Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Στης 4 Ιουλίου 2007 νοσηλεύτηκα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως, για μια αρκετά σοβαρή επέμβαση. Ο χειρουργός το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το αν ήμουν καπνιστής ,φυσικά του απάντησα όχι.
Παρ' όλα αυτά στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου και βλέποντας μια ακτινογραφία, ο γιατρός επέμενε οτι είμαι καπνιστής.
Άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι, αλλά πώς να μην είσαι όταν στο ίδιο εργασιακό χώρο εδώ και 15 χρόνια εισπνέεις τη κάπνα και την πίσσα αδιάφορων ανθρώπων.
Εσείς όλοι που υπερασπίζετε το κάπνισμα μακρυά από υγιείς ανθρώπους, θέλετε να βρείτε κάποιο δικό σας χώρο; κάντε το, μαγκιά σας.
Θέλετε να πάτε στην Σπιναλόγκα να καπνίσετε; Η ώρα η καλή, αλλά ακόμα και εκεί να πάτε στο τέλος θα μείνετε μόνοι σας γιατί οι περισσότεροι θα πεθάνετε απο καρκίνο.
Απλώς μακρυά από μένα από το παιδί μου και την οικογένειά μου. Αφήστε σε μένα να επιλέξω τον τρόπο που θα πεθάνω, αν ποτέ θελήσω να το κάνω μόνος μου.

+1

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Προσωπικα,θεωρω το καπνισμα ως μια βλακωδη και αυτοκαταστροφικη συνηθεια...
Και θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το οτι πρεπει να υφιστάμεθα τις συνεπειες του οσοι δεν καπνιζουμε οντας παθητικοι καπνιστες..
Για μενα το καπνισμα πρεπει να απαγορευτει ΠΑΝΤΟΥ και ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ διοτι μονο καλο θα κανει σε οσους ακομα καπνιζουν: Θα τους χαρισει μερικα παραπανω χρονια ζωης με λιγοτερα προβληματα υγειας...

Just my 2 cents...

I see your 2 cents and raise you !

Η προσωπική σου θεώρηση του κόσμου είναι αυτο ακριβώς που λέει η λέξη : προσωπική !

Η λογική σου πάντως "να απαγορευτει ΠΑΝΤΟΥ και ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ" εμένα μου θυμίζει ένα κύριο (συνταγματάρχης ήταν αν δε με απατά η μνήμη μου) που είχε πει "Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Αλλά Κομμουνισμός δεν υφίσταται !"

Επιπλέον, ως έχων σώας τας φρένας, επέτρεψέ μου να έχω την ικανότητα να αποφασίζω εγώ για το τι είναι καλό για μένα και τι όχι ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Έχουμε διαβάσει για χοντρούς, λιγνούς, αλκοολικούς, Ινδούς, Βρετανούς, για εκούσιους παθητικούς καπνιστές (αυτό ήταν το κορυφαίο) και ότι άλλο άσχετο επί του θέματος μπορεί να φανταστεί ένας καπνιστής για να μας πείσει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους είναι αντιδημοκρατική, υποκριτική, φασιστική ...κτλ.

Συνεχίστε ... να δούμε μέχρι που θα το φτάσετε :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

είναι δεδομένο οτι υπάρχουν και στις δυο μεριές οι σωστοί και οι περίεργοι ... για να μην πω τίποτα χειρότερο!

όπως επίσης είναι δεδομένο οτι ο καπνός που πειράζει τους μη καπνιστές πειράζει και εμάς του καπνιστές!

είναι πάμπολλες οι φορές που καπνιστές έχουν φύγει απο έναν χώρο και τον έχουν απορίψει μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουν τον καπνό.....

όμως, απο εκεί και πέρα, το να οδηγούμαστε στα άκρα δεν είναι σωστό!

θεωρώ οτι είμαι λάθος-κορόιδο που καπνίζω, με έμαθαν να ζω με κάτι το οποίο δεν έχω ανάγκη και μου καταστρέφει και την υγεία αλλά και την τσέπη.

όμως μην με σταυρώνετε ρε παιδιά γιατί καπνίζω, προσπαθώ να σας σέβομαι όσο περισσότερο μπορώ!

δεν έχω τίποτα με τους μη καπνιστές, ίσα ίσα που τους θεωρώ -στο συγκεκριμένο πάντα θέμα- ένα κλικ πιο έξυπνους απο εμένα.

όμως όπως προσπαθώ εγώ να μην καπνίζω εκεί που θα σας ενοχλώ, κάντε ένα κόπο κι εσείς να κατανοήσετε την δική μου ανάγκη.

υ.γ θεωρώ οτι είναι χειρότερο να μην αντέχει κάποιος τον καπνό απο το να αναγκαστώ να πάω σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να καπνίσω.
μ' αυτήν την λογική, ας απαγορευτεί.
και στην υγεία μου θα κάνω ένα μικρό καλό που δεν θα μπρώ να καπνίσω ανεξέλεγκτα(όπως τώρα στο σπίτι που την βγάζω στο μπαλκόνι και μπορεί να περάσουν και 3 ώρες μέχρι να ξανακαπνίσω)
αλλά και στην τσέπη μου.

