Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

κοίταξε Βαγγέλη... αυτό είναι μεγάαααλη συζήτηση.
Σίγουρα υπό δεδομένες συνθήκες μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου. Αλλά αυτό ισχύει πρακτικά για πολλές μηχανές, όταν το όριο είναι οι ανάγκες του δεδομένου χρήστη. Και η απόδοση της fuji μπορεί να θεωρηθεί ίση με την απόδοση μιας panasonic υποδιπλάσιας αξίας, εάν οι ανάγκες φτάνουν για παράδειγμα μέχρι τη φωτογράφηση σε καλές φωτιστικές συνθήκες και εκτύπωση 13x18. Αλλού είναι που φαίνεται η διαφορά στην ποιότητα εικόνας. Στο δυναμικό εύρος, στις δύσκολες τονικές μεταβάσεις, και φυσικά, όταν στην ρήφλεξ μπαίνει φακός αξιώσεων, στην ανάλυση, το κόντραστ, στον έλεγχο πάνω στο βάθος πεδίου κλπ κλπ. Σίγουρα μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες σε ένα λογικό (το λέει και η λέξη: κόμπακτ) μέγεθος. Αλλά ίδιον του χομπίστα είναι το διαρκές ψάξιμο, και του εξοπλισμού του (ακόμη και πέραν των πραγματικών αναγκών), σημείο όπου μία κόμπακτ είναι κυριολεκτικώς dead end. That's all there is to it, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.

13χ18 ........

εδω τις φωτος μου τις εκανα 50 χ70 και φαινονται αψογες !!!!! τι να λεμε τωρα .....

αν αν αν και αν βαλουμε καλο φακο σε SLR ... και αν αν αν..... το ξερω τι λες !!!!!!

μιλαω για SLR με το φακο του κιτ η ενα μετριο φακο !!!

σε πολυ μεγαλο ποσοστο εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα απο τους φακους που δινουν στα κτι των SLR....

και φυσικα συγκριση στην ποιοτητα με την αναλογη τιμη των SLR απλα ΔΕΝ υφιστατε .....

δηλ, εως 600 ευρω SLR με φακο κιτ ...τζαμπα λεφτα και μαραφετια για κουβαλημα !!!

κατι εχω ψαξει και εγω τοσους μηνες ......

Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

Θα συμφωνησω με τον send.

Ακομα και στο θορυβο οπου η 9600 τα παει πολυ καλα, χανει συνηθως καθαρα απο μια entry level dslr.

τις entry level dslr φιλε μου τις τρωει λαχανο .... που λεμε

το εχω ψαξει πανω απο 6 μηνες το θεμα .......

εντρυ λεβελ μηχανη εσ ελ ερ με φακο κιτ !!

σημαινει μετριο φακο και μετρια φωτογραφικη ποιοτητα !!!
και παραπανησια εξοδα για επιπλεον φακο και και ...και παραπανησια μαραφετια για κουβαλημα οπως ειπα και πριν ..... πχ, θες και εναν 28 / 70 και εναν 80 / 300 να κουβαλας παντα μαζι σου .....

κανε προσθεση στην τιμη και πες μου αν παιρνεις την ιδια ποιοτητα σε φωτο ....

αν δεν βαλεις το χερι στην τσεπη εσ ελ ερ με φακο της προκοπης δεν παιρνεις ....

εκτος αν θες μονο το σωμα και εχεις φακους περισιους που αξιζουν !!

αλλα και παλι πολλοι φακοι των 250 / 300 ευρω ειναι πολυ κατωτεροι .......

ασε απο βινιεταρισμα εχουν σχεδον ολοι....

μη ξεχνας οτι η 9600 κοστιζει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ στο ΕΒΑΥ 380 ευρω πλεον...........

οποτε δεν τιθεται συγκριση....

Last edited:
Σε εκτεταμένη έρευνα αγοράς που έχω κάνει για την S9600 οι τιμές "παίζουν" από 340 έως 480 +. Στο ebay την βρήκα 340 και στην Ελληνική αγορά 385 , πάντα για καινούριες. Μάλλον θα προτιμήσω την Ελληνική αγορά και θα εφαρμόσω την μέθοδο του παζαριού (θέλω και κάποια extra).

Σε παρόμοιες τιμές βρίσκεται και η Canon S5. Μια παρατήρηση που χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά στο Ebay. Θα βρείτε φωτογραφικές και σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που αναφέρω, αλλά είναι από επιστροφές και επισκευασμένες. Η διαφορά τιμής ήταν περίπου 20 με 30 χαμηλότερη, αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Για 385 ούτε να το σκέφτεσαι, να την πάρεις.

Βαγγέλη πουλίμ', εννοούσα ότι για εκτυπώσεις 13x18 κάνει μια χαρά και μια πανασόνικ των 150 ευρώ, όχι ότι η 9600 δεν τυπώνει άνετα στη διάσταση αυτή και σε Α4+ ακόμη.
Τώρα το θέμα του φακού κιτ των ρεφλεξ... Άποψή μου είναι ότι στο εστιακό του εύρος παραμένει καλύτερος έως και σημαντικά καλύτερος των περισσότερων φακών κόμπακτ. Οι δοκιμές μου για παράδειγμα στον EF-S 18-55 μου έδειξαν ότι κλειστός (f8) τα πάει μια χαρά σε οξύτητα και κόντραστ. Έχω εξάδερφο που φωτογραφίζει με την 30D και τον 18-55, και κάνει πολύ καλά πανοράματα.
Έτσι εάν είχα πολύ περιορισμένο μπάτζετ, ως χομπίστας θα διάλεγα για παράδειγμα μία Pentax K100Ds (500 ευρώ περίπου σε κιτ) και με άλλα 100 ευρώ το πολύ θα έπαιρνα από ebay έναν καλό 50ρη και έναν 135ρη χειροκίνητης εστίασης για μοντούρα Κ.

Φιλε Ευαγγελε

Καταρχην να διευκρινισω οτι η 9600 θα ηταν η πρωτη και η μοναδικη επιλογη μου αν πηγαινα τωρα σε τετοια κατηγορια μηχανης.

Θα συμφωνησω μαζι σου στα περι φορητοτητας.

Θα συζητησω μαζι σου αν τα παραπανω εξοδα σου δινουν αναλογικα και καλυτερα αποτεσματα στην ποιοτητα

αλλα θα διαφωνησω καθετα μαζι σου στο θεμα, θορυβου, φακου και ποιτητας φωτο των νεων entry level.

Και εξηγουμαι....(απο διαφορα reviews)

9600 in low light megapixel.net
For instance, just like the S9000/S9500, the 9100/S9600's JPEG images contain little noise at 80 ISO. Noise gradually increases at 100, 200 and 400 ISO, a level at which it is readily visible.
At 800 ISO and even more so at 1600 ISO, images seen at 100% scale on a monitor look pixelated and show little detail, whether captured under bright direct sunlight, or with flash. Nevertheless, when 9-megapixel high ISO images are printed out to a 4 x 6 inch (10 x 15 cm) size, although grainy, the resulting prints are usually acceptable.

Nikon D40 in low light
megapixel.net
The D40 seems to be unaffected by noise up to 400 ISO. Noise starts to be detectable at 800 ISO, and a bit more so at 1600 ISO.

image resource
But more important than the resolution of the Nikon D40 is its low light performance. The Nikon D40's ISO 1,600 images are better than usable at 8x10, as my example above shows; and I pushed it a bit to get that image.

nikon d40 overall dcresource
f you're ready to enter the world of digital SLRs, the Nikon D40 is a great way to do it. It offers a compact, truly portable body, great performance and photo quality, and a really user friendly interface for not a lot of dough. I can recommend the D40 without hesitation.

για το φακο του κιτ Ken rockwell
It replaces the previous 18-55mm AFS lens, which has been a favorite recommendation of mine for its low price and great performance.

It weighs nothing, it's super sharp, has little distortion, zooms much more precisely then more expensive lenses and has better macro performance than more expensive lenses. See my Sharpness Comparison as part of my Sigma 30mm f/1.4 review and you'll see it's among the sharpest lenses I own.

The fact that it sells for only about $100 makes it even better!
The only lens I prefer is the spectacular Nikon 18-200mm, which is seven times as expensive and almost impossible to get.

Μπορω να βρω αλλα τοσα αλλα δεν εχει νοημα πιστευω.
πιστεψε με Ευαγγελε, εχω μελετησει και εγω πολλους μηνες πριν αποχωριστω τις προηγουμενες superzoom μου για να παρω μια entrly level dslr σαν την d40. Και δεν το μετανοιωνω ουτε στιγμη.
Μου κοστισε με 2 φακους και φλας περιπου 900 δολλαρια.
Αν ομως για καποιο λογο επρεπε να μεινω στα 400 ευρω περιπου, τοτε εγω θα επαιρνα την 9600.

Αυτα φιλικα και χωρις διαθεση αντιπαραθεσης.

Φιλε Ευαγγελε

Καταρχην να διευκρινισω οτι η 9600 θα ηταν η πρωτη και η μοναδικη επιλογη μου αν πηγαινα τωρα σε τετοια κατηγορια μηχανης.

Θα συμφωνησω μαζι σου στα περι φορητοτητας.

Θα συζητησω μαζι σου αν τα παραπανω εξοδα σου δινουν αναλογικα και καλυτερα αποτεσματα στην ποιοτητα

αλλα θα διαφωνησω καθετα μαζι σου στο θεμα, θορυβου, φακου και ποιτητας φωτο των νεων entry level.

Και εξηγουμαι....(απο διαφορα reviews)

9600 in low light megapixel.net
For instance, just like the S9000/S9500, the 9100/S9600's JPEG images contain little noise at 80 ISO. Noise gradually increases at 100, 200 and 400 ISO, a level at which it is readily visible.
At 800 ISO and even more so at 1600 ISO, images seen at 100% scale on a monitor look pixelated and show little detail, whether captured under bright direct sunlight, or with flash. Nevertheless, when 9-megapixel high ISO images are printed out to a 4 x 6 inch (10 x 15 cm) size, although grainy, the resulting prints are usually acceptable.

Nikon D40 in low light
megapixel.net
The D40 seems to be unaffected by noise up to 400 ISO. Noise starts to be detectable at 800 ISO, and a bit more so at 1600 ISO.

image resource
But more important than the resolution of the Nikon D40 is its low light performance. The Nikon D40's ISO 1,600 images are better than usable at 8x10, as my example above shows; and I pushed it a bit to get that image.

nikon d40 overall dcresource
f you're ready to enter the world of digital SLRs, the Nikon D40 is a great way to do it. It offers a compact, truly portable body, great performance and photo quality, and a really user friendly interface for not a lot of dough. I can recommend the D40 without hesitation.

για το φακο του κιτ Ken rockwell
It replaces the previous 18-55mm AFS lens, which has been a favorite recommendation of mine for its low price and great performance.

It weighs nothing, it's super sharp, has little distortion, zooms much more precisely then more expensive lenses and has better macro performance than more expensive lenses. See my Sharpness Comparison as part of my Sigma 30mm f/1.4 review and you'll see it's among the sharpest lenses I own.

The fact that it sells for only about $100 makes it even better!
The only lens I prefer is the spectacular Nikon 18-200mm, which is seven times as expensive and almost impossible to get.

Μπορω να βρω αλλα τοσα αλλα δεν εχει νοημα πιστευω.
πιστεψε με Ευαγγελε, εχω μελετησει και εγω πολλους μηνες πριν αποχωριστω τις προηγουμενες superzoom μου για να παρω μια entrly level dslr σαν την d40. Και δεν το μετανοιωνω ουτε στιγμη.
Μου κοστισε με 2 φακους και φλας περιπου 900 δολλαρια.
Αν ομως για καποιο λογο επρεπε να μεινω στα 400 ευρω περιπου, τοτε εγω θα επαιρνα την 9600.

Αυτα φιλικα και χωρις διαθεση αντιπαραθεσης.

οχι βεβαια τι αντιπαραθεση μου λες .......

απλα αν καποιος μεινει στα 400 ευρω περιπου , αναλογικα για να παρει καλυτερη σχεδον ελαχιστη ποιοτητα που και αυτη σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτωσεις

οπως χαμηλος φωτισμος .... μια εντρυ λεβελ μηχανη SLR ΠΡΕΠΕΙ να ειναι καλυτερη !!

απλα παλι...... ενα σωμα μοναχο του ΔΕΝ βγαζει φωτος οποτε για να βγαλεις πρεπει να αγορασεις ΚΑΙ φακο οποτε πας πολυ μακρια ....
και αν θες και καλυτερο φακο απο του κιτ τοτε μεγαλωνει η διαφορα τιμης και βεβαιως δυσαναλογα οι επιδοσεις....

στην ταχυτητα βεβαια δεν συγκρινονται....

θεωρω ομως οτι οι SLR ειναι μονοδρομος για καποιον που εχει διαθεσιμο ρευστο εως και 900 ευρω !!

τωρα για τους φακους ολων των κιτ απλα τους θεωρω ( αναλογικα και των εστιακων τους μηκων ) πολυ κατωτερους απο φακους πολλων κομπακτ ...
τουλαχιστον ο ΚΑΝΟΝ 18 55 ειναι πολυ πισω σε αμεση συγκριση !!!
τους δοκιμασαμε σε ιδια θεματα την ιδια στιμγνη και ωρα και μου εδειχνε την εντυπωση πως τα χρωματα του κιτρινιζουν βινιεταρει αρκετα και στα ακρα ειναι ελαφρα θολος ..
η εστιαση του ομως ειναι ταχυτατη....

Last edited:

Θα συμφωνησω με τον send.

Ακομα και στο θορυβο οπου η 9600 τα παει πολυ καλα, χανει συνηθως καθαρα απο μια entry level dslr.

σε αυτο νομιζω πρεπει να ειναι καλυτερη απο κατι Ολυμπους SLR ...και ειδικα απο κατι παλιωτερα σωματα εντρυ λεβελ 3 ετιας ... που βρισκεις μεταχειρισμενα πλεων.

Re: Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

σε αυτο νομιζω πρεπει να ειναι καλυτερη απο κατι Ολυμπους SLR ...και ειδικα απο κατι παλιωτερα σωματα εντρυ λεβελ 3 ετιας ... που βρισκεις μεταχειρισμενα πλεων.

Σ αυτο παω πασο. Δεν το γνωριζω. Μου φαινεται δυσκολο αλλα μπορει να να κι ετσι.

Εγω αναφερθηκα στις νεες entry level ολων των εταιρειων. Εφερα παραδειγμα την nikon D40 που εχω αλλα τα ιδια ισχυουν και για τις αντιστοιχες canon, pentax etc.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

Σ αυτο παω πασο. Δεν το γνωριζω. Μου φαινεται δυσκολο αλλα μπορει να να κι ετσι.

Εγω αναφερθηκα στις νεες entry level ολων των εταιρειων. Εφερα παραδειγμα την nikon D40 που εχω αλλα τα ιδια ισχυουν και για τις αντιστοιχες canon, pentax etc.

η D 40 ειναι καλυτερη σε ποιοτητα και απο τις D 70 !!!!!!!!:grinning-smiley-043

και σιγουρα πιο συμφερουσα αγορα !!!!!!!!!:grandpa:

Τελικά κατέληξα (όχι εύκολα), κι από εχθές το απόγευμα είμαι ένας "ψαρωμένος" χρήστης μιας Fuji S9600.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις:
  • Καταρχήν είναι τεράστια και λίγο ανοικονόμητη, συγκρινόμενη με οποιαδήποτε άλλη compact της κατηγορίας. Πραγματικά, εάν είσαι άσχετος με φωτογραφικές νομίζεις ότι είναι κανένα φεύγα επαγγελματικό μοντέλο με διαστημικές δυνατότητες. Όταν την παρουσίασα στη γυναίκα μου δυσκολεύτηκα πάρα (μα πάρα) πολύ να την πείσω ότι όλο αυτό το "θεριό" κόστιζε κάτω από 380 .
  • Είναι αρκετά βαριά (πάντα συγκρινόμενη). Η φωτογραφική με κάλυμμα & καπάκι φακού, μπαταρίες (4 επαναφορτιζόμενες NiMH 2300), μνήμη (CF 4 Gb) & το λουράκι λαιμού πλησιάζει τα 825 γραμμάρια. Προσωπικά το βάρος της δεν με ενοχλεί καθώς έχει πολύ καλή κι εργονομική λαβή. Επίσης έχει αρκετά σωστά κατανεμημένο το βάρος της και αυτό μου δίνει μια ισορροπία & σταθερότητα στα χέρια μου. Η κατασκευή της φαίνεται στιβαρή από πλαστικό καλής & ανθεκτικής ποιότητος. Για την οθόνη της δεν έχω να πω πολλά καθώς δεν την χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου (και δεν σκοπεύω).
  • Το μενού της το κρίνω εύχρηστο και εύκολο σε σχέση με αρκετές Canon που είχα δουλέψει. Γρήγορο δεν είναι γιατί ακολουθεί μια σειριακή λογική και δεν σου δίνει την δυνατότητα να περνάς από κατηγορία επιλογών σε κατηγορία επιλογών με ταχύτητα (θα πρέπει να κάνεις click όλες τις επιλογές και μετά να πας στην επόμενη κατηγορία). Εκτός αν υπάρχει κανένα "κόλπο" κι ακόμα δεν το έχω μάθει.
  • Το αργό μενού της το καλύπτουν τα εξωτερικά πλήκτρα που διαθέτει. Σωστά τοποθετημένα σου δίνουν μια πλήρη πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις σημαντικές της λειτουργίες. Τις θέσεις των πλήκτρων τις μαθαίνεις σχεδόν άμεσα και μπορείς να έχεις πληθώρα επιλογών την ώρα της φωτογραφίας. Μέσα σε μια ώρα μαζί της κατάφερα να χειρίζομαι τα πλήκτρα της αρκετά καλά.
  • Διαθέτει διάφορα προγράμματα λήψης από πλήρως αυτόματα μέχρι σχεδόν όλα χειροκίνητα. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ κάποιον που δεν έχει μεγάλες γνώσεις ώστε να μπορέσει να εξοικειωθεί με την μηχανή και να προχωρήσει βήμα - βήμα. Σε συνδυασμό με το αναλυτικό manual που διαθέτει (το έχω διαβάσει δυο φορές μέχρι τώρα :smile:) σε βοηθάει αρκετές φορές να ξεπεράσεις τον εαυτό σου!
  • Το χειροκίνητο zoom είναι εξαιρετικά λειτουργικό και ακριβές με πολύ γρήγορο auto focus. To manual focus θέλει ψάξιμο και αρκετή μελέτη από πλευράς μου. Αν και σου δίνει κάποια βοήθεια στο manual focus η φωτογραφική, είναι αρκετά δύσκολο (έως πολύ) το να το χρησιμοποιήσω και ειδικά σε συνθήκες που απαιτούν ταχύτητα. Επίσης εάν την έχεις στο manual focus και δεν μπορείς να εστιάσεις, πατώντας το πλήκτρο του focus εστιάζεις στην στιγμή και από εκεί και πέρα μπορείς να επέμβεις.
  • Το φλας δεν ανοίγει μόνο του, χρειάζεται να το ανοίξεις εσύ (έτσι είναι ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά?). Ανοίγει πάντως άμεσα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να το ψάχνεις.

Συμπέρασμα:

Όπως ανέφερα και προηγουμένως η φωτογραφική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από όλους, ειδικούς και μη. Απαιτεί αρκετά σταθερό χέρι, αλλά αυτό μειώνεται εάν διαλέξουμε το σωστό πρόγραμμα (ρυθμίσεις) για το κατάλληλο περιβάλλον. Το παραπάνω το αναφέρω για το λόγο του ότι είχα συνηθίσει στον σταθεροποιητή των Canon και τώρα χρειάζεται λίγο προσοχή παραπάνω. Διαθέτει ένα έξυπνο πρόγραμμα αποφόρτισης για επαναφορτιζόμενες (μόνο) μπαταρίες, πράγμα που τις βοηθάει αρκετά να κρατηθούν σε "φόρμα" και μειώσουν το φαινόμενο της "μνήμης". Η Fuji αναφέρει για τις καινούριες επαναφορτιζόμενες πριν τις χρησιμοποιήσουμε να τρέξουμε το πρόγραμμα αποφόρτισης καθώς τις βοηθά πάρα πολύ στην διάρκεια ζωής τους. Η αυτονομία με τις μπαταρίες που δίνονται μαζί (Αλκαλικές) ήταν περίπου μια με μιάμιση ώρα συνεχόμενης χρήσης. Φαντάζομαι πως με καλύτερες και μεγαλύτερες μπαταρίες θα έχει σαφώς καλύτερη αυτονομία.

Τέλος, για τα δικά μου "μάτια" η ποιότητα και τα χρώματα της φωτογραφικής είναι άριστα και ό,τι καλύτερο είχα ποτέ στα χέρια μου. Ξέχωρα από τον ενθουσιασμό της αγοράς είναι από τις λίγες φορές που έχω αγοράσει κάτι και ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που είχα φανταστεί ή ακούσει. Ασφαλώς και την προτείνω σε όποιον που θέλει με λίγα χρήματα (360 ) να έχει μια φωτογραφική μηχανή με υψηλές δυνατότητες και διάθεση για ψάξιμο και πειραματισμούς. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικά συμπεράσματα και κατά την δική μου κρίση. Απευθύνονται κυρίως σε χρήστες αντίστοιχης εμπειρίας ή διλήμματος. Η εμπειρία που διαθέτω στη φωτογραφία και στις φωτογραφικές μηχανές κρίνεται μηδενική (μην πω υπό το μηδέν) και προσπάθησα να δώσω μια μικρή βοήθεια.

...και μερικά πρώτα δείγματα...

Σήμερα το πρωί...

Macro φωτογράφηση με Manual Focus

Super Macro φωτογράφηση με Manual Focus (λαβή από φακό)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοηθήσανε και μου πρόσφεραν πολύτιμες πληροφορίες!

• Το φλας δεν ανοίγει μόνο του, χρειάζεται να το ανοίξεις εσύ (έτσι είναι ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά?). Ανοίγει πάντως άμεσα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να το ψάχνεις.

Ετσι ειναι, δεν ανοιγει μονο του.

Με αφορμη την αγορα σου, λαμβανω την τιμη να ανακοινωσω την ιδρυση του S9600Club/AVclub.gr.

Η λιστα των μελων εχει ως εξης μεχρι στιγμης:

1)Mr ΜΠΕΛΛΟΣ Ευαγγελος
2)Mac81
3)Soichiro

:grinning-smiley-043

και μια πολυ προχειρη απο την δικια μου...:D
256050DSCF0329.JPG

Last edited:
Soichiro απο που την πηρες τοσο ?
Βλεπω οτι μαλλον ναυαγει η αγορα της δικιας μου F40 στα 180 που την ειχα βρει.
Tην παραγγειλα μεσω ενος φιλου μου φωτογραφου και απο το περιμενουμε παραλαβη περασανε στο δεν και θα δουμε......βρε ουστ.
Δεν υπαρχει και λενε οτι μπορει και να μην ερθει και αλλα φαιδρα στο adorama.

Κκ. Μπέλλος και Σοχίρο.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια να δώσετε μια καλή άποψη για την FUJI 9600. Θα παρακαλούσα όμως -αν μπορείτε και έχετε τη θέληση- σε ένα μήνα από τώρα να μορφοποιήσετε τις εντυπώσεις σας από τη συγκεκριμένη μηχανή και να οίξετε ένα χωριστό θέμα, το οποίο θα αποτελέσει μπούσουλα και για άλλα μέλη του φόρουμ. Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, απλώς θα επιθυμούσα (κι ως διαχειριστής και ως πιθανός αγοραστής στο μέλλον) να υπάρχει μια σχετική εμπειρία από τη χρήση της μηχανής.
:drummer:

Ετσι ειναι, δεν ανοιγει μονο του.

Με αφορμη την αγορα σου, λαμβανω την τιμη να ανακοινωσω την ιδρυση του S9600Club/AVclub.gr.

Η λιστα των μελων εχει ως εξης μεχρι στιγμης:

1)Mr ΜΠΕΛΛΟΣ Ευαγγελος
2)Mac81
3)Soichiro

:grinning-smiley-043

Ωραίο ακούγεται (εγώ ταμίας lol ), μπορούμε να βρεθούμε κι από κοντά να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, καμιά μπύρα... :ernaehrung004:

Εκτός από κάτοχος S9600 βλέπω ότι είσαι και κάτοχος ενός Honda και στα Honda έχω μεγαλύτερη αδυναμία (εξού και το nick name μου Soichiro Honda).

Soichiro απο που την πηρες τοσο ?
Βλεπω οτι μαλλον ναυαγει η αγορα της δικιας μου F40 στα 180 που την ειχα βρει.
Tην παραγγειλα μεσω ενος φιλου μου φωτογραφου και απο το περιμενουμε παραλαβη περασανε στο δεν και θα δουμε......βρε ουστ.
Δεν υπαρχει και λενε οτι μπορει και να μην ερθει και αλλα φαιδρα στο adorama.

Από το Adorama την πήρα. Πολύ καλή εξυπηρέτηση κι αρκετά φιλικοί οι πωλητές. Όταν την αρχικά την ζήτησα δεν υπήρχε, αλλά μου είπαν ότι παραλαμβάνουν σε μια - δυο μέρες, άφησα τηλέφωνο, με κάλεσαν, έκανα ένα μικρό παζάρι και την αγόρασα. Γενικά και ψάχνοντας στο net (τιμές & καταστήματα) διάβασα πως ποτέ δεν κάνεις προ παραγγελία στο Adorama και ειδικά με προκαταβολή. Διάβασα πάνω από 10-15 περιπτώσεις με προβλήματα στις παραδώσεις. Δεν μου αρέσει να κρίνω και να καταδικάζω, αλλά φαντάζομαι πως όλα τα σχόλια που διάβασα δεν θα απέχουν και πάρα πολύ από την Ελληνική πραγματικότητα.
Κάτι άλλο που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν το ότι κάλεσα και ένα κατάστημα ονόματι Katarelos (στην αρχή έκανα μια μικρή τηλεφωνική έρευνα). Παρότι ο πωλητής ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικός και πρόθυμος, αρνήθηκε κατηγορηματικά να με αφήσει να δω ζωντανά μια S9600 με την δικαιολογία ότι έρχονται σφραγισμένες από το εργοστάσιο. Πράγμα που νομίζω ότι δεν ισχύει καθώς είδα την συσκευασία της και δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Κρίμα γιατί την έδινε περίπου στην ίδια τιμή και με μια μνήμη CF 256 δώρο.
Γενικά είναι η πρώτη φορά που αγοράζω από την Ελληνική αγορά και αισθάνομαι ικανοποιημένος. Εδώ και 4 χρόνια ψώνιζα (και ψωνίζω) από Ebay (United Kingdom ή Ιταλία) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

καλοριζικη soichiro. Καλες ληψεις. Πηρες πολυ καλο εργαλειο.

Ευχαριστώ! :BDGBGDB55:

Κκ. Μπέλλος και Σοιχίρο.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια να δώσετε μια καλή άποψη για την FUJI 9600. Θα παρακαλούσα όμως -αν μπορείτε και έχετε τη θέληση- σε ένα μήνα από τώρα να μορφοποιήσετε τις εντυπώσεις σας από τη συγκεκριμένη μηχανή και να ανοίξετε ένα χωριστό θέμα, το οποίο θα αποτελέσει μπούσουλα και για άλλα μέλη του φόρουμ. Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, απλώς θα επιθυμούσα (κι ως διαχειριστής και ως πιθανός αγοραστής στο μέλλον) να υπάρχει μια σχετική εμπειρία από τη χρήση της μηχανής.

Προσωπικά έχω την διάθεση και την όρεξη, αλλά δύσκολα θα μπορέσω να βγάλω και να δώσω χρήσιμα συμπεράσματα βασικά λόγω απειρίας. Εάν γίνονται δεκτές απόψεις και συμπεράσματα αρχαρίου τότε ναι, μπορώ να βοηθήσω. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ και πάντα στο πνεύμα του να ανταποδώσω την γνώση και την βοήθεια που δέχτηκα.

------------------

...και μια "νυχτερινή" προσπάθεια (πάντα χωρίς τρίποδο)...

Ωραίο ακούγεται (εγώ ταμίας lol ), μπορούμε να βρεθούμε κι από κοντά να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, καμιά μπύρα... :ernaehrung004:

Εκτός από κάτοχος S9600 βλέπω ότι είσαι και κάτοχος ενός Honda και στα Honda έχω μεγαλύτερη αδυναμία (εξού και το nick name μου Soichiro Honda).

Soichiro, εγω βρισκομαι Θεσσαλονικη, ο Μπελλος Γερμανια και εσυ Αθηνα....

ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ?!?!!?!?!?!?:flipout::flipout:

Hondakias μια ζωη και στους δυο, και στους τεσσερις τροχους. Μολις τελιωσω το ρημαδι το σπιτι θα παω να παρω το CB1300S, η συμφωνια με το αφεντικο/ετερο ημιση ηταν να παρουμε ενα οικογενειακο αυτοκινητο, να τελειωσουμε το σπιτι και μετα μηχανη.....

Last edited:
Καλώς σας βρήκα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά όσο το σκέφτομαι τόσο βυθίζομαι σε περισσότερες σκέψεις... και το κακό είναι ότι όντως όλες οι ψηφιακές που ανέφερα είναι καλές στην κατηγορία τους.

Θα τολμούσα να έλεγα τα εξής:

Προβάδισμα (ελαφρό) έχει η Fujifilm 9600 finepix κι ο λόγος είναι ότι διαπιστώνω πως διαθέτει πιο "επαγγελματικές" ρυθμίσεις κι επιλογές. Άλλος ένας λόγος είναι πως έχει χειροκίνητο zoom και πιστεύω πως θα είναι ένα καλό βήμα προς την εξοικείωσή μου με την ιδέα των dSLR. Μειονέκτημα, η απουσία Image Stabilizer καθώς δεν φημίζομαι για το σταθερό μου χέρι.
Έπεται η S5 IS γιατί την γνωρίζω πάνω κάτω και ξέρω τι θα αποκτήσω.
Για τις υπόλοιπες (Panasonic) δεν έχω στοιχεία καθόλου (εκτός από αυτά που έχω διαβάσει), αλλά δεν νομίζω ότι θα προτιμήσω κάποια από τις δύο. Για την S3 την ανέφερα ως προς την τιμή της κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο καθοριστικό.

Θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου nilo και θα κάνω μια βόλτα από ένα μαγαζί να τις επεξεργαστώ.

Απορία: Το μέγεθος του αισθητήρα παίζει κάποιο ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας και ναι σε ποιες συνθήκες;

Είμαι κι εγώ νέος στην παρέα, λίγο ψαγμένος σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αλλά σε καμία περίπτωση ειδήμων.
Απ' όσα λοιπόν γνωρίζω το μέγεθος του αισθητήρα παίζει σουδεότατο ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας, ιδιαίτερα όταν το ISO ανεβαίνει πάνω από τα 200. Όσο πιο κοντά στο 1/1 τόσο το καλύτερο.
Τα παραπάνω "μεγενθύνονται" όταν χρησιμοποιούμε τηλεφακό...
Η έλλειψη σταθεροποιητή εικόνας είναι βέβαια συμαντική αλλά όχι το Α και το Ω. Εν μέρει μπορείς να το ξεπεράσεις αυξάνοντας την ταχύτητα (όταν υπάρχει αρκετός φωτισμός). οπως θα κατάλαβες, κι εγώ Fuji 9600 ψηφίζω!!!

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή περιγραφή των αναγκών σου.

Κκ. Μπέλλος και Σοχίρο.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια να δώσετε μια καλή άποψη για την FUJI 9600. Θα παρακαλούσα όμως -αν μπορείτε και έχετε τη θέληση- σε ένα μήνα από τώρα να μορφοποιήσετε τις εντυπώσεις σας από τη συγκεκριμένη μηχανή και να οίξετε ένα χωριστό θέμα, το οποίο θα αποτελέσει μπούσουλα και για άλλα μέλη του φόρουμ. Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, απλώς θα επιθυμούσα (κι ως διαχειριστής και ως πιθανός αγοραστής στο μέλλον) να υπάρχει μια σχετική εμπειρία από τη χρήση της μηχανής.

Καλη Ιδεα !!!!

Θα ηθελα να πω ΜΕΓΕΙΑ !! στο φιλο που αγορασε 9600 !!

Εχω και εγω την ιδια και απο αναποφασιστος που ημουνα καποτε διοτι ...την κοιταγα ( οπως και ολες τις Κομπακτ) λιγο σνομπ.....
τωρα ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος και Μετανιωνω που δεν την πηρα τοσο καιρο και εχασα ενα σχεδον 8 μηνο....

ΑΑΑΑ ...... συμβουλη οι NiMH 2300 ειναι πολυ μικρες !!!!!!

παρε καλυτερα 2900 και πανω !!!! εμενα μου κρατανε με φορτιση 12 ωρων το βραδυ ... μου κρατανε μεχρι να τελειωσει μια καρτα 2 Γιγα. χωρις φλας!

οντως απο μακρο παει πολυ καλα ....

Η οθονη της ειναι ΠΟΛΥ βολικη Καθαροτατη αλλα μικρη...