Μέχρι στιγμής δεν έχω δει LCD τηλεόραση με πραγματικό μαύρο. Ούτε έχω δει LCD τηλεόραση να αποδίδει καλά το τηλεοπτικό σήμα. Ο κόσμος που τις παίρνει για να βλέπει κυρίως τηλεόραση κακώς τις αγοράζει κατά τη γνώμη μου. Μια CRT 29 ιντσών και 100HZ και κάδρο 4:3 παίζει πολύ καλύτερα τηλεοπτικό σήμα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εκτός και αν αγοράζεις τηλεόραση για να τη βλέπεις κλειστή και να χαίρεσαι το design.
Τώρα βέβαια για high definition υλικό (δηλαδή blue ray, hdvd και ξένα hd δορυφορικά κανάλια το πράγμα αλλάζει) αλλά εκεί υπάρχει και η λύση του βιντεοπροβολέα (2-3 χιλιάδες ώρες κάθε λάμπα) που με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά δίνει πολύ μεγαλύτερη εικόνα σε ίντσες. Και μια και δε ξέρω πολλούς που να βλέπουν 3-4 dvd την ημέρα (4-6 ώρες), πιστεύω ότι ο συνδυασμός 4:3 CRT με 720p ή 1080p βιντεοπροβολέα είναι οικονομικότερος και πιο πρακτικός από μια LCD 1080p που κάνει από 2000 ευρώ και πάνω, αν υπολογίσεις και το μέγεθος της εικόνας που βλέπεις. Βέβαια σε ορισμένα σπίτια η εγκατάσταση προβολέα είναι λίγο πρόβλημα, θέλει συσκότιση κλπ.
Οι τηλεοράσεις LCD είναι κατά τη γνώμη μου πιο κατάλληλες ως monitor για ανθρώπους που ασχολούνται με HTPC και παιχνιδοκονσόλες και παιρνούν στο ώρες στο σαλόνι τους παίζοντας, και βλέποντας ψηφιακές φωτογραφίες και πάνω από 1 DVD την ημέρα.
Προσωπικά βλέπω λίγο ως καθόλου tv (αθλητικά, ειδήσεις) έχω CRT tv (32" Philips) και βιντεοπροβολέα (Sanyo Z2), και σκοπεύω να αγοράσω LCD τηλεόραση 1080p λίγο μετά την κυκλοφορία του PS3 γιατί είμαι παιχνιδάκιας :twoguns: και γιατί περιμένω να πέσουν οι LCD 1080p σε επίπεδα που θεωρώ εγώ λογικά. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα η αγορά τηλεόρασης με ανάλυση 1280χ720