Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Τι είναι αυτό ?

Το κλειδί απ τις ...Ουρσουλίνες ??:Banane0::ernaehrung004:

Το κλειδωμα που θα φαει το θεμα οσονουπω , αλλωστε ειπαμε στις ουρσουλινες δεν με δεχοντε πλεον ............ετσι λεω να παρω μαθηματα υποκριτικης μεσω διαδυκτιου -bye-.

Χαπυ ανφογκινες γιαρ του ολ οφ για , ντοντ φορκετ του πανις δε αουτλος
εντ σοου νο μερσι το δοουζ χου χαβ φιλθυ εντ ναστι χαμπιτς .
Δεν κονσιντεριν δε τζαμπ ιζ νταν ντοντ φορκετ το σλιπ δε αδερ σαιντ .
Γουι αρ χιαρ το προτεκτ γιορ ραιτς εντ το προβαιντ γιου ολ δε σταφ γιου νιντ φορ α σειφ σλιπ ................. σινς γιου χαβ δε μανευ το πει φορ , αδεργουαιζ γιου γουιλ μπι νο εξεπψιον , σμοκλες ορ νοτ:flipout:

Επειδη καποιοι επιχειρηματιες μπορει να εχουν διασυνδεσεις και να γλυτωνουν προστιμα η να μην τους αγγιζουν καθολου μια ολοκληρη χωρα θα δειλιαζει να εφαρμοσει ενα μετρο (κατα τη γνωμη σωστο )?

Ε ξευτιλα πια....ολα θα τα αποδεκτουμε σε αυτη την κολοχωρα ?

Εμεις δεν θελουμε να αποδεχτουμε την Ελληνικη πραγματικοτητα και θα θελαμε να επικρατησει η απαγορευση οπως σε τοσες αλλες χωρες...τοσο ουτοπικο ειναι πια ?

Τι παει να πει ελληνικη πραγματικοτητα ?

Αυτή η μ@μημένη ελληνική πραγματικότητα θα μας φάει ....... δεν υπάρχει σωτηρία :grinning-smiley-043

Αυτή η μ@μημένη ελληνική πραγματικότητα θα μας φάει ....... δεν υπάρχει σωτηρία :grinning-smiley-043

Αλέξη με τον όρο ελληνική πραγματικότητα είναι το ποσοστό
Των Ελλήνων που καπνίζουν σε σχέση με τους μη καπνιστές , και βάση αυτού νομίζω ότι αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε κέντρα – καφετερίες ο καπνιστής θα προτιμά να κάθετε σπίτι του.

Των Ελλήνων που καπνίζουν σε σχέση με τους μη καπνιστές , και βάση αυτού νομίζω ότι αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε κέντρα – καφετερίες ο καπνιστής θα προτιμά να κάθετε σπίτι του.

Κοκαρ ολα μια συνηθεια ειναι...ειδες καποιοι που εχουν ζησει εξω , που ειπαν οτι δεν υπηρχε αντιδραση απο τον κοσμο και ουτε μειωση της κινησης των μαγαζιων..μονο ο Ελληνας ειναι ο καλομαθημενος που δεν θα μπορεσει να αντεξει και θα κατσει σπιτι του....ας κατσει λοιπον....αυτοι που θα μεινουν θα πιουν λογω της ελλειψης τσιγαρου ενα δυο ποτα παραπανω τη συγκεκριμενη μερα..το μαγαζι δεν θα εχει χασουρα..ουτε η ελληνικη οικονομια θα καταρευσει ..ας κατσουν σπιτι τους να επιβαρυνουν την γυναικα και το παιδι τους

Κώστα δηλαδή πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα
στην οποία οι καπνιστές είναι οι πλειοψηφία?

.... και στο ξαναλέω .... κανένα μαγαζί δεν έκλεισε στο εξωτερικό
... όλοι το αποδέχθηκαν και συνεχίζουν να βγαίνουν κανονικότατα.

Μπα, αυτό ειναι μια αιωρουμενη απειλή για να μην εφαρμοστεί ποτέ το μετρο.

Αν βρεθει βεβαια πολιτικός με @@ και αναλαβει το κόστος οργανόνωντάς το σωστά, μια χαρα θα πανε για καφε οι καπνιστες. Θα ενοχληθουν βεβαια, θα ξεβολευτουν, standard θα γκρινιαξουν γιατι πρεπει, κεκτημένο χάσανε, αλλα και τον καφε τους θα κανουν και το τσιγαρο τους μαζεμενοι εξω στη εισοδο. Και μετα απο μηνες θα λενε οτι καλως η κακως καταφεραν και το ελατωσαν και οτι νιωθουν και καλύτερα.

Κοκαρ ολα μια συνηθεια ειναι...ειδες καποιοι που εχουν ζησει εξω , που ειπαν οτι δεν υπηρχε αντιδραση απο τον κοσμο και ουτε μειωση της κινησης των μαγαζιων..μονο ο Ελληνας ειναι ο καλομαθημενος που δεν θα μπορεσει να αντεξει και θα κατσει σπιτι του....ας κατσει λοιπον....αυτοι που θα μεινουν θα πιουν λογω της ελλειψης τσιγαρου ενα δυο ποτα παραπανω τη συγκεκριμενη μερα..το μαγαζι δεν θα εχει χασουρα..ουτε η ελληνικη οικονομια θα καταρευσει ..ας κατσουν σπιτι τους να επιβαρυνουν την γυναικα και το παιδι τους
ΠΟΙΟΣ ρε αδελφέ μου σε επιβάρυνε και που ??? με το τσιγάρο ? σε αλλη χώρα ζούμε ?? δεν έχεις επιλογές ?? δηλαδή σε καταπίεσε κάποιος με αυτό ?

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Ναι ρε συ Eki, και είναι προς τιμήν σου. Οταν πηγαίνεις ομως με τα παιδια σου σε μια καφετέρια, σε ενα εστιατόριο, σε καποιο μαγαζί τελος παντων, δεν σε ενοχλεί το ότι εκει τα παιδια σου αναγκαστικα καπνιζουν? Σιγουρα σε ενοχλεί. Εκει βρισκονται πολλοι καπνιστες που δεν σεβονται τα δικα σου παιδια, αλλα μονο τα δικα τους στο σπιτι τους. Γι αυτο λεω οτι το καπνισμα δεν ειναι προβλημα μονο των μη καπνιστών, αλλα όλων.

Επειδή σπάνια συμβαίνει αυτό, ( δεν έχει συμβεί ακόμα σε κλειστό χώρο- λόφω του ότι σπάνια επισκέφτομαι καφετέριες ), προτιμώ να κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και μάλλιστα σε παράθυρο:operator:

ΠΟΙΟΣ ρε αδελφέ μου σε επιβάρυνε και που ??? με το τσιγάρο ? σε αλλη χώρα ζούμε ?? δεν έχεις επιλογές ?? δηλαδή σε καταπίεσε κάποιος με αυτό ?

Τι εννοεις αλλες επιλογες ? Γιατι θα πρεπει να κανω εγω αλλες επιλογες ?

Καταρχην να δουμε αν συμφωνουμε στα βασικα....πιστευεις οτι ως παθητικος καπνιστης (εξαιτιας καποιων αλλων ) εχω καποια επιβαρυνση στον οργανισμο μου η οχι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε

Και τι ειναι 100 εκ για ενα τετοιο μαγαζι (δεν εχω παει αλλα το εχω ακουστα)...σε ποσο καιρο θα κανει αποσβεση αυτου του ποσου ?...και τελικα απο ολο το κοσμο μονο εμεις ειμαστε οι αχρηστοι ? Στις αλλες χωρες πως τα μαγαζια βαζουν συστημα εξαερισμου...

Εδω θα μου πεις δεν εχουν ουτε εξοδο κινδυνου μερικα μαγαζια...ε λοιπον να ξηλωθουν οι επιχειρηματιες να βαλουν συστημα εξαερισμου....συγνωμη κιολας..μονο εισοδο ξερουν να βαζουν ?

Mα, δε λεω να μη βαλουν!!!! Απλα επισημαινω πως δεν ειναι κατι φθηνο και απλο. Φυσικα και να βαλουν, ειδικα τα κλαμπ και τα μπουζουκια!

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Και να 'ταν μόνον αυτό (όντως απαράδεκτο).
Όταν έρχονται στο σπίτι συνοδεύοντας τα παιδιά τους για να παίξουν με τα δικά σου και "απαιτούν" να καπνίσουν τι κάνεις; Φταις άμα τους δείξεις την μπαλκονόπορτα;

οχι την μπαλκονοπορτα αλλα την εξωπορτα θα δει οποιος θελησει να καπνισει στο Σπιτι μου .....

αντε γιατι γεμισαμε ασυκγρατητα χαρμανια και δεν μπορουν να αντεξουν 2 ωρες χωρις τη δοση .......μη χεσ@!!!!

ευτηχως υπαρχουν και πολλοι καπνιστες που εχουν ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!!! και καταλαβαινουν ΧΩΡΙΣ να τους πεις τιποτα!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Επειδή σπάνια συμβαίνει αυτό, ( δεν έχει συμβεί ακόμα σε κλειστό χώρο- λόφω του ότι σπάνια επισκέφτομαι καφετέριες ), προτιμώ να κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και μάλλιστα σε παράθυρο:operator:

Που υπάρχουν βρε Σίμο αυτά τα μαγαζιά? Με το ζόρι έχουν μια γωνιά
με κανα δυο τραπέζια και στο ένα μέτρο ξεκινάνε άλλα 100 τραπέζια
που το ντουμάνι και η καπνίλα πάει σύννεφο.

Επίσης αυτες οι ακραιες νοοτροπίες του στατικου ωχαδερφισμου (ελα μωρε, εδω ειναι ελλαδα, έτσι ειμαστε δεν αλλαζουμε) και του υπερμετρου "προοδευτισμου" (που συχνα συγχεει την ελευθερια με την ασυδοσία) ειναι που μας εχουν καταστρεψει. Η μεση οδός δεν υπαρχει ποτε. Πρεπει ντε και καλα να ειμαστε ή στο ενα άκρο ή στο αλλο.

αν σας γραψω τι συμβαινει σε Αμερικη -Canada θα διαπιστώσετε πολλα απο αυτα που γραφει ο Σπυρος ειναι γεγονοτα που σιγα σιγα χτυπουν την πορτα μας

στην Ελλαδα δεν προκειται ποτε να εφαρμοστει το μετρο για λογους που ολοι γνωριζουμε....

εδω απετυχε το μετρο να υπαρχουν ειδικα διαμορφωμενοι χωροι για μη καπνιστες τους ειδατε πουθενα?

απλα βαλανε σε μια γωνια τρια τραπεζια μην καπνιζετε και κοροιδεψαν τον νομο.....

εγω προσωπικα αποφευγω χωρους με καπνιστες και χωρις επαρκή εξαερισμό επισης σε οσους μπαινουν σπιτι μου μαζι και εγω απο σεβασμο αν και δεν καπνιζω παμε στο μπαλκονι

εχει τύχει σε φιλικο τραπεζι να καπνιζουν 9 στου 11 και η γυναικα μου ηταν εγκυος ...εφυγα στην μια ωρα και δεν με ξαναειδανε και ουτε προκειται ο οικοδεσποτης δε 1ος και καλυτερος και ηταν αδερφη του η εγκυος....φυσικα τωρα που γεννησε η δικη του γυναικα ειναι μονιμος θαμωνας του μπαλκονιου...αλλα μια μερα (ταμα το εχω) θα παω με ενα COHIBA Lanceros special edition 32 εκατοστων και θα το φουμαρω ενω εκεινοι θα κανουν διαδρομο με 10 μοιρες κλιση και 15 χλμ την ωρα

ετσι για την αναίδεια

Η επίκληση ´μικροτέρων κακών´είναι αποπροσανατολιστική και αυτό ακριβώς κάνουν οι Νεοοργουελιανές Κοινωνίες..Καί τό κάπνισμα ανήκει στά ´μικρότερα κακά´.
Ευχαριστω πού μού αναγνωρίζεις τό δικαίωμα ,τουλάχιστον ,νά υπάρχω.
Μήπως θά πρέπει βάσει τής φορολογικής μου δήλωσης να μού οριστεί και πόσους δίσκους τον μήνα θά αγοράζω??
Η λογική σου οδηγεί σέ πόλεμο καπνιζόντων και μή,παχυσάρκων και μή(μήν ξεχνάμε οτι η παχυσαρκία αποδίδεται και σέ γενετικούς παράγοντες πού αφορούν στό μέγεθος και στήν ποσότητα τών λιποκυττάρων,πέραν τού τρόπου ζωής).
Και η παχυσαρκία πού ξεκινά και από τά παιδιά πλέον παίρνει δραματικές διστάσεις...
Με αυτούς τί θά κάνουμε???Θά τούς κλείνουμε σέ κλινικές μέχρις να φτάσουν στό επιθυμητό βάρος??Μά ορισμένοι δεν μπορούν να φτάσουν λόγω γενετικής προδιάθεσης.Μετά τί θα γίνεται πού θα επιβαρύνουν τό σύστημα υγείας???
Μήπως θά πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και μέ τον Σακχαρώδη Διαβήτη???Eχει και αυτός προδιαθεσικούς παράγοντες..
Oλοι οι μή-καπνιστές δέν έχουν άλλες εξαρτήσεις???
Εχουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στήν προσωπικότητά τους???
Εχουν κάποιο ´ηθικό προβάδισμα´απέναντι στούς καπνιστές μόνον και μόνον επειδή δέν καπνίζουν???

Θα με τρελλάνεις ρε Σπύρο; Με ποιο τρόπο φτάνεις από αυτό που έγραψα στα παραπάνω; Τι σχέση έχουν οι παχύσαρκοι με το θέμα; Το φαΐ μου τρώνε; Τι θα μου κάνει ο διαβήτικός; Θα μου γλυκάνει τον καφέ;

Εγώ δεν είπα να χωριστεί ο κόσμος σε καπνιστές και μη. Εσύ προσπαθείς να τους παρουσιάσεις σαν ομάδα υπό εκκαθάριση. Καμία σχέση! Το πρόβλημα με το κάπνισμα δεν είναι ότι ενοχλεί. Είναι ότι δεν ελέγχεται!

Εγώ μπορώ να περιορίσω την καθόλα φυσιολογική συνήθειά μου να ακούω μουσική, όσο βρίσκομαι στο θέατρο ή στη βιβλιοθήκη, για οσοδήποτε χρειαστεί. Αν μπορεί και ο καπνιστής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πηγαίνει σπίτι του (ή όπου αλλού δεν δημιουργεί πρόβλημα) και καπνίζει. Αλλά πολλοί δε μπορούν ή δεν θέλουν να περιμένουν. Πρέπει να καπνίσουν ντε και καλά εκεί που διασκεδάζω ή δουλεύω εγώ.

Αυτούς που δεν μπορούν τους θεωρώ αρρώστους και τους σέβομαι αν βέβαια και αυτοί επιθυμούν να γιατρευτούν. Αυτοί όμως που δεν θέλουν, είναι απλώς αγενείς.

Και κλεπτομανείς υπάρχουν και δημιουργούν προβλήματα, στα οποία όλοι δείχνουμε κατανόηση, ειδικά όταν οι δικοί τους φροντίζουν να αποκαθιστούν τα "σπασμένα". Δεν θυμάμαι όμως να διεκδίκησε ποτέ κανείς περήφανα το "δικαίωμα" στην κλεψιά, επειδή είναι κλεπτομανής!

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Eιμαι υπερ της απαγορευσης του καπνισματος σε κλειστους χωρους, χωρους διασκεδασης , χωρους εργασιας, ειμαι κατα της υστεριας...απογορευση σε ανοικτους χωρους που ειχα διαβασει..σε παραλιες και γενικα καθε τι που φτανει στο αλλο ακρο

Ολα τα παραδειγματα ..αλκοολισμος..πολυσαρκια κλπ ..ειναι υπαρκτα..παιζονται μεγαλα συμφεροντα με τις εταιρειες , τις ασφαλιστικες εταιρειες , το κρατος..αλλα ολα αυτα διαφερουν απο το καπνισμα γιατι κανενα δεν εχει αμεση επιπτωση στον οργανισμου του ΑΛΛΟΥ

Ακομα και η βια πχ λογω μεθης που αναφερθηκε σε τριτους...ακομα και σερ αυτη την περιπτωση δεν μπορουμε να απογορευσουμε το αλκοολ με βαση τις ανεξελεγκτες αντιδρασεις ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ (ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ) ενα ατομο...εκει πια θα μιλαγαμε πραγματικα για χιτλερικες απογορευσεις και ολοκληρωτικο ελεγχο των εαυτων μας και της προσωπικοτητας μας απο καποιους

Το τσιγαρο διαφερει...καπνιζω εγω και αυτοματως ενα ποσοστο βλαβερων ουσιων αποροφαται απο τον οργανισμο του διπλα μου..γινεται ..υπαρχουν ερευνες για αυτο και δεν βρισκω κανενα μα κανενα λογω να επιβαρυνω την υγεια του αλλου με το ετσι θελω και για ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
αμα εβλεπες την παραλια της Βασιλικης στην Λευκαδα πως ειχε καταντησει απο γοπες τοτε θα συμφωνουσες και εκει !!!!

να καπνιζεις γιατι οχι !!!!!! αλλα παρε το κυπελακι σου γεμισε το με νερο και ριξε τις γοπες μεσα !!!
αλλα .....τι κανουν ολοι ;; απλα τις φυτευουν στην αμμο!!!!
και μετα μιλα τους για καθαριοτητα και περιβαλον και πρασινα μπλε αλογα ....:BDBDG54:σαν τον Κακλαμανη τον οικολογο ........

ασε αυτους που τα πετανε απο το παραυθρο ολοκληρο τασακι ......

Last edited:
Θα σου απαντησω εγω. Το βραδυ της προτοχρωνιας, κλείστηκα μονος μου στο σπιτι. Δεν μπορουσα να παω σε ΚΑΝΕΝΑ μαγαζι λόγω της καταστασης μου, και φυσικα δεν μπορουσα να καλεσω κανεναν στο σπιτι γιατι σχεδον ολοι οι φιλοι και γνωστοι καπνιζουν.

Ορισμένοι καπνιστές στο παρόν thread έχουν φτάσει στα άκρα .... σε βαθμό παρεξήγησης .............

...... έχω μαγάλη απορία να δω τί άλλο θα γραφτεί ........ και μην
μου ζητήσει κανείς να αναφέρω τί εννοώ "άκρα" ..... ας ξαναδιαβάσει
από μόνος του το thread από την αρχή.

Ένα παράδειγμα να αναφέρω μόνο σε αυτόν που έγραψε ότι δεν κάνει παρέα
και δεν έχει φίλους όσους δεν καπνίζουν ............ αυριο μεθαυριο αν τα παιδιά
του δεν ξεκινήσουν το κάπνισμα ......... ας τα αποκληρώσει .:SFGSFGSF:

Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα , απαντώ ευθέως : Νομίζεις ότι το τελευταίο σου σχόλιο ήταν εξυπνάδα ; Είσαι πολύ περήφανος τώρα που έκανες αυτή την φοβερή σκέψη και θεώρησες υποχρέωση σου να μας την κοινοποιήσεις ;

Οταν λοιπόν λέω ότι δεν έχω φίλους που δεν καπνίζουν εννοώ ότι δεν έχω πλέον την υπομονή να ακούω υστερικούς αντικαπνιστές να μου κάνουν κήρυγμα . Δικαίωμα μου να διαλέγω όποιον θέλω για να κάνω παρέα . Δεν θα μας διαλέγετε και τους φίλους μας πλέον .

Και στο κάτω κάτω της γραφής κι εγώ δεν αντέχω και τους πάσης φύσεως ηλίθιους που συναντώ ημερησίως στην καθημερινότητα μου . Θα ήθελα πάρα πολύ να μην συγχρωτίζομαι μαζί τους . Να τους βάλουμε σε γκέτο λοιπόν, τι προτείνεις ;

Ξεκάθαρα πράγματα
1. Δεν καπνίζω εκεί όπου απαγορεύεται
2. Δεν καπνίζω σε χώρους όπου ενοχλεί το τσιγάρο τους ιδιοκτήτες του χώρου . Απλώς δεν ξαναπάω .
3. Καπνίζω σπίτι μου . Οποιον δεν του αρέσει δεν ξανάρχεται . Καπνίζω και στο γραφείο μου ( δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω ). Και πάλι ισχύει το σε όποιον δεν αρέσει ...
4. Καπνίζω επίτηδες μπροστά σε υστερικούς σαν ορισμένους σε αυτό το θρεντ . Αν δεν με ενοχλούσαν με τις υστερίες τους , δεν θα κάπνιζα.
5. Βαριέμαι φοβερά τέτοιου είδους συζητήσεις τελικά . Αν είναι να πεθάνω προτιμώ να είναι από το τσιγάρο και όχι από βαρεμάρα .

οι φιλοι σου θα μπορυσαν να κανουν και λιγο κρατει ...για τσιγαρο μιλαμε οχι γαι κραχ....ελεος και 3 ωρες χωρις τσιγαρο προς τιμην ενος φιλου ειναιμια θυσια που αξιζει στο κατω κατω στην Ελλαδα ειμαστε παραμονη που και εγω την εβγαλα στο μπαλκιονι συνοδευοντας φιλους μια χαρα καιρο ειχε τι να πουν και στο Μοντρεγιαλι που εχει 22 μπιλο που αμα κανεις ετσι και βγεις θα σου μεινιει το τσιγαρο καγκελο