Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Εγώ πάντως ήμουν υπέρ των LCD και όταν μετακόμισα πρώτα έψαξα για αγορά LCD TV . Δυστυχώς δεν μου άρεσε καμία σε σχέση με τα χρήματα που ζητούσαν και κατέληξα σε 32' CRT που πιάνει χώρο όσο μισή ντουλάπα.
Αυτό που ήθελα πάντως το κάνει πολύ καλύτερα από πολλές LCD 2πλάσιας αξίας.
Ταινίες βέβαια με ψηφιακό σήμα δεν βλέπω και αν θελήσω να επενδύσω λεφτά για τις ταινίες θα πάρω προβολέα . Για εικόνα τηλεόρασης που χρησιμοποιώ κατά κόρον δεν μου άρεσαν οι LCD .

Μα ολη η συζητηση δεν ειναι κοντρα lsd-crt.
Τεθηκε θεμα προβληματων η οχι στις lcd καποιοι παρεθεσαν καποια προβληματα που εχουν εντοπισει και καποιοι καποια πλεονεκτηματα. Σαφως η τεχνολογια crt πεθαινει λιγο-λιγο (?) αλλα υπαρχουν ακομα προβολικες-plasma κτλ που ειναι στις επιλογες ενος αγοραστη. Οι crt βγηκαν στο προσκηνιο επειδη για καποιους (και εγω μεσα σε αυτους) πιστευουμε οτι σημερα και ισως για 2-3 χρονια απο σημερα (που θα μεταβουμε σε ψηφιακη τηλεοραση πιθανως με 16:9 καδρο) για τηλεοπτικο σημα και εφοσον δεν υπαρχει προβλημα χωρου ειναι καλυτερες και πιο συμφερουσες οι 4:3 crt σε συνδυασμο με προβολεα για dvd, σιγουρα υπαρχουν και αλλες αποψεις πιθανως σωστες (σιγουρα σεβαστες) που διαφοροποιουνται. Ο "τσακωμος" εγινε λογο του τροπου που καποιοι (καποιος) προσπαθησε να επιβαλει την αποψη του υποτιμωντας τους υπολοιπους.

Re: Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Καλύτερη απάντηση δεν περίμενα, ως συνήθως... ...και με το τρομερό "αίσθημα ανωτερότητας" που σου δίνει η καινούρια σου LCD...

Μπαμπη επειδη δεν καταλαβες τι ειπα θα το πω λιγο πιο απλα.

Η LCD και καμια τηλεοραση δεν μου δινει εμενα κανενα αισθημα ανωτεροτητας γιατι δεν την αγορασα για αυτο το σκοπο αλλα για να βλεπω τηλεοραση απο την αλλη μερια απο οτι μπορει να εχεις παρατηρησει οποιος αγοραζει τηλεοραση στο forum ειμαι ο πρωτος που δινει συγχαρητηρια.

Ελπιζω τωρα να συνενοηθηκαμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η συζήτηση και ο τσακωμός. Αφού είτε το θέλουμε είτε όχι οι CRT είναι παρελθόν. Ηδη τα περισσότερα εργοστάσια έχουν σταματήσει την παραγωγή καθοδικών σωλήνων και συνεχίζουν μόνο λίγοι (π.χ. Thomson στην Κίνα) οι οποίοι όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνονται όλο και λιγότεροι. Οπως στους Η/Υ δεν τίθεται θέμα πλέον CRT οθόνης έτσι και στις τηλεοράσεις σε κανά δυό χρόνια δεν θα βρίσκεις πλέον να αγοράσεις CRT ούτε στις πιο φθηνές κινέζικες απίθανες μάρκες.
Οπότε τι το συζητάμε;

Καλησπέρα!
Το θέμα στο thread δεν είναι CRT vs LCD αλλά η εικόνα αυτή καθαυτή των LCD.
Eννοείται πως οι CRT τηλεοράσεις βγήκαν στο περιθώριο-για πολλούς λόγους, (μέγεθος διαγωνίου τηλεόρασης, όγκος και βάρος, επικείμενο HD σήμα , σύγχρονο lifestyle κλπ) -αλλά δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι παροπλίστηκαν εξαιτίας της κακής ποιότητας της εικόνας τους!
Εδω συζητάμε λοιπόν το κατά πόσον η τεχνολογία των LCD μπορεί να αντικαταστήσει την τεχνολογία των CRT επάξια ή αν υπάρχουν άλλες τεχνολογίες (σύγχρονες προβολικές , PLASMA , κλπ) οι οποίες αποδίδουν καλύτερη ποιότητα εικόνας.Κατά την γνώμη μου πάντα , σαφώς και συμβαίνει το δεύτερο. Σε μια plasma tv π.χ. δεν ενοχλούμαι βλέποντας όσο ενοχλούμαι σε μια Lcd. Η εικόνα τους πιστεύω ότι είναι πολύ ανώτερη.

Στιχομυθία σήμερα στο MEDIAMARKT : Ενα ζευγάρι κοιτά τις LCD τηλεοράσεις :
Προφανώς αρέσουν στην σύζυγο , και θέλει να πάρουν μια , αφού σε κάποια στιγμή ο σύζυγος της κάνει νόημα να έρθει κοντά του της δείχνει την εικόνα και της λέει : "Βλέπεις αυτό το πράγμα που κάνει? Δεν με ενδιαφέρει , αν δεν το φτιάξουν αυτό εγώ LCD δεν παίρνω."
δεν ξέρω για τι "πράγμα" έλεγε αλλά τον κοίταξα για λιγο και βεβαιώθηκα πως δεν ήμουν ελέφαντας....

Μια απορια μου εχει δημιουργηθει , αφου οι LCD δεν δειχνουν καλα τοτε γιατι τρεχεις καθε τρεις και λιγο στο Media Markt και τις κοιτας.

Μια απορια μου εχει δημιουργηθει , αφου οι LCD δεν δειχνουν καλα τοτε γιατι τρεχεις καθε τρεις και λιγο στο Media Markt και τις κοιτας.

Είπα εγώ ότι πήγα για να δώ τηλεοράσεις???????!!!!!!!
Για την Canon EOS400 πήγα (sorry για το off topic αλλά παρεπιπτόντως είναι φοβερή φωτογραφική παιδιά)!!!
Απλά περνώντας από το διάδρομο με τις τηλεοράσεις έτυχε να το ακούσω.
Οι "απορίες" σου Rivers ειναι τελείως - μα τελείως - παιδικές.
Από εμένα τέλος.Δεν αξίζει να ασχοληθώ ξανά μαζί σου....

Oι CRT είναι αναλογικές συνεπώς δείχνουν καλύτερα όταν παίρνουν αναλογικό σήμα. Οι LCD είναι ψηφιακές (αναγκαστικά λόφω ύπαρξης των pixels) και δείχνουν καλύτερα όταν τροφοδοτούνται με ψηφιακό σήμα.

Από 'κει και πέρα συγκρίνουμε δύο τεχνολογίες που η μία είναι σχετικά νέα ενώ η άλλη έχει 60 χρόνια εμπειρίας πίσω της. Σαφώς και οι LCD θα έχουν κάποιες παιδικές ασθένειες.
Μήπως οι CRT δεν είχαν;
Για θυμηθείτε τις πρώτες έγχρωμες τηλεοράσεις που είχαν έρθει στην Ελλάδα το 1978.
Καταρχάς ΚΑΜΜΙΑ τότε δεν έδειχνε σωστά το ασπρόμαυρο. Αλλες μπλεδίζανε (οι περισσότερες), άλλες πρασινίζανε (λιγότερες), άλλες μωβίζανε. Αλλα ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ δεν έδειχνε το ασπρόμαυρο με αποχρώσεις του γκρι όπως το έδειχναν οι ασπρόμαυρες.
Επίσης πολλές πετούσαν φλόγες στα δεξιά στα έντονα χρώματα καθώς έτρεχε η σάρωση.
Σε πάρα πολλές τηλεοράσεις εκείνης της εποχής το χρώμα δεν συνέπιπτε σωστά με την εικόνα με αποτέλεσμα να βλέπεις το μπλε από το φόντο να καλύπτει λίγο από την αριστερή μεριά του προσώπου της εκφωνήτριας που έλεγε το πρόγραμμα της ημέρας, και ομοίως το χρώμα του δέρματός της να φεύγει από την δεξιά μεριά πάνω στο φόντο. Και αυτή ήταν η ελαφριά περίπτωση όπου όλα τα χρώματα ήταν απλώς μετατοπισμένα προς τα δεξιά. Η πιο βαριά περίπτωση ήταν να μην συμπίπτουν όλα τα χρώματα μαζί με αποτέλεσμα να φεύγει πχ. το πράσινο από την μία μεριά λιγότερο και το κόκκινο από την άλλη περισσότερο!!! Μεγάλο δράμα!
Επίσης πόσες από τις πρώτες έγχρωμες Τ/Ο έδειχναν τα χρώματα καμμένα και επίπεδα χωρίς αποχρώσεις και διαβαθμίσεις; Παάααρα πολλές!
Ενα άλλο άλυτο πρόβλημα μέχρι σήμερα στις CRT είναι της γεωμετρίας. Μπορεί οι σημερινές να μήν δείχνουν τους κύκλους σαν αυγά (όπως εκείνης της εποχής οι τηλεοράσεις) αλλά για βάλτε μια κάρτα ελέγχου σε μία καλή σημερινή CRT και παρατηρήστε την. Ολο και κάπου θα τραβάει...

Αρα μην βιαζόμαστε να κατακρίνουμε τις LCD μία πολύ νέα τεχνολογία, γιατί τα ίδια και χειρότερα παρουσίαζαν και οι CRT όταν ήταν νέα τεχνολογία.

Σημειωτέον: Εγω δεν έχω πάρει ακόμα LCD. Κρατάω προς το παρόν την 29άρα CRT Sony μου μέχρι να βρω μία LCD που να με ικανοποιήσει απόλυτα. Δεν έχω βρει ακόμα... Και επιπλέον απεχθάνομαι το 16:9

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Μπαμπη επειδη δεν καταλαβες τι ειπα θα το πω λιγο πιο απλα.
Η LCD και καμια τηλεοραση δεν μου δινει εμενα κανενα αισθημα ανωτεροτητας γιατι δεν την αγορασα για αυτο το σκοπο αλλα για να βλεπω τηλεοραση απο την αλλη μερια απο οτι μπορει να εχεις παρατηρησει οποιος αγοραζει τηλεοραση στο forum ειμαι ο πρωτος που δινει συγχαρητηρια.
Ελπιζω τωρα να συνενοηθηκαμε.

Γιάννη διάβασε ξανά τι ακριβώς έγραψες κι αν εξακολουθείς να πιστεύεις οτι σε παρεξήγησα θα σου ζητήσω συγνώμη.
Δεν ξέρω αλλά όταν κάποιος διατυπώνει κάποιες επιφυλάξεις και ενδοιασμούς για την εικόνα που βγάζουν οι σημερινές LCD έχετε την εντύπωση οτι πάει "να σας την πεί".
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τουλάχιστον εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να αγοράσω μία, όχι σήμερα, χθές αν ήταν δυνατόν.
Δεν το έχω κάνει και να είσαι σίγουρος οτι ο λόγος, χωρίς να είμαι πλούσιος, σίγουρα δεν είναι οικονομικός.
Γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε οτι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι απο αυτό που βλέπουν σε μια LCD τηλεόραση; Τόσο δύσκολο είναι αυτό;
Δηλαδή όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας σώνει και καλά το κάνει από πίκα ή για σπάσιμο;
Σας διαβεβαιώ οτι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, απλά έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις κι αυτό είναι θεμιτό. Απο μερικούς όμως, δυστυχώς, δεν είναι κατανοητό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Είπα εγώ ότι πήγα για να δώ τηλεοράσεις???????!!!!!!!
Για την Canon EOS400 πήγα (sorry για το off topic αλλά παρεπιπτόντως είναι φοβερή φωτογραφική παιδιά)!!!
Απλά περνώντας από το διάδρομο με τις τηλεοράσεις έτυχε να το ακούσω.
Οι "απορίες" σου Rivers ειναι τελείως - μα τελείως - παιδικές.
Από εμένα τέλος.Δεν αξίζει να ασχοληθώ ξανά μαζί σου....

καλα βρε ηρεμησε δεν σε ειπε καμπουρη ;;;;

αστειο ειπε ......

παντως παιδια για να μη λεω πολλα .......

εχω δει συσκευες LCD που δειχναν πολυ καλα εως αριστα !!!! οι δε PLASMA ενα κλικ πιο πανω .......

αλλα εχω δει και κατι φτηνα μοντελα και μερικες φορες επωνυμα που ηταν εντελως αχρηστη αγορα !!!!!!

Καλησπέρα σε όλους,

σήμερα έπαιξε αναβάθμιση της κεραίας προκειμένου να διορθωθεί
το τηλεοπτικό σήμα στην SONY 40X2000 :award: που απέκτησα μέσα στην εβδομάδα.

Άλλαξα την παλιά κεραία με την TELEVES DAT45 και ψήλωσα τον ιστό
κατά 2 μέτρα.

Αποτέλεσμα:Τέλεια εικόνα και όταν λέω τέλεια δεν εννοώ μόνο όσον αφορά
αυτό που είχα δει έως σήμερα από τις LCD, αλλά συγκρινόμενο και με το
αντίστοιχο τηλεοπτικό σήμα που έπαιρνα από την CRT μου (Philips 29¨ CRT 9412) που ήταν πολύ καλό.

Δεν μιλάμε πλέον για συμβιβασμό με την εικόνα των LCD σε τηλεοπτικό σήμα,
αλλά για πραγματική απόλαυση .

Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι υπερβάλλω αλλά ειλικρινά προσκαλώ όποιο μέλος θέλει να το δεί από κοντά.

Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Άλλαξα την παλιά κεραία με την TELEVES DAT45 και ψήλωσα τον ιστό κατά 2 μέτρα.
Αποτέλεσμα:Τέλεια εικόνα και όταν λέω τέλεια δεν εννοώ μόνο όσον αφορά
αυτό που είχα δει έως σήμερα από τις LCD, αλλά συγκρινόμενο και με το
αντίστοιχο τηλεοπτικό σήμα που έπαιρνα από την CRT μου (Philips 29¨ CRT 9412) που ήταν πολύ καλό.
Δεν μιλάμε πλέον για συμβιβασμό με την εικόνα των LCD σε τηλεοπτικό σήμα,
αλλά για πραγματική απόλαυση.
Φιλε Αλεξη,σοβαρα μιλας? :Banane0:
Αν ειναι ετσι τοτε μας βγαζεις απο πολλους ενδοιασμους. :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Καλησπέρα σε όλους,

Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι υπερβάλλω αλλά ειλικρινά προσκαλώ όποιο μέλος θέλει να το δεί από κοντά.

Αλεξη ευχαριστουμε, που μενεις..?

Παιδιά,

μένω στην Ν.Πεντέλη και την κεραία την έχω γυρισμένη προς Υμηττό παρόλο που δεν έχω οπτική επαφή με τις κεραίες απευθείας.

Ειλικρινά σε αυτά που έγραψα δεν υπερέβαλα καθόλου.

Παρά την αρχική απογοήτευση για το τηλεοπτικο σήμα (όπως αρχικά είχα γράψει σε άλλο thread).
πραγματικά τώρα έχω τρελλαθεί:Banane0: .
Πλέον, η 40X2000 ξεδιπλώνει τις αρετές της και στο τηλεοπτικό σήμα,
αλλά πιστεύω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά και η TELEVES.

Μέχρι και ποδόσφαιρο που είδα στη ΝΕΤ (Άρης - Ολυμπιακός) ήταν πολύ καλό.

-bye- -bye-

Άλλαξα την παλιά κεραία με την TELEVES DAT45 και ψήλωσα τον ιστό κατά 2 μέτρα.

Σίγα σιγά θα περάσεις σε ύψος και τον Όλυμπο!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Αποτέλεσμα:Τέλεια εικόνα και όταν λέω τέλεια δεν εννοώ μόνο όσον αφορά αυτό που είχα δει έως σήμερα από τις LCD, αλλά συγκρινόμενο και με τοαντίστοιχο τηλεοπτικό σήμα που έπαιρνα από την CRT μου (Philips 29¨ CRT 9412) που ήταν πολύ καλό.

Είμαι και εγώ ευχαριστημένος από το απλό αναλογικό σήμα με την Pioneer PDP 427XD. Πολύ καλύτερο από την CRT. Θα με τρελάνουν όσοι έχουν αντίθετη άποψη!!!

Σίγα σιγά θα περάσεις σε ύψος και τον Όλυμπο!!! :flipout: :flipout:

Πλάκα πλάκα το κοντάρι είνα τώρα 6 μέτρα:bang:
Βλέπω με κανά καλό αέρα να παίρνει και την σκεπή μαζί:flipout: :flipout:

Ούτε ο Σεργκέι Μπούμπκα δεν είχε τέτοιο κοντάρι:flipout: :flipout:

Μιλάμε πάντα για FullHD κοντάρι:flipout: :flipout:

-bye-

Είμαι και εγώ ευχαριστημένος από το απλό αναλογικό σήμα με την Pioneer PDP 427XD. Πολύ καλύτερο από την CRT. Θα με τρελάνουν όσοι έχουν αντίθετη άποψη!!!

Παρά την αρχική απογοήτευση για το τηλεοπτικο σήμα (όπως αρχικά είχα γράψει σε άλλο thread).
πραγματικά τώρα έχω τρελλαθεί:Banane0: .
Πλέον, η 40X2000 ξεδιπλώνει τις αρετές της και στο τηλεοπτικό σήμα,

Οπως θα ελεγε και ο Trueno:

-You heard what the commander said! Fire at will!!!!:twoguns:
-Some CRT's are still moving!
-They must be the latest models captain....
-What are you waiting for then? Give them the final shot.....:violent-smiley-030:

:flipout: :flipout:

Last edited:
Αυτό ακριβώς λέω αλλά προφανώς δεν γίνεται κατανοητό.

Φιλε Μπαμπη σε προσκαλω στο σπιτι μου (και ολους τους αλλους-εχοντες και μη LCD) και θα εχω για αντιπαραθεση sony 32fq86, philips 36" pixel plus, και toshiba 32wl66. Ολες με denon 2910, scart φια τις αναλογικες συνδεσεις, hdmi για την LCD, με τις εργοστασικες ρυθμισεις ολες.

Πραγματι, σε αναλογικο σημα δεν μπορω να πω οτι ξεφευγουν οι LCD, αλλα με το denon σε ψηφιακο βλεπεις διαφορες στην ευκρινεια. Εσυ μπορει να δεις ατελειες, σιγουρα υπαρχουν, αλλα σαν συνολικη εικονα εχει διαφορα.

Το τονιζω, μεχρι και ασχετος με το αθλημα βλεπει διαφορα, αν στις βαλω διπλα-διπλα.

Οι LCD δεν πιανουν χωρο (μονοδρομος στο δικο μου home cinema) και ειναι το μελλον. Ολες απο καπου ξεκινησαν και εφτασαν εδω που ειναι. Οι CRT πλεον δεν εξελισοονται αλλο (αν και στους προβολεις ειναι μακραν οι καλυτεροι), και το μελλον ειναι τηλεορασεις που παιρνουν και δειχνουν ψηφιακο σημα.