konnos said:A sorry. 22 ωρες υποχρεωτικες... οχι οτι θα διδασκω τοσο...
Σπύρος Σούρλας said:Προσωπικά θεωρώ κτύπημα ´κάτω απο την ζώνη´να μιλάμε διαρκώς για τίς ωρες που εργάζονται οι δάσκαλοι.Το ζητούμενο είναι η ποιοτική δουλεία πού κάνουν και εάν την κάνουν.
Με ενδιαφέρει επίσης να πεί η ηγεσία της Δ.Ο.Ε.μετά απο 20 χρόνια πασοκικής διακυβέρνησης,τι ακριβώς έγινε σε επίπεδο παιδείας στην χώρα.Η αναφορά στα 2.5 χρόνια της Ν.Δ.,που γινεται στην προκήρυξη που μάς ´έδωσε´ο Κυριος Νικολουδάκος,ακολουθεί την γνωστή απαράδεκτη λογική´Το Πασόκ τιμωρήθηκε στις εκλογές´λές και τα εγκλήματα παραγράφονται με την λαϊκή ετυμηγορία και μόνον.Προσωπικά θεωρώ ότι τα 16 τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πολιτικη για την παιδεία.
Ψάχνω να βρώ πώς οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν σε ζητήματα ουσίας,δηλαδή στην παρεχόμενη γνώση,στήν γλώσσα,στην ελληνική ιστορία,πού έθεσαν θέματα ουσιαστικής ανάδειξης παιδιών-αυριανών πολιτών.
Η απεργία είναι σεβαστή απο την μεριά μου,αλλά θά την ήθελα πιό εμπλουτισμένη και με άλλα ζητήματα κατευθύνσεως και στόχων της παιδείας μας.
Φυσικά και σέβομαι τούς παρόντες εκπαιδευτικούς,και ως εκ τούτου η παρουσία του Κυρίου Νικολουδάκου στην συζήτηση ακόμα και εάν ενοχλήθηκε απο κάποια γραπτά,ειναι αναγκαία πέρα απο τις ανακοινώσεις και τίς μπροσούρες.:smile:
konnos said:Το διορθωμα των γραπτων ειναι οντως χρονοβορο (αν γινεται σωστα) και παραδεχομαι πως ειναι ψυχοφθορο το να διδασκεις πολλες ωρες. αλλα
Δεν κανουν ολοι οι δασκαλοι γραμματειακη υποστηριξη. Τι εννοεις εξωδιδακτικες δραστηριοτητες; Το να ψαχνεις πραγματα για την υλη; Δε σε υποχρεωνει κανεις. Εξαρταται απο την ευσυνειδησια του καθενος. Διακοπες αρκετους μηνες το καλοκαιρι. Δε σε υποχρεωνει κανεις να πατησεις στο σχολειο το καλοκαιρι απ οτι ξερω. Και που βρισκουν τοτε χρονο δασκαλοι να κανουν τα απειρα ιδιαιτερα τα απογευματα; Δε θελω να συνεχισω διοτι θα στεναχωρησω μερικους.
Το θεμα ειναι πως μπορει τα λεφτα να μην ξεχειλιζουν απ τα μπαζακια, μη υπολογιζοντας τα εξωσχολικα εσοδα, αλλα απο μονη της η αυξηση του μισθου δεν πειθει κανεναν για το "δικιο" της απεργιας. Και οσον αφορα τα υπολοιπα αιτηματα δε νομιζω πως ειναι αιτημα δασκαλων αυτο. Αιτημα του λαου μπορει και υποχρεωση της κυβερνησης ναι. Αλλα οχι αιτια απεργιας. Τα μηλα μηλα και η σκαφη σκαφη. Εγω δεν εχω πεισθει. Απο πολλες απεργιες, οχι μονο απο αυτην... Οπως ειπα και σε αλλα ποστ μου, ο συνδικαλισμος ειναι πανισχυρος στην Ελλαδα και η πηγη πολλων επικρατουντων κακων.
πανκροκ said:ειναι αστειο να συγκρινουμε ποσες ωρες εργαζεται ο καθενας, οπως ειναι γελοιο να υποβαθμιζουμε "παρακατιανα" επαγγελματα και να απορρουμε γιατι αμοιβονται τοσο.
