Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Re: Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Ναι, έχω ακούσει για όχι και τόσο επώνυμα μοντέλα που έχουν περιοδικά "σπασίματα" στην κίνηση. Προφανώς προβλήματα timing στην επεξεργασία εικόνας.

Νομίζω οτι στα καινούργια μοντέλα με νεας γενιας "γρήγορα" πανελς δεν υφίσταται πλέον τετοιο πρόβλημα. Εγώ στην Samsung LE37R72 δεν εχω παρατηρήσει κατι τετοιο μεχρι στιγμης και φαντάζομαι οτι στα νεότερα μοντέλα τα πράγματα θα είναι ακομα καλύτερα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Νομίζω οτι στα καινούργια μοντέλα με νεας γενιας "γρήγορα" πανελς δεν υφίσταται πλέον τετοιο πρόβλημα. Εγώ στην Samsung LE37R72 δεν εχω παρατηρήσει κατι τετοιο μεχρι στιγμης και φαντάζομαι οτι στα νεότερα μοντέλα τα πράγματα θα είναι ακομα καλύτερα

Δεν με καταλαβες... Δεν εχει καμια σχεση το panel, μιλαω για οχι-τοσο-επωνυμα μοντελα που εχουν προβλημα με την κινηση, δηλαδη σπασιματακια ανα χ δευτερόλεπτα...σαν playback απο pc ενα πραγμα : )

Ορίστε και μερικές φωτο από την παλιά προβολική μου (αγορά Δεκ 2001)
H τηλεόραση παίζει καθημερινά από ειδήσεις μέχρι LOST
και πολλές φορές αφήνεται να παίζει ενω κάνω κάτι άλλο.
Οι φωτο είναι τραβηγμένες χωρίς τρίποδο και χωρίς φλάς , χθές βράδυ, με κανονικό φωτισμό στο δωμάτιο.
Η τηλεόραση δε , παίζει συνεχώς .(δεν έχει γίνει pause δλδ)
θα προσπαθήσω να τραβήξω και φωτο από dvd με πατημένο το pause....

Gia amesi sigrisi apo sony40x2000
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3653&page=7
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3653&page=8

έχει πάρει κανείς τον ΗΧΟ Νοεμβρίου ??
μπορεί να μας συνοπτικά να μας ενημερώσει για τα αποτελεσματα του τεστ τον LCD 37'

thanks !

έχει πάρει κανείς τον ΗΧΟ Νοεμβρίου ??
μπορεί να μας συνοπτικά να μας ενημερώσει για τα αποτελεσματα του τεστ τον LCD 37'

Το αποτελεσμα ειναι ισοπαλια. Η Philips 37PF9731 και η 40Χ2000 πηραν σχεδον την ιδια βαθμολογια (με διαφορα ενος εκατοστου υπερ την Philips).

Αν μιλας για τα πιο προσιτα μοντελα τοτε καλυτερη βγηκε η Sharp 37GA9 αλλα το συγκριτικο ειχε μονο δυο Sharp και δυο LG.
-bye-

Πέρα απο την κίνηση, να ρωτήσω 2 πράγματα, πολύ βασικά για μένα, τους κατόχους και κυρίως τους υπέρμαχους των LCD;
1. Όταν κινείται η εικόνα σε φωτεινά πλάνα, στο paning της κάμερας, δεν βλέπεται κάποια στίγματα στην εικόνα; Δεν δείχνει σαν ένα πλέγμα του panel που είναι μπροστά απο την εικόνα σας;
2. Σε σκοτεινές σκηνές το μαύρο δεν είναι κρασαρισμένο; Υπάρχουν διαβαθμίσεις; Κι αν καταφέρετε και πάρετε διαβαθμίσεις του γκρί, τότε το μαύρο σας είναι μαύρο ή κάτι μεταξύ ξεπλυμένου μαύρου-γκρί σκούρο-και μώβ;
Μιλάω για τηλεοπτικό σήμα.
Και για να μην μου πείτε για ποιότητα σήματος και τέτοια, το ξέρω το πρόβλημα και το καταλαβαίνω.
Στο DVD όμως; Γιατί κι εκεί τα ίδια είναι.

Counter-attack!!!!!!

Attachments

• DSC03837.JPG
    DSC03837.JPG
    137.8 KB · Views: 29
  • DSC03845.JPG
    DSC03845.JPG
    132.2 KB · Views: 34
  • DSC03854.JPG
    DSC03854.JPG
    125.8 KB · Views: 22
  • DSC03867.JPG
    DSC03867.JPG
    111.6 KB · Views: 30
  • DSC03880.JPG
    DSC03880.JPG
    141.1 KB · Views: 28
You heard what the commander said! Fire at will!!!!:twoguns:

Attachments

• DSC03935.JPG
    DSC03935.JPG
    122.2 KB · Views: 15
  • DSC03925.JPG
    DSC03925.JPG
    110.9 KB · Views: 12
  • DSC03894.JPG
    DSC03894.JPG
    115.8 KB · Views: 17
  • DSC03893.JPG
    DSC03893.JPG
    134.6 KB · Views: 20
  • DSC03889.JPG
    DSC03889.JPG
    137.5 KB · Views: 24
Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Πέρα απο την κίνηση, να ρωτήσω 2 πράγματα, πολύ βασικά για μένα, τους κατόχους και κυρίως τους υπέρμαχους των LCD;
1. Όταν κινείται η εικόνα σε φωτεινά πλάνα, στο paning της κάμερας, δεν βλέπεται κάποια στίγματα στην εικόνα; Δεν δείχνει σαν ένα πλέγμα του panel που είναι μπροστά απο την εικόνα σας;
2. Σε σκοτεινές σκηνές το μαύρο δεν είναι κρασαρισμένο; Υπάρχουν διαβαθμίσεις; Κι αν καταφέρετε και πάρετε διαβαθμίσεις του γκρί, τότε το μαύρο σας είναι μαύρο ή κάτι μεταξύ ξεπλυμένου μαύρου-γκρί σκούρο-και μώβ;

Εγω δεν εχω παρατηρησει τιποτα απο τα δυο αυτα. Ειδικα σε DVD το θεωρω εντελως απιθανο να δεις τετοια πραγματα ακομη και αν καθεσαι 1 μετρο απο την οθονη.

You heard what the commander said! Fire at will!!!!:twoguns:

Μαλιστα , δηλαδη αυτο ειναι το νοημα της συζητησης για εσενα? Γιατι δεν εβαζες τιτλο "Εχω την κορυφαια τηλαοραση στον κοσμο'' για να μπορουμε να συνενοηθουμε καλυτερα!!!:flipout:

Εγω παντως που ειχα φιλο με Sony rear projection πενταετιας την πεταξε περυσι , αν το ηξερα οτι σου αρεσουν τοσο πολυ θα του ελεγα να στην στειλει.

Last edited:
-Some LCD's are still moving!
-They must be the latest models captain....
-What are you waiting for then? Give them the final shot.....:violent-smiley-030:

Attachments

• DSC03945.JPG
    DSC03945.JPG
    129.5 KB · Views: 12
  • DSC03963.JPG
    DSC03963.JPG
    113.1 KB · Views: 10
  • DSC03972.JPG
    DSC03972.JPG
    131.9 KB · Views: 14
  • DSC03973.JPG
    DSC03973.JPG
    129.1 KB · Views: 16
  • DSC03980.JPG
    DSC03980.JPG
    129 KB · Views: 16
Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Μιλάω για τηλεοπτικό σήμα.
Και για να μην μου πείτε για ποιότητα σήματος και τέτοια, το ξέρω το πρόβλημα και το καταλαβαίνω.
Στο DVD όμως; Γιατί κι εκεί τα ίδια είναι.

Πέστα ρε Μπάμπη...

Καλα , και το "συνενοηθουμε" σου γράφεται με δυο "ν" , αλλά δεν το έκανα θέμα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Πέστα ρε Μπάμπη...

Tα λέω αλλά διαβάζω τόσα πράγματα εδώ μέσα για την φοβερή και τρομερή εικόνα των LCD που έχω αρχίσει να νομίζω οτι έχω πρόβλημα.
Προφανώς εγώ δεν έτυχε μέχρι σήμερα να δώ καμία LCD που να παίζει σωστά.
Κι όχι σωστά, που είναι πολύ βαριά κουβέντα, έστω καλά.
Εγώ πχ δεν έχω δεί καμία LCD που να δείχνει ένα κοντινό πλάνο σε πρόσωπο και να μην θολώνει όταν κινείται.
Όταν είναι σχετικά σταθερό ας πούμε οτι δείχνει καλά. Όταν πάει να μετακινηθεί αυτόματα χάνεται όλη η υφή του δέρματος, γίνεται ένα πλαστικό σιλικονούχο ομοιογενές πράγμα, και ξαναδιορθώνει όταν σταματάει να κινείται.
Ούτε αυτό το έχει δεί κανένας; Τι τηλεοράσεις έχετε ρε παιδιά; Ειδικές παραγγελίες στην εταιρεία; Γιατί όλες όσες κυκλοφορούν στα καταστήματα και στα σπίτια γνωστών και φίλων το κάνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Tα λέω αλλά διαβάζω τόσα πράγματα εδώ μέσα για την φοβερή και τρομερή εικόνα των LCD που έχω αρχίσει να νομίζω οτι έχω πρόβλημα.
Προφανώς εγώ δεν έτυχε μέχρι σήμερα να δώ καμία LCD που να παίζει σωστά.
Κι όχι σωστά, που είναι πολύ βαριά κουβέντα, έστω καλά.
Εγώ πχ δεν έχω δεί καμία LCD που να δείχνει ένα κοντινό πλάνο σε πρόσωπο και να μην θολώνει όταν κινείται.
Όταν είναι σχετικά σταθερό ας πούμε οτι δείχνει καλά. Όταν πάει να μετακινηθεί αυτόματα χάνεται όλη η υφή του δέρματος, γίνεται ένα πλαστικό σιλικονούχο ομοιογενές πράγμα, και ξαναδιορθώνει όταν σταματάει να κινείται.
Ούτε αυτό το έχει δεί κανένας; Τι τηλεοράσεις έχετε ρε παιδιά; Ειδικές παραγγελίες στην εταιρεία; Γιατί όλες όσες κυκλοφορούν στα καταστήματα και στα σπίτια γνωστών και φίλων το κάνουν.

Εαν απενεργοποιήσεις τα noise reduction και λοιπα δεν γίνεται αυτο που λες...εκτός αν εχει τοοοσο αργο panel! (Πρεπει να ειναι >50 msec!!!)