Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Παντως δε ξερω πως αξιολογει καποιος την εικονα-αυτο ειναι αλλωστε προσωπικο θεμα του καθενος. Oι κατοχοι lcd τηλεορασεων ας βαλουν ενα pattern με gray scale (απο το dvd essentials π.χ.) και ας γραψουν τις εντυπωσεις τους πανω σε αυτο. Ετσι θα υπαρχει και μια βαση συζητησης, περα απο την προσωπικη συμπαθεια η αντιπαθεια του καθε ενος απο εμας στις διαφορες τεχνολογιες.

δεν εχω lcd, προκειται να παρω μια 26αρα,εχω κανει σχετικο θρεντ (προταση? λεγεται το θρεντ) που λεω οτι ειμαι αναμεσα σε τρεις(ετσι και αλλιως σε εκεινο το θρεντ λεω οτι θα παιζει μονο τηλεοπτικο αυτη που θα παρω)..αυτο που θελω να ρωτησω που διαβασα πριν 2-3 ποστς ειναι αν οντως οι lcd εχουν προβλημα κινησης?που το εχουν το προβλημα αυτο?μονο σε τηλεπτικο σημα ή και απο dvd?

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει LCD τηλεόραση με πραγματικό μαύρο. Ούτε έχω δει LCD τηλεόραση να αποδίδει καλά το τηλεοπτικό σήμα. Ο κόσμος που τις παίρνει για να βλέπει κυρίως τηλεόραση κακώς τις αγοράζει κατά τη γνώμη μου. Μια CRT 29 ιντσών και 100HZ και κάδρο 4:3 παίζει πολύ καλύτερα τηλεοπτικό σήμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εκτός και αν αγοράζεις τηλεόραση για να τη βλέπεις κλειστή και να χαίρεσαι το design.

Τώρα βέβαια για high definition υλικό (δηλαδή blue ray, hdvd και ξένα hd δορυφορικά κανάλια το πράγμα αλλάζει) αλλά εκεί υπάρχει και η λύση του βιντεοπροβολέα (2-3 χιλιάδες ώρες κάθε λάμπα) που με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά δίνει πολύ μεγαλύτερη εικόνα σε ίντσες. Και μια και δε ξέρω πολλούς που να βλέπουν 3-4 dvd την ημέρα (4-6 ώρες), πιστεύω ότι ο συνδυασμός 4:3 CRT με 720p ή 1080p βιντεοπροβολέα είναι οικονομικότερος και πιο πρακτικός από μια LCD 1080p που κάνει από 2000 ευρώ και πάνω, αν υπολογίσεις και το μέγεθος της εικόνας που βλέπεις. Βέβαια σε ορισμένα σπίτια η εγκατάσταση προβολέα είναι λίγο πρόβλημα, θέλει συσκότιση κλπ.

Οι τηλεοράσεις LCD είναι κατά τη γνώμη μου πιο κατάλληλες ως monitor για ανθρώπους που ασχολούνται με HTPC και παιχνιδοκονσόλες και παιρνούν στο ώρες στο σαλόνι τους παίζοντας, και βλέποντας ψηφιακές φωτογραφίες και πάνω από 1 DVD την ημέρα.

Προσωπικά βλέπω λίγο ως καθόλου tv (αθλητικά, ειδήσεις) έχω CRT tv (32" Philips) και βιντεοπροβολέα (Sanyo Z2), και σκοπεύω να αγοράσω LCD τηλεόραση 1080p λίγο μετά την κυκλοφορία του PS3 γιατί είμαι παιχνιδάκιας :twoguns: και γιατί περιμένω να πέσουν οι LCD 1080p σε επίπεδα που θεωρώ εγώ λογικά. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η αγορά τηλεόρασης με ανάλυση 1280χ720

Last edited:
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει LCD τηλεόραση με πραγματικό μαύρο. Ούτε έχω δει LCD τηλεόραση να αποδίδει καλά το τηλεοπτικό σήμα. Ο κόσμος που τις παίρνει για να βλέπει κυρίως τηλεόραση κακώς τις αγοράζει κατά τη γνώμη μου. Μια CRT 29 ιντσών και 100HZ και κάδρο 4:3 παίζει πολύ καλύτερα τηλεοπτικό σήμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εκτός και αν αγοράζεις τηλεόραση για να τη βλέπεις κλειστή και να χαίρεσαι το design.

Τώρα βέβαια για high definition υλικό (δηλαδή blue ray, hdvd και ξένα hd δορυφορικά κανάλια το πράγμα αλλάζει) αλλά εκεί υπάρχει και η λύση του βιντεοπροβολέα (2-3 χιλιάδες ώρες κάθε λάμπα) που με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά δίνει πολύ μεγαλύτερη εικόνα σε ίντσες. Και μια και δε ξέρω πολλούς που να βλέπουν 3-4 dvd την ημέρα (4-6 ώρες), πιστεύω ότι ο συνδυασμός 4:3 CRT με 720p ή 1080p βιντεοπροβολέα είναι οικονομικότερος και πιο πρακτικός από μια LCD 1080p που κάνει από 2000 ευρώ και πάνω, αν υπολογίσεις και το μέγεθος της εικόνας που βλέπεις. Βέβαια σε ορισμένα σπίτια η εγκατάσταση προβολέα είναι λίγο πρόβλημα, θέλει συσκότιση κλπ.

Οι τηλεοράσεις LCD είναι κατά τη γνώμη μου πιο κατάλληλες ως monitor για ανθρώπους που ασχολούνται με HTPC και παιχνιδοκονσόλες και παιρνούν στο ώρες στο σαλόνι τους παίζοντας, και βλέποντας ψηφιακές φωτογραφίες και πάνω από 1 DVD την ημέρα.

Προσωπικά βλέπω λίγο ως καθόλου tv (αθλητικά, ειδήσεις) έχω CRT tv (32" Philips) και βιντεοπροβολέα (Sanyo Z2), και σκοπεύω να αγοράσω LCD τηλεόραση 1080p λίγο μετά την κυκλοφορία του PS3 γιατί είμαι παιχνιδάκιας :twoguns: και γιατί περιμένω να πέσουν οι LCD 1080p σε επίπεδα που θεωρώ εγώ λογικά. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η αγορά τηλεόρασης με ανάλυση 1280χ720

Συμφωνω απολυτα. TV 29" crt για τηλεοπτικο σημα και προβολεα για ταινειες.
LCD θα παρω οταν τα καναλια θα παιζουν ψηφιακα με καδρο 16:9 και σωστη αναλυση (σε 3-4 χρονια). Να παρω τωρα για να βλεπω σε 32 ιντσων τηλεοραση περιπου 25 ιντσες (δεν μπορω παραμορφωμενες εικονες) με μαυρες λωριδες αριστερα δεξια και εικονα που δεν θα ανταποκρινεται στα χρηματα που θα διαθεσω (οποιος πιστευει το αντιθετο δικαιωμα του) οχι ευχαριστω. (πραγματι ωραιες οι επιπεδες σε εμφανιση αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι για να διακοσμισω το σαλονι μου.)

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει LCD τηλεόραση με πραγματικό μαύρο. Ούτε έχω δει LCD τηλεόραση να αποδίδει καλά το τηλεοπτικό σήμα. Ο κόσμος που τις παίρνει για να βλέπει κυρίως τηλεόραση κακώς τις αγοράζει κατά τη γνώμη μου. Μια CRT 29 ιντσών και 100HZ και κάδρο 4:3 παίζει πολύ καλύτερα τηλεοπτικό σήμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εκτός και αν αγοράζεις τηλεόραση για να τη βλέπεις κλειστή και να χαίρεσαι το design.1280χ720

στην δικια μου περιπτωση δεν υπαρχει χωρος για crt στο χωρο που θελω(εχω crt στο σαλονι) γι'αυτο το λογο θα παρω lcd..δεν προκειται να την βαλω να παιξει HD(περιστασιακα μονο για δοκιμες,και τπτ αλλο) επειδη στο μελλον θα παρω προβολεα..

Δεν είναι απαράδεκτη η εικόνα των lcd, αλλά η εικόνα των επίγειων ελληνικών σταθμών. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα οι καταναλωτές είναι μπροστά τεχνολογικά από τους σταθμούς. Δεν είναι δυνατόν το πάνελ των lcd μας να είναι 1366χ768 pixels και το σήμα αναλογικό PAL, 4:3 και 768χ512 pixels. Και να ήταν μόνο αυτά; Ο θόρυβος στην εικόνα και τα είδωλα πού τα βάζετε; Συστήματα βελτιστοποίησης της εικόνας όπως τα DNIe (Samsung), Bravia Engine (Sony), Pixel Plus 3 (Philips) κ.α. καταντούν παντελώς άχρηστα για τα ελληνικά κανάλια. Δυστυχώς για το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης μιας τηλεόρασης, οι lcd αυτήν την στιγμή δεν ενδείκνυνται. Ευτυχώς που υπάρχει και η ευρωπαική ένωση...

Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

οπότε μένουμε με τα μπαούλα και πέρνουμε κανά προβολέα για τα dvd

εμείς που δεν έχουμε δηλ ποια CRT κατώ απο τις 32 (μπαούλο θα είναι αλλα τεσπα) θα λέγατε ??

Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

οπότε μένουμε με τα μπαούλα και πέρνουμε κανά προβολέα για τα dvd

Kαι με χαμηλοτερο κοστος (max 1500 ευρω συν πανι η τοιχο και εισαι κομπλε):award: :award: :award:

Ο μονος λογος που θα παρω συντομα LSD (που λεει και μια γνωστη ξανθια) ειναι χωροταξικος. Εχω βαρεθει να εχω ενα μπαουλο μεσα στο σαλονι μου και να μου τρωει ολο αυτον τον χωρο. Θα παρω λοιπον μια 32αρα μεσαιας κατηγοριας τιμης, θα την κρεμασω στον τοιχο να αδειασει το δωματιο και οτι δειξει. Αν ειχα μεγαλυτερο σπιτι θα γλιτωνα το εξοδο...

Να παρω τωρα για να βλεπω σε 32 ιντσων τηλεοραση περιπου 25 ιντσες (δεν μπορω παραμορφωμενες εικονες)

Με την λογικη αυτη και η εικονα που ερχεται απο το σταθμο σπιτι μας παραμορφωμενη ειναι αφου ως γνωστων οι καμερες εχουν φακους που παραμορφωνουν την εικονα και ειδικα του ανθρωπινου σωματος που προσθετουν 8-10 κιλα.

Με την λογικη αυτη και η εικονα που ερχεται απο το σταθμο σπιτι μας παραμορφωμενη ειναι αφου ως γνωστων οι καμερες εχουν φακους που παραμορφωνουν την εικονα και ειδικα του ανθρωπινου σωματος που προσθετουν 8-10 κιλα.

Καταρχήν το "ως γνωστόν" που το διάβασες;
Και να ισχύει κάτι τέτοιο,φαντάσου πόσο παραμορφώνει την εικόνα η μετατροπή από 4:3 σε 16:9 !!!

Αυτη η αντιδραση σου σου σε οτιδηποτε ακους και ειναι σε αντιθεση σε οσα πιστευεις ειναι απιστευτη!
Εισαι ικανος να αντιδρασεις ακομα και αν καποιος σου πει οτι η γη ειναι στρογγυλη αν εσυ πιστευεις οτι ειναι επιπεδη. Ακου και λιγο τους αλλους και χαμηλωσε τον αμανε...

Χωρις κακια αυτα, απλα μπας και χαλαρωσεις λιγο. Διαβαζω τις απολυτες και κατα την γνωμη μου, κατα 80% λανθασμενες αποψεις σου και δεν μιλαω αλλα οχι να αμφισβητεις και τα οφθαλμοφανεστατα.

Για να ρωτάς σημαίνει ότι κάτι ξέρεις.. :grandpa:
Δεν γίνεται καπνός, χωρίς φωτιά… Γίνεται; -bye-

βασικα δεν ξερω γι'αυτο ρωτησα..επειδη δεν εχω ακομα lcd αλλα θελω να παρω μια για τηλεοπτικο σημα μονο, σε χωρο που δεν χωρα crt..

οσο για το κανπνος χωρις φωτια που αναφερεις μαλλον εννοεις οτι εχουν προβλημα κινησης τελικα..απλα θελω να μαθω αν ειναι υποφερτο..

ουφ μπελαδες που μας φορτωνει η τεχνολογια αυτες τις μερες...χαχαχαχαχα

Ορίστε και μερικές φωτο από την παλιά προβολική μου (αγορά Δεκ 2001)
H τηλεόραση παίζει καθημερινά από ειδήσεις μέχρι LOST
και πολλές φορές αφήνεται να παίζει ενω κάνω κάτι άλλο.
Οι φωτο είναι τραβηγμένες χωρίς τρίποδο και χωρίς φλάς , χθές βράδυ, με κανονικό φωτισμό στο δωμάτιο.
Η τηλεόραση δε , παίζει συνεχώς .(δεν έχει γίνει pause δλδ)
θα προσπαθήσω να τραβήξω και φωτο από dvd με πατημένο το pause....

Attachments

• DSC03782.jpg
    DSC03782.jpg
    62.8 KB · Views: 26
  • DSC03785.jpg
    DSC03785.jpg
    46.6 KB · Views: 17
  • DSC03799.jpg
    DSC03799.jpg
    53.4 KB · Views: 23
  • DSC03800.jpg
    DSC03800.jpg
    41.8 KB · Views: 17
  • DSC03804.jpg
    DSC03804.jpg
    51.1 KB · Views: 23
Αυτη η αντιδραση σου σου σε οτιδηποτε ακους και ειναι σε αντιθεση σε οσα πιστευεις ειναι απιστευτη!
Εισαι ικανος να αντιδρασεις ακομα και αν καποιος σου πει οτι η γη ειναι στρογγυλη αν εσυ πιστευεις οτι ειναι επιπεδη. Ακου και λιγο τους αλλους και χαμηλωσε τον αμανε...

Χωρις κακια αυτα, απλα μπας και χαλαρωσεις λιγο. Διαβαζω τις απολυτες και κατα την γνωμη μου, κατα 80% λανθασμενες αποψεις σου και δεν μιλαω αλλα οχι να αμφισβητεις και τα οφθαλμοφανεστατα.

Καλα το 80% απο που προεκειψε?

Ειναι γνωστο οτι οι καμερες προσθετουν ογκο στο ανθρωπινο σωμα:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061006143844AAigbw0

Οποτε ειναι ειρωνικο να μιλαμε για παραμορφωση στο 16:9 λες και η εικονα που φτανει στην τηλεοραση μας δεν ειναι ηδη παραμορφωμενη.
Και ωραια οι 16:9 τηλεορασεις παραμορφωνουν την εικονα , εχετε δει ποτε DVD σε 4:3 τηλεοραση? Οι μαυρες μπαρες πανω και κατω καταλαμβανουν σχεδον την μιση τηλεοραση.

Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

να ξαναρωτησω..εχουν οι lcd προβλημα κινησης?

Ναι, έχω ακούσει για όχι και τόσο επώνυμα μοντέλα που έχουν περιοδικά "σπασίματα" στην κίνηση. Προφανώς προβλήματα timing στην επεξεργασία εικόνας.

Οι ρυθμίσεις της μηχανής ήταν στο auto , και του white balance και αυτού στο auto.