οι εκπαιδευτικοι δεν αμοιβονται βαση των ωρων εργασιας (που συγκρινονται μονο με το ωραριο των ημιαπασχολουμενων εργαζομενων) αλλα και βαση προσφορας και χρησιμοτητας.
κατα τι γνωμη μου θα πρεπε σαν εκπαιδευτικοι να αμοιβονται περισσοτερο , αλλα δεδομενης της οικονομικης καταστασης της χωρας και των ωραριων τους ειναι εξαιρετικα προκλητικο να παιρνει ο πρωτοδιοριζομενος 1400 ευρω για 4 ωρες δουλεια ημερισιως τι στιγμη που υπαρχουν αλλοι που σκιζονται 10 και 12 ωρες για 800...
Δημήτρης Αντωνόγλου said:Επίσης συμφωνώ ότι όποιος δουλεύει 10 και 12 για 8 είναι πιό αδικημένος και θα τον στηρίξω σε οποιαδήποτε κινητοποίηση
Μα αν καταλαβες καλα Εκτορα το μειζον προβλημα των περισσοτερων οικογενιων ειναι το που θα αφησουν τα παιδια τους και οχι αν αυτα μαθαινουν γραμματα στο σχολειο!!!!!Επαιξε σε ολα τα δελτια.Έκτωρ Κατσίκης said:Καλημέρα και απο τη Λήμνο.
Σήμερα στο σχολείο το ποσοστό συμμετοχής έπεσε δραματικά!!! Απο τους 22 του συλλόγου εργάζονται οι δύο:music-smiley-005:
Και κάτι άλλο: Όταν τα σχολεία δουλευουν ή οι απεργίες έχουν μικρή επιτυχία, τότε ακούμε σχόλια για ανύπαρκτα μαθήματα, καθηγητές που διδάσκουν διεκπεραιωτικά και περιμένουν τα φροντιστήρια να κάνουν τη δουλειά που κανονικά κάνουν αυτοί, για μαθητές αδιάφορους διότι έτσι κι αλλιώς στα σχολεία δεν μαθαίνουν τίποτα κλπ κλπ.
Γιατί τότε όταν τα νούμερα συμμετοχής ανεβαίνουν και οι απεργίες μετράνε εβδομάδες βγαίνουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οτι "τα παιδιά θα μείνουν αγράμματα"; Επαιξε σε ολα τα δελτια ειδησεων εξ άλλου. Τωρα αν αυτος ειναι ο γενικοτερος προβληματισμος τι να συζηταμε παραπερα?????????
Το παραπάνω δεν υπονοεί οτι στα σχολεία γίνεται σωστή δουλειά (όπως άλλωστε έγραψα και στο προηγούμενο post). Αναφέρεται στις σκοπιμότητες κάποιων απο αυτούς που κριτικάρουν με την αφορμή αυτή το δικαίωμα της απεργίας. Και να είστε σίγουροι πως αν οι θέσεις τους βρούν απήχηση, πρόβλημα θα έχουν (που ήδη έχουν) όλοι οι εργαζόμενοι.
Dimosthenis said:Μα αν καταλαβες καλα Εκτορα το μειζον προβλημα των περισσοτερων οικογενιων ειναι το που θα αφησουν τα παιδια τους και οχι αν αυτα μαθαινουν γραμματα στο σχολειο!!!!!Επαιξε σε ολα τα δελτια.
Τωρα αν ειναι αυτος ο γενικοτερος προβληματισμος δεν υπαρχει λογος συζητησης!
Strax said:Όσους δασκάλους γνωρίζω προσωπικά, επιστρέφουν σπίτι τους τέτοια ώρα που τους επιτρέπει να κοιμηθούν ένα εξάωρο μέχρι να επιστρέψω εγώ σπίτι που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα.
Και καλύτερα να μην μιλήσω για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι...
Να κρατάς όμηρους τα παιδιά και τους γονείς και να απαιτείς εισβάρος συμπολιτών με εκβιαστικές τακτικές δεν το έχω δεχτεί ούτε θα το δεχτώ ποτέ.
Δ. Παναγιωτίδης said:προφανώς αγαπητέ μου δεν έχετε καμία σχέση ή επαφή με εκπαιδευτικό...
υπάρχει και άλλη πλευρά....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.