Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Έλα ρε συ Σπύρο. Αν δεν είναι αυτό αποπροσανατολισμός τι είναι;

Φυσικά υπάρχουν γαϊδουρινές συμπεριφορές από όλους, και μάλλον πρώτα από όλα θα ανέφερα τα αυτοκίνητα. Αλλά εδώ δε μιλάμε για αυτά. Κανείς δε λέει ότι οι καπνιστές είναι αγενείς και οι μη όχι. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Αλλά οι περισσότεροι καπνιστές, όταν έχουν ανάγκη να καπνίσουν, γίνονται εξαιρετικά αγενείς με το να μη σέβονται κανέναν. Διαφωνείς; Αυτό το απλό ρωτάω!

Ποιός αποφασίζει για την συγχρώτιση ? Απαντησέ μου σε αυτό και θα σου απαντήσω στο ερώτημά σου...

Φίλιππος

Μα τι λες τωρα...επειδη ο μη καπνιστης εχει την ''ΕΠΙΛΟΓΗ'' να παρει τα μπογαλακια του και να φυγει...σημαινει οτι αποδεχεται λοιπον την κατασταση και αρα ειναι ο ιδιος υπαιτιος ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμαν

Οπότε ,αν εγώ ρίξω μιά ροχάλα στην ίδια αίθουσα, και εσύ ενοχληθείς πάλι δεν στέκει.

(αν και ότι συμβάινει σtην πράξη δεν αφορά δυό άτομα σε αίθουσες 500 m2)

Στό παράδειγμα που αναφέρεις θά με ενοχλήσεις ως συμπεριφορά αλλά δέν θάχεις βλαπτική επίδραση επάνω μου.
Για λοιπούς κλειστούς χώρους και μικρούς συμφωνώ μαζί σου.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Φυσικά είναι θέμα παιδείας. Αλλά αμφισβητεί κανείς ότι η πλειοψηφία των καπνιστών -τουλάχιστον στη συμπεριφορά που σχετίζεται με το κάπνισμα- στερείται της σχετικής παιδείας;

Δηλαδή μαζί με τα ξερά καις και τα χλωρά ? Γιατί και εγώ καπνιστής είμαι ... Αλλά δυστυχώς δεν ανήκω στο στερεότυπο που πας να με χωρέσεις ...

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Φυσικά υπάρχουν γαϊδουρινές συμπεριφορές από όλους, και μάλλον πρώτα από όλα θα ανέφερα τα αυτοκίνητα. Αλλά εδώ δε μιλάμε για αυτά. Κανείς δε λέει ότι οι καπνιστές είναι αγενείς και οι μη όχι. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Αλλά οι περισσότεροι καπνιστές, όταν έχουν ανάγκη να καπνίσουν, γίνονται εξαιρετικά αγενείς με το να μη σέβονται κανέναν. Διαφωνείς; Αυτό το απλό ρωτάω!

Πεφτεις στην παγιδα τους ...οταν φερνεις σαν επιχειρημα παιδεια , και τροπους συμπεριφορας παντα θα εχουν καποιο αντιλογο...το επιχειρημα ειναι η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ

Μα το θέμα δεν είναι τι θα κάνει ο καπνιστής σε χώρο μη καπνιστών ,ούτε τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο μη καπνιστής σε χώρο καπνιστών. Αυτά είναι αυτονόητα.

Το θέμα ειναι τι κάνει ο καπνιστής όταν συγχρωτίζεται με ανθρώπους που δεν καπνίζουν, σε χώρο που δεν υπάρχει απαγόρευση.

.

Τιποτα. αδιαφορεί. Εμεταλλεύεται το κατεστημένο και επιδεικνύει το ποιόν του.

Εδω ο αλλος καπνιζε σε χωρο απαγορευσης, με ενα στυλακι απιστευτο. Μια κοπελα απο την παρεα του μαλιστα εβηχε ακριβως διπλα του. Αμα του το σβήσεις στο ματι όμως, θα γίνεις φασιστας. Μην μου πειτε να τον παρακαλεσεις ευγενικα, χαχαχα, αυτό σπανια πιανει. Συνήθως εισπρατεις ειρωνια, ιδιως οταν απευθύνεσαι σε νεαρα ατομα. Ο καφρος αν ειχε συνειδηση, αν ειναι στοιχειώδεις ευαισθισίες, στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά, δεν θα χρειαζόταν να υπαρχει κανενα ταμπελακι απαγόρευσης. Για να συνεννοηθείς με εναν Ιταλό, πρεπει να του μιλήσεις ιταλικα, με εναν Γερμανό γερμανικά. Με τον καφρο σε τι γλωσα πρεπει να του μιλήσεις? Σε καποια που καταλαβαίνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Πεφτεις στην παγιδα τους ...οταν φερνεις σαν επιχειρημα παιδεια , και τροπους συμπεριφορας παντα θα εχουν καποιο αντιλογο...το επιχειρημα ειναι η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ

Υποθέτω ότι νοιάζεσαι γιά τήν υγεία τού διπλανού σου ακόμα και εάν είναι δημόσιος υπάλληλος ,Αλβανός ή γύφτος έτσι???
Γιά να μήν μπερδευόμαστε ρωτάω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Τάκη η απαγόρευση δέν βοηθά τούς καπνιστές.
Θά καπνίσουν αλλού.
Κάθε μορφής εξάρτηση ικανοποιείται ακόμα και μέσω απαγορεύσεων.
Και υπάρχουν άπειρες εξαρτήσεις.
Κατά τά άλλα προσωπικά σέβομαι τήν επιθυμία σου.

Όπως π.χ η μαριχουάνα – ηρωίνη - κοκαΐνη κ.λ.π είναι
παράνομα αλλά……..

Δέν τσουβαλιάζω.
Συμφωνώ με mourato σε αυτό πού σού έγραψε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Δηλαδή μαζί με τα ξερά καις και τα χλωρά ? Γιατί και εγώ καπνιστής είμαι ... Αλλά δυστυχώς δεν ανήκω στο στερεότυπο που πας να με χωρέσεις ...

Καθόλου δεν με απασχολεί να κατασκευάσω στερεότυπα. Δεν θέλω να κρίνω κανέναν. Με ενδιαφέρει να σταματήσει μια κατάσταση αγενούς και βλαπτικής ενόχλησης που παρατηρείται στους περισσότερους χώρους εργασίας και διασκέδασης. Αν θεωρείτε ότι δεν συμβαίνει αυτό, παρακαλώ πέστε μου πού συχνάζετε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Υποθέτω ότι νοιάζεσαι γιά τήν υγεία τού διπλανού σου ακόμα και εάν είναι δημόσιος υπάλληλος ,Αλβανός ή γύφτος έτσι???
Γιά να μήν μπερδευόμαστε ρωτάω.

Φυσικα αγαπητε Σπυρο...ισως δεν διαβασες προσεκτικα τι υπερασπιστηκα στα συγκεκριμενα θεματα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμαν

Φυσικα αγαπητε Σπυρο...ισως δεν διαβασες προσεκτικα τι υπερασπιστηκα στα συγκεκριμενα θεματα.....

Οκ.Προχωράμε τότε.

Μα τι λες τωρα...επειδη ο μη καπνιστης εχει την ''ΕΠΙΛΟΓΗ'' να παρει τα μπογαλακια του και να φυγει...σημαινει οτι αποδεχεται λοιπον την κατασταση και αρα ειναι ο ιδιος υπαιτιος ?

Αν εγω μπώ σε ένα χώρο για μη καπνίζοντες και κάτσω 3 ώρες και χαρμανιάσω εκεί μέσα, φταίει αυτός που έχτισε το χώρο ? Η φταίω εγώ που μπήκα ?

Όπως π.χ η μαριχουάνα – ηρωίνη - κοκαΐνη κ.λ.π είναι
παράνομα αλλά……..

12 ώρες προβόλια τήν ημέρα.:flipout::flipout:Bάζεις γυαλί πρίν τής ώρας σου.

Εγώ πάλι Σπύρο βλέπω ότι πάει να περάσει μία ηθική υπεροχή των καπνιστών έναντι των μη καπνιστών .

Και από εσένα και από άλλους συμμετέχοντες.

Του τύπου ότι οι καπνίζοντες ζουν την ζωή με το κουτάλι και είναι μέσα σε όλα ενώ οι άλλοι οι φουκαράδες οι αποστειρωμένοι θα πεθάνουν από ανία και υστερία .
Μόνο οι καπνιστές ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή , το φαγητό, το κρεβάτι . Αυτοί είναι οι μάγκες καβάλα , και άλλα ευτράπελα.

Ευτυχώς τα πράγματα στην πραγματική ζωή είναι τελείως αντίστροφα. Για περάστε μερικοί τα 35 ,40 , 45 χρόνια και το ξανασυζητάμε το θέμα για το ποιος είναι ό μάγκας και ποιος ο υστερικός

Αν εγω μπώ σε ένα χώρο για μη καπνίζοντες και κάτσω 3 ώρες και χαρμανιάσω εκεί μέσα, φταίει αυτός που έχτισε το χώρο ? Η φταίω εγώ που μπήκα ?

Φταις εσυ που μπηκες .....οταν λοιπον θα μπω και εγω σε ενα χωρο ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τοτε θα φταιω εγω...εκτος αν υποννοεις οτι οι περισσοτεροι χωροι σαν πλειοψηφια που ειστε αφορουν τους καπνιζοντες...ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Επίσης ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα πού εξάγεται είναι ότι όλοι οι καπνιστές θά πεθάνουν από καρκίνο και οι μή-καπνιστές όχι.
Πιό σωστό:Oι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από συγκεκριμένα είδη καρκίνου.Πιθανότητες.Σαφώς περισσότερες
Τώρα εάν γιά κάθε βρογχίτιδα θεωρείται υπεύθυνο μόνον το παθητικό κάπνισμα έχουμε όντως γυρίσει στόν Μεσαίωνα καί μιλάμε για κυνήγι μαγισσών,πού βολεύει όλα τά ´Μεγάλα Αφεντικά´
Καλό θάταν οι μή-καπνιστές να ενημερωθούν γιά ποικίλους άλλους παράγοντες που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και μερικοί οφείλονται στίς πολιτικές τών Κυβερνήσεων πού ψηφίζουν.

Χθες Σπυρο (δεν ξερω αν διαβασες ολα τα ενδιαμεσα posts) η πνευμονολόγος είπε στην αδερφή μου να κοψει αμεσα το κάπνισμα, αλλιως θα εχει σοβαρα και χειροτερα προβλήματα στο συντομο μελλον. Καπνιζει 25 χρονια και τις τελευταίες μερες ειναι χειροτερα απο εμενα. Δεν της είπε να φύγει απο την Αθήνα. Σιγουρα δεν ειναι η μοναδική αιτία των προβληματων το τσιγαρο, σιγουρα εσυ θα εχεις υγειέστερους πνευμονες απο τους δικους μου. Αυτο δε σημαίνει ότι πρεπει να μου γαμας την υγεια χειρότερα, επειδή μου την γαμα και η κυβέρνηση. Ειναι σαν να κλεβεις 100 κι οταν σε πιανουν να λες ότι ο Κοσκωτάς είχε φαει εκατομμυρια. Αυτο δεν σου δινει αλλοθι.

(οχι εσυ προσωπικα, ο καθε καπνιστής που καπνιζει διπλα μου. Επαναλαμβανω, ειμαι ηδη κλεισμενος στο σπιτι για πολλες μερες. Καποια στιγμη τουλαχιστον πρεπει να γυρισω στην δουλεια μου.)

Για να μην παρεξηγηθώ και πολλοί απο εδώ με χρίσετε ως τον κακό της υπόθεσης, αυτό που προσπαθω να πω είναι οτι τέτοια προβλήματα στα οποία οι μισοι είναι απέναντι απο τους άλλους μισούς ΔΕΝ λύνονται στο δυαδικό / ψηφιακό σύστημα (ασπρο - μαύρο, για τους μη μυημένους).

Χρειάζονται πολλές αποχρώσεις του γκρίζου (==> αναλογικό σύστημα) για να λυθεί το πρόβλημα.

Και δεν είναι domination game ή powerplay ...

Όλες οι πιθανές αποδεκτές λύσεις είναι εκείνες που σέβονται αμφότερους. Το θέμα είναι να έχει κανείς την παιδεία - είτε είναι απο την μια πλευρά είτε απο την άλλη - να ξέρει και να μπορεί να σέβεται ...

Φίλιππος

Για να μην παρεξηγηθώ και πολλοί απο εδώ με χρίσετε ως τον κακό της υπόθεσης, αυτό που προσπαθω να πω είναι οτι τέτοια προβλήματα στα οποία οι μισοι είναι απέναντι απο τους άλλους μισούς ΔΕΝ λύνονται στο δυαδικό / ψηφιακό σύστημα (ασπρο - μαύρο, για τους μη μυημένους).

Χρειάζονται πολλές αποχρώσεις του γκρίζου (==> αναλογικό σύστημα) για να λυθεί το πρόβλημα.

Και δεν είναι domination game ή powerplay ...

Όλες οι πιθανές αποδεκτές λύσεις είναι εκείνες που σέβονται αμφότερους. Το θέμα είναι να έχει κανείς την παιδεία - είτε είναι απο την μια πλευρά είτε απο την άλλη - να ξέρει και να μπορεί να σέβεται ...

Φίλιππος

Παιδεια δεν υπαρχει...σεβασμος δεν υπαρχει ...οι αποχρωσεις του γκριζου (μαγαζια για μη και οχι με ειδικους χωρους ) απετυχαν...ωρα λοιπον για πιο δραστικα μετρα....μετρα που εφαρμοζονται σε ολες τις χωρες...φασιστικες και μη

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Εγώ πάλι Σπύρο βλέπω ότι πάει να περάσει μία ηθική υπεροχή των καπνιστών έναντι των μη καπνιστών .

Και από εσένα και από άλλους συμμετέχοντες.

Του τύπου ότι οι καπνίζοντες ζουν την ζωή με το κουτάλι και είναι μέσα σε όλα ενώ οι άλλοι οι φουκαράδες οι αποστειρωμένοι θα πεθάνουν από ανία και υστερία .
Μόνο οι καπνιστές ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή , το φαγητό, το κρεβάτι . Αυτοί είναι οι μάγκες καβάλα , και άλλα ευτράπελα.

Ευτυχώς τα πράγματα στην πραγματική ζωή είναι τελείως αντίστροφα. Για περάστε μερικοί τα 35 ,40 , 45 χρόνια και το ξανασυζητάμε το θέμα για το ποιος είναι ό μάγκας και ποιος ο υστερικός

Είδες πουθενά δικό μου πόστ γιά ανωτερότητα τών καπνιστών??
Πουθενά.
Η ότι ζούν καλύτερα στήν ζωή τους οι καπνιστές.???
Γιά βλαπτική συνήθεια έγραψα.
Αντιτέθηκα σέ αυτούς πού στοχοποιούν τούς καπνιστές σάν τούς μόνους υπεύθυνους τών δεινών τής γής.Καί σε ορισμενους Προτεστάντες πού δέν αρκούνται σέ λογικές παρατηρήσεις περί τού καπνίσματος(ξεχνάνε άλλα βέβαια,που δέν συμφέρουν)αλλά βρήκαν τον Νεο Αρμαγεδώνα.
Τώρα τά σχόλια ως πρός τί θα συμβεί μετά τά 45,μάλλον χαιρέκακα μου διαβάζονται,παρά ´παιδαγωγικά´από έναν μή-καπνιστή.
Σχεδόν σάν να εύχεσαι να αποδειχτεί τό δίκιο σου.
Προσωπικά δεν θα ευχόμουν κάτι αντίστοιχο ούτε στόν χειρότερο εχθρό μου.