Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

μα στα ποτοπωλεία οι κατω των 18 ασυνόδευτοι ΔΕΝ μπαίνουν.

αυτο λεω ..... οτι εκει δεν με πειραζει !

αλλα οταν τρωει καποιος με την οικογενεια του σε ενα ρεστοραντ δεν θελει να καπνιζει κιολας...επειδη γουσταρει ο διπλα του !

Νά απαγορευτεί τό αλκοόλ.Αποδεδειγμένα σκοτώνει πιό πολύ και δημιουργεί χιλιάδες αντιπαραγωγικούς και βίαιους ανθρώπους εντός και εκτός οικογενείας.Οποιος δέν το γνωρίζει αυτό ή εθελοτυφλεί ή είναι άσχετος.
Να απαγορευτεί τό sex.Nα επιτραπεί σε μιά στάση μόνον(θά δημιουργηθεί Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-μαλακογνωμόνων κατά Ζουράρι,πού θα αποφασίσει).Και φυσικά να προσδιοριστεί πόσες φορές μηνιαίως ή εβδομαδιαίως θά επιτρέπεται και δέν θά βλάπτει τήν ´υγεία´
Nα απαγορευτεί τό σουβλάκι(έχει χοληστερίνη και αποδεδειγμένα βλάπτει τήν υγεία) καί όλα τά λοιπά λιπαρά φαγητά.Φυσικά και ο παστουρμάς γιατί μυρίζει ο ιδρώτας αυτού πού τόν έχει φάει.
Nα μεταφερθουν τά εργοστάσια ,που δεν τηρούν προδιαγραφές ασφαλείας εκτός πόλεων.Πολύ πιό σοβαρό πρόβλημα από τό κάπνισμα,νομίζω???
Νά απαγορευτεί η χρήσις κινητών τηλεφώνων πάνω από πέντε λεπτά ημερησίως.Η ακτινοβολία του πιθανώς βλάπτει μικρούς και μεγάλους.
Nά απαγορευτεί η χρήσις πλαστικών..Προκαλούν θηλεοποίηση τής φύσεως ,μεταλλάξεις και αυξάνουν τήν στειρότητα διαφόρων θηλαστικών.Λάθος??Δεν νομίζω...Υπάρχει έρευνα εικοσαετίας περί αυτού..
Επίσης πολλοί μή-καπνιστές σνιφάρουν κοκαϊνη...Σαφές και αποδεδειγμένο.
Νά απαγορευτούν τά αποσμητικά.Προκαλούν μεγάλη βλάβη στό όζον τής ατμόσφαιρας.
Κατά τά άλλα τό κάπνισμα φταίει γιά όλα.
Ετσι να ´κατασκευάζονται´εχθροί γιά να περνάνε τά πιό σοβαρά στό ντούκου.

Πέστα βρε Σπύρε.

Το αλκοόλ ειδικά που το καταναλώνουν Αγγλοι/Αμερικανοί σωριασμένοι χαμαί, δεν ενοχλεί ούτε "βλάπτει σοβαρά την υγεία".Επιτρέπεται παντού (με περιορισμό ηλικίας όπου και αυτό καταπατάται ευκολότατα)
Γιά να ρωτήσουν από ποιό κάνεις ευκολότερα απεξάρτηση, να μας πούν την αλήθεια.!!

Εγώ δεν ξέρω πολλούς αλκοολικούς που να το ξεπέρασαν δια βίου..:ADFADF1:

Βάλτε ένα poll ρε παιδια!

Πρώην καπνιστής, +1000 υπέρ της απαγόρευσης. Εγώ με την απαγόρευση στο χώρο της δουλειάς μου βρήκα ένα σημαντικό κίνητρο για να το κόψω και δεν μετάνιωσα γι' αυτό. Και δεν θα λεγα ότι είμαι και του κατηχητικού...

Συμφωνώ με την ανάγκη του οποιουδήποτε να απολαύσει ένα τσιγάρο. Αλλά κανείς νομίζω λογικός δεν θα συμφωνήσει ότι το τσιγάρο είναι μαλακία γενικά.

ΟΧι σε κάθε γΧΧΧμένη εξάρτηση!

