει να τρεξει φυσικα, αλλα ομως αν ξερει οτι θα του κατασχεσουν το αυτοκινητο ετσι και τον πιασουν (μπρρρρρ οχι οχι ανατριχιασα στην ιδεα), αν ξερει οτι ήδη εχουν κατασχεσει το αυτοκινητο του κολλητου του, θα το σκεφτει διπλά πριν το κανει. Ιδιως αν το εχει πληρωσει απο την τσεπη του. Δυστυχως οι απαγορευσεις γινονται για τους λιγους ανεγκεφαλους. Οχι για τους πολλους συνετους.. Τωρα αν υπαρχει αλλος τροπος συμμορφωσης (οχι για λογους ηθικης, απλα για να μην βλαπτει τριτους) τον συζητάμε. Απο την στιγμή που η ασυδοσία καταπατει την ελευθερία, κατι πρεπει να γινει.

Στόν αλκοολισμό επιβαρύνεται ο άλλος ή οι άλλοι πολύ περισσότερο.
Οσο πιό γρήγορα γίνει κατανοητό τόσο τό καλύτερο.
Οσο γιά την παχυσαρκία αφορά στά παιδιά όλου τού Δυτικού κόσμου.
Αρα μάς αφορά όλους.
Οπως και τό περιβάλλον.
Αυτά

αντε παλι. Συμφωνουμε λεμε. Υπαρχουν απειρα προβληματα προς επιλυση. Και ισως πχ η παιδεία να ειναι 1000 φορες πιο καταλληλη μεθοδος απο την οποιαδήποτε απαγορευση οχι μονο του τσιγαρου αλλα ενα σωρο αλλων προβληματων. Αλλα αφου δεν την εχουμε την γ@#@η ?? Αφου ειμαστε καφροι και σκεφτομαστε ο καθενας μονο την παρτη του?

Αν το θες, η απαγορευση ειναι σκατα, ενω αυτο που ζουμε τωρα ειναι ευκοίλια. Προτιμω τα σκατα απο τα ευκοιλια, μεχρι να βρεθει ο ιδανικος τροπος αντιμετωπισης των προβληματων. Προσωπικα αν περιμενω να αποκτησουν παιδεία οι τριγυρω μου καπνιστες εγω θα εχω πεθάνει. Χρειαζεται κατι αμεσο. Οσο λιγοτερο σκατα γινεται.

φανταστείτε δηλαδή εναν παχύσαρκο προτεστάντη αλκοολικό που τρεχει με 200
icon10.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπν

Αυτους τους προτεσταντες που περιγραφεις, ολοι τους σιχαίνονται. Δεν εισαι ο μόνος. Η υποκρισία σε καθε μορφή της ειναι κατακριτέα. Για το θεμα που συζητάμε όμως, την απαγόρευση για δηθεν λόγους υγείας οπως λες, το δήθεν μπορει να ειναι με κεφαλαία και με bold. Μπορει ο εμπνευστής της απαγόρευσης να ειναι ο πιο υποκριτής, ο πιο αμαρτωλός όλων. Αυτο δε σημαίνει όμως αυτοματα οτι και το μέτρο ειναι καταδικαστέο. Εχει να προσφερει πολλά. Εφοσον δεν συνεργαζόμαστε (καπνιστες και μη) θα πρεπει καποιος να κανει τον διαιτητή. Τους κανονες (καπνιστήρια, εξαερισμοι κτλ κτλ) τους συζητάμε. Αλλα κατι πρεπει να γίνει. Δεν παει αλλο η κατασταση. Υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που πραγματικά σκανε. Επειδη καποιοι γρινιαζουν υστερικα χωρις να εχουν προβλημα, δεν σημαινει οτι πρεπει να γραψουμε στα @@ μας και καποιους αλλους που οντως εχουν ετσι δεν ειναι ?
Σαφως και υπαρχουν απειρα αλλα προβληματα προς επιλυση. Ολοι συμφωνουμε σε αυτό. Αλλα κατι πρεπει να γίνει και με το τσιγαρο. Δεν παει αλλο.

