απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

μια διευκρίνιση γι αυτό το κ@λ@επίδομα, που γίνεται ντόρος από κόμματα και κανάλια: το υπουργείο προβλέπει - βάσει 6 εξαμηνιαίων δόσεων, 17.5 ευρώ/μήνα - το Γενάρη του 2010 να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τα 103 (+2 το ... ρεγάλο:grinning-smiley-043 )=105 ευρώ ολοκληρωμένα στο μισθό τους.

ε λοιπόν, αυτό το επίδομα δεν είναι καν μέσα στα αιτήματά μας, για τον απλούστατο λόγο ότι ξεκινούν μαζικές δικαστικές αγωγές για τα - από το 2002 - οφειλόμενα αυτού του επιδόματος, που χονδρικά αγγίζει τα 5000 ευρώ στον κάθε εκπαιδευτικό που δεν το έχει πάρει από τότε. στην ουσία λοιπόν, το υπουργείο κάνει το παπί για τα αναδρομικά από το 2002, και θα ενσωματώσει πλήρως το επίδομα το 2010 (πιο απλά, εκεί που μας χρωστάει θέλει να μας πάρει και το βόδι). ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, όπως και στους υπαλλήλους του υπουργείου υγείας, καθώς το παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2002. υπάρχει ήδη δεδικασμένο. το υπουργείο λοιπόν παρουσιάζει τα ψίχουλα που δίνει - απ'τα ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ - ως αύξηση στο μισθό.

όσο για τις αντοχές της οικονομίας, ρωτήστε τον υπουργό οικονομικών πού θα βρει 6 δις ευρώ να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ένωση, μετά την πρόσφατη ευφυέστατη αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% (λόγω "μαύρου" χρήματος). ε, εκεί θα βρει κι αυτά που μας ανήκουν και δεν τα δίνει.

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν . Γιατί εμένα τουλάχιστον μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες και πραγματικά επιθυμώ απαντήσεις χωρίς συγκρούσεις και αποστροφές . . Και τι καλύτερος τρόπος από τις προκηρύξεις / ανακοινώσεις που δημοσιεύει από την αρχή του αγώνα των δασκάλων ο Βαγγέλης Νικολουδάκος .
Γιατί λοιπόν απεργούν οι δάσκαλοι :

« . . .Απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα αγωνιζόμαστε για:

Ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, σ´ όλες τις βαθμίδες χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις. Λέμε όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.
Απορίες : Α) Γιατί πρέπει να απολαμβάνουν δωρεάν παιδεία τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν ένα ικανοποιητικό οικογενειακό εισόδημα ( π.χ από 35.000 ευρώ και πάνω ) . Νομίζω πως οι έχοντες ανάλογα εισοδήματα μπορούν κάλλιστα να πληρώνουν για την αγορά των βιβλίων π.χ.
Β) γιατί δεν υπάρχει ως αίτημα να καθιερωθεί η πλήρης αυτοτέλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , όπου τα ίδια θα αποφασίζουν κυρίαρχα για τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρονιά ;
Γ) τι ακριβώς σημαίνει «χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις» ; Μήπως πανεπιστημιακή γνώση για όλους ; Μήπως θεσμοθέτηση του δημοκρατικού πεντε ( 5) ως βαθμολογία κάθε φοιτητού ; Μήπως να μην υπάρχουν στάσιμοι μαθητές ( αν και δεν ξέρω αν μένει πλέον κανείς στην ίδια τάξη ) Μήπως αυτό που λέγεται λίγο πιο κάτω σε άλλη ανακοίνωση « . . .Χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιολόγησης – απόρριψης των μαθητών αποτελεί ο φετινός αποκλεισμός του 50% (περίπου) των παιδιών από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ . . .» δηλαδή ελεύθερη εισαγωγή στα ΤΕΙ και ΑΕΙ με βαθμό 3ή 4 ή 6 ( και άριστα το 20 )

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1:20 και 1:15 στο νηπιαγωγείο.
Δεκτό . Οσο λιγότεροι μαθητές τόσο το καλύτερο και γι αυτούς και για τον δάσκαλο . Μήπως μπορούν να παρατεθούν στοιχεία από τον μέσο όρο της Ε.Ε για σύγκριση ;

Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να εξυπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση.
Τι ακριβώς είναι η ολόπλευρη γνώση και η κριτική σκέψη , ειδικά όταν αναφερόμεθα σε παιδιά Δημοτικού ;

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
Νεφελώδεις έννοιες . Τι σημαίνει δημοκρατία στα σχολεία ; Γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή δημοκρατία στα ελληνικά σχολεία ; ( υποθέτω πως δεν υπάρχει διότι αν υπήρχε τότε δεν θα χρειαζόταν ως αίτημα )
Τι είναι η παιδαγωγική ελευθερία ; Για ποιόν ; τον μαθητή ή τον δάσκαλο

Λίγο πιο κάτω τα αιτήματα συμπληρώνονται ως εξής :

« . ..να αγωνιστούμε για:

• τη μείωση των συντάξιμων χρόνων με αύξηση των συντάξιμων αποδοχών,

• τη μείωση του εργάσιμου χρόνου,

• τη σταθερή και μόνιμη εργασία.
. .»

Μήπως μπορεί να εξηγηθεί πως θα επιτευχθεί η μείωση των συντάξιμων χρόνων με αύξηση των συντάξιμων αποδοχών αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας τον συνεχώς αυξανόμενο προσδόκιμο μέσο όρο ζωής . Καλύτερες συντάξεις σημαίνει αύξηση των κρατήσεων , το σύστημα είναι ανταποδοτικό .

Η μείωση του εργάσιμου χρόνου πως συμβαδίζει με το μόλις ανωτέρω διατυπωθέν αίτημα της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού ; Και τι σημαίνει μείωση εργάσιμου χρόνου ; Κάτω από το οκτάωρο ; Σύμφωνοι , αλλά όχι μόνον για τους εκπαιδευτικούς αλλά για όλους τους εργαζόμενους .

Παρακάτω σε άλλη ανακοίνωση στηλιτεύεται το συμπέρασμα του ΕΣΥΠ « . . .πρέπει να πάψει αυτή η αδικαιολόγητη προτίμηση των γονιών προς τα πανεπιστήμια . . .»!! Δηλαδή οι απεργοί δάσκαλοι οραματίζονται μια κοινωνία που αποτελείται μόνον από πτυχιούχους ; Ουδείς θα κατασκευάζει ψωμί , ουδείς θα φτιάχνει τα υδραυλικά των σπιτιών όλων μας , ουδείς θα επιδιορθώνει τις ζημιές του αυτοκινήτου του μετά από μια σύγκρουση , ουδείς θα οδηγεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς , ουδείς θα καλλιεργεί , ουδείς θα σπέρνει .

Το νηπιαγωγείο, που συνεχίζει να είναι το αποπαίδι της γενικής εκπαίδευσηςΕντάξει κι εμείς που δεν πήγαμε καν στο νηπιαγωγείο , τι πάθαμε ;

Την άτυπη κατάργηση των τάξεων υποδοχής για τους αλλοδαπούς μαθητές, η οποία εντείνει την ανισότητα, τις διαχωριστικές γραμμές, τα φαινόμενα αποκλεισμού,
Αρκεί οι μετανάστες να έχουν διάθεση να προσπαθήσουν διπλά . Μήπως τους παραχαϊδεύουμε ;

Την ένταση των φαινομένων σχολικής αποτυχίας και απόρριψης και την αύξηση του αριθμού των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείοΜήπως φταίνε οι υπερβολικές προσδοκίες των γονέων ; Μήπως δεν κάνουν όλοι για τα γράμματα που έλεγαν και παλιά ;

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο –όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Γιατί όχι ; Τι σημαίνει όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων;

Υπ 'όψιν συμφωνώ πλήρως με την άυξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών . Οι αποδοχές τους είναι πενιχρές . Δεν θέλω να εμπιστευτώ το παιδί μου σε έναν δάσκαλο που δυσκολεύεται να επιζήσει , όπως δεν θέλω να εμπιστεύομαι την δικαιοδοτική κρίση δικαστών που δεν αμοίβονται πλουσιοπάροχα . ;)

οχι στην αξιολογηση... καλο και τουτο.

καλα το κορυφαιο ειναι η αναφορα στην "τραγωδια" που δεν μπορεσε ενα μεγαλο ποσοστο (σε συγκριση με περυσι) να μπει εστω σε ΤΕΙ. Νομιζω πως ειχα αναφερει σε αλλο thread παραδειγμα ξαδελφου μου που δεν μπορει να αντεπεξελθει στα παραδιδομενα μαθηματα του 1ου ετους... διοτι περασε με 3, κατι

τραγωδια ειναι το οτι ζητανε να αναιρεθει το μετρο περι μεσου ορου του 10. Και δεν ειναι καν 10 σε καθε μαθημα. Ειναι μεσος ορος...

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

konnos said:
Το ολο σπαστικο της υποθεσης ειναι οτι καθε υιοθετει συνθηματα του ΚΚΕ και μετατρεπεται σε κουρελή που δεν εχει στον ηλιο μοιρα. Ο αγωνας. Αυτην η υπερτατη λεξη. Αγωνας για να μην δουλευουμε. Ξαφνικα η λεξη αγωνας κανει τις διεκδικησεις δικαιες. Τι ωραια! Ενα θα σας πω! Οποιος το παρει στραβα χ^&#ηκα. Δεν ιδρωνει το αυτι μου πια σε ψευτοαγωνες. Εκει που πρεπει θα υποστηριξω κι εγω και θα αναγνωρισω το δικαιο τους, οπως σε καποιους αγροτες (οχι σε ολους) ή κτηνοτροφους κτλ κτλ. Αλλα οχι κι ετσι το ξεφτιλισαμε πια με αυτον τον "αγωνα".

Αν η κυβερνηση υποκυψει στις μισθολογικες πιεσεις των βολεμενων δεν εχει την υποστηριξη μου με την ψηφο μου. Δεν ανεβηκε γι αυτο και δε θελω να την δω να αναλαμβαβνει τετοιον ρολο. Μην πω τιποτα για απολυσεις και αναδιοργανωση των περισσευαμενων και δε μου μιλανε αρκετοι μετα.. ουπς μολις το ειπα

το πες ...... :slapface: :slapface: .....δεν κρατηθηκες παλιοπαιδο !!!!!

Καταρχήν δεν σας τα χρωστάει, απλώς εσείς τα διεκδικείτε επειδή τα πήραν και άλλοι δημόσιοι υπαλληλοι. Και με τον ίδιο τρόπο θα διεκδικήσουν και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπαλληλοι αύξηση 47,3% αν την πάρετε εσείς.
Τα 6δις είναι στην φαντασία σας.
Θα τα βρεί εκεί που θα βρεί να πληρώσει τις επιστροφές για το κτηματολόγιο και την ποιότητα των δημοσίων έργων.
Θα τα βρεί εκεί που θα πληρώσει 9,6δις € για τόκους του δημοσίου απο δάνεια του παρελθόντος, που τα περισσότερα ήταν για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.
Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί ο δάσκαλος κάνει απεργάι 15 μέρες για το άρθρο 16;
Δημοκρατία στα σχολεία για να κλείνουν οι δάσκαλοι τα παιδιά στις αποθήκες, να τα βαράνε, να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα; και απο πέρυσι ακόμη το πειθαρχικό να μην έχει βγάλει απόφαση;
Βέβαια αναρωτιέμαι ότι κατά πόσο μπορεί μια συντεχνία να έχει δωρεάν βήμα για τις προκηρύξεις της και μάλιστα σε ειδικό forum;

Re: Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Μπελλος Ευαγγελος said:
το πες ...... :slapface: :slapface: .....δεν κρατηθηκες παλιοπαιδο !!!!!

Δεν κρατηθηκα τι να κανω... Κι αλλα εχω για τη γουνα τους αλλα δεν εχει χωρο γι'αλλα ραμματα. Ημουν και συγχυσμενος απο μια αναστατωση σε ενα σχεδιο που κανω οποτε βγηκαν χωρις πολυ σκεψη...

Αν ενοχλείστε Κυριε Κυρίτση για τίς ´προκηρύξεις ´του συντεχνιακού κλάδου στο ´ειδικό φόρουμ´φωνάξτε τον μπάτσο μπαλάσκα να κατεβάσει με τον γνωστό τρόπο πού αυτός ξέρει καλύτερα το ειδικό φόρουμ.Να μη ξεφευγουμε.Συμμετέχετε τόσες μέρες στην συζήτηση,τωρα θυμηθήκατε τις ´προκηρύξεις'???
Κάτι γράψατε παραπάνω για αυτούς που δεν εργάζονται πολύ.Δεν κατάλαβα.Απο πότε η 16ωρη εργασία ειναι αξία για τήν κοινωνία??Δεν είμαστε όλοι ευαγγελιστές προτεστάντες.Υπάρχει και ο ελέυθερος χρόνος και η τεμπελιά.Και το φορουμ που συμμετέχετε αυτά προβάλλει διότι αλλοιώς τα hi-end,οι προβολείς,η μουσική, και τα home-cinema,θα διακοσμούσαν απλώς τα σπίτια.
Φασιστικά καθεστώτα ανάγουν την εργασία και μονον αυτή σε υπέρτατη αξία.Ο ανθρωπος δεν ειναι ζώον.Χρειάζεται και άλλα πράγματα.Οπως αυτό πού λέμε πολιτισμός.Και ο πολιτισμός χρειάζεται ελευθερους ανθρώπους και όχι αποβλακωμένους.
Οι έλληνες δουλέυουν περισσότερο απ´όλους στην Ευρωπαική Ενωση και αμείβονται με το 1/3 τών μισθών τών άλλων χωρών της Ενωσης.
Σιγά τα ωά πιά με την αποθέωση τής εργασίας.Σε λίγο θά ακούσουμε οτι μας γινεται και χάρη που αναπνέουμε.
Ενας τεμπέλης με μ.όρο εργασίας ημερησίως 14 ώρες.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Απο χορούς κα πανηγύρια και οργάνωση διαδηλώσεων καλούς σας βρίοσκω. Απο δουλειά άστασ να πάνε καλλίτερα.............................

Μπά παραμένω αριστερός,δεν ειμαι δάσκαλος.Και δουλέυω και πολύ.Και χωρίς εξαρτήσεις.Και πάω και σε καμιά διαδήλωση πού και πού για ασθενέστερους απο μένα.Να μείνω εδώ ή να ετοιμάζομαι για μακρονήσι??

Σπύρος Σούρλας said:
Των ιδιωτών .

των ιδιωτων οντως !!!!!

γιατι οι αλλοι οοοοχοχοχοχοοο!!!!!!!!! :flipout:

παντως οι ιδιωτες στην Ελλαδα το 10 ωρο το εχουν στανταρ ....
μερικοι παιρνουν και το κρεβατι στη δουλεια σχεδον......

ενταξει να μην καταληξουμε τετοια κοινωνια !!!!!!!
να πεσουμε απο το μπαλκονι μετα αμα ειναι τετοια ζωη !! δουλεια και τιποτα αλλο ....

Ntinos1972 said:
Καλα βγαινει ακομη ο ριζοσπαστησ?

Kαι αυτός βγαίνει, αγκυλωμένος μέν εντιμότερος δέ απο κατι άλλες φυλλάδες.
Και η αριστερά υπάρχει,καθηλωμένη σε ποσοστά ,αλλά υπάρχει.
Και το συνδικαλιστικό ΠΑΜΕ υπάρχει και μάλιστα χωρίς να εξαρτάται απο πρασινους και μπλέ Πολυζωγόπουλους.Και οι εργαζόμενοι τού οφείλουν αρκετά,γιατί προσπαθεί να τούς στηρίξει,ειδικά τούς πιό καταπιεσμένους.
Και η Λατινική Αμερική μπανανία ήταν μέχρι 10 χρόνια πρίν.Τωρα παιρνει κεφάλι με Τσάβες ,Μοράλες και άλλους.Η ζωή κάνει κύκλους φίλε μου.Και μετά τον Μεσαίωνα ήρθε και η Αναγέννηση.;)

Μπελλος Ευαγγελος said:
των ιδιωτων οντως !!!!!

γιατι οι αλλοι οοοοχοχοχοχοοο!!!!!!!!! :flipout:

παντως οι ιδιωτες στην Ελλαδα το 10 ωρο το εχουν στανταρ ....
μερικοι παιρνουν και το κρεβατι στη δουλεια σχεδον......

ενταξει να μην καταληξουμε τετοια κοινωνια !!!!!!!
να πεσουμε απο το μπαλκονι μετα αμα ειναι τετοια ζωη !! δουλεια και τιποτα αλλο ....

Το ιδιώτες δεν παει στήν σχέση εργασίας.Πάει στο ότι θεωρούν τούς Ελληνες εργαζόμενους ιδιώτες,τούς λοιδωρούν ,τούς πετροβολούν ,τούς παραμυθιάζουν,και τούς πετάνε και ένα ξεροκόμματο.

Εγώ πάλι έχοντας δουλέψει και στον ιδιωτικό και στον (ημι)δημόσιο τομέα έχω να πω ότι το πόσο θα δουλέψεις τελικά είναι σχετικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κωλοβαράει επί ένα χρόνο επειδή έκανα το λάθος (!!!) να τελειώσω πολύ νωρίτερα το project μου, και σκέφτομαι το ερχόμενο ΣΚ που θα είμαι μέσα στο εργαστηριο μέχρι τις .2 το βράδυ του Σαββάτου και από τις 07.30 μέχρι τις 15.00 το πρωί της Κυριακής.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι δεν γίνεται η παραμικρή κουβέντα από κανέναν για τα οφέλη της τεχνολογικής εξέλιξης και το ποιος τελικά τα καρπώνεται στο θέμα της παραγωγικότητας και της εργασίας. Η τεχνολογία έκανε την παραγωγή πολύ πιο εύκολη. Εντούτοις η εργασιακές συνθήκες και τα ωράρια έγιναν πιο απάνθρωπα. Όταν κάποιος μου δώσει πειστική εξήγηση στο γιατί θα πρέπει εγώ να δουλέυω τον διπλάσιο χρόνο από όσο δούλευε ο πατέρας μου πριν 20 χρόνια, τη στιγμή που μπορώ να παράγω τα διπλάσια από όσα παρήγαγε ο πατέρας μου στον μισό χρόνο εργασίας, τότε ίσως η κουβέντα αποκτήσει νόημα...

Photis said:
Εγώ πάλι έχοντας δουλέψει και στον ιδιωτικό και στον (ημι)δημόσιο τομέα έχω να πω ότι το πόσο θα δουλέψεις τελικά είναι σχετικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κωλοβαράει επί ένα χρόνο επειδή έκανα το λάθος (!!!) να τελειώσω πολύ νωρίτερα το project μου, και σκέφτομαι το ερχόμενο ΣΚ που θα είμαι μέσα στο εργαστηριο μέχρι τις .2 το βράδυ του Σαββάτου και από τις 07.30 μέχρι τις 15.00 το πρωί της Κυριακής.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι δεν γίνεται η παραμικρή κουβέντα από κανέναν για τα οφέλη της τεχνολογικής εξέλιξης και το ποιος τελικά τα καρπώνεται στο θέμα της παραγωγικότητας και της εργασίας. Η τεχνολογία έκανε την παραγωγή πολύ πιο εύκολη. Εντούτοις η εργασιακές συνθήκες και τα ωράρια έγιναν πιο απάνθρωπα. Όταν κάποιος μου δώσει πειστική εξήγηση στο γιατί θα πρέπει εγώ να δουλέυω τον διπλάσιο χρόνο από όσο δούλευε ο πατέρας μου πριν 20 χρόνια, τη στιγμή που μπορώ να παράγω τα διπλάσια από όσα παρήγαγε ο πατέρας μου στον μισό χρόνο εργασίας, τότε ίσως η κουβέντα αποκτήσει νόημα...

Συμφωνώ μαζί σου,και οι ερωτήσεις που θέτεις σαφέστατα,έχουν τεθεί και μέ άλλο τρόπο.Παρ´ολα αυτά κανείς δεν αγγίζει διαπλοκή,μεγάλα συμφέροντα,ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία,καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.Ολα αυτά θά λυθούν άν οι δάσκαλοι μείνουν καθηλωμένοι στον παρόντα μισθό.:flipout:

Πιο πάνω ξέχασα να γράψω ότι κωλοβάραγα όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το εργαστήριο που δουλεύω τώρα είναι στην ΕΡΤ.

Photis said:
Πιο πάνω ξέχασα να γράψω ότι κωλοβάραγα όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το εργαστήριο που δουλεύω τώρα είναι στην ΕΡΤ.
Α,ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ,ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ.ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ.:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.
ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ.:flipout: :flipout:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπήκα με μέσον. Άλλωστε ήμουν στον κύριο πίνακα της στιγμή που οι θέσεις ήταν περισσότερες από τους υποψηφίους με τα απαραίτητα προσόντα, και γι αυτό υπάρχει και επικουρικός πίνακας. Άσε που δεν έχω και δικαίωμα ψήφου (αλλοδαπός γαρ) για να την πουλήσω και να βολευτώ. Μεγάλο πρόβλημα αυτό...

Αλλά εσείς πως μου τη λέτε κύριε Σουρλά; Δεν ήξερα ότι είχε μπει γραμμή DSL στο εξωτικό Long Island...

Photis said:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπήκα με μέσον. Άλλωστε ήμουν στον κύριο πίνακα της στιγμή που οι θέσεις ήταν περισσότερες από τους υποψηφίους με τα απαραίτητα προσόντα, και γι αυτό υπάρχει και επικουρικός πίνακας. Άσε που δεν έχω και δικαίωμα ψήφου (αλλοδαπός γαρ) για να την πουλήσω και να βολευτώ. Μεγάλο πρόβλημα αυτό...

Αλλά εσείς πως μου τη λέτε κύριε Σουρλά; Δεν ήξερα ότι είχε μπει γραμμή DSL στο εξωτικό Long Island...
;) :ernaehrung004: