Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Απ'ότι φαίνεται, ο Γκρίκουλας θεωρεί δικαίωμά του να βλάπτει αποδεδειγμένα την υγεία των άλλων.
+1

Οσο γιά τά περί Αλκοόλ πού λές οτι ο πίνων βλάπτει μονον τον εαυτό του καλό θάταν να διαβάσεις όλες τίς έρευνες πανευρωπαϊκά περί τών βαρυτάτων συνεπειών στον κοινωνικό περίγυρο.
Ακου οποιος κάνει κατάχρηση αλκοόλ κάνει κακό μόνον στόν εαυτό του.
Ελεος.

Ασε που ο πίνων , πιάνει το τιμόνι μετά και θερίζει κόσμο . Τουλάχιστον ο καπνιστής οδηγεί με ασφάλεια .

Ως πρώην (φανατικός μάλιστα) καπνιστής (2 πακέτα μίνιμουμ ημερησίως) θα πω κι εγω την άποψή μου (εχω ακριβώς τεσσεράμισυ χρόνια που το έκοψα).
Με βάση τον πρότερο βίο μου αυτά τα 4,5 χρόνια δεν έχω διαμαρτυρηθεί ποτέ...ακόμη κι όταν μου φυσάνε τον καπνό στα μούτρα.. και βέβαια μετα το πρωτο εξάμηνο πλήρους αποχής και εντεύθεν ο καπνός με ενοχλεί!
Πριν 3 μερες (μετα απο καιρό) βρεθηκα σε μπαράκι για ζωντανή μουσική (έπαιζε γνωστός). Παρόλο που τα τραγούδια και το παίξιμο ήταν εκπληκτικά και θα ήθελα να μείνω ως το τέλος, εν τούτοις αποχωρήσαμε με την γυναίκα μου μετά απο ένα δίωρο...γιατι δεν αντέχαμε άλλο τον καπνό! Τα ρούχα στο σπίτι τα βγαλαμε στο μπαλκόνι για εξαερισμό!
Η λύση είναι αυτό που είπαν κι αλλοι, χωριστοί χώροι για καπνιστές και μη, αυτό όμως στην πράξη αποκλείει την πλειοψηφία των μαγαζιών στην ελλάδα που είναι μικρά ενώ και η εμπειρία έχει δείξει ότι αν έστω 1 στους 10 σε μιά παρέα καπνίζει (αυτή είναι πλέον η αναλογία στην δική μου παρέα, ενω πριν 7-8 χρόνια ήταν 7 στους 10) και επειδή είμαστε συμπονετικός λαός θα πάμε οι υπόλοιποι 9 άκαπνοι στο τμήμα καπνιστών για να μη στερήσουμε το τσιγάρο στον φίλο μας! Επίσης εδω δεν πρόκειται να πιάσουν οι οποιες απαγορεύσεις...το πολύ πολύ να πέσει η κυβέρνηση που θα τολμήσει να λάβει μέτρα αντίστοιχα της Γαλλίας (και να τα εφαρμώσει)! Σημειώνω ότι το μέτρο του χωριστού χωρου στα μπαρ και τις ταβερνες υπάρχει εδω και χρόνια στην ελλάδα...χωρίς ουδέποτε να τολμήσει κάποιος να το εφαρμώσει και χωρίς κανεις να διαμαρτυρηθεί για την μη εφαρμογή του! Γενικότερα πάντως δεν εγκρίνω τα διωκτικά μέτρα άλλων χωρών, προσωπικά αν κάποιος προσπαθούσε να μου επιβάλλει να σταματήσω...ποτέ δεν θα το έκοβα.
Συμπέρασμα: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγος περισσότερος σεβασμός των καπνιστών προς τους μη καπνιστές. Οταν βρισκόμαστε μαζί σε μικρό κλειστό χώρο ας κάνουν και οι καπνιστές μιά μικρή προσπάθεια αυτοσυγκράτησης απο μόνοι τους!

Ασε που ο πίνων , πιάνει το τιμόνι μετά και θερίζει κόσμο . Τουλάχιστον ο καπνιστής οδηγεί με ασφάλεια .

Και χωρίς τό τιμόνι ,χάνει μέρες εργασίας μέ μαϊμού άδειες,αυξάνεται η επιθετικότητα στό σπίτι(τίγκα οι κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών απο βαρείς ´πολιτισμένους´πότες πού ο κοινωνικός περίγυρος τούς αποδέχεται λέγοντας ´πίνει ένα ποτηράκι παραπάνω´).
Αρα οι συνέπειες τής κατάχρησης αλκοόλ είναι άμεσες και εμφανείς.
Καί όπως έγραψες παραπάνω φτάσαμε στό σημείο νά στοχοποιούμε τούς καπνίζοντες .Σε λίγο θά τούς πυροβολούν.
Γιά όσους κάνουν τούς εξυπνάκηδες αυτό λέγεται ´συλλογική ευθύνη´.
Αλλά άντε νά εξηγείς πρωτοχρονιάτικα.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Αυτοί ρε συ είναι ικανοί να μας απαγορέψουν το κάπνισμα και στο σπίτι μας.

Συμβαίνει ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες: αν ο κάτοικος του διπλανού διαμερίσματος (!) θεωρήσει πως ενοχλείται που καπνίζεις, έχει δικαίωμα να φωνάξει την Αστυνομία: την πρώτη φορά σου κάανουν αυστηρές συστάσεις, τη δεύτερη μήνυση, την τρίτη υποχρεούσαι να αλλάξεις σπίτι.
Είναι ήδη πάρα πολλές οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο μόνος χώρος που επιτρέπεται να καπνίζεις ελεύθερα είναι το αυτοκίνητό σου (!!)

Εχθές το βράδυ είχα πάει σε ένα κέντρο με χωρητικότητα 500 ατόμων
Λόγo του καλού αερισμού δεν υπήρχε ούτε ίχνος καπνίλας μέσα
Στον χώρο.
Και ρωτώ τώρα , γιατί δεν υποχρεώνουν τα μαγαζιά να έχουν καλό
εξαερισμό ο οποίος μάλιστα θα συντηρείτε κατάλληλα με αλλαγές φίλτρων?
Τόσο δύσκολο είναι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Συμβαίνει ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες: αν ο κάτοικος του διπλανού διαμερίσματος (!) θεωρήσει πως ενοχλείται που καπνίζεις, έχει δικαίωμα να φωνάξει την Αστυνομία: την πρώτη φορά σου κάανουν αυστηρές συστάσεις, τη δεύτερη μήνυση, την τρίτη υποχρεούσαι να αλλάξεις σπίτι.
Είναι ήδη πάρα πολλές οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο μόνος χώρος που επιτρέπεται να καπνίζεις ελεύθερα είναι το αυτοκίνητό σου (!!)

Στό ΑΜΈΡΙΚΑ κάνουν εξετάσεις ούρων σε υποψήφιες μπέϊμπυ-σίτερς.Οχι γιά τό εάν καπνίζουν στήν διάρκεια φυλάξεως τών παιδιών,αλλά εάν καπνίζουν και στό σπίτι τους.Λές και η νικοτίνη προκαλεί μεταδοτικές ασθένειες.
Οπως και σέ κάποιες εταιρείες ζητάνε τό ίδιο.
Ομορφιές.
Πάντως τέστ -κόκας στά γιάπικα μεγαλοστελέχη δέν ζητάνε...
Γιατί άρα γε???
Μήπως συμφέρει να παράγουν σέ τρελλούς ρυθμούς γιά καμιά δεκαριά χρόνια και μετά ας πάνε νά ´ψοφήσουν´??.Εχουν σειρά οι επόμενοι,πού περιμένουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Κι αμα είσαι ιδιοκτήτης ;

ευλογη απορία ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Κι αμα είσαι ιδιοκτήτης ; ευλογη απορία ...

Στην Ελβετία, απ όπου και γύρισε ο γνωστός που μου τα είπε, έχουν ένα περίεργο σύστημα με τα Καντόνια, όπου ο Δήμαρχος -ή κάτι τέτοιο- του Καντονίου είναι απόλυτος άρχων και "δεν μασάει" με τίποτα.
Ασε που με τις τιμές των διαμερισμάτων, κανείς εκεί δεν είναι ιδιοκτήτης.

Τώρα βέβαια αν έχεις πύργο στις Αλπεις, φαντάζομαι εκεί δεν σε πιάνει καμία απαγόρευση :D

με τι επιχειρήματα?

είμαι περίεργος να μάθω πως γίνεται αυτή η διαδικασία...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

με τι επιχειρήματα?

είμαι περίεργος να μάθω πως γίνεται αυτή η διαδικασία...

Με σένα δεν έχω καμία κουβέντα: δεν μου αρέσουν οι τρόποι σου

όπου ο μόνος χώρος που επιτρέπεται να καπνίζεις ελεύθερα είναι το αυτοκίνητό σου (!!)
Σε γνωστό VIDEOCLUB της Αθήνας με πέταξαν εξω γιατί μπήκα με το τσιγάρο μέσα..

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Δεν διάβασα τίποτα απο το θρέντ!

Αλλά γράφω:
Καλά κάνουν και απαγορέυουν.

Εγώ καπνίζω τ' αντερά μου.
Αλλά το να μην καπνίσω με κάνει καλό.
Και έτσι θα "καπνάω" λιγότερο.
Εξ' άλλου τα περισσότερα τσιγάρα είναι μηχανικά/συνήθειας...
Λίγα ευχαριστιέσαι.
Μάλιστα θεωρώ σωστούς καπνιστές αυτούς που καπνίζουν 3-4 τσιγάρα ημερησίως.
Τα γουστάρουν πολύ περισσότερο απ' αυτούς (σαν και του λόγου μου) που καπνίζουν τον αγλέορα...
Στην Ιταλία εδώ και δύο χρόνια δεν καπνάν πουθενά.-
Αλλά και δω όπου πάω και δεν έχουν καπνιστές, πάντα σέβομαι τον χώρο.
Και ας μου λένε από ευγένεια να καπνίσω.
Αφου μου κάνουν καλό, έστω και για λίγο, τι να λέμε τώρα...

Σωστός ο Γιάννης! καί θα προχωρήσω λίγο παρακάτω: Καπνιστής τα τελευταία 30 χρόνια (2 Prince/ημερησίως κόκκινα γιά όσους ξέρουν). Τα έμαθα στην Δανία όπου κι εκεί καπνίζουν ακόμα αρειμανείως ........... αλλά ΠΟΤΕ σε Νοσοκομεία! Ακόμα καί οι ασθενείς που θελουν να καπνίσουν βγαίνουν εκτός νοσοκομείου σε ειδικό χώρο! ΠΟΤΕ καί ΚΑΝΕΙΣ δεν καπνίζει εκεί που γράφει ¨ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ το ΚΑΠΝΙΖΕΙΝ¨ Απλά με λίγα λόγια υπάρχει αλληλοσεβασμός! καί τιμωρία!

Σαν παλιότερος να σας θυμίσω την Ολυμπιακή. Οταν ολες οι αεροπορικές εταιρείες την δεκαετία του 90 είχαν απαγορεύσει το κάπνισμα η ΟΑ εξακολουθούσε να το επιτρέπει. Κάι βέβαια κανείς μα κανείς είχε διανοηθεί να το απαγορεύσει. Καί μιά ώραια πρωία έσκασαν μούρη οι φίλοι μας από τις Βρυξέλλες .............. καί έτσι απλά απαγορεύτηκε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ακόμα καί σήμερα τα πληρώματα της ΟΑ καπνίζουν είτε στο πίσω μέρος του αεροσκάφους ............ είτε στο πιλοτήριο! καί αν είσαι επιβάτης .......... απλά μυρίζεις το χαρμάνι καί φτιάχνεσαι.

Ας περιμένουμε λοιπόν τους φίλους μας από τις Βρυξέλλες, γιά να δούμε τι θα γίνει στην ψωροκώσταινα. Δεν λέω ότι θα έλθουν αύριο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα έλθουν!

Τελείωνω με την πρόταση του Γιάννη:

Και ας μου λένε από ευγένεια να καπνίσω.
Αφου μου κάνουν καλό, έστω και για λίγο, τι να λέμε τώρα!

Καλή Χρονιά σ όλους

Σχεδόν 4 ώρες πτήση από Αθήνα-Λονδίνο...κατεβαίνεις και λέρεις οτι πρέπει να περιμένεις άλλες 3 ώρες την πτήση για Γλασκώβη...
Καλά, τόσο δύσκολο είναι σ' αυτό το αχανές αεροδρόμιο να υπάρχει ένας μαμημένος χώρος 3Χ3 για κάποιους που γουστάρουνε να καπνίσουν; Έλεος δηλαδή... Τι θα πείραζε;
Εντάξει... δίκο έχουν αυτοί που ενοχλούνται. Το σέβομαι και είμαι πρόθυμος να απομονωθώ σαν λεπρός σε μιά γωνίτσα να κάνω το τσιγάρο μου... Γιατί να μην μπορώ; Ποιόν ενοχλώ και ποιόν βλάπτω;
Εύκολο είναι για κάποιον που δεν καπνίζει να λέει "απαγορεύεται παντού"... Είναι και σωστό όμως; Δηλεδή θα πάμε στο άλλο άκρο;
Τότε σε λίγο να βάλουμε και ελεύθερους σκοπευτές στην ταράτσα και να μας εκτελούνε από μακριά έτσι και μας "τσακώσουν" να καπνίζουμε κρυφά σε καμιά γωνιά.

Σε γνωστό VIDEOCLUB της Αθήνας με πέταξαν εξω γιατί μπήκα με το τσιγάρο μέσα..

Απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη σε κανένα δισκάδικο ή βιντεοκλάμπ δεν επιτρέπουν το κάπνισμα.

Κι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια...

Με ενοχλεί αφάνταστα όταν βρίσκομαι σε ασανσέρ και ο άλλος καπνίζει ή ακόμη χειρότερα μου φυσά τον καπνό. Το ίδιο κι όταν έχει καπνίσει πριν κάποιος άλλος. Φυσικά το ίδιο θα με ενοχλούσε κάποιος να έπινε αλκοόλ μέσα στο ασανσέρ την ώρα της κοινής χρήσης του.

Σχεδόν 4 ώρες πτήση από Αθήνα-Λονδίνο...κατεβαίνεις και λέρεις οτι πρέπει να περιμένεις άλλες 3 ώρες την πτήση για Γλασκώβη...
Καλά, τόσο δύσκολο είναι σ' αυτό το αχανές αεροδρόμιο να υπάρχει ένας μαμημένος χώρος 3Χ3 για κάποιους που γουστάρουνε να καπνίσουν; Έλεος δηλαδή... Τι θα πείραζε;
Εντάξει... δίκο έχουν αυτοί που ενοχλούνται. Το σέβομαι και είμαι πρόθυμος να απομονωθώ σαν λεπρός σε μιά γωνίτσα να κάνω το τσιγάρο μου... Γιατί να μην μπορώ; Ποιόν ενοχλώ και ποιόν βλάπτω;
Εύκολο είναι για κάποιον που δεν καπνίζει να λέει "απαγορεύεται παντού"... Είναι και σωστό όμως; Δηλεδή θα πάμε στο άλλο άκρο;
Τότε σε λίγο να βάλουμε και ελεύθερους σκοπευτές στην ταράτσα και να μας εκτελούνε από μακριά έτσι και μας "τσακώσουν" να καπνίζουμε κρυφά σε καμιά γωνιά.

Eλα ντε !!!!
Αλλα ειπαμε ο κοινος νους ειναι φακενδυσευρετος σημερα .

Αυτοι θελουν να μας σωσουν ολους μονοκοπανια ......... για να εχουμε μεγαλυτερη αντοχη στις σαβουρες που θα μας σερβιρουν απο τα μεταλαγμενα της Κινας και της Αμερικα:flipout:

Εχθές το βράδυ είχα πάει σε ένα κέντρο με χωρητικότητα 500 ατόμων
Λόγo του καλού αερισμού δεν υπήρχε ούτε ίχνος καπνίλας μέσα
Στον χώρο.
Και ρωτώ τώρα , γιατί δεν υποχρεώνουν τα μαγαζιά να έχουν καλό
εξαερισμό ο οποίος μάλιστα θα συντηρείτε κατάλληλα με αλλαγές φίλτρων?
Τόσο δύσκολο είναι ?

Θετικη σκεψη Κωστα.

Κι εγω που δεν το αντεχω με τιποτα, σε μαγαζι με κορυφαιο Hi End εξαερισμο καθομαι μια χαρα.....