Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Σκηνή σε τράπεζα πριν αρκετά χρόνια.
Η μαμά μαζί με το ισχυρό γουναρικό κουβαλάει και το βλαστάρι της, το οποίο έχει αλωνίσει τον τόπο. Του κάνει παρατήρηση μία, του κάνει δύο, τίποτα ο μικρός. Οπότε η μάνα βάζει τα