Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

τεσπα , υπάρχει πιο ερεθιστικό πράγμα απο ένα φιλί που μυρίζει κραγιόν αλκοόλ και καπνό ???? εεεε υπάρχει????? ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ !!!!! ?????

Ναί..
Ακούς εκεί ,πού έχεις και τέτοιες φαντασιώσεις και επιθυμίες_???
Νά καταργηθεί και η Επιθυμία.
Καφέ μέ πρόγραμμα,sex μέ προγραμμα...
Η Εταιρεία θά σού δώσει το Πρόγραμμά σου...

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Μα ρε γαμώτο.
Πήγα σήμερα με την γυναίκα μου και την κόρη μου να φάμε έξω .
Ρόκα με πορτοκάλι και σύκο
Μαρούλι με κρουτόν , μπέϊκον , ελαιόλαδο , ελιές κλπ
Φιλέτο μοσχαρίσιο με κονιάκ και πιπέρι
Χοιρινά φιλετάκια με μέλι και θυμάρι
Μπιφτεκάκια ( η μικρή )
Το γεύμα συνόδευσε ένα Γιαννακοχώρι 2004
Για επιδόρπιο
Κρεμ μπρουλέ
Σουφλέ σοκολάτας

Και δεν θα καπνίσω ;

Δηλαδη ρε Ντοκ αν ειναι να μη στερηθουμε καμμια απολαυση στο τραπεζι τοτε κι εγω.....

Δεν θα μαμησω???:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

το σωστοτερο btw ηταν ο διαχωρισμος στον ιδιο χωρο και η συνυπαρξη.....

Στους εργασιακους χωρους το σωστο ειναι να απαγορευεται μιας και η εμπειρια εχει δειξει οτι ο καπνιστης ( εθισμενος οργανικα) δεν σεβεται τον αλλο που τον ενοχλει.

Αλλα και η γκετοποιηση ειναι αρχη κακων γενικα.....

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Ναί..
Ακούς εκεί ,πού έχεις και τέτοιες φαντασιώσεις και επιθυμίες_???
Νά καταργηθεί και η Επιθυμία.
Καφέ μέ πρόγραμμα,sex μέ προγραμμα...
Η Εταιρεία θά σού δώσει το Πρόγραμμά σου...

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
0ec1a06e.jpg

we are the robots :BDGBGDB55:

Καλα ολα αυτα ρε μποιδες , για ανεβειτε κανα πρωινο στο δρομο που φερνει γυρα το Αττικο αλσος να δειτε τι αναπνεετε και μετα βαρατε η μεν τους δε .
Οταν εμενα ακομα στο μπου ....ρδελο που λεγετε αθηνα τον χρησιμοποιουσα συχνα για να παω σπιτι , 14 χρονια πριν .
Εικονες σαν κι αυτη καθημερινα επαναλαμβανομενες ,συνεβαλαν τα μεγιστα να παρω πουλο απο κει κατω μια ωρα αρχιτερα .........................χωρις να χρειαστη να λυσω το προβλημα της ρυπανσης .
Φανταζομε τωρα πως θα ειναι η ντουμανοθεα .

Ωρες ειναι να μας πει και κανενας εργαζομενος στην Πατησιων π.χ. οτι τον ενοχλει το τσιγαρο και βλαπτει σοβαρα την υγεια του:flipout::flipout:

Για ολα υπαρχει λυση εαν υπαρχει στοιχειωδης λογικη και αυτη ειναι που πρεπει να αναζηταμε , αλλα τι ψαχνεις πες ? ποιο ευκολα βρισκεις γωνια στο δεκαρικο πλεον , ασε που βλεπεις ποιοι μας κυβερνανε και γιατι , χρονια τωρα , και κανεις τη μουγγα ............ Sticky

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Νά απαγορευτεί τό αλκοόλ....
Να απαγορευτεί τό sex....

Nα απαγορευτεί τό σουβλάκι(...
Nα μεταφερθουν τά εργοστάσια ,που δεν τηρούν προδιαγραφές ασφαλείας εκτός πόλεων.Πολύ πιό σοβαρό πρόβλημα από τό κάπνισμα,νομίζω???
Νά απαγορευτεί η χρήσις κινητών τηλεφώνων πάνω από πέντε λεπτά ημερησίως....

Κατά τά άλλα τό κάπνισμα φταίει γιά όλα.

Οταν τρως σουβλάκι, όταν κανεις σεξ, όταν πίνεις, βλαπτεις ΜΟΝΟ τον εαυτό σου. Οταν καπνίζεις ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Τα επιχειρήματά σου δεν εχουν καμιά λογική υπόσταση, όπως φυσικά δεν εχει και η συνήθεια του καπνίσματος.

Μην βιαστείτε να μου καταλογίσετε οτι δεν ξερω γιατι πραγμα μιλάω, εχω υπαρξει καπνιστης στο παρεθλόν, ευτυχως για μικρό διάστημα γιατι ξυπνησα νωρίς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είστε θυματα μιας καλοστημένης βιομηχανίας και κατα βαθος το γνωρίζετε, μερικοί εχετε και τα κοχόνες να το παραδεχεστε, οι υπόλοιποι όμως προσπαθείτε απλά να καλύψετε την αδυναμία σας αυτή με το να λετε πρωτα απο ολους στον εαυτό σας, αλλα και στους αλλους, ότι "είναι επιλογή σας" να καπνίζετε. Οχι, δεν ειναι επιλογή των καπνοβιομηχανων, των κυβερνήσεων και ολων οσων σας τρωνε χρήματα και σωθικα..

Εχω κάνει πολλές φορές αυτη την κουβέντα και δεν εχω καταλήξει κάπου (μάλλον έχω καταλήξει, δυστυχώς στο ότι ο μόνος τρόπος να σεβαστείτε τους γύρω σας είναι ο τσαμπουκάς - εξ' ου και η απαγόρευση). Και θα το αναλύσω.

Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος. Ειναι πρόβλημα και δικό σας. Απλά σας βολευει η υπαρχουσα κατάσταση ασυδοσίας και γαϊδουριάς και δεν εχετε κανένα λόγο να αγωνιστείτε αφου κι ετσι περνατε μια χαρα. Το ζω αυτό απο πρωτο χέρι στον χωρο εργασίας μου.
Ξαναλεω δικαιουστε ενα χωρο να καπνιζετε. Από την στιγμή όμως που ο χώρος (κακως) δεν υπάρχει, λυπαμαι, δεν δικαιούστε να καπνιζετε στερώντας σε καποιους αλλους το δικαίωμα στο οξυγόνο. Αυτό που επρεπε να κανετε λοιπόν, αν όχι να μην καπνίζετε, τουλαχιστον να ρωτατε τους γυρω σας πριν αναψετε τσιγάρο αν τους ενοχλεί, αλλα ουτε αυτό κάνετε, δείχνοντας ετσι το ποιόν σας. Λυπάμαι αν ενοχλούν τα λόγια μου, κι εσεις με ενοχλείτε καπνιζοντας.

Ακολουθώντας λοιπον την λογική της τραβηγμένης παρομοίωσης που φανηκε στο παραπανω post, θα μπορούσα κι εγώ (trust me) να ισχυρίζομαι ότι ειναι ανάγκη, μετά το φαγητό να ριχνω μια κλωτσιά στα μούτρα του καπνιστή απέναντι μου. Και πιστέψτε με ειναι και μεγαλη απολαυση! Το ξέρω βεβαια ότι κανει κακό στην υγεία του αλλα σιγά, σπανια πεθαίνει κανεις απο μια κλωτσιά, στο κατω κατω αν δεν του αρεσει η παραξενιά μου-αναγκη μου, ας κλειστεί στο σπιτι του. Δεν θελω να εχω φιλους που δεν δεχονται κλωτσιες στα μουτρα!

Η για να πω κατι πιο ελαφρύ, θα μπορούσα να πω ότι γουστάρω μετά το φαί η μετά το σεξ, να κλάνω στα μούτρα σας και να σας αναγκαζω να παιρνετε βαθειές εισπνοες απο την βρωμερή κλανιά μου (θα εχω φροντίσει να κρυωσω κι ολας για καλύτερα αποτελέσματα). Πώς το βλεπετε? Δεν σας αρεσει? Ετσι ακουγεται το επιχείρημά σας. Η μόνη διαφορά ειναι ότι εχετε περάσει αυτην την αντιδημοκρατική θα ελεγα συνηθεια ως κατεστημένο. Αυτο δε σημαίνει όμως οτι εχετε και δικιο.. Εχετε εξ ισου αδικο όσο εχω εγω που θελω να ριχνω κλωτσιες και να κλάνω παντου.

Καποιος μίλησε για αλληλοσεβασμό. ΠΟΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ? Εσεις κύριοι κάνατε χθες βραδυ ρεβεγιον και σήμερα γράφετε για τα δικαιωματά σας στο καπνισμα. Εγω εχω κάνει ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο κρεββάτι, εχοντας ασθματική βροχίτιδα και ο μόνος φίλος μου ειναι η αντιβίωση και το αερολίν. Και ολα αυτά εξ αιτίας των μανιωδών καπνιστών στο χώρο εργασίας μου, που σφίζουν απο ...αλληλοσεβασμό και παιδεία. Αλληλοσεβασμός my arse.

Οπουδήποτε τολμησα να διαμαρτυρηθω για το τσιγάρο, σε οποιοδήποτε χώρο, με κοιτουσαν λες και ειμαι εξωγήινος.. Ο οργανισμός μου ισως ειχε μια προδιάθεση (ακροαστικά κατα την εφηβεία), όμως εδω και 2 δεκαετίες δεν ειχα ποτέ κανενα πρόβλημα. Τόσα χρόνια στο νεφος, αθλητής του tae kwon do δεν ειχα ποτέ καμιά ενόχληση, καμιά δυσπνοια, κανένα σημαδι παραμικρού προβληματος, παρά την πίεση και την καταπόνηση. Ξαφνικά, από τοτε που αλλαξα εργασία και βρεθηκα σε περιβαλλον καπνιστών, μεσα σε 2 χρόνια εχω καταντήσει να κυκλοφορώ με τα φαρμακα στην τσεπη. Αναβει τσιγάρο καποιος στα 10 μετρα μακριά και σε δευτερόλεπτα δεν μπορω να παρω ανασα.

Ας ερθει λοιπόν καποιος να μου πει στα μούτρα για φασιστικές αποφάσεις και αντιδημοκρατικούς κανόνες και θα του απαντήσω στην γλωσσα που καταλαβαινει.

Ακουστε το επιπεδό σας. Εχω την μανα μου σε ταξι και πηγαίνουμε στον γιατρό γιατι το ασθμα της ειχε χειροτερεψει. Ο ταρίφας λοιπόν εχει αναψει τσιγαρο και τα παραθυρα ειναι κλειστα γιατι ειναι χειμώνας. Του εξηγω την κατασταση ευγενικα ζητωντας του αν εχει την καλοσύνη να το σβήσει, και η αντιδραση του ηταν η εξης: - "κουμαντο στο ταξι μου θα κανεις ?" Την συνεχεια δεν θα την περιγράψω.
Θα πω μονο το εξης:
Εχω χασει δυο δικους μου ανθρωπους απο καρκινο του πνευμονα. Η μητερα μου εχει ασθμα και εγώ πλεον ασθματικη βροχιτιδα. Η αδερφή μου λοιπον που εχει ζησει ολες αυτες τις καταστασεις απο κοντά, καπνίζει. Δικαίωμά της θα μου πείτε, συμφωνώ. Εδω και λιγες μερες εχει εντονα αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, ακροαστικά. Πριν την βουτήξω να την παω στον πνευμονολόγο με το ζόρι, της εδειξα το φάρμακο για τις εισπνοές που κάνω, ξέρετε τι απαντησε?
- 65 ?? Σιγα μην δωσω 65 ευρω για το φάρμακο. Θα δω τι θα κάνω..
- Δηλαδή ακουστε λογική, (που το πρόβλημα φυσικά δεν ειναι στα χρήματα αλλα ακόμα και ετσι να ηταν) τα 100 που δίνει καθε μηνα στα τσιγαρα δεν τα σκεφτεται, σκεφτηκε ποσο ακριβό ειναι το φαρμακο. Ε τι να συζητήσεις υστερα και με ποιόν..

Δεν ξερω αν ειναι τελικά απουσία κοινης λογικής και παιδείας ή πραγματική αρρώστεια που τρωει πρωτα τον εγκεφαλο και κατοπιν τους πευμονες.. μπορει τελικα να ειναι το δευτερο. Τι να συζητήσεις με ατομα που καπνιζουν ασταμάτητα μπροστα στα μωρά παιδιά τους (η ξαδερφη μου καπνιζε σε ολη την εγκυμοσύνη). Για ποιο αλληλοσεβασμό στις καφετεριες συζητάμε όταν αδιαφορείτε για τα ιδια σας τα παιδιά!! Είναι εντελώς γελοία η κουβέντα, και δεν προκειται να καταλήξει πουθενά. Ο μόνος λόγος που γραφω ειναι για εκτόνωση. Οχι για να με καταλάβετε. Το ίδιο σας το παιδί να φτύνει αίμα απο τα πνευμόνια, εσείς θα αναψετε τσιγάρο για τον καημό σας που το παιδι αρρωστησε.

Προς Θεού, δεν ειναι ολοι οι καπνιστες ετσι βεβαια, πολλοί δειχνουν σεβασμό και φερονται κόσμια. Αλλα όχι ολοι. Οι υπολοιποι δυστυχώς που χαλουν την πιατσα, τους παιρνουν ολους στο λαιμό τους.

Ενα ειναι σιγουρο, ότι ειμαστε γενικώς για τα μπαζα, και λυπαμαι πραγματικά γι αυτό.

Ξερω ότι δεν σας θα σας αγγιξουν τα λογια μου, αλλα εστω και ενας να προβληματιστεί, εχει αξια: Την επομενη φορα που θα αναψετε τσιγαρο, αφήστε την μαγκιά και τον εγωισμό, και σκεφτείτε μεσα σας, οτι καποιος εκεινη την στιγμή εχει βαλει το χερι του στο προσωπο του παιδιου σας και δεν το αφηνει να ανασανει. Σκεφτείτε ότι σε λιγα χρόνια εσεις μπορεί να γραφετε εδω για το αναπνευστικό σας πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι εσείς μπορει να μην μπορείτε να ανεβείτε σκαλες, ότι εσείς μπορει να ακουτε τους πνευμονές σας ποιο δυνατα απο την φωνή σας.

Ξερω, το σκεφτεστε απο Δευτέρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Οταν τρως σουβλάκι, όταν κανεις σεξ, όταν πίνεις, βλαπτεις ΜΟΝΟ τον εαυτό σου. Οταν καπνίζεις ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Τα επιχειρήματά σου δεν εχουν καμιά λογική υπόσταση, όπως φυσικά δεν εχει και η συνήθεια του καπνίσματος.

Μην βιαστείτε να μου καταλογίσετε οτι δεν ξερω γιατι πραγμα μιλάω, εχω υπαρξει καπνιστης στο παρεθλόν, ευτυχως για μικρό διάστημα γιατι ξυπνησα νωρίς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είστε θυματα μιας καλοστημένης βιομηχανίας και κατα βαθος το γνωρίζετε, μερικοί εχετε και τα κοχόνες να το παραδεχεστε, οι υπόλοιποι όμως προσπαθείτε απλά να καλύψετε την αδυναμία σας αυτή με το να λετε πρωτα απο ολους στον εαυτό σας, αλλα και στους αλλους, ότι "είναι επιλογή σας" να καπνίζετε. Οχι, δεν ειναι επιλογή των καπνοβιομηχανων, των κυβερνήσεων και ολων οσων σας τρωνε χρήματα και σωθικα..

Εχω κάνει πολλές φορές αυτη την κουβέντα και δεν εχω καταλήξει κάπου (μάλλον έχω καταλήξει, δυστυχώς στο ότι ο μόνος τρόπος να σεβαστείτε τους γύρω σας είναι ο τσαμπουκάς - εξ' ου και η απαγόρευση). Και θα το αναλύσω.

Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος. Ειναι πρόβλημα και δικό σας. Απλά σας βολευει η υπαρχουσα κατάσταση ασυδοσίας και γαϊδουριάς και δεν εχετε κανένα λόγο να αγωνιστείτε αφου κι ετσι περνατε μια χαρα. Το ζω αυτό απο πρωτο χέρι στον χωρο εργασίας μου.
Ξαναλεω δικαιουστε ενα χωρο να καπνιζετε. Από την στιγμή όμως που ο χώρος (κακως) δεν υπάρχει, λυπαμαι, δεν δικαιούστε να καπνιζετε στερώντας σε καποιους αλλους το δικαίωμα στο οξυγόνο. Αυτό που επρεπε να κανετε λοιπόν, αν όχι να μην καπνίζετε, τουλαχιστον να ρωτατε τους γυρω σας πριν αναψετε τσιγάρο αν τους ενοχλεί, αλλα ουτε αυτό κάνετε, δείχνοντας ετσι το ποιόν σας. Λυπάμαι αν ενοχλούν τα λόγια μου, κι εσεις με ενοχλείτε καπνιζοντας.

Ακολουθώντας λοιπον την λογική της τραβηγμένης παρομοίωσης που φανηκε στο παραπανω post, θα μπορούσα κι εγώ (trust me) να ισχυρίζομαι ότι ειναι ανάγκη, μετά το φαγητό να ριχνω μια κλωτσιά στα μούτρα του καπνιστή απέναντι μου. Και πιστέψτε με ειναι και μεγαλη απολαυση! Το ξέρω βεβαια ότι κανει κακό στην υγεία του αλλα σιγά, σπανια πεθαίνει κανεις απο μια κλωτσιά, στο κατω κατω αν δεν του αρεσει η παραξενιά μου-αναγκη μου, ας κλειστεί στο σπιτι του. Δεν θελω να εχω φιλους που δεν δεχονται κλωτσιες στα μουτρα!

Η για να πω κατι πιο ελαφρύ, θα μπορούσα να πω ότι γουστάρω μετά το φαί η μετά το σεξ, να κλάνω στα μούτρα σας και να σας αναγκαζω να παιρνετε βαθειές εισπνοες απο την βρωμερή κλανιά μου (θα εχω φροντίσει να κρυωσω κι ολας για καλύτερα αποτελέσματα). Πώς το βλεπετε? Δεν σας αρεσει? Ετσι ακουγεται το επιχείρημά σας. Η μόνη διαφορά ειναι ότι εχετε περάσει αυτην την αντιδημοκρατική θα ελεγα συνηθεια ως κατεστημένο. Αυτο δε σημαίνει όμως οτι εχετε και δικιο.. Εχετε εξ ισου αδικο όσο εχω εγω που θελω να ριχνω κλωτσιες και να κλάνω παντου.

Καποιος μίλησε για αλληλοσεβασμό. ΠΟΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ? Εσεις κύριοι κάνατε χθες βραδυ ρεβεγιον και σήμερα γράφετε για τα δικαιωματά σας στο καπνισμα. Εγω εχω κάνει ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο κρεββάτι, εχοντας ασθματική βροχίτιδα και ο μόνος φίλος μου ειναι η αντιβίωση και το αερολίν. Και ολα αυτά εξ αιτίας των μανιωδών καπνιστών στο χώρο εργασίας μου, που σφίζουν απο ...αλληλοσεβασμό και παιδεία. Αλληλοσεβασμός my arse.

Οπουδήποτε τολμησα να διαμαρτυρηθω για το τσιγάρο, σε οποιοδήποτε χώρο, με κοιτουσαν λες και ειμαι εξωγήινος.. Ο οργανισμός μου ισως ειχε μια προδιάθεση (ακροαστικά κατα την εφηβεία), όμως εδω και 2 δεκαετίες δεν ειχα ποτέ κανενα πρόβλημα. Τόσα χρόνια στο νεφος, αθλητής του tae kwon do δεν ειχα ποτέ καμιά ενόχληση, καμιά δυσπνοια, κανένα σημαδι παραμικρού προβληματος, παρά την πίεση και την καταπόνηση. Ξαφνικά, από τοτε που αλλαξα εργασία και βρεθηκα σε περιβαλλον καπνιστών, μεσα σε 2 χρόνια εχω καταντήσει να κυκλοφορώ με τα φαρμακα στην τσεπη. Αναβει τσιγάρο καποιος στα 10 μετρα μακριά και σε δευτερόλεπτα δεν μπορω να παρω ανασα.

