Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

Soichiro, εγω βρισκομαι Θεσσαλονικη, ο Μπελλος Γερμανια και εσυ Αθηνα....

ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ?!?!!?!?!?!?

Hondakias μια ζωη και στους δυο, και στους τεσσερις τροχους. Μολις τελιωσω το ρημαδι το σπιτι θα παω να παρω το CB1300S, η συμφωνια με το αφεντικο/ετερο ημιση ηταν να παρουμε ενα οικογενειακο αυτοκινητο, να τελειωσουμε το σπιτι και μετα μηχανη.....

Καλά, μια κουβέντα είπαμε, μετά είδα ότι ο καθένας είναι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...

Περί Honda ρίξε μια ματιά εδώ. Είμαι (υπερήφανος) κάτοχος τον εξής: CBR 929, 600F4, VFR 750F, ΑΧ1 250 & Civic 1600 Esi. Σου εύχομαι γρήγορα να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να αποκτήσεις το "θεριό"!

Είμαι κι εγώ νέος στην παρέα, λίγο ψαγμένος σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αλλά σε καμία περίπτωση ειδήμων.
Απ' όσα λοιπόν γνωρίζω το μέγεθος του αισθητήρα παίζει σπουδαιότατο ρόλο στην ποιότητα της φωτογραφίας, ιδιαίτερα όταν το ISO ανεβαίνει πάνω από τα 200. Όσο πιο κοντά στο 1/1 τόσο το καλύτερο.
Τα παραπάνω "μεγεθύνονται" όταν χρησιμοποιούμε τηλεφακό...
Η έλλειψη σταθεροποιητή εικόνας είναι βέβαια σημαντική αλλά όχι το Α και το Ω. Εν μέρει μπορείς να το ξεπεράσεις αυξάνοντας την ταχύτητα (όταν υπάρχει αρκετός φωτισμός). Όπως θα κατάλαβες, κι εγώ Fuji 9600 ψηφίζω!!!

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή περιγραφή των αναγκών σου.

Καλώς ήρθες στην παρέα (είσαι το πρώτο μου καλωσόρισμα :ernaehrung004: )

Ευχαριστώ για την απάντησή σου και το ενδιαφέρων σου, αλλά λόγω απειρίας ακόμη δεν έχω καταλάβει το πως λειτουργεί και βασικά δεν μπορώ να κωδικοποιήσω το τι σημαίνει το 1/1.6 inch (π.χ. για την S9600) και τι διαφορές έχει από το 1/1.7 inch (π.χ. για την S6500fd).

Όσο για τα "συγχαρητήρια" είναι ευχή και κατάρα. Άλλες φορές λειτουργεί ο τρόπος της περιγραφής κι άλλες φορές είναι μακροσκελής και κουραστικός. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ακροατήριο και η διάθεσή του...

Θα ηθελα να πω ΜΕΓΕΙΑ !! στο φιλο που αγορασε 9600 !!

Εχω και εγω την ιδια και απο αναποφασιστος που ημουνα καποτε διοτι ...την κοιταγα ( οπως και ολες τις Κομπακτ) λιγο σνομπ.....
τωρα ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος και Μετανιωνω που δεν την πηρα τοσο καιρο και εχασα ενα σχεδον 8 μηνο....

ΑΑΑΑ ...... συμβουλη οι NiMH 2300 ειναι πολυ μικρες !!!!!!

παρε καλυτερα 2900 και πανω !!!! εμενα μου κρατανε με φορτιση 12 ωρων το βραδυ ... μου κρατανε μεχρι να τελειωσει μια καρτα 2 Γιγα. χωρις φλας!

οντως απο μακρο παει πολυ καλα ....

Η οθονη της ειναι ΠΟΛΥ βολικη Καθαροτατη αλλα μικρη...

Thx Mr. Mpellos!

Για τις μπαταρίες το έχω διαπιστώσει από την "καλή & την ανάποδη". Στην αρχή νόμιζα ότι χάλασαν οι μπαταρίες μου ή φορτιστής. Μιλάμε ότι τις 2100mAh & 2300mAh τις τρώει για αρχή πρωινού! Η κατανάλωσή της είναι απίστευτα μεγάλη !!!. Αλλά χαλάλι της το αποτέλεσμα με ευχαριστεί...

Έχω βρει κάτι μπαταρίες 3800mAh να τις πάρω ή θα έχω προβλήματα??? (για βοηθήστε και οι υπόλοιποι...). Νομίζω ότι έχω έναν καλό φορτιστή (Sanyo) απλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ μεγάλες σαν χωρητικότητα και δημιουργήσουν τίποτα προβλήματα.

Last edited:
1/1.6 ίντσας είναι η διαγώνιος του αισθητήρα. Σε δεκαδικό δηλαδή είναι 0,625 ίντσες, ή 1,5875 εκατοστά. Είναι ένα μέγεθος μικρότερο από τους αισθητήρες με διαγώνιο 2/3 ίντσας (ή 1,69 εκατοστά), το μεγαλύτερο που φοριέται σε κόμπακτ (εξαίρεση η Sony R1 και η κόμπακτ που έχει αναγγελθεί από τη Sigma, οι οποίες φορούν σημαντικά μεγαλύτερους αισθητήρες). Εάν αυτό εννοούσε ο φίλος μας με το 1/1, πρόκειται μάλλον για παρανόηση, δεν πρόκειται για λόγο ο οποίος βελτιώνει κάποιο χαρακτηριστικό όσο τείνει προς τη μονάδα. Απλά μέγεθος που δίνεται σε κλάσμα αντί για δεκαδικό.

Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

Καλά, μια κουβέντα είπαμε, μετά είδα ότι ο καθένας είναι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...

Περί Honda ρίξε μια ματιά εδώ. Είμαι (υπερήφανος) κάτοχος τον εξής: CBR 929, 600F4, VFR 750F, ΑΧ1 250 & Civic 1600 Esi. Σου εύχομαι γρήγορα να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να αποκτήσεις το "θεριό"!

Καλώς ήρθες στην παρέα (είσαι το πρώτο μου καλωσόρισμα :ernaehrung004: )

Ευχαριστώ για την απάντησή σου και το ενδιαφέρων σου, αλλά λόγω απειρίας ακόμη δεν έχω καταλάβει το πως λειτουργεί και βασικά δεν μπορώ να κωδικοποιήσω το τι σημαίνει το 1/1.6 inch (π.χ. για την S9600) και τι διαφορές έχει από το 1/1.7 inch (π.χ. για την S6500fd).

Όσο για τα "συγχαρητήρια" είναι ευχή και κατάρα. Άλλες φορές λειτουργεί ο τρόπος της περιγραφής κι άλλες φορές είναι μακροσκελής και κουραστικός. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ακροατήριο και η διάθεσή του...

Thx Mr. Mpellos!

Για τις μπαταρίες το έχω διαπιστώσει από την "καλή & την ανάποδη". Στην αρχή νόμιζα ότι χάλασαν οι μπαταρίες μου ή φορτιστής. Μιλάμε ότι τις 2100mAh & 2300mAh τις τρώει για αρχή πρωινού! Η κατανάλωσή της είναι απίστευτα μεγάλη !!!. Αλλά χαλάλι της το αποτέλεσμα με ευχαριστεί...

Έχω βρει κάτι μπαταρίες 3800mAh να τις πάρω ή θα έχω προβλήματα??? (για βοηθήστε και οι υπόλοιποι...). Νομίζω ότι έχω έναν καλό φορτιστή (Sanyo) απλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ μεγάλες σαν χωρητικότητα και δημιουργήσουν τίποτα προβλήματα.

να τις παρεις τις 3800!!!
αν ειναι καλοφορτισμενες ολο το βραδυ σε βγαζουν μεχρι να τελειωσει 2 Γιγα καρτα ανετα !!!!

μονο χωρις φλας και να μην πολυκοιτας οθονη ....

Re: Απάντηση: Re: Από αποφασισμένος έγινα αναποφάσιστος...

να τις παρεις τις 3800!!!
αν ειναι καλοφορτισμενες ολο το βραδυ σε βγαζουν μεχρι να τελειωσει 2 Γιγα καρτα ανετα !!!!

μονο χωρις φλας και να μην πολυκοιτας οθονη ....

Τελικά ίσως να έκανα λάθος για την αυτονομία της. Μάλλον τα είχαν παίξει οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που είχα (τις έχω πάνω από 3 χρόνια) και γι αυτό "πέθαιναν" γρήγορα. Τελικά εχθές αγόρασα μια τετράδα GP 2300mAh και από ότι φαίνεται έχουν πολύ καλή διάρκεια και αντοχή. Δούλεψα την μηχανή περίπου μια ώρα συνεχώς (χωρίς φλας και οθόνη) και δεν έπεσαν σχεδόν καθόλου. Τράβηξα περίπου 120 με 130 φωτογραφίες (έκανα δοκιμές και στο Drive). Γενικά όμως

Μέσα στην εβδομάδα παραλαμβάνω και της μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες που παρήγγειλα (3200mAh & 3800mAh) και θα μπορέσω να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.

Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω είναι το απίστευτο "μπάχαλο" αρπαχτής που επικρατεί στην Ελληνική αγορά. Κι εξηγώ: Για 4 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ίδιας χωρητικότητας (2300mAh) μου ζήτησαν έως και 24 τη στιγμή που στο εξωτερικό βρίσκεις "στην πόρτα σου" μπαταρίες επώνυμες της ίδιας χωρητικότητας από 7-8 . Πραγματικά απογοητεύτηκα...

...και μια σημερινή ασπρόμαυρη, αργά το απόγευμα...

Attachments

• asprimavri.jpg
    asprimavri.jpg
    44.2 KB · Views: 15
Το 1/1 τι είναι?

Έχεις δίκιο η διατύπωση δεν ήταν ό,τι καλύτερο...
Ήθελα να πω όσο πιο κοντά στην 1 ίντσα (στο 1/1"). Στην πραγματικότητα βέβαια υπάρχουν και ακόμα μεγαλύτεροι αισθητήρες (4/3", APS-C).

Μέσα στην εβδομάδα παραλαμβάνω και της μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες που παρήγγειλα (3200mAh & 3800mAh) και θα μπορέσω να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Τις επαναφορτιζόμενες 3800mAh απότο ebay τις παράγγειλες;
Πόσο περίπου (στην πόρτα);

Την παράγγειλα κι εγώ την s9600. Αύριο, μεθαύριο την περιμένω!
:2thumb22sup:

Last edited:

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Τις επαναφορτιζόμενες 3800mAh από το ebay τις παράγγειλες;
Πόσο περίπου (στην πόρτα);

Την παράγγειλα κι εγώ την s9600. Αύριο, μεθαύριο την περιμένω!
:2thumb22sup:

Μπράβο! Εύχομαι να την παραλάβεις στα χέρια σου χθες... :cool4:

Ναι από το ebay (Αγγλία), αλλά κάτι δεν βαδίζει καλά με την κατανάλωση της μηχανής. Κι εξηγώ, αγόρασα αναγκαστικά (από Δήσιος Μπαταρίες) μια τετράδα μπαταρίες 2300mAh GP για να κάνω την δουλειά μου μιας και οι παλιές που είχα τα' χαν παίξει. Οι πρώτες μετρήσεις που είχα κάνει με αλκαλικές, αλλά και με επαναφορτιζόμενες (Sanyo 2100mAh) μου είχαν δείξει ότι η μηχανή είχε βια 45' με 50' λεπτά λειτουργίας (ίσως και λιγότερο εάν δούλευα και το φλας). Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα που έβλεπα πίστεψα πως οι 2300mAh που αγόρασα θα τις είχε η μηχανή για πρωινό κάτι όμως που δεν ισχύει (ευτυχώς)!
Συγκεκριμένα έβαλα τη μηχανή να τραβά video συνεχόμενα και με την οθόνη σε λειτουργία τράβηξε 1 ώρα συνεχόμενη (4Gb CF)! Έπειτα έπαιξα το video που τράβηξα από το playback της κάμερας και το έπαιξε όλο (άλλη μια ώρα)! Πραγματικά ανησύχησα, σβήνω το video που είχα τραβήξει και ξεκινάω καινούργιο και τράβηξα άλλη 1 ώρα!!! (πάντα με την οθόνη σε λειτουργία). Είχα σε λειτουργία την κάμερα 3 ώρες περίπου και οι μπαταρίες δεν έδειξαν χαμηλή ένδειξη, αυτό πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα. Ίσως εάν τραβάω φωτογραφίες και χρησιμοποιώ και το φλας να έχω χαμηλότερη αυτονομία, αλλά μέχρι στιγμής καταλαβαίνω πως η μηχανή με αυτές τις μπαταρίες μπορεί να αντέξει ίσως και πάνω από 2 ώρες κάπως σκληρής χρήσης.

Έχοντας παρασυρθεί από τις πρώτες λανθασμένες μετρήσεις παρήγγειλα μια τετράδα 3800mAh και 2 τετράδες 3200mAh. Πιο πολύ δοκιμαστικά γιατί δεν είναι καμιά μάρκα που να γνωρίζω. Τουλάχιστον αν είναι μάπα να τις φάω μόνο εγώ και να μπορέσω να ενημερώσω και τους υπολοίπους.
Αν μπορούσα να ξανά παραγγείλω δεν θα αγόραζα τόσο μεγάλες και άγνωστες μπαταρίες, θα αγόραζα τις Fujicell 2700mAh και τον φορτιστή τους. Απλά έκανα λάθος υπολογισμό και δεν μπορώ να διαθέσω κι άλλα χρήματα για μπαταρίες και φορτιστή.

Θα πρότεινα τετράδα Fujicell 2700mAh + Θήκη μεταφοράς (πολύ πρακτικό), κόστος στα 10 (7 Λίρες)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=160167663224&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=006

Τετράδα Yuasa 2700mAh + Θήκη μεταφοράς στα 9,30 (6,5 Λίρες)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=220154504568&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=012

Οκτάδα Fujicell 2700mAh (χωρίς θήκη) 18 (12,60 Λίρες)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....445&ssPageName=STORE:PROMOBOX:ENDSOON#GALLERY

Δωδεκάδα Maxcell 3200mAh + φορτιστής Fujitsu 25,7 (18 Λίρες), αυτές πήρα για να δοκιμάσω.
http://cgi.ebay.co.uk/12-x-AA-3200m...4007249QQihZ002QQcategoryZ43445QQcmdZViewItem

Τετράδα Star Power 3800mAh + Θήκη 15 (10,5 Λίρες), και αυτές πήρα.
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-4-x-AA-38...hZ002QQcategoryZ14951QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Γρήγορος Φορτιστής Fujicell με αντάπτωρα σύνδεσης USB (για να φορτίζεις τις μπαταρίες και από το Laptop ή οποιοδήποτε PC) & αυτοκινήτου 24 (16,85 Λίρες)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=220159222191&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=012

3 Θήκες για 12 μπαταρίες περίπου 7 (λέει ότι στέλνει Ευρώπη, θα πρέπει να τον ρωτήσεις πρώτα πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά, η τιμή που δίνω είναι στο περίπου).
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=130164429659&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=003

Οι τιμές που σου δίνω είναι στην πόρτα σου και όλα αυτά τα καταστήματα στέλνουν Ελλάδα. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί 2-3 post πιο πάνω τα ψιλό χώνω στην Ελληνική αγορά και τη στιγμή που πλήρωσα 13 για μια τετράδα 2300mAh GP. Για τις Maxcell & Star Power δηλώνω άγνοια, τις Fujicell & τις Yuasa σου τις προτείνω με κλειστά τα μάτια. Οι τιμές που σου δίνω είναι από μια μικρή έρευνα που έκανα, υπάρχει περίπτωση να πετύχεις και κάτι καλύτερο αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω, π.χ. με μαγαζιά που δεν αναφέρουν ότι στέλνουν στην Ελλάδα. Το λέω αυτό γιατί παρατήρησα κάποιες τιμές και αν μπεις στον κόπο να τους ρωτήσεις (για την αποστολή) ίσως έχεις μεγαλύτερο κέρδος.

οι Gp που πηρες δεν ειναι τιποτα σοβαρο σαν μπαταρια , αν θες εργαλειο μπαταρια ( απο τις καλυτερες στον κοσμο αν οχι η καλυτερη) τοτε κοιτα εδω
http://www.batteries.gr/product_info.php?products_id=1460
και για να εχεις Το φορτιστη
http://www.batteries.gr/product_info.php?cPath=350&products_id=1493
Τον εχω 3 βδομαδες ( ο τελευταιος ηταν που ειχε ) και ανασταινει και πεθαμενο , ασε που μπορεις να τις ταιριαξεις κιολας .
Ο προηγουμενος φορτιστης μου ειναι της ιδιας εταιρειας αλλα δεν αντεξα στον πειρασμο οταν βρεθηκα σε αυτο το Εργαλειο .
Και μιας και ασχολεισε με τα ebay θα βρεις και καλυτερη τιμη .............. και εδω για να παρεις μια ιδεαhttp://www.rechargeable-battery-rev...attery-tests/aa-nimh-battery-performance.html

Να συμπληρωσω μιας και περασε το 10 πτο του edit οτι η http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp μονο αυτο κανει .....να βγαζει φορτιστες και μπαταριες Hi End .
Ειχα αλλαξει 3 μεχρι να μαθω γιαυτους .
Καλυτερα να παρεις ενα φορτιστη πολλυ καλο και 2-3 σετ μπαταριες ( να αλλαζεις) παρα ενα ταχυφορτιστη για το αμαξι και να τις σακατεψεις .
Αληθεια αυτες που πηρες , ποιος φορτιστης θα τις φορτισει σωστα στα 3.200 και 3.800 ?
Ειδικα αν ειναι κανενας φθηνος που σταματαει οταν τις ψηνει , μην τις βαζεις καθολου επανω .
Και μην ψηνεστε με τα νουμερα που γραφουν πανω , γιατι αλλα γραφει αλλα ειναι συνηθως στην πραξη και δεν μπορεις να το δεις κιολας , ενω με τον MH-C9000 κανεις τα παντα (αυτος δηλαδη ,εσυ απλα το προγραματιζεις ).

Last edited:
παιδια μην ανχωνεσται και μην ασχοληστε με χαι τεκ φορτιστες διοτι 2 ζευγαρια ΜΑΔΕ ΙΝ ΚΙΝΑ των 4 ευρω εκαστο !
εδω και 5 μηνες τωρα κανουν ΤΕΛΕΙΑ τη δουλεια μου .......

μη ξοδευεται ενα σωρο λεφτα εκτος αν εχετε στο σπιτι και αλλες συσκευες που χρειαζονται τετοιες μπαταριες !!!!

στο ΕΒΑΥ θα βρειτε ενα σωρο φτηνες μπαταριες και φορτιστες !

Ενας καλος φορτιστης χρειαζετε οταν εχεις περιθωριο να ανεβει το ολικο κοστος !
Αλλα να ξερετε αν χρειαστει να πουλησετε τηΜηχανη θα τα δωσετε ολα τζαμπα ..........

γιαυτο επιμενω παρτε ΦΤΗΝΑ περιφερειακα !

Last edited:
Εγω εκτος απο τα τηλεκοντρολ ,ποντικι , φακο κ.λ.π. εχω και 2 Pmr τα οποια χρησιμοποιω και ειχα απαιτησεις σε ποσοτητα μπαταριων .
Απλα τις μπαταριες απο lidl π.χ. τις πεταξα σε ενα χρονο κανοντας δωρο και τον φορτιστη:flipout:
Σαφως και δεν λεει να δωσεις τοσα λεφτα για να κανεις χρηση σε μια μηχανη και μονο , οταν ομως χρησιμοποιεις και αλλες συσκευες αλλαζει η δουλεια .
Περνεις και αλκαλικες και εισαι ωραιος , εκτος αν γυρνας ολη μερα με μια καμερα στο χερι.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια στα των μπαταριών και φορτιστών,
Για τις GP έχω τη γνώμη πως είναι λιγάκι λαχείο. Συγκεκριμένα αγόρασα πέρυσι έναν ταχυφορτιστή, 4 ΑΑ 2300 και 4 ΑΑΑ 1800 όλα GP. Απο τον φορτιστή και τις ΑΑΑ είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα, αντίθετα οι 4 ΑΑ ήταν όλες για... την ανακύκλωση, όπου και κατέλειξαν :tdown:
Επίσης έχω 4 SANYO 2000 mAh οι οποίες είναι εξαιρετικές και για 2χίλιαρες έχουν απίστευτη αντοχή!!!

Θέλω να βάλω ένα άλλο θέμα, όμως: Ποια είναι η γνώμη σας για τα φίλτρα της HOYA; Σκέφτομαι μαζί με τη νέα μου s9600 :grinning-smiley-043, να πάρω και ένα Hoya Protector Pro 1 Digital. Έχει χρησιμοποιήσει κανένας το συγκεκριμένο προϊόν;

Last edited:
οι Gp που πηρες δεν ειναι τιποτα σοβαρο σαν μπαταρια , αν θες εργαλειο μπαταρια ( απο τις καλυτερες στον κοσμο αν οχι η καλυτερη) τοτε κοιτα εδω
http://www.batteries.gr/product_info.php?products_id=1460
και για να εχεις Το φορτιστη
http://www.batteries.gr/product_info.php?cPath=350&products_id=1493
Τον εχω 3 βδομαδες ( ο τελευταιος ηταν που ειχε ) και ανασταινει και πεθαμενο , ασε που μπορεις να τις ταιριαξεις κιολας .
Ο προηγουμενος φορτιστης μου ειναι της ιδιας εταιρειας αλλα δεν αντεξα στον πειρασμο οταν βρεθηκα σε αυτο το Εργαλειο .
Και μιας και ασχολεισε με τα ebay θα βρεις και καλυτερη τιμη .............. και εδω για να παρεις μια ιδεαhttp://www.rechargeable-battery-rev...attery-tests/aa-nimh-battery-performance.html

Να συμπληρωσω μιας και περασε το 10 πτο του edit οτι η http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp μονο αυτο κανει .....να βγαζει φορτιστες και μπαταριες Hi End .
Ειχα αλλαξει 3 μεχρι να μαθω γιαυτους .
Καλυτερα να παρεις ενα φορτιστη πολλυ καλο και 2-3 σετ μπαταριες ( να αλλαζεις) παρα ενα ταχυφορτιστη για το αμαξι και να τις σακατεψεις .
Αληθεια αυτες που πηρες , ποιος φορτιστης θα τις φορτισει σωστα στα 3.200 και 3.800 ?
Ειδικα αν ειναι κανενας φθηνος που σταματαει οταν τις ψηνει , μην τις βαζεις καθολου επανω .
Και μην ψηνεστε με τα νουμερα που γραφουν πανω , γιατι αλλα γραφει αλλα ειναι συνηθως στην πραξη και δεν μπορεις να το δεις κιολας , ενω με τον MH-C9000 κανεις τα παντα (αυτος δηλαδη ,εσυ απλα το προγραματιζεις ).

Όπως έχω αναφέρει τις GP τις πήρα για να κάνω την δουλειά μου, αλλά τελικά αποδείχθηκαν αρκετά καλές και λειτουργικές. Ψάχνοντας όντως έπεσα πάνω στα προϊόντα της Maha και κατάλαβα ότι κάτι παραπάνω πρέπει να προσφέρουν. Δεν δηλώνω γνώστης στις μπαταρίες αλλά είχα μια μικρή εμπειρία καθώς τις χρησιμοποιούσα στην προηγούμενη ψηφιακή που είχα (Canon S1).

Πριν 3 χρόνια λοιπόν είχαν αγοράσει ένα φορτιστή Sanyo (NC-MQH01) & μπαταρίες (Sanyo 2100 & 2300mAh) και είχα μείνει τρομερά ικανοποιημένος. Χρησιμοποιήθηκαν αρκετά σκληρά για ένα σχεδόν χρόνο και πραγματικά δεν έμεινα ποτέ από μπαταρίες, αλλά κι ούτε παρατήρησα κάποια πτώση στην απόδοσή τους. Οι μπαταρίες "πέθαναν" από την αχρηστία από τότε που μου έκλεψαν την μηχανή.

Ελπίζω λοιπόν με τον φορτιστή που έχω να κάνω την δουλειά μου, αν και αμφιβάλω μετά από αυτά που διάβασα στο link που μου έδωσες. Θα δοκιμάσω και θα σας πω τι και πως. Για τον φορτιστή που αναφέρεις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι super, αλλά αυτή τη στιγμή θα ήθελα κάτι πιο compact ώστε να μπορώ να τον μεταφέρω μαζί μου (διακοπές, σαββατοκύριακα κλπ.). Η τιμή του έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σε σχέση πάντως τιμής/απόδοσης/ποιότητας βλέπω να ξανά επιστρέφω στις Sanyo επαναφορτιζόμενες (ίσως και στις Energizer).

Σ' ευχαριστώ πάντως για τις τόσο πολύτιμες πληροφορίες που έδωσες!

παιδια μην ανχωνεσται και μην ασχοληστε με χαι τεκ φορτιστες διοτι 2 ζευγαρια ΜΑΔΕ ΙΝ ΚΙΝΑ των 4 ευρω εκαστο !
εδω και 5 μηνες τωρα κανουν ΤΕΛΕΙΑ τη δουλεια μου .......

μη ξοδευεται ενα σωρο λεφτα εκτος αν εχετε στο σπιτι και αλλες συσκευες που χρειαζονται τετοιες μπαταριες !!!!

στο ΕΒΑΥ θα βρειτε ενα σωρο φτηνες μπαταριες και φορτιστες !

Ενας καλος φορτιστης χρειαζετε οταν εχεις περιθωριο να ανεβει το ολικο κοστος !
Αλλα να ξερετε αν χρειαστει να πουλησετε τηΜηχανη θα τα δωσετε ολα τζαμπα ..........

γιαυτο επιμενω παρτε ΦΤΗΝΑ περιφερειακα !

Δεν συμφωνώ και πάρα πολύ καθώς έχω πάθει μεγάλη ζημιά από φθηνά περιφερειακά και ειδικά από χαζό μπαταρίες.

Μιας και καταλήξαμε στους φορτιστές, ξέρετε κάποιον που να μετράει το ποσοστό φόρτισης σε κάποια μπαταρία? Όχι κατά την διάρκεια φόρτισης αλλά όταν του βάλουμε μια μπαταρία να μπορεί να δει ότι είναι π.χ. 77% φορτισμένη.
Βολικό επίσης θα ήταν αν μετρούσε το πόσο γερασμένη είναι πια η μπαταρία, αλλά και τα συνολικά mAh που μπορεί να αποθηκεύσει αν μετρούσε πάλι μια χαρά μας βολεύει.

Επειδή τα σχετικά με τις μπαταρίες είναι λίγο πολύ άγνωστα στους πολλούς, θα παρακαλούσα να ανοίξετε χωριστό αφιερωμένο θέμα και να παραθέσετε εκεί τις -πολύ χρήσιμες- συστάσεις σας.

Επίσης θα παρακαλούσα τον PHAETON να ανοίξει χωριστό θέμα για τα φίλτρα, για να πάρει εκεί τις απαντήσεις που επιθυμεί. Εδώ μέσα είμαι σίγουρος πως 2-3 από τα μέλη με μεγάλη εμπειρία (π.χ. Συλλόπουλος) δεν θα το δουν.