Last edited:
Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Νά απαγορευτεί τό αλκοόλ.Αποδεδειγμένα σκοτώνει πιό πολύ και δημιουργεί χιλιάδες αντιπαραγωγικούς και βίαιους ανθρώπους εντός και εκτός οικογενείας.Οποιος δέν το γνωρίζει αυτό ή εθελοτυφλεί ή είναι άσχετος.
Να απαγορευτεί τό sex.Nα επιτραπεί σε μιά στάση μόνον(θά δημιουργηθεί Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-μαλακογνωμόνων κατά Ζουράρι,πού θα αποφασίσει).Και φυσικά να προσδιοριστεί πόσες φορές μηνιαίως ή εβδομαδιαίως θά επιτρέπεται και δέν θά βλάπτει τήν ´υγεία´
Nα απαγορευτεί τό σουβλάκι(έχει χοληστερίνη και αποδεδειγμένα βλάπτει τήν υγεία) καί όλα τά λοιπά λιπαρά φαγητά.Φυσικά και ο παστουρμάς γιατί μυρίζει ο ιδρώτας αυτού πού τόν έχει φάει.
Nα μεταφερθουν τά εργοστάσια ,που δεν τηρούν προδιαγραφές ασφαλείας εκτός πόλεων.Πολύ πιό σοβαρό πρόβλημα από τό κάπνισμα,νομίζω???
Νά απαγορευτεί η χρήσις κινητών τηλεφώνων πάνω από πέντε λεπτά ημερησίως.Η ακτινοβολία του πιθανώς βλάπτει μικρούς και μεγάλους.
Nά απαγορευτεί η χρήσις πλαστικών..Προκαλούν θηλεοποίηση τής φύσεως ,μεταλλάξεις και αυξάνουν τήν στειρότητα διαφόρων θηλαστικών.Λάθος??Δεν νομίζω...Υπάρχει έρευνα εικοσαετίας περί αυτού..
Επίσης πολλοί μή-καπνιστές σνιφάρουν κοκαϊνη...Σαφές και αποδεδειγμένο.
Νά απαγορευτούν τά αποσμητικά.Προκαλούν μεγάλη βλάβη στό όζον τής ατμόσφαιρας.
Κατά τά άλλα τό κάπνισμα φταίει γιά όλα.
Ετσι να ´κατασκευάζονται´εχθροί γιά να περνάνε τά πιό σοβαρά στό ντούκου.

Σπύρο με τη λογική σου, επειδή υπάρχουν πολλά στραβά σ'αυτό τον κόσμο δεν πρέπει να διορθώσουμε τίποτα διότι πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος "γιατί να διορθώσουμε το Α ,το Β και το Γ δεν το βλέπουμε;".
Δεν μου φαίνεται και πολύ γόνιμη αυτή η προσέγγιση.
Τουλάχιστον προσωπικά, ξεκίνησα το thread στη βάση ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό και ενοχλητικό για τον περίγυρο του καπνιστή (οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ) και υπό το πρίσμα αυτό χαιρέτησα το μέτρο στη Γαλλία.
Αυτός που ρίχνει μέσα του χοληστερίνη ή αλκοόλ δεν με βλάπτει άμεσα όταν είμαι δίπλα του, ο κανιστής όμως με βλάπτει.Στη βάση αυτή δεν είδα σοβαρή επιχειρηματολογία από τους προλαλήσαντες.
Φυσικά και το αλκοόλ προκαλεί όλ'αυτά που αναφέρεις πλην όμως ΑΜΕΣΟΣ αντίκτυπος σε κάποιον δεν υπάρχει όταν ο διπλανός του μεθοκοπά.
Όσα αναφέρεις για τα κινητά,τα πλαστικά,το όζον κλπ είναι σωστά δεν έχουν να κάνουν όμως με το σεβασμό του δίπλανού μας.
Στη βάση αυτή πρέπε να γίνει η συζήτηση ( αν μπορεί να υπάρξει σοβαρός αντίλογος) και όχι στο άν υπάρχουν και άλλες συνήθειες οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερο κακό από το κάπνισμα.Φυσικά και υπάρχουν.

Άντε και Καλή χρονιά με Υγεία σε όλους.
:ernaehrung004:

japapho1.JPG

H MAΛ@@@@Α ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τουλαχιστον ομως μ αυτην ..............ξεκ@βλ@νεις χωρις να ενοχλεις το διπλανο σου :antlers:
Καλη χρονια σε καπνιστες και μη.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Σπύρο με τη λογική σου, επειδή υπάρχουν πολλά στραβά σ'αυτό τον κόσμο δεν πρέπει να διορθώσουμε τίποτα διότι πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος "γιατί να διορθώσουμε το Α ,το Β και το Γ δεν το βλέπουμε;".
Τουλάχιστον προσωπικά, ξεκίνησα το thread στη βάση ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό και ενοχλητικό για τον περίγυρο του καπνιστή (οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ) και υπό το πρίσμα αυτό χαιρέτησα το μέτρο στη Γαλλία.
Αυτός που ρίχνει μέσα του χοληστερίνη ή αλκοόλ δεν με βλάπτει άμεσα όταν είμαι δίπλα του, ο κανιστής όμως με βλάπτει.Στη βάση αυτή δεν είδα σοβαρή επιχειρηματολογία από τους προλαλήσαντες.
Φυσικά και το αλκοόλ προκαλεί όλ'αυτά που αναφέρεις πλην όμως ΑΜΕΣΟΣ αντίκτυπος σε κάποιον δεν υπάρχει όταν ο διπλανός του μεθοκοπά.
Όσα αναφέρεις για τα κινητά,τα πλαστικά,το όζον κλπ είναι σωστά δεν έχουν να κάνουν όμως με το σεβασμό του δίπλανού μας.
Στη βάση αυτή πρέπε να γίνει η συζήτηση ( αν μπορεί να υπάρξει σοβαρός αντίλογος) και όχι στο άν υπάρχουν και άλλες συνήθειες οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερο κακό από το κάπνισμα.Φυσικά και υπάρχουν.

Όταν δίπλα σου είναι ένας που είναι τύφλα, μπορεί να γίνει
παρεξήγηση στο άψε-σβήσε και εκεί να δεις ποσό κακό
μπορεί να κάνει στην υγεία….σου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Ο περίγυρος τού αλκοολικού υποφέρει πολύ πιό πολύ από τού καπνιστή.Οπως και οι συνέπειες τού αλκοόλ είναι βαρύτερες τού καπνίσματος και πιό δραματικές.Καλά η ιστορία τού ´παθητικού καπνίσματος´βολεύει κατά το δοκούν.
Μάλλον πάντως υπάρχει στόν κόσμο μιά ´θολή´εικόνα γιά τον αλκοολισμό.
Η καλύτερα υπάρχει μιά άρνηση.
Διονύση θεωρώ τρομερή υποκρισία την ιστορία μέ το κάπνισμα.
Το νά εστιάζουν οι ´ειδικοί´σέ μία μόνον βλαπτική συνήθεια και να γίνεται τέτοιο κυνήγι μαγισσών είναι τουλάχιστον ύποπτο.
Καλή Χρονιά.!!!!!!!!!!!!!

Ξεκίνησα το κάπνισμα το 1981. Σταμάτησα το 2006. Πολλές φορές, σε φαγάδικα συνήθως, με ενοχλεί να καπνίζει ο άλλος μες στη μούρη μου, ειδικά κάποιοι θεριακλήδες που καπνίζουν μισό πακέτο με το φαγητό τους. Δεν πιστεύω όμως στην πλήρη απαγόρευση, για κάτι που πωλείται νόμιμα. Αν οι κυβερνήσεις έλυναν τα άλλα προβλήματα που σκοτώνουν τους υπηκόους τους (όχι πολίτες), όπως την μόλυνση του περιβάλλοντος,την σαπίλα που μας πουλάνε οι βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και τα φαγάδικα, την ανεργία (που το άγχος που προκαλεί σκοτώνει το ίδιο αποτελεσματικά με το κάπνισμα) στα οποία είμαστε εκτεθιμένοι, καπνιστές και μη καπνιστές, ίσως θα ήταν λιγότερο υποκριτική η θέσπιση κάποιων κανόνων, που πιστεύω όλοι οι νοήμονες πολίτες θα σέβονταν. Όσο για το αλκοόλ, ένας μεθυσμένος οδηγός, σκοτώνει πολύ πιο αποτελεσματικά (ακόμη και τους αγαπημένους του) από ένα μανιώδη καπνιστή. Ο καθένας μας πρέπει να είναι σε θέση να βάζει μόνος του τους κανόνες. Η αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών και η αποφυγή των άκρων θα κάνει την ζωή όλων μας πιο εύκολη. Αργά ή γρήγορα οι οπαδοί των άκρων θα απομονωθούν απο το ίδιο τους το περιβάλλον. Μία συμβουλή... οι καπνίζοντες κάντε το με τρόπο, που να είναι μία ακόμη απόλαυση, αν δεν μπορείτε να κόψετε που είναι και το ζητούμενο. Καλή χρονιά σε όλους..

άιντε ρε μεγάλα παιδιά είμαστε , πουτανιά δυτικού τύπου είναι όλο το έργο με την αντικαπνιστική ιστορία !! δεν έχω καταλάβει που αποσκοπεί ωμός !!! τους ενοιαξε εαν χαλάσουμε την υγεία μας ! καπνίζοντας η δεν , εδώ ο κόσμος καίγεται και το μου@@ χτενίζεται !!!!! αυτό μου κάνει όλο το story ,, τόνοι κοκας και μαύρου χρήζει η μισή Ευρώπη !! KAI η ενέργειες προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της χρήσης είναι κολλημένες σε νόμους του 1950 !!!!!! και έχει ο θεός !!!!! και τους πειράξανε τωρα τα καπνά ??? ( μήπως ισως είμαστε η πρωτη χώρα σε παραγωγή ? λέω εγώ τώρα !!!)

Last edited:
Τι σχέση ρε παιδια έχει ο αλκοολισμός και όλα τα άλλα με με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους?
δηλαδή οταν ειμαστε σε ενα χωρο που καπνίζουν 20 στους 30 υπάρχει τέτοια αναλογία αλκοολικών και τύφλα στο μεθύσι με νηφάλιους?????????????
Οταν κάποιος ειναι τύφλα και εγω ειναι στα καλά μου σιγά μη παρεξηγηθώ κιόλας. Αν ειμαι τύφλα και ψαρώσω καλα να το πάθω, shit happens.

Γιατι ενω το προβλημα ειναι συγκεκριμένο το γυρνάμε πάντα αλλου?
Υπάρχει περίπτωση να βρθει λύση αμα το ρίχνουμε στο ωχ αδερφάκι μου αφου γίνεται και αυτο, εκεινο τ'αλλο κοκ συνέχεια?

Τι σχέση ρε παιδια έχει ο αλκοολισμός και όλα τα άλλα με με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους?
δηλαδή οταν ειμαστε σε ενα χωρο που καπνίζουν 20 στους 30 υπάρχει τέτοια αναλογία αλκοολικών και τύφλα στο μεθύσι με νηφάλιους?????????????
Οταν κάποιος ειναι τύφλα και εγω ειναι στα καλά μου σιγά μη παρεξηγηθώ κιόλας. Αν ειμαι τύφλα και ψαρώσω καλα να το πάθω, shit happens.

Γιατι ενω το προβλημα ειναι συγκεκριμένο το γυρνάμε πάντα αλλου?
Υπάρχει περίπτωση να βρθει λύση αμα το ρίχνουμε στο ωχ αδερφάκι μου αφου γίνεται και αυτο, εκεινο τ'αλλο κοκ συνέχεια?
πρωτα απόλα αυτο εχει λυθεί χρόνια τώρα !!! ούτε στα τραίνα καπνίζουν ούτε στα νοσοκομεία ούτε στις δημόσιες και γενικά οπού υπάρχει συγχρωτισμός κόσμου ΔΕΝ καπνίζουν ,, το έχουμε λύσει αυτο !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ , το εχουμε καταφέρει χωρίς ακρότητες δυτικού τύπου !!!

O Αλκοολισμός έχει άμεση σχέση και μέ τού Δημόσιους χώρους και μέ τούς ιδιωτικούς.Μάλλον δέν έχουν πάρει χαμπάρι ορισμένοι γιά τήν βία στό σπίτι τού αλκοολικού.Η έχουν τήν εικόνα τού Ορέστη Μακρή από την Φινος Φίλμ.
Οποιος δέν καταλαβαίνει αρκείται να πανηγυρίζει γιά μέτρα ηλιθίων κυβερνητών ,πού καθοδηγούνται όχι από ´ευγενή κίνητρα´γιά την υγεία τών πολιτών τους,αλλά από συμφέροντα των Ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν αντιλέγει κανεις οτι ειναι πρόβλημα ο αλκοολισμός και μάλιστα πολυ σοβαρό, ομως αφορά άλλη ρύθμιση και άλλη ενότητα κουβέντας.

Με το καπνό, τη μυρωδιά και όλα τα επακόλουθα την ώρα που γευματίζω, πίνω καφέ κοκ τι γίνεται? αυτο ειναι το θέμα εδώ.

Ναι εκει εχουν γίνει σημαντικά βήματα αλλα με τους υπόλοιπους χώρους τι γίνεται?
οχι σημαντικά βήματα !! ΑΠΟΛΥΤΕΣ λύσεις !!! ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!ΤΕΛΟςςςς !! θα φας κλωτσιές εάν το κάνεις !!
τωρα τι εννοείς υπόλοιπους ?? τα bars ?

Mέ τά βαρειά αρώματα και τά πατσουλιά τών κυριών πού περνάνε δίπλα μου τήν ώρα πού πίνω καφέ και καπνίζω τί γίνεται??
Τελικά είναι συναρπαστικό...
Μιά μυρωδιά ενοχλεί σέ αυτόν τον κόσμο..
Τού τσιγάρου........................