Ας ερθει λοιπόν καποιος να μου πει στα μούτρα για φασιστικές αποφάσεις και αντιδημοκρατικούς κανόνες και θα του απαντήσω στην γλωσσα που καταλαβαινει.

Ακουστε το επιπεδό σας. Εχω την μανα μου σε ταξι και πηγαίνουμε στον γιατρό γιατι το ασθμα της ειχε χειροτερεψει. Ο ταρίφας λοιπόν εχει αναψει τσιγαρο και τα παραθυρα ειναι κλειστα γιατι ειναι χειμώνας. Του εξηγω την κατασταση ευγενικα ζητωντας του αν εχει την καλοσύνη να το σβήσει, και η αντιδραση του ηταν η εξης: - "κουμαντο στο ταξι μου θα κανεις ?" Την συνεχεια δεν θα την περιγράψω.
Θα πω μονο το εξης:
Εχω χασει δυο δικους μου ανθρωπους απο καρκινο του πνευμονα. Η μητερα μου εχει ασθμα και εγώ πλεον ασθματικη βροχιτιδα. Η αδερφή μου λοιπον που εχει ζησει ολες αυτες τις καταστασεις απο κοντά, καπνίζει. Δικαίωμά της θα μου πείτε, συμφωνώ. Εδω και λιγες μερες εχει εντονα αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, ακροαστικά. Πριν την βουτήξω να την παω στον πνευμονολόγο με το ζόρι, της εδειξα το φάρμακο για τις εισπνοές που κάνω, ξέρετε τι απαντησε?
- Δηλαδή ακουστε λογική, (που το πρόβλημα φυσικά δεν ειναι στα χρήματα αλλα ακόμα και ετσι να ηταν) τα 100 που δίνει καθε μηνα στα τσιγαρα δεν τα σκεφτεται, σκεφτηκε ποσο ακριβό ειναι το φαρμακο. Ε τι να συζητήσεις υστερα και με ποιόν..

Δεν ξερω αν ειναι τελικά απουσία κοινης λογικής και παιδείας ή πραγματική αρρώστεια που τρωει πρωτα τον εγκεφαλο και κατοπιν τους πευμονες.. μπορει τελικα να ειναι το δευτερο. Τι να συζητήσεις με ατομα που καπνιζουν ασταμάτητα μπροστα στα μωρά παιδιά τους (η ξαδερφη μου καπνιζε σε ολη την εγκυμοσύνη). Για ποιο αλληλοσεβασμό στις καφετεριες συζητάμε όταν αδιαφορείτε για τα ιδια σας τα παιδιά!! Είναι εντελώς γελοία η κουβέντα, και δεν προκειται να καταλήξει πουθενά. Ο μόνος λόγος που γραφω ειναι για εκτόνωση. Οχι για να με καταλάβετε. Το ίδιο σας το παιδί να φτύνει αίμα απο τα πνευμόνια, εσείς θα αναψετε τσιγάρο για τον καημό σας που το παιδι αρρωστησε.

Προς Θεού, δεν ειναι ολοι οι καπνιστες ετσι βεβαια, πολλοί δειχνουν σεβασμό και φερονται κόσμια. Αλλα όχι ολοι. Οι υπολοιποι δυστυχώς που χαλουν την πιατσα, τους παιρνουν ολους στο λαιμό τους.

Ενα ειναι σιγουρο, ότι ειμαστε γενικώς για τα μπαζα, και λυπαμαι πραγματικά γι αυτό.

Ξερω ότι δεν σας θα σας αγγιξουν τα λογια μου, αλλα εστω και ενας να προβληματιστεί, εχει αξια: Την επομενη φορα που θα αναψετε τσιγαρο, αφήστε την μαγκιά και τον εγωισμό, και σκεφτείτε μεσα σας, οτι καποιος εκεινη την στιγμή εχει βαλει το χερι του στο προσωπο του παιδιου σας και δεν το αφηνει να ανασανει. Σκεφτείτε ότι σε λιγα χρόνια εσεις μπορεί να γραφετε εδω για το αναπνευστικό σας πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι εσείς μπορει να μην μπορείτε να ανεβείτε σκαλες, ότι εσείς μπορει να ακουτε τους πνευμονές σας ποιο δυνατα απο την φωνή σας.

Eχεις απολυτο δικιο, σε ολα (αν και δεν καταλαβαινω που βλαπτει το σεξ!!!), αν και παρατηρω πως ολο και περισσοτεροι καπνιστες σεβονται τους υπολοιπους και το χωρο εις τον οποιο βρισκονται.

Τωρα, για τις κυοφορούσες που καπνιζουν, ο'τι και να πει κανεις ειναι λιγο...

Να συμπληρωσω εδω πως συμφωνω με αυτα που γραφει ο Σπυρος σχετικα με το αλκοολ. Θα προσθεσω και τον τζογο. Ειναι υποκριτικο να επιτρεπεται το καπνισμα και το αλκοολ και να απαγορευεται το χασις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Θα πω μονο το εξης:

Aυτά κατάλαβες απ´όσα εγραψα???
Το´ σάς´ σού τό επιστρέφω αυτούσιο.
Tα περί συλλογικής ευθύνης και λοιπά Χιτλερικά αλλού.
Κάτι τέτοιοι συλλογισμοί σάν τούς δικούς σου ενισχύουν τήν Ιερά Εξέταση.
Εσύ ανακάλυψες τούς ´εγκληματίες´αυτού τού κόσμου καί μπράβο.
Βούρ στήν εξόντωση λοιπόν.Εχεις αποστολή.
Σε λίγο οι μή-καπνιστές θα θεωρήσουν ότι έχουν και ηθική ανωτερότητα.

Οσο γιά τά περί Αλκοόλ πού λές οτι ο πίνων βλάπτει μονον τον εαυτό του καλό θάταν να διαβάσεις όλες τίς έρευνες πανευρωπαϊκά περί τών βαρυτάτων συνεπειών στον κοινωνικό περίγυρο.
Ακου οποιος κάνει κατάχρηση αλκοόλ κάνει κακό μόνον στόν εαυτό του.
Ελεος.
Τωρα για τά περί ρυπάνσεως πού έγραψε ο smoothbore αβαβά.
Κανείς δέν είπε οτι τό κάπνισμα δέν είναι βλαπτική συνήθεια.
Αλλά δέν ευθύνεται γιά όλες τίς ασθένειες τού κόσμου.
Σε λίγο οι μή καπνιστές ανεξαρτήτως τής προσωπικότητάς τους -είτε είναι καθίκια είτε όχι δηλαδή-θα νομιμοποιούνται να κουβαλάνε ρόπαλα.
Ετσι ξεκινάνε οι φασισμοί τών 'πολιτκά ορθών´.

Το έχετε πάρει εντελώς από την ανάποδη, και οι μεν και οι δε.

Όσο φασισμός είναι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος, άλλο τόσο είναι και η επιβολή του "δίκιου του καπνιστή" παντού και πάντα με το στανιό.
Και μην ακούσω αηδίες ότι στα νοσοκομεία και τα τρένα δεν καπνίζουν, γιατί μάλλον έχετε καιρό να πάτε...

Προσωπικά το έκοψα για δικούς μου λόγους. Τώρα που βλέπω και την πλευρά των μη καπνιστών, καταλαβαίνω τι εννοούσαν.

Πάντως, όσον αφορά τα μαγαζιά, αν υπάρχει καλός εξαερισμός, οι μη καπνίζοντες δεν ενοχλούνται καθόλου.

κι άλλος Χίτλερ....:flipout::flipout::flipout::flipout:

ωρε τι γίνεται σ' αυτό το club???

ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΟCLUB ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?
:chinscratch:

κι άλλος Χίτλερ....:flipout::flipout::flipout::flipout:

ωρε τι γίνεται σ' αυτό το club???

ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΟCLUB ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?
:chinscratch:

μπα αυτός είναι και αυθεντικός , όχι σαν τον άλλο που δεν έφταιγε σε τίποτα .Τον φαντάζομαι με τις στρατιωτικές του μπότες να δίνει κλωτσιές στα στομάχια καπνιστών σε εστιατόρια και στην μούρη των φίλων του .

Αυτοί ρε συ είναι ικανοί να μας απαγορέψουν το κάπνισμα και στο σπίτι μας.

Ειτε θετε ειτε δε θετε εκει κατω που ειστε οι περισοτεροι καπνιζετε τον αμπακο απλα δεν ξερετε το χαρμανι :flipout::flipout:.
Ειναι πολλα τα παιδια απο ακαπνους γονεις που ασθμαρουν αβερτα και απο οσο ξερω οι δασκαλοι δεν καπνιζουν στην ταξη ......... ακομα.

Οσο για το φιλο με τα προβληματα υγειας , καταλαβαινω τι εννοει και σεβομε το δικαιωμα του για " ποιο " καθαρο αερα και ετσι πρεπει ναναι .

Ειπαμε ομως ο " μ@λ@κας " ειναι ειδος ανεξαντλητο και φυτρωνει παντου και οπως ειναι με το τσιγαρο ειναι και σε αλλα πραγματα .

Το κολπο βγαζεις το αγγουρι απο τον πισινο σου και το βαζεις στου διπλανου ειναι ευρεως διαδεδομενο απο αρχαιους χρονους με την προσφιλη εκφραση διαιρει και βασιλευε .
Αυτο γινετε και τωρα με τις απαγορευσεις του κωλου ......... εισαγει ο " χοντρος " λιγνιτη απο Κινα ,ανοιγει και 5-6 εργοστασια ακομα και βγαινει ο κακλαμανης να μας πει πρωτοχρονιατικα για την υποχρεωση του πολιτη και της πολιτειας απεναντι στο περιβαλλον :flipout:
Κατα τ αλλα θυμομαστε το κακο που προκαλει το καπνισμα στους μη καπνιστες και φτιαχνουμε ενα γκετο ακομα .

Δεν διάβασα τίποτα απο το θρέντ!

Αλλά γράφω:
Καλά κάνουν και απαγορέυουν.

Εγώ καπνίζω τ' αντερά μου.
Αλλά το να μην καπνίσω με κάνει καλό.
Και έτσι θα "καπνάω" λιγότερο.
Εξ' άλλου τα περισσότερα τσιγάρα είναι μηχανικά/συνήθειας...
Λίγα ευχαριστιέσαι.
Μάλιστα θεωρώ σωστούς καπνιστές αυτούς που καπνίζουν 3-4 τσιγάρα ημερησίως.
Τα γουστάρουν πολύ περισσότερο απ' αυτούς (σαν και του λόγου μου) που καπνίζουν τον αγλέορα...

Στην Ιταλία εδώ και δύο χρόνια δεν καπνάν πουθενά.-
Αλλά και δω όπου πάω και δεν έχουν καπνιστές, πάντα σέβομαι τον χώρο.
Και ας μου λένε από ευγένεια να καπνίσω.
Αφου μου κάνουν καλό, έστω και για λίγο, τι να λέμε τώρα...

Δηλαδη ρε Ντοκ αν ειναι να μη στερηθουμε καμμια απολαυση στο τραπεζι τοτε κι εγω.....

Δεν θα μαμησω???:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

το σωστοτερο btw ηταν ο διαχωρισμος στον ιδιο χωρο και η συνυπαρξη.....

Στους εργασιακους χωρους το σωστο ειναι να απαγορευεται μιας και η εμπειρια εχει δειξει οτι ο καπνιστης ( εθισμενος οργανικα) δεν σεβεται τον αλλο που τον ενοχλει.

Αλλα και η γκετοποιηση ειναι αρχη κακων γενικα.....

Εννοώ ότι αν είναι να βγω´έξω και να πετάξω τα 150 ευρωπουλάκια μου για καλό φαϊ χωρίς να μπορώ να καπνίσω μετά , δεν θα ξαναπάω . Αν μάλιστα όλοι οι καπνιστές πάψουν να στηρίζουν οικονομικά επιχειρήσεις ( εστίασης , διασκέδασης κλπ ) που δεν τους επιτρέπουν να καπνίζουν στον χώρο τους , τότε να δω πόσα απίδια έχει ο σάκκος .