ας είναι.

Αν εν γνώσει μου και κατόπιν επιλογής μου πάω σε χώρο μη καπνιστών, έχω αυτόματα αποδεχθεί οτι ΔΕΝ θα καπνίσω !

Είπαμε : Ειναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Φίλιππος

Μα το θέμα δεν είναι τι θα κάνει ο καπνιστής σε χώρο μη καπνιστών ,ούτε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο μη καπνιστής σε χώρο καπνιστών. Αυτά είναι αυτονόητα.

Το θέμα ειναι τι κάνει ο καπνιστής όταν συγχρωτίζεται με ανθρώπους που δεν καπνίζουν, σε χώρο που δεν υπάρχει απαγόρευση.

.

Και επειδή αργεί δηλαδή πρέπει να επέμβει η "αστυνομία" ? Δε γίνεται έτσι !

Πρώτα θα έπρεπε να προστατεύσεις εσυ τον εαυτό σου (όπως εγώ θα κάνω με την κόρη μου) και έπειτα να ζητήσεις τη συνδρομή της πολιτείας για την περαιτέρω προστασία σου ==> "Συν Αθηνά και χείραν κίνει"

Είδες όμως εσύ κανένα να φεύγει απο ένα μαγαζί γιατί δεν έχει ειδικό χώρο για μή καπνίζοντες ?

Φιλικά τα λέω, μην παρεξηγήσεις τον τόνο μου...

Φίλιππος

Αν ήξερες πόσες φορές εχω κανει τον μαλάκα και εχω φύγει, απο μαγαζιά, απο σπίτια, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ για να αναπνευσω, δεν θα μου το ελεγες αυτό.

Δεν μου απαντησες όμως αν θα απαγορεψεις στην κόρη σου να πηγαινει σχολείο οπου καπνιζουν σχεδόν όλα..

Επίσης ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα πού εξάγεται είναι ότι όλοι οι καπνιστές θά πεθάνουν από καρκίνο και οι μή-καπνιστές όχι.
Πιό σωστό:Oι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από συγκεκριμένα είδη καρκίνου.Πιθανότητες.Σαφώς περισσότερες
Τώρα εάν γιά κάθε βρογχίτιδα θεωρείται υπεύθυνο μόνον το παθητικό κάπνισμα έχουμε όντως γυρίσει στόν Μεσαίωνα καί μιλάμε για κυνήγι μαγισσών,πού βολεύει όλα τά ´Μεγάλα Αφεντικά´
Καλό θάταν οι μή-καπνιστές να ενημερωθούν γιά ποικίλους άλλους παράγοντες που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και μερικοί οφείλονται στίς πολιτικές τών Κυβερνήσεων πού ψηφίζουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Εάν καπνίσω σέ αίθουσα 500 m2 και ενοχληθείς επειδή απλά διακρίνεις τον καπνό δέν στέκει.
Ξέρεις πόσες ενοχλήσεις ´αντικειμενικές´υπάρχουν γιά τον καθένα μας.??

Οπότε ,αν εγώ ρίξω μιά ροχάλα στην ίδια αίθουσα, και εσύ ενοχληθείς πάλι δεν στέκει.

(αν και ότι συμβάινει σtην πράξη δεν αφορά δυό άτομα σε αίθουσες 500 m2)

παρακληση οχι προσωπικες αντιπαραθεσεις κουβεντα κανουμε

Edit: Μέχρι να γράψω είδα ότι έχετε γράψει άλλη μια σελίδα.

Φυσικά είναι θέμα παιδείας. Αλλά αμφισβητεί κανείς ότι η πλειοψηφία των καπνιστών -τουλάχιστον στη συμπεριφορά που σχετίζεται με το κάπνισμα- στερείται της σχετικής παιδείας;

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Χαίρομαι που αφιέρωσες μια ολόκληρη παράγραφο σε ένα υστερόγραφό μου, το οποίο γράφτηκε ως απάντηση στο καθόλα φρόνιμο "στους υστερικούς μη καπνιστές θα φυσάω τον καπνό στη μούρη".

Αλλά για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος. Εγώ δεν διαφωνώ με τίποτα σε ό,τι είπες για το αλκοόλ. Αλλά εσύ χρησιμοποιείς το αλκοόλ για να κρύψεις την πλειοψηφία των εν Ελλάδι καπνιστών που δεν σέβεται καθόλου ούτε μη καπνιστές, ούτε εγκύους, ούτε παιδιά, ούτε πάρκα, ούτε παραλίες ούτε τίποτα άλλο, προκειμένου "να εξασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους" (copyright NRA).

Πάλι δέν διαβάζεις τί γράφω.
Γιά την ταμπακιέρα έχω γράψει πολλά.
Για τίς ταμπακιέρες τίς άλλες οι περισσότεροι κάνουν ότι δέν βλέπουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

I see your 2 cents and raise you !

Η προσωπική σου θεώρηση του κόσμου είναι αυτο ακριβώς που λέει η λέξη : προσωπική !

Η λογική σου πάντως "να απαγορευτει ΠΑΝΤΟΥ και ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ" εμένα μου θυμίζει ένα κύριο (συνταγματάρχης ήταν αν δε με απατά η μνήμη μου) που είχε πει "Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Αλλά Κομμουνισμός δεν υφίσταται !"

Επιπλέον, ως έχων σώας τας φρένας, επέτρεψέ μου να έχω την ικανότητα να αποφασίζω εγώ για το τι είναι καλό για μένα και τι όχι ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Κοιταξε να δεις, σε ελαχιστα πραγματα στην ζωη μου ειμαι απολυτος, και η αντιθεση στο καπνισμα ειναι ενα απο αυτα...
Βοηθησε φυσικα η παιδεια που ελαβα απο το σπιτι μου (γονεις Γιατροι (αριστεροι Σπυρο, με σημαντικοτατη κοινωνικη προσφορα-για να σε προλαβω
icon12.gif
) οι οποιοι φροντισαν απο μικρα παιδια να μας ενημερωσουν για τις βλαβερες συνεπειες του καπνισματος...
Δεν εχω κανενα προβλημα με τους καπνιστες, αρκει να με σεβονται και να μην καπνιζουν στα μουτρα μου... Πιστευω ομως ειλικρινα οτι μια τετοια απαγορευση μονο καλο θα κανει, κυριως στους ιδιους που καταστρεφουν καθημερινα τα πνευμονια τους...

Edit: Μέχρι να γράψω είδα ότι έχετε γράψει άλλη μια σελίδα.

Φυσικά είναι θέμα παιδείας. Αλλά αμφισβητεί κανείς ότι η πλειοψηφία των καπνιστών -τουλάχιστον στη συμπεριφορά που σχετίζεται με το κάπνισμα- στερείται της σχετικής παιδείας;

Συνεχίζεις να προσδίδεις ηθική ανωτερότητα στούς μή-καπνιστές.
Αθώωσέ τους όλους από όλα τά υπόλοιπα.
Δόξα τώ Θεώ,Διαχειριστής είσαι τά πάμπολλα threads τής Καφέ τάχεις διαβάσει.
Η έλλειψις παιδείας δεν αφορά μόνον στό κάπνισμα.

Μα το θέμα δεν είναι τι θα κάνει ο καπνιστής σε χώρο μη καπνιστών ,ούτε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο μη καπνιστής σε χώρο καπνιστών. Αυτά είναι αυτονόητα.

Το θέμα ειναι τι κάνει ο καπνιστής όταν συγχρωτίζεται με ανθρώπους που δεν καπνίζουν, σε χώρο που δεν υπάρχει απαγόρευση.

.

Ποιός αποφασίζει για την συγχρώτιση ? Απαντησέ μου σε αυτό και θα σου απαντήσω στο ερώτημά σου...

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Κοιταξε να δεις, σε ελαχιστα πραγματα στην ζωη μου ειμαι απολυτος, και η αντιθεση στο καπνισμα ειναι ενα απο αυτα...
Βοηθησε φυσικα η παιδεια που ελαβα απο το σπιτι μου (γονεις Γιατροι (αριστεροι Σπυρο, με σημαντικοτατη κοινωνικη προσφορα-για να σε προλαβω
icon12.gif
) οι οποιοι φροντισαν απο μικρα παιδια να μας ενημερωσουν για τις βλαβερες συνεπειες του καπνισματος...
Δεν εχω κανενα προβλημα με τους καπνιστες, αρκει να με σεβονται και να μην καπνιζουν στα μουτρα μου... Πιστευω ομως ειλικρινα οτι μια τετοια απαγορευση μονο καλο θα κανει, κυριως στους ιδιους που καταστρεφουν καθημερινα τα πνευμονια τους...

Τάκη η απαγόρευση δέν βοηθά τούς καπνιστές.
Θά καπνίσουν αλλού.
Κάθε μορφής εξάρτηση ικανοποιείται ακόμα και μέσω απαγορεύσεων.
Και υπάρχουν άπειρες εξαρτήσεις.
Κατά τά άλλα προσωπικά σέβομαι τήν επιθυμία σου.

Αν ήξερες πόσες φορές εχω κανει τον μαλάκα και εχω φύγει, απο μαγαζιά, απο σπίτια, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ για να αναπνευσω, δεν θα μου το ελεγες αυτό.

Δεν μου απαντησες όμως αν θα απαγορεψεις στην κόρη σου να πηγαινει σχολείο οπου καπνιζουν σχεδόν όλα..

Εχει επιτραπεί το κάπνισμα σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους του σχολείου ? Απο πότε ?