Ουτε εμενα μου αρεσουν οι απαγορευσεις. Ασε που δεν ειμαστε και ικανοι να εφαρμοσουμε ως πολιτεια σωστα μια λογικη απαγορευση.. (θυμαμαι οριο ταχυτητας σε επαρχιακο Αιτωλοακαρνανιας 10km/h!!). Κι εγω πχ γουσταρω να τρεχω με 200. Μ'αρεσει. Με φτιαχνει. Με ευχαριστεί. Αλλα? Εσυ πρωτος μιλησες για κοινωνικη ευθύνη. Ενταξει, εγω πες θα καταπιεστω και δεν θα τρεξω. Αντε κι εσυ. Ο πιτσιρικας, ο ατιθασος, ο ανεγκεφαλος, ο νευριασμένος, ο οπως θες πες τον που θελει να τρεξει με 200 στην Βουλιαγμένης ο κόσμος να χαλασει, αν υπαρχει η κατάλληλη απαγορευση θα εχει αλλον εναν λογο να το σκεφτει. Παλι θα μπορει να τρεξει φυσικα, αλλα ομως αν ξερει οτι θα του κατασχεσουν το αυτοκινητο ετσι και τον πιασουν (μπρρρρρ οχι οχι ανατριχιασα στην ιδεα), αν ξερει οτι ήδη εχουν κατασχεσει το αυτοκινητο του κολλητου του, θα το σκεφτει διπλά πριν το κανει. Ιδιως αν το εχει πληρωσει απο την τσεπη του. Δυστυχως οι απαγορευσεις γινονται για τους λιγους ανεγκεφαλους. Οχι για τους πολλους συνετους.. Τωρα αν υπαρχει αλλος τροπος συμμορφωσης (οχι για λογους ηθικης, απλα για να μην βλαπτει τριτους) τον συζητάμε. Απο την στιγμή που η ασυδοσία καταπατει την ελευθερία, κατι πρεπει να γινει.

Μπορούν να εφαρμοστούν οι περιορισμοί σέ κάθε Δημόσιο Χώρο,που το θεωρώ απολύτως αναγκαίο.
Στά υπόλοιπα απαιτούνται μέσες λύσεις.
Δεν διαφωνώ ως πρός τό σκεπτικό σου.
Η μόνη επιφύλαξη ότι ο πιτσιρικάς δέν πρόκειται να καμφθεί από την απειλή κατάσχεσης.Εκεί παίζει ρόλο η αδρεναλίνη τής ηλικίας,αλλά και η παιδεία πού δέν παρέχεται.
Εννοείται πώς είναι απαραίτητη η έγκυρη ενημέρωση,από νεαρές ηλικίες στίς βλαπτικές συνήθειες ή ενέργειες(φυσικά και γιά τό κάπνισμα)

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση μεγάλη γενίκευση και ισοπέδωση. Μιλάμε για το κάπνισμα και μόνο αυτό, τώρα αν οι καπνιστές ψάχνουν και βρίσκουν δικαιολογίες για να καπνίσουν και μάλιστα , να πείσουν τον εαυτό τους οτι αδικούνται από το σύστημα, ε τι να πω μπορούμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες. Πάντως σήμερα στην εργασία μου, από τους 177 εργαζομένους, είδα ένα παχύσαρκο κανένα σουρωμένο και 60 περίπου κάπνιζαν.
Οπότε ο συσχετισμός ανάμεσα στο αλκόλ την παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι τι λιγότερο που μπορώ να πω άτοπος.
Και αν περιμένω από το κράτος να μεριμνήσει για την πρόσβαση των αναπήρων , την άδικη φορολογία των πολιτών η την υπερβολική τιμή της βενζίνης κ.λ.π για να κοιτάξω εγώ στο τέλος την υγεία μου, μάλλον δεν θα προλάβω.:grandpa: