Απλα την αποψη σας παρακαλω

Πάντως από ένα πρόχειρο Google search για North South Cyprus (για όλες τις λέξεις μαζί) βλέπω 42.400.000 αποτελέσματα.. οπότε μάλλον δεν είναι ακριβώς οι μόνοι που το γράφουν έτσι. ;)
Τι εννοεις η υπονοεις με αυτο;142.000.000 αποτελεσματα για την "Istanbul" στο Google.Σε δικαιωνει αυτο η σε χαροποιει;Για καποιους παντοτε θα ειναι η Κωνσταντινουπολη.

Αν δω μπουκοτάζ των ιδιαίτερα δημοφιλών μηχανημάτων της ATC στη χώρα μας, θα...σκίσω τα πτυχία μου! Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι πολύ αξιόλογα μηχανήματα. Δεν τα αψηφάς ελαφρά την καρδία...
Ο αντιπροσωπος της Κυπρου μου ανεφερε προσωπικα οτι αν το θεμα δεν διευθετηθει αποκαθιστωντας την νομικη και ηθικη πλευρα οπως πρεπει,ειναι ετοιμος να διακοψει αμεσως την συνεργασια του με την εταιρεια.Δεν ειναι τα μηχανηματα που αψηφας σε τετοιες περιπτωσεις.Απλα διατηρεις ζωντανη την αξιοπρεπεια σου.......

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, το ότι δεν αναφέρουν τον Έλληνα διανομέα σημαίνει ότι δεν μας αναγνωρίζουν σαν χώρα. Μάλλον πρέπει να το αναφέρεις και αυτό στην επιστολή σου..
Αναφερεται ο Ελληνας αντιπροσωπος.Αν εννοεις οτι δεν αναφερεται στα επαγγελματικα,αυτο γινεται διοτι ο ιδιος ο Ελληνας αντιπροσωπος ισως να μην ενδιαφερεται να εισαγει τα επαγγελματικα,οποτε μπορει τα επαγγελματικα να τα αντιπροσωπευσει αλλος στην Ελλαδα.

Ωραία αφού τα παραδέχεσαι και εσύ αυτά γιατί δεν τους στέλνεις ένα mail να τους ρωτήσεις που το βρήκαν αυτό το North Cyprus.

Για τον ίδιο λόγο που δεν είμαι όλη την ώρα στο google να ψάχνω που αναφέρονται τα Σκόπια ως Μακεδονία για να τους στέλνω emails. Φαντάζομαι ούτε εσύ το κάνεις αυτό..

Υπάρχουν πιο αρμόδιοι για αυτή τη δουλειά. Ο φίλος μας που έχει την αντιπροσωπεία της Κύπρου είναι ένας από αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα ο πλέον αρμόδιος.

Για τον ίδιο λόγο που δεν είμαι όλη την ώρα στο google να ψάχνω που αναφέρονται τα Σκόπια ως Μακεδονία για να τους στέλνω emails. Φαντάζομαι ούτε εσύ το κάνεις αυτό..

Υπάρχουν πιο αρμόδιοι για αυτή τη δουλειά. Ο φίλος μας που έχει την αντιπροσωπεία της Κύπρου είναι ένας από αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα ο πλέον αρμόδιος.
Το θεμα ειναι ποσες φορες αναφερονται στο google τα σκοπια ως Μακεδονια,η κατεχομενη Κυπρος ως "North" Cyprus,η Κωνσταντινουπολη ως "istanbul" H το ποσο μας πονα και πρεπει να μας προβληματιζει σαν Ελληνες;

Τι εννοεις η υπονοεις με αυτο;142.000.000 αποτελεσματα για την "Istanbul" στο Google.Σε δικαιωνει αυτο η σε χαροποιει;Για καποιους παντοτε θα ειναι η Κωνσταντινουπολη.

Εννοώ (και δεν υπονοώ) ότι δεν θα έπρεπε να μας σοκάρει, τη στιγμή που τείνει να είναι κοινή πρακτική.

Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά βλέπε παραπάνω παράδειγμα με τα Σκόπια. Δεν πέφτεις και από τα σύννεφα όταν το συναντάς.

Όσο για την Istanbul, είναι αναγνωρισμένο όνομα πόλης. Δεν μας αρέσει, αλλά τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να απαγορέψουμε σε κανέναν να το λέει. Παρόλα αυτά, το ότι έχει σχεδόν τα μισά hits από το "north south cyprus" κάτι μου λέει.. ότι τελικά το north & south cyprus παρότι είναι 100% λάθος, φαίνεται να χρησιμοποιείται κατά κόρο.

Αναφερεται ο Ελληνας αντιπροσωπος.Αν εννοεις οτι δεν αναφερεται στα επαγγελματικα,αυτο γινεται διοτι ο ιδιος ο Ελληνας αντιπροσωπος ισως να μην ενδιαφερεται να εισαγει τα επαγγελματικα,οποτε μπορει τα επαγγελματικα να τα αντιπροσωπευσει αλλος στην Ελλαδα.

Μου είχε δοθεί η εντύπωση ότι δεν αναφερόταν καθόλου η Location Sound. Τη στιγμή που όντως αναφέρεται, έστω και μόνο στα HiFi (κατανοητό..), λάθος μου.

Εντάξει,πρόκειται για σοβαρό εθνικό θέμα,που πίσω του έχει τις σκιές χιλιάδων δολοφονημένων κι αγνοούμενων.

Δεν προσφέρεται για "μίξη" με το χόμπυ κι άτοπες απο κάθε άποψη συγκρίσεις.

Είναι γεγονός,ότι ασχέτως του τι γράφεται,δεν έχει αναγνωριστεί το ψευδοκράτος,απο κάνενα άλλο κράτος,πέρα απο την Τουρκία.

Μπορέι οι εγγλέζοι να μην τους ενδιαφέρει κι απλά να το αποδέχονται για να έχουν ακόμα μιά αγορά.Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι έτσι κινδυνεύουν να χάσουν άλλες,πολύ πιό σημαντικές.Καλό θα ήταν πέρα απο εμάς να τους τα έψελνε κι ο Θέμης ολίγον...

Μόνο που αναφέρθηκε αυτή η ιστορία,είμαι σίγουρος ότι πολλοί θ' αναθεωρήσουν προθέσεις αγοράς απ' αυτή την εταιρεία.

Τι μας ενδιαφέρει το Google search όταν ο ΟΗΕ όχι μόνο δεν το ξέρει αυτό το κράτος αλλά το έχει καταδικάσει κιόλας.
Οι γείτονες Ισραηλινοί στη πρόσφατη συμφωνία για την ΑΟΖ όλου του νησιού ούτε καν τους ρώτησαν αυτούς.
Οι Τούρκοι σαν κατακτητές ας το λένε όπως θέλουν αλλά οι "πολιτισμένοι" τις εταιρείας που πουλάνε αντικείμενα παραγωγής μουσικής να κάνουν τους ανήξερους όταν το ξέρει όλος ο κόσμος.
Αν κάνουν ξεχωριστό κράτος οι πειρατές της Σομαλίας θα πάνε αυτοί να τους πουλήσουν ηχεία.
Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ.

Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Εντάξει,πρόκειται για σοβαρό εθνικό θέμα,που πίσω του έχει τις σκιές χιλιάδων δολοφονημένων κι αγνοούμενων.

Δεν προσφέρεται για "μίξη" με το χόμπυ κι άτοπες απο κάθε άποψη συγκρίσεις.
Ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση.Καταλαβαινω το σκεπτικο σου,αλλα ειδικα σ'αυτη την περιπτωση πως μπορει να διαχωριστουν τα δυο;Κατα την αποψη μου,μονον αν καταλογισθει αγνοια απο μερους του κατασκευαστη,πραγμα που θα φανει απο την αντιδραση του συντομα,αφου μελετησει-αν μελετησει-την πραγματικοτητα.Η αποφαση του θα λεει πολλα.Συμφωνεις;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση.Καταλαβαινω το σκεπτικο σου,αλλα ειδικα σ'αυτη την περιπτωση πως μπορει να διαχωριστουν τα δυο;Κατα την αποψη μου,μονον αν καταλογισθει αγνοια απο μερους του κατασκευαστη,πραγμα που θα φανει απο την αντιδραση του συντομα,αφου μελετησει-αν μελετησει-την πραγματικοτητα.Η αποφαση του θα λεει πολλα.Συμφωνεις;

Ναί δεν θεωρώ,ότι πρόκειται για άγνοια το γράφω ήδη.

Αν θυμάμαι καλά η ATC είναι εταιρία εγγλέζικη;
Δηλαδή από χώρα μέλος της Ε.Ε. που δεν έχει αναγνωρίσει κανένα κράτος στο βόρειο μέρος της Κύπρου.

Καλό είναι που μας γνωστοποιήθηκε αυτό που συμβαίνει με την εν λόγω εταιρία και καλό είναι να γνωρίζουμε και να κρίνουμε.

Από κει και πέρα το χόμπυ μας έχει να κάνει και με την ψυχή μας. Και ο καθείς όπως πορεύεται... .

Εγώ πάντως μας αφιερώνω..... αυτό

Cyprus%2B050.jpg

Και μην πει κανείς ότι επικαλούμαι το συναίσθημα γιατί πρωτίστως θα αδικήσει τον εαυτό του.

Δεν θα το πιστέψεις ρε μάστορα αλλά εγώ είχα σκεφτεί να postάρω τους τάφους και δίπλα ένα ζεύγος ΑΤC...

Tςπ... ας περιμένουμε κάποιες αντιδράσεις/εξελίξεις, δεν ξέρεις καμιά φορά...

Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Πιστεύω ότι κάποιες φορές αν λέμε περισσότερα από όσα πρέπει στο τέλος χάνουμε το νόημα και αναλωνόμαστε.

Η πρόταση μου είναι να τελειώσει εδώ το νήμα, όποιος το διαβάσει νομίζω ότι θα καταλάβει.......... τι άλλο να πει κανείς για την ενέργεια της εταιρείας........

Να σημειώσω ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη σαν Ανδρέας.

Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Πιστεύω ότι κάποιες φορές αν λέμε περισσότερα από όσα πρέπει στο τέλος χάνουμε το νόημα και αναλωνόμαστε.

Η πρόταση μου είναι να τελειώσει εδώ το νήμα, όποιος το διαβάσει νομίζω ότι θα καταλάβει.......... τι άλλο να πει κανείς για την ενέργεια της εταιρείας........

Να σημειώσω ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη σαν Ανδρέας.
Προσωπικα συμφωνω

Έχω επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και περιμένω την αποψή τους την οποία θα μεταφέρω εδώ μόλις την λάβω.

Θα ήθελα να ρωτήσω όμως, γιατί θα ήταν εύλογο και αναμενόμενο ένας Άγγλος κατασκευαστής να έχει την δική μας ευαισθησία για το Κυπριακό ζήτημα?
Το μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου, ήταν το να δώσει αντιπροσώπευση σε δύο έμπορους που δραστηριοποιούνται σε μία τόσο μικρή αγορά.
Όλα αυτά που ενοχλούν εμάς, δίκαια μας ενοχλούν και μας εξοργίζουν, αλλά εγώ δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να περίμενω το ίδιο από κάποιους ξένους.

Kατ' αρχήν μπράβο για την κινητοποίησή σας και προσωπικά ευχαριστώ για την ενημέρωση την οποία αναμένω εναγωνίως...

Δευτερευόντως, προσωπικά, δεν αναμένω από τον Άγγλο να έχει την ίδια ευαισθησία με μένα για την Κύπρο, μάλιστα το αντίθετο θα περίμενα...
...αλλά θα περίμενα ως "πολιτισμένος", "δημοκρατικός" λαός που είναι και ιστορικά "σέβεται" τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διεθνής νόμους να ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, ονομάζοντας το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου (North) Cyprus και πολύ περισσότερο να μην νταραβερίζεται με τους κατακτητές... όπως του έχει υποδείξει ο οργανισμός ηνωμένων εθνών...

Last edited: