Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

κοίταξε...
εάν πάρουμε για παράδειγμα το άβαταρ του Σπύρου (Gould) ο οποίος δεν έπινε, δεν κάπνιζε αλλά επειδή ακριβώς ήταν υποχόνδριος εθίστηκε στα παυσίπονα και πέθανε στα 50 του, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ομολογουμένως τον δικαιώνουν.
:flipout:

Τελοσπάντων, νομίζω η συζήτηση είναι για το πόσο ενοχλεί, όχι το πόσο βλάπτει τους γύρω το (πολύ) κάπνισμα. Το δεύτερο αφορά ιδίως σε κάπνισμα στους εργασιακούς χώρους, όπου ο μη καπνιστής υφίσταται τη βλαπτική μακρόχρονη έκθεση, και η απάντηση σε αυτό θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη (δυστυχώς όχι για τη χώρα μας). Το να υποχρεώνες αυτόν που από ανάγκη βρίσκεται στον ίδιο μικρό χώρο με εσένα να υφίσταται τον καπνό επί 8ώρου βάσεως καθημερινώς ενδεχομένως επί δεκαετίες είναι αχαρακτήριστο ως συμπεριφορά.

Η συζητηση εσκεμενα στραφηκε απο καποιους στο ποσο ενοχλει και οχι στο ποσο βλαπει δυστυχως..Και το δευτερο που λες με κινδυνο να γινω κουραστικος δεν αφορα μονο τους εργασιακους χωρους αλλα ολους τους κλειστους χωρους οπου η παραμονη σε αυτους ειναι εξισου μεγαλη σε δειαρκεια...δεν ειναι και λιγες πχ οι 3 4 ωρες που μπορει να κατσει καποιος σε ενα μπαρ η σε ενα cinema...και μαλιστα στην Ελλαδα που κατι τετοιο μπορει να γινεται και σε καθημερινη βαση απο καποιους (μπαρ-καφετεριες )

στα Cinemas απαγορευεται ρητως και κατηγορηματικώς το καπνισμα επισης και στους χωρους του ΜΕΤΡΟ
οπου παρολο που ειναι αποριας αξιο τηρείται με ευλαβεια απο ολους τους επιβατες του

Η συζητηση εσκεμενα στραφηκε απο καποιους στο ποσο ενοχλει και οχι στο ποσο βλαπει δυστυχως..Και το δευτερο που λες με κινδυνο να γινω κουραστικος δεν αφορα μονο τους εργασιακους χωρους αλλα ολους τους κλειστους χωρους οπου η παραμονη σε αυτους ειναι εξισου μεγαλη σε δειαρκεια...δεν ειναι και λιγες πχ οι 3 4 ωρες που μπορει να κατσει καποιος σε ενα μπαρ η σε ενα cinema...και μαλιστα στην Ελλαδα που κατι τετοιο μπορει να γινεται και σε καθημερινη βαση απο καποιους (μπαρ-καφετεριες )

Στους δεύτερους χώρους προέχει νομίζω το θέμα της ενόχλησης, πραγματικά δεν θεωρώ τόσο μεγάλη την επιβάρυνση που υφίσταται η υγεία μου από τις 6-8 ώρες που θα βρεθώ μηνιαίως σε πραγματικά καπνισμένους χώρους. Τώρα εάν μου πεις πως καθημερινώς περνάς τουλάχιστον 2 ώρες σε καφέ-τεκέ... τότε όμως γιατί δεν αρχίζεις κι εσύ το κάπνισμα, να το φχαριστιέσαι τουλάχιστον.

Αλλά στην εργασία μου, όπου θα υφίσταμαι καθημερινώς την ίδια κατάσταση, αλλάζει εντελώς το πράμα. Εκεί εάν δεν υπάρχει παιδεία, θα πρέπει να λειτουργεί ρόπαλο, και βαρύ.

Για αυτούς που έχουν εξάρτηση από τον καπνό υπάρχει το Snuff and snus που σύντομα θα επιτραπεί και πανευρωπαϊκά .... η εναλλακτική λύση... !!!!!!!

Καλά αν επιτραπεί το snus, αμφιβάλω πολύ αν θα χρησιμοποιηθεί από τους Ελληνες ....... για την Σουηδία καί τους Σουηδούς καλό είναι!!!! (Ας είναι καλά ο Πάγκαλος που τους το επέτρεψε μαζύ με το Bolagen).

Καί κάτι διαφορετικό: η πορεία της μετοχής της καπνοβιομηχανίας Καρέλια τα τελευταία 5 χρόνια:

http://www.naftemporiki.gr/markets/quotegraph.asp?id=KAR.AT&ctime=5Y&cperiodicity=W

(Οι οικονομολόγοι της παρέας μπορούν - αν θέλουν - να μας δώσουν τα σχόλιά τους).

στα Cinemas απαγορευεται ρητως και κατηγορηματικώς το καπνισμα επισης και στους χωρους του ΜΕΤΡΟ
οπου παρολο που ειναι αποριας αξιο τηρείται με ευλαβεια απο ολους τους επιβατες του

Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια το κάπνισμα στους κινηματογράφους γινόταν κανονικά.
Προσαρμοστήκαμε όμως και το θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν καπνίζουμε εκεί μέσα.
Κάπως έτσι θα μπορούσε να γίνει και σε χώρους εστίασης.
Για να μην αναφέρω και το άλλο που μου έχουν πει άνθρωποι που έκοψαν το τσιγάρο: ότι βελτιώθηκε η γεύση τους.
Οπότε η απόλαυση σε ποτά και εδέσματα θα πολλαπλασιαστεί.
(φυσικά χωρίς υπερβολές κι εδώ)
:ernaehrung004:

να σε ρωτησω κατι send? εχει δικαιωμα ο john john να κανει μήνυση για επικίνδυνες σωματικες βλαβες απο το καπνισμα των συναδελφων του αφου αποδεδειγμενα βλάφτηκε η υγεια του?

στην Αμερικη-Καναδα θα ειχε παρει τουλαχιστον 100.000 δολλαρια σε μια τετοια υποθεση ?

και το λεω διοτι στην Ελλαδα το Ελληνικο κρατος εχει αποδεχθει οτι το καπνισμα βλαπτει αφου ακολουθει κατα γραμμα κοινοτικες οδηγιες(διαφημιση,αναγραφη βλαβερων αποτελεσματων στα πακετα κλπ κλπ)

Στους δεύτερους χώρους προέχει νομίζω το θέμα της ενόχλησης, πραγματικά δεν θεωρώ τόσο μεγάλη την επιβάρυνση που υφίσταται η υγεία μου από τις 6-8 ώρες που θα βρεθώ μηνιαίως σε πραγματικά καπνισμένους χώρους. Τώρα εάν μου πεις πως καθημερινώς περνάς τουλάχιστον 2 ώρες σε καφέ-τεκέ... τότε όμως γιατί δεν αρχίζεις κι εσύ το κάπνισμα, να το φχαριστιέσαι τουλάχιστον.

Αλλά στην εργασία μου, όπου θα υφίσταμαι καθημερινώς την ίδια κατάσταση, αλλάζει εντελώς το πράμα. Εκεί εάν δεν υπάρχει παιδεία, θα πρέπει να λειτουργεί ρόπαλο, και βαρύ.

Επαυξάνω!!

εάν κάποιος υποστεί βλάβη της υγείας του που αποδεδειγμένα μπορεί να αναχθεί στη μακρόχρονη έκθεση στον καπνό των συναδέλφων του (όχι και τόσο εύκολο θέμα απόδειξης, δεδομένου ότι η επιβάρυνση λειτουργεί συνήθως σωρευτικά με άλλες) και δεδομένου του ότι το κάπνισμα στους χώρους εργασίας γενικώς απαγορεύεται (άρα αποτελεί παράνομη -ακόμη και μη ποινικώς κολάσιμη) πράξη, τότε δεν βλέπω το λόγο να μην προχωρήσει μία αντίστοιχη αγωγή και στα ελληνικά δικαστήρια -τουλάχιστον οι προϋποθέσεις του δικαίου μας καλύπτονται. Τώρα βέβαια για το ποσό της αποζημίωσης, σκέψου ότι στη χώρα μας σκοτώνεται ο άλλος σε τροχαίο και μπορεί να δώσουν λόγω ψυχικής οδύνης και μόλις 15 χιλιάρικα στη σύζυγο (έχει συμβεί, όχι ότι γενικώς δεν δίνονται μεγαλύτερες αποζημιώσεις). Και εάν είναι καπνιστής ο δικαστής που θα τύχει η υπόθεση, τι θα ζητήσεις, εξαίρεση; :flipout:

6-8 ωρες μηνιαιως σημαινει 1.5-2 ωρες την εβδομαδα....λυπαμαι αλλα ειναι εξωπραγματικο για την νεολαια να βγει για καφε-ποτο (καφετερια-μπαρ) μονο μιαμιση ωρα την εβδομαδα...αυτους δεν τους σκεφτομαστε ? Επειδη εμεις μεγαλωσαμε (καλα εσεις ) και την βγαζουμε περισσοτερο στο σπιτι ?

Και το αποσταγμα της κουβεντας ειναι..''γιατι τοτε δεν αρχιζεις και εσυ το καπνισμα να το απολαμβανεις τουλαχιστον ''

Λυπαμαι..αλλα ετσι δυστυχως γιναμε η πρωτη χωρα στο καπνισμα...(και σε πολλα αλλα θα πουν καποιοι αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα )

να σε ρωτησω κατι send? εχει δικαιωμα ο john john να κανει μήνυση για επικίνδυνες σωματικες βλαβες απο το καπνισμα των συναδελφων του αφου αποδεδειγμενα βλάφτηκε η υγεια του?

στην Αμερικη-Καναδα θα ειχε παρει τουλαχιστον 100.000 δολλαρια σε μια τετοια υποθεση ?

και το λεω διοτι στην Ελλαδα το Ελληνικο κρατος εχει αποδεχθει οτι το καπνισμα βλαπτει αφου ακολουθει κατα γραμμα κοινοτικες οδηγιες(διαφημιση,αναγραφη βλαβερων αποτελεσματων στα πακετα κλπ κλπ)

Το πιο πιθανό ειναι να πεσω σε θεριακλη δικαστή και να με πηδήξει κι από πάνω.

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Για να μην αναφέρω και το άλλο που μου έχουν πει άνθρωποι που έκοψαν το τσιγάρο: ότι βελτιώθηκε η γεύση τους.

:ernaehrung004:
Οχι μόνο η γεύση αλλά και πολλά αλλα..

Το πιο πιθανό ειναι να πεσω σε θεριακλη δικαστή και να με πηδήξει κι από πάνω.

Να είσαι σίγουρος ότι .................. αν ποτέ εκδικαστεί η υπόθεσή σου (με θεριακλή η άκαπνο δικαστή) .................. το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που ακριβώς είπες!

Δεν ειναι θεμα ενοχλησης ειναι θεμα υγειας...ο Βλασσιδης ειπε καποια νουμερα και τα κανανε γαργαρα...

Η κουβεντα μπορει να συνεχιζεται αιωνια και επ απειρον εφοσον δεν συμφωνουμε καν στη βαση που γινεται η απαγορευση

6-8 ωρες μηνιαιως σημαινει 1.5-2 ωρες την εβδομαδα....λυπαμαι αλλα ειναι εξωπραγματικο για την νεολαια να βγει για καφε-ποτο (καφετερια-μπαρ) μονο μιαμιση ωρα την εβδομαδα...αυτους δεν τους σκεφτομαστε ? Επειδη εμεις μεγαλωσαμε (καλα εσεις ) και την βγαζουμε περισσοτερο στο σπιτι ?

Και το αποσταγμα της κουβεντας ειναι..''γιατι τοτε δεν αρχιζεις και εσυ το καπνισμα να το απολαμβανεις τουλαχιστον ''

Λυπαμαι..αλλα ετσι δυστυχως γιναμε η πρωτη χωρα στο καπνισμα...(και σε πολλα αλλα θα πουν καποιοι αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα )

Το 6-8 ώρες το είπα σκεφτόμενος τον εαυτό μου, καθώς όταν βγω για φαγητό και καφέ δεν είναι βέβαιο ότι διαρκώς θα βρίσκομαι δίπλα σε πολλούς θεριακλήδες. Θεώρησα ότι τις μισές ώρες των εξόδων μου σε κλειστούς χώρους θα είμαι, έτσι έβαλα πρόχειρα αυτό το νούμερο. Αντιστοιχεί σε περίπου 4 ώρες εξόδου σε κλειστούς χώρους ανά εβδομάδα.
Ως φοιτητής τέτοια σπαστικιλίκια φυσικά δεν έκανα, και ας μην κάπνιζα. Δεν πα να δάκρυζα, με την παρέα θα ήμουν.

Ως φοιτητής τέτοια σπαστικιλίκια φυσικά δεν έκανα, και ας μην κάπνιζα. Δεν πα να δάκρυζα, με την παρέα θα ήμουν.

κι εγω ακριβώς αυτό το λάθος έκανα.

Μια λύση υπάρχει για να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές .

Σωστός εξαερισμός και τίποτε άλλο .

Σήμερα κλείνω 1 χρόνο αποχής (μετά από περίπου 23 χρόνια καπνίσματος).
Και θυμάμαι σαν χθες το πόσο ζοριζόμουν , όταν οι συνθήκες δεν επέτρεπαν το κάπνισμα , εστιατόριο με μη καπνίζοντες στο δίπλα τραπέζι και ο αέρας να σπρώχνει τον καπνό πάνω τους (πάντα πρόσεχα που πηγαίνει ο καπνός μου) , παιδιά δίπλα μου κλπ.κλπ. Είναι δύσκολη κατάσταση , ειδικά για τους έχοντας συνείδηση και σεβασμό προς τον πλησίον .
Ούτε θέλω οι φίλοι μου να βγαίνουν εκτός χώρου για να καπνίσουν , με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ευχαριστηθούν μια έξοδο όπως εγώ .
Επιλέγουμε όταν βγαίνουμε μαγαζιά με καλό εξαερισμό και όλοι περνάμε καλά .
Αν αποφύγουμε όλοι τα μαγαζιά με πολύ κάπνα , πιστέψτε με το τελευταίο που θα σκεφθούν οι επιχειρηματίες , θα είναι το κόστος ενός καλού εξαερισμού που θα λειτουργεί ασταμάτητα .
Τώρα όταν πρόκειται για χώρο εργασίας , με κακό έως καθόλου εξαερισμό , τότε ο καπνιστής θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις .

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Μια λύση υπάρχει για να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές .

Σωστός εξαερισμός και τίποτε άλλο .

Σήμερα κλείνω 1 χρόνο αποχής (μετά από περίπου 23 χρόνια καπνίσματος).
Και θυμάμαι σαν χθες το πόσο ζοριζόμουν , όταν οι συνθήκες δεν επέτρεπαν το κάπνισμα , εστιατόριο με μη καπνίζοντες στο δίπλα τραπέζι και ο αέρας να σπρώχνει τον καπνό πάνω τους (πάντα πρόσεχα που πηγαίνει ο καπνός μου) , παιδιά δίπλα μου κλπ.κλπ. Είναι δύσκολη κατάσταση , ειδικά για τους έχοντας συνείδηση και σεβασμό προς τον πλησίον .
Ούτε θέλω οι φίλοι μου να βγαίνουν εκτός χώρου για να καπνίσουν , με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ευχαριστηθούν μια έξοδο όπως εγώ .
Επιλέγουμε όταν βγαίνουμε μαγαζιά με καλό εξαερισμό και όλοι περνάμε καλά .
Αν αποφύγουμε όλοι τα μαγαζιά με πολύ κάπνα , πιστέψτε με το τελευταίο που θα σκεφθούν οι επιχειρηματίες , θα είναι το κόστος ενός καλού εξαερισμού που θα λειτουργεί ασταμάτητα .
Τώρα όταν πρόκειται για χώρο εργασίας , με κακό έως καθόλου εξαερισμό , τότε ο καπνιστής θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις .

Μα το προβλημα δεν λυνεται ουτε με πολυ καλο εξαερισμο προφανως (βελτιωνεται λιγο )γιαυτο και η ολη κουβεντα...αλλιως θα ηταν το πιο ευκολο πραγμα στο κοσμο...

Larry ειδικά το METΡΟ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και
τρανταχτή απόδειξη ότι αν θελήσει το κράτος να επιβάλλει
το μέτρο απαγόρευσης, αυτό θα εφαρμοστεί και δεν θα ανοίξει
ρουθούνι ...... και θα ζήσουν αυτοί καλά (οι καπνιστές) και
εμείς καλύτερα.

Όλα τα άλλα είναι για να λέμε ..... ή μαλλον για να γράφουμε.

Πάντως ένα περίεργο πράγμα: Οι μόνες περιπτώσεις που σε μια παρέα οι καπνιστές είναι μειοψηφία, είναι στις συγκεντρώσεις του avclub (μιλάω για περιπτώσεις που έτυχαν σε μένα)!

Μου φαίνεται παράξενο...
Αν οι καπνιστές είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό;