από compact σε κάτι καλύτερο

και φυσικά κάποτε ο κατασκευαστής που λανσαρε μιά slr ήδη είχε μιά σειρά με viewfinder και εννοείται είχε φακούς.
Τότε μια slr είχε φακό. Ο φακός του κιτ ήταν φακάρα.
Τώρα ο φακός του κιτ είναι...παπάρα....

και εννοείται...
χωρίς ζουμ ...ΔΕΝ

Mετα απο πππαααρα πολλλλλλα κλικ και με κομπακτ και με dslr εχω καταληξει στο εξης .Πως κ με μια καλη καλη κομπακτ κανει ς πολυ καλες εικονες, αρκει να ξερεις να τις κανεις βεβαια...Βαρεθηκα να κουβαλαω κιολας τσαντουλες κτλπ ν αλλαζω φακους.Ισως να μη βλεπω πλεον "φωτογραφικα" το θεμα βολτα η ταξιδι η οπως αλλιως θελετε πεστε το.Και να θελω να περναω καλα, να ζησω τη στιγμη , να μαζευω εμπειρειες.
Και αν γινει σωστη (σωστη ομως) χρηση της μηχανουλας, στο 100% δηλαδη να ξεζουμιστουν οι ικανοτητες της, να μη παιρνει αλλο, τοτε λιγο υπολειπεται των dslr.Ειδικα με φως και σε σχετικα ευκολες συνθηκες.Το παν ειναι εδω η ευκολια κ το κουβαλημα, που τα χω σιχαθει.

Στον αντιποδα ομως , τις εικονες που εχω η μπορω να κανω με μια απο τις dslr, oυτε να τις ονειρευτουν μπορουν οι κομπακτ.
Ποτε.
Κι οτι θελετε πειτε.

Αρα ειναι πανω απ ολα θεμα "προτεραιοτητων".
Να μη ξεχναμε ποτε και τ αυτονοητα.

Εγώ ξέρω ότι σε ταξίδια πάντα ο φωτογράφος/εικονολήπτης είναι ο χαμάλης και δεν ευχαριστιέται ποτέ την στιγμή. Δεν έχει καταλάβει καν τι του συνέβη, που βρίσκεται...

Αυτό τουλάχιστον έχω εισπράξει εγώ, άπειρες φορές.

Και αυτό το έχω βαρεθεί να μου συμβαίνει πλέον.

Re: Απάντηση: από compact σε κάτι καλύτερο

Εγώ ξέρω ότι σε ταξίδια πάντα ο φωτογράφος/εικονολήπτης είναι ο χαμάλης και δεν ευχαριστιέται ποτέ την στιγμή. Δεν έχει καταλάβει καν τι του συνέβη, που βρίσκεται...

και ο μόνος που δεν υπάρχει σε καμμιά φωτογραφία, εκτός από μερικές κουνημένες με κινητό.

προσωπικά πιστεύω ότι ένα από τα χειρότερα που έχουν συμβεί στην φωτογραφική τέχνη είναι η εφεύρεση των τηλεφακών ζουμ

Μην απορησετε αν με δειτε με την sony nex5 και με το rig μου απο την canon 7D , να τραβαω τον ανηψιο μου !!!:flipout:

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Attachments

• IMG_0076.jpg
    IMG_0076.jpg
    62 KB · Views: 41
  • IMG_0077.jpg
    IMG_0077.jpg
    68.7 KB · Views: 41
  • IMG_0078.jpg
    IMG_0078.jpg
    62.7 KB · Views: 41
  • IMG_0079.jpg
    IMG_0079.jpg
    72.4 KB · Views: 41
εσύ είσαι επαγγελματίας.

ε και τι εγινε πασα μου? ακομα χειροτερα..που εχω βαρεθει να κουβαλαω...
στην χειροτερη αν δε παρω καμια καλη κομπακτ μαζι μου θα παρω, αντε , καμια D60 με κανα φακο απλα κ συμαζεμμενο χωρις φλας, με το ζορι να μπαινει στην τσαντα της κυρας..να μη κουβαλαμε κ τσαντα αν γινεται καθολου δηλαδη.

Κι οι καλες εικονες ερχονται Ανετα.:a0210:

Ο εικονοληπτης πολυ περισσοτερο.

Ο φωτογραφος ειναι μονο στιγμιαια απορροφημενος και ψαχνει να βρει θεμα. Επισης το αποτελεσμα (φωτογραφια) το βλεπει πολυ συχνοτερα σε σχεση με το βιντεο. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που καθησες να δεις βιντεο απο διακοπες?

Συμφωνώ σπάνια βλέπω τα βίντεο αλλά η κίνηση είναι πάντα πιό ελκυστική από την στατική εικόνα.
μέγιστο παράδειγμα η επικράτηση της τηλεόρασης.

Εχω κάνει τεστάκια στο σπίτι, εκεί που κοιτάνε όλοι τις φωτογραφίες ξαφνικά η τηλεόραση παίζει το βίντεο. εννοείται ότι έχουν παρατήσει όλοι τις φωτογραφίες άρον άρον.

δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φάση που πριν από καμιά δεκαριά χρόνια όταν η κόρη μου ήταν 5 στο παιδικό πάρτυ που είχε έρθει ένας άλλος καλός φίλος επαγγελματίας από τους γνωστούς στη Θεσσαλονίκη.
Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε μαζί του μηχανή.
Εγώ τότε είχα την eos50 (αναλογική με τον μαμά 50-90).
Ήμουν πάντα ενθουσιασμένος από τις φωτογραφίες που έβγαζα.
Ήρθε η ώρα της τούρτας.
Ερχεται και προσφέρεται ευγενικά "πήγαινε θα σας βγάλω εγώ"
Μας βγάζει και μετά από την όλη διαδικασία αναμνηστικών, κερασμάτων κλπ κλπ μου ξαναδίνει τη μηχανή και μου λέει φιλικά, όταν βγάζει στο πρόγραμμα να κάνεις αυτό και αυτό.
ΟΚ λέω.
Και το εφαρμόζω στις υπόλοιπες.

Όταν εμφάνισα το φιλμ έπαθα την πλάκα μου γιατι ...
εκείνες που έβγαλε εκείνος παίρνανε 10
οι δικές μου πρώτες που ήταν όντως καλές 7 και οι τελευταίες δικές μου 8.

όταν βγάζει στο πρόγραμμα να κάνεις αυτό και αυτό.

Τι τι????? :jester:

Mετα απο πππαααρα πολλλλλλα κλικ και με κομπακτ και με dslr εχω καταληξει στο εξης .Πως κ με μια καλη καλη κομπακτ κανει ς πολυ καλες εικονες, αρκει να ξερεις να τις κανεις βεβαια...Βαρεθηκα να κουβαλαω κιολας τσαντουλες κτλπ ν αλλαζω φακους.Ισως να μη βλεπω πλεον "φωτογραφικα" το θεμα βολτα η ταξιδι η οπως αλλιως θελετε πεστε το.Και να θελω να περναω καλα, να ζησω τη στιγμη , να μαζευω εμπειρειες.
Και αν γινει σωστη (σωστη ομως) χρηση της μηχανουλας, στο 100% δηλαδη να ξεζουμιστουν οι ικανοτητες της, να μη παιρνει αλλο, τοτε λιγο υπολειπεται των dslr.Ειδικα με φως και σε σχετικα ευκολες συνθηκες.Το παν ειναι εδω η ευκολια κ το κουβαλημα, που τα χω σιχαθει.

Στον αντιποδα ομως , τις εικονες που εχω η μπορω να κανω με μια απο τις dslr, oυτε να τις ονειρευτουν μπορουν οι κομπακτ.
Ποτε.
Κι οτι θελετε πειτε.

Αρα ειναι πανω απ ολα θεμα "προτεραιοτητων".
Να μη ξεχναμε ποτε και τ αυτονοητα.

+1000

Αυτό τουλάχιστον έχω εισπράξει εγώ, άπειρες φορές.

Και αυτό το έχω βαρεθεί να μου συμβαίνει πλέον.

επομένως δεν θα έπρεπ να συζητούμε ακόμα. Πηγαίνεις, παίρνεις μια τέτοια μηχανή και ξαλαφρώνεις.

Αν ήταν να ξαλαφρώσω θα το είχα κάνει ήδη. Διότι υπάρχει και το μεγάλο θέμα και της βιντεοκάμερας. Δεν ξέρω αν άλλοι τα προλαβαίνουν και τα δύο με δύο διαφορετικές συσκευές, εγώ πάντως όχι.
Το μόνιμο δίλημμα σε ταξίδια είναι αν θα πάρω φωτ. μηχανή ή κάμερα και 99.99% παίρνω την κάμερα. Αλλά η HV20 έχει αστεία φωτ. μηχανή.