Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Re: Απάντηση: LCD my @ss....

Υ.γ Φίλε Rivers το screendoor effect τι είναι?:chinscratch:

Το κενο μεταξυ των pixel.

lcd-dlp-pixel-fill-factor-diagram.gif

Απάντηση: LCD my @ss....

Καλά το Ήχος και Εικόνα δεν είναι και οτι πιο έγκυρο κυκλοφορεί στην πιάτσα..πάντα κατα την άποψή μου..
Για το what hi*fi? θα συμφωνήσω αλλά το θέμα είναι οτι αυτοί ζούν σε διαφορετική πραγματικότητα απο εμάς εδώ..
Και πράγματι στο τελευταίο τεύχος το what hi*fi? λέει επιτέλους ξεκάθαρα οτι η sony kdl-w2000 "νικάει" τις plasma..το οποίο για μένα λέει πολλά!:award:
Για τα pixel θα συμφωνήσω μαζί σου..
Ακόμα θυμάμαι πιτσιρικάς που έβαζα τα μούτρα μου κοντά στην οθόνη της crt που είχαμε και αναρωτιόμουν τι μπορεί να είναι αυτά τα κόκκινα-πράσινα-μπλέ χρώματα που έβλεπα..:flipout:

Υ.γ Φίλε Rivers το screendoor effect τι είναι?:chinscratch:

Το θέμα είναι αν οι lcd είναι καλύτερες από τις plasma όσο αφορά το τηλεοπτικό σήμα. Γιατί εκεί νομίζω ότι η plasma κρατάει ακόμα τα σκήπτρα (ως πότε δεν ξέρω)

Λοιπόν, το Σάββατο το πρωί αποφάσισα οτι είχα ψηθεί αρκετά πλέον για να πάρω μια LCD τηλεόραση. Πήγα λοιπόν στο Mediamarkt να δω την Sony 32S2010. Αυτό πο είδα ήταν απελπιστηκό. Καλά λέω θα πάω και αλλού, Ηλεκτρονική, Κωτσόβολο, Carefour παντού όλες χαλια. Οπότε λέω ας το ξεχάσω προς το παρών και βλέπουμε. Πηγαίνοντας σπίτι σκέφτηκα τσάμπα το ψήσιμο? Υπολόγισα το κόστος σε δόσεις και λέω οκ με 24 άτοκες δεν θα φανεί... ας την πάρω και ο θεός βοηθός. Πήρα και το NS76H και πήγα σπίτι.
Το αποτέλεσμα ηταν καταπληκτικό... καμία σχέση με ότι έβλεπα στις εκθέσεις. Οχι οτι σε κανάλια είδα κάτι το φοβερό αλλά η εικόνα είναι αποδεκτή (σε αντίθεση με τις εκθέσεις). Για dvd δεν το συζητάμε... σε 720p (εκεί είδα την καλλίτερη εικόνα) έμεινα με ανοιχτό το στόμα.

Ηθικό δίδαγμα:
Μην πάτε καν να δειτε πως παίζει η τηλεόραση που σας ενδιαφέρει σε έκθεση... θα απογοητευτείτε αδίκως. Προτειμήστε φίλο/γνωστό για να είστε σίγουροι.

Απάντηση: Re: LCD my @ss....

Η τεχνολογια lcd θα πρεπει να λυσει πρωτα τα προβληματα στο μαυρο (ανοιχτο γκρι) και γενικοτερα στα χαμηλα του gray scale. Ας ανεβασει καποιος ενα screenshot απο το δευτερο κεφαλαιο του van helsing, να καταλαβουμε γιατι πραγμα μιλαμε. Στα φωτεινα πλανα ειναι μια χαρα, αλλα εκει καμμια σημερινη τεχνολογια δεν εχει προβλημα. Με Hd υλικο ειναι ακρως εντυπωσιακες χωρις βεβαια να λυνεται το προβλημα στα χαμηλα. Στα εργα με πολλες σκοτεινες σκηνες κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι δραμα( και εχω δυο απο δαυτες, μια philips και μια Lg).

Συμφωνώ απόλυτα.
Σίγουρα το μέλλον δεν είναι οι CRT αλλά οι flat τηλεοράσεις έχουν ακόμα πολλά προβλήματα να λύσουν. Θα τα λύσουν βέβαια και μάλιστα πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται, κι όπως προσωράει η τεχνολογία, και με το ρυθμό που βγαίνουν τα καινούρια μοντέλα, σε 2 χρόνια οι σημερινές LCD θα είναι για κλωτσιές.

Συμφωνώ απόλυτα.
Σίγουρα το μέλλον δεν είναι οι CRT αλλά οι flat τηλεοράσεις έχουν ακόμα πολλά προβλήματα να λύσουν. Θα τα λύσουν βέβαια και μάλιστα πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται, κι όπως προσωράει η τεχνολογία, και με το ρυθμό που βγαίνουν τα καινούρια μοντέλα, σε 2 χρόνια οι σημερινές LCD θα είναι για κλωτσιές.

Μπάμπη μας έκανες την καρδιά περιβόλι πρωί πρωί...:flipout:
Όχι οτι έχεις άδικο αλλά..:chinscratch:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ????:slapface:

Μπάμπη μας έκανες την καρδιά περιβόλι πρωί πρωί...:flipout:
Όχι οτι έχεις άδικο αλλά..:chinscratch:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ????:slapface:

PETRAN, welcome to the club !!!
Ξέρεις πόσο καιρό λέω να πάρω μια flat να ξεφορτωθώ το μπαούλο που έχω κι όλο αναβολή στην αναβολή είμαι;
icon9.gif

Μήπως εγώ είμαι ο ιδρυτής του κλάμπ?
Τρία χρόνια την ψάχνω την δουλειά!!!
Και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά!
Λες και δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω, όλο κάτι τέτοια ψάχνω..
Αρρώστια!!!:slapface:
Και φαντάσου εγώ είμαι και ψιλοάσχετος..:chinscratch:
Εσύ που ήσουν και Γ.Δ αρα πιο σχετικός φαντάζομαι τι φρίκες θα τρώς ώρες ώρες!!!:ernaehrung004:

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω από την εμπειρία μου είναι πως οι LCD δεν έχουν ξεπεράσει τις πολύ καλές CRT τουλάχιστον στις 32". Σαφώς καλύτερη απόδοση χρωμάτων και μαυρου, πιο ευκρινής εικόνα και αληθοφανής, πιο φωτεινές. Εχω παρατηρήσει δύο LCD στις 32", Samsung και LG. Δεν θα άλλαζα με καμμία την 3 ετών JVC 32" με D.I.S.T. Και να μην κρίνουμε τι δείχνουν αν τους πετάξουμε HD υλικό γιατί και μία 14άρα που έχω από την δεκαετία του 90 με HD δείχνει..... τέλεια. Οπως λέει και ο Μπάμπης, υπάρχει μέλλον ακόμη αλλά σίγουρα το μέλλον είναι flat είτε μας αρέσει είτε οχι.

Μήπως εγώ είμαι ο ιδρυτής του κλάμπ?
Τρία χρόνια την ψάχνω την δουλειά!!!
Και δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά!
Λες και δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω, όλο κάτι τέτοια ψάχνω..
Αρρώστια!!!:slapface:
Και φαντάσου εγώ είμαι και ψιλοάσχετος..:chinscratch:
Εσύ που ήσουν και Γ.Δ αρα πιο σχετικός φαντάζομαι τι φρίκες θα τρώς ώρες ώρες!!!:ernaehrung004:

Το Γ.Δ. είναι άσχετο βέβαια αλλά όντως, έχω φάει πολλές φρίκες... Πάνω που λέω οτι βρήκα τι θα πάρω.. τσούπ... μόλις την ψάξω λίγο παραπάνω πάλι στραβώνω και λέω "πάμε για το επόμενο μοντέλο..."
Κάποια στιγμή όμως αυτό θα ´πρέπει να τελειώσει έστω κι αν ξέρω με βεβαιότητα οτι θα το μετανοιώσω τον επόμενο μήνα.

Αυτό το κόλλημα με την τεχνολογία, δηλαδή όλο να περιμένεις για να πάρεις νέα συσκευή που θα λύνει τα προβλήματα των προηγούμενων, θα έχει καλύτερη εικόνα κτλ το είχα και εγώ. Όπως λένε, το καλύτερο είναι εχθρός του καλού.
Τελικά αποφάσισα οτι για εμένα η πιο σωστή λύση είναι να είμαι μία τεχνολογία πίσω, μία διάσταση πίσω κτλ, δηλαδή πάω για 1366 Χ 768 αντί για 1920 Χ 1080, πάω για max 40'' αντί για 46-50.
Το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο με αυτό τον τρόπο και μη μου πείτε οτι πχ η 40αρα με 768 ανάλυση θα δείχνει χάλια ενώ η ίδια με 1080p θα έχει τόση διαφορά που θα αξίζει τα σχεδόν διπλά χρήματα απλά και μόνο για να βλέπω ένα dvd στο τόσο.
Φυσικά αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι απαραίτητα σωστή. Απλά έκρινα οτι με το Budget που έχω, αυτό είναι το ιδανικό για εμένα.
Περιμένω μάλλον λίγο μετά τις γιορτές που θα έχουν βγεί αρκετά νέα μοντέλα και θα έχουν πέσει λίγο ακόμα οι τιμές στα προηγούμενα για να πάρω μια flat tv προς αντικατάσταση της 29αρας crt sony που έχω.

Φίλοι μου καλημέρα,

είμαι στην ίδια φάση εδώ και 1,5 χρόνο.
Αγανάκτισα και είπα αει σιχτιρ γιατι έτσι όπως παει και με την λογική της αναμονής δεν θα ψωνίσω ποτέ:slapface:
Πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο στην αγορά και πάντα θα υπάρχει στα σκαριά κάτι καλύτερο στα τμήματα R&D των εταιρειών.

Μέσα στην εβδομάδα παραλαμβάνω την 40Χ2000 :award: και πιστεύω ότι θα με καλύψει για αρκετά χρόνια, εάν σκεφτείς ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε καν έτοιμοι ούτε για αυτήν (σε τηλεοπτικό σήμα τουλάχιστον).

-bye- -bye- -bye-

Νομίζω ότι τα φθηνά μοντέλα τηλεοράσεων LCD, αυτά που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά, έχουν ακόμα (σε μικρότερο πάντως βαθμό) τα εγγενή προβλήματα που εξαρχής είχαν: γωνία θέασης, contrast, κίνηση, επίπεδο μαύρου. Πιστεύω όμως ότι στα ακριβά μοντέλα τα προβλήματα αυτά έχουν ως επί το πλείστον λυθεί. Βλέπετε, κάθε τεχνολογία βελτιστοποίησης της εικόνας έχει και το ανάλογο κόστος στις τηλεοράσεις που την κατέχουν.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όποιος θέλει να αγοράσει καλή LCD, πρέπει να "σκάσει" πολύ χρήμα (ανάλογα με το μέγεθος από 2000 Ευρώ και πάνω), αλλιώς γρήγορα θα το μετανιώσει. Φίλος που, παρασυρμένος από διαφημιστική "πατάτα", αγόρασε φθηνή LCD (Sony Bravia), τώρα τραβάει τα μαλλιά του βλέποντας το επίπεδο της εικόνας.
Και σίγουρα πιστεύω ότι για να δει κανείς την πραγματική ποιότητα εικόνας μιας τηλεόρασης, πρέπει να το δει μέσω υλικού dvd, όχι με το άθλιο τηλεοπτικό σήμα που οποιαδήποτε τεχνολογία την αδικεί.
Επειδή κι εγώ στο προσεχές μέλλον θα αγοράσω επίπεδη τηλεόραση, μάλλον LCD, έχω επανειλημμένα διαπιστώσει, βλέποντας ακριβά μοντέλα σε μεγάλα καταστήματα, ότι με υλικό dvd αποδίδουν εξαιρετικά. Με τηλεοπτικό σήμα η απόδοσή τους είναι απλώς καλή.

Αυτές όλες οι επίπεδες τηλ είναι κατά την γνώμη μου monitor. Τι εννοώ ?
Αυτό που εννοώ είναι ότι, ότι τους δώσεις ως σήμα, αυτό θα δείξουν.
Αν το σήμα είναι φτωχό τότε το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό κ ως γνωστόν το ελληνικό τηλεοπτικό σήμα είναι κακό.
Εφόσον λοιπόν οι επίπεδες τηλ έχουν υψηλή ανάλυση, το αποτέλεσμα είναι κακό οπτικά, κάτι που δεν έχουν ως πρόβλημα όλες οι crt, καθώς εκείνες έχουν την ιδιότητα να "ομορφαίνουν" τέτοιες ατέλειες.
Αν λειπούν θέλουμε να βλέπουμε τηλεοπτικό σήμα τότε δεν είναι για επίπεδες τηλ εκτός αν αγοράσουμε κάποια σχετικά ακριβή όπου με τα ανάλογα software μπορεί κάπως να καλυτερεύσει το σήμα.
Σε πηγές όμως dvd, υπολογιστή, καλό δορυφορικό σήμα (όχι ΝΟΒΑ) τότε τα πράγματα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι.
Δλδ οι επίπεδες τηλ πραγματικά 'ζωγραφίζουν'...

Σ'αυτό Μιχάλη έχεις δίκιο αλλά στην προκειμένη έχουμε δύο δεδομένα:
1. Τα χάλια του Ελληνικού σήματος και
2. Τις ανάγκες που μας έχουν προκύψει με το πέρασμα του χρόνου=flat tvs:nounder:
Οπότε που καταλήγουμε?:chinscratch:
Στο κλάμπ των αναποφάσιστων(εκεί δηλαδή ανήκω εγώ...:slapface: )

Σ'αυτό Μιχάλη έχεις δίκιο αλλά στην προκειμένη έχουμε δύο δεδομένα:
1. Τα χάλια του Ελληνικού σήματος και
2. Τις ανάγκες που μας έχουν προκύψει με το πέρασμα του χρόνου=flat tvs:nounder:
Οπότε που καταλήγουμε?:chinscratch:
Στο κλάμπ των αναποφάσιστων(εκεί δηλαδή ανήκω εγώ...:slapface: )
Προσωπικά δεν βλέπω κ πολύ τηλ, μόνο αθλητικά κ ειδήσεις.
Από εκεί κ πέρα βλέπω ποοολλλλλλεεεεεές ταινίες, οπότε οι επίπεδες είναι ότι πρέπει κ χρειάζομαι.
Ανάγκη δεν είναι μια επίπεδη τηλ.
Πιο πολύ το έχουν επιβάλλει οι καιροί, γιατί αν δεν έχουμε τότε δεν είμαστε in...

Ε λοιπόν αμα σου πω οτι αυτός που σχεδίασε το σπίτι που πήρα το έχει φτιάξει έτσι ώστε να μην μπορώ να βάλω μπαουλάκι!!!:nounder:
Είτε flat είτε projector.
Τίποτα άλλο δεν χωράει..:bang:
Θα μου πείς οτι είμαι μ@μ@κ@ς που πήγα και το πήρα μ'αυτά τα δεδομένα..:slapface:
Μπορεί..όμως τότε δεν είχα ιδέα απο ...AVCLUB.GR!!!
Όπως καταλαβαίνεις ήμουν κι εγώ πρόβατο έτοιμο για σφαγή!:damnyou:

Τώρα όμως που υποτίθεται οτι έμαθα..
Ε..τώρα δεν παίρνω τίποτα!:flipout: :flipout: :flipout:

Προσωπικά δεν βλέπω κ πολύ τηλ, μόνο αθλητικά κ ειδήσεις.
Από εκεί κ πέρα βλέπω ποοολλλλλλεεεεεές ταινίες, οπότε οι επίπεδες είναι ότι πρέπει κ χρειάζομαι.
Ανάγκη δεν είναι μια επίπεδη τηλ.
Πιο πολύ το έχουν επιβάλλει οι καιροί, γιατί αν δεν έχουμε τότε δεν είμαστε in...

Συμφωνω !!!!!!!

και εγω μονο ταινιες βλεπω ......

δεν θα χαραμουσα την ωρα μου να δω τηλεοραση αλλα μονο λιγο ειδησεις .....

Παιδια η εικονα που εχω δει στο ΜΕΔΙΑ ΜΑΡΚΤ πριν λιγες μερες απο πολλες συσκευες σε HD 720 p σημα με αφησε αφωνο !!!!!!!!!

τι να λεμε ;;;;;

για μαυρο οτι δεν εχουν ;;;;;;; οι ΠΛΑΣΜΑ που εβλεπα ειχαν και παραειχαν !!!!!

της ΣΟΝΥ οι LCD ειχαν αριστη εικονα παντως και στα σκοτεινα .......

τα πραγματα χαλουσαν λιγο οταν πηγαινες σε φτηνες συσκευες β μαρκας και εκει ομως ηταν η μιση τιμη .....

να πω οτι παιζανε ολες οι συσκευες την ιδια εκπομπη.........

να εκφρασω και εγω την εμπειρια μου.

Sony crt 32fq86e και toshiba 32wl66z, και οι δυο συνδεδεμενες με denon 2910 και παιξαν την ιδια σκηνη (αν εχει σημασια ,μονομαχος, η αρχικη μαχη στα δεντρα).
Η LCD ζωγραφιζε στα παντα!!!!!!!!! Τελεια και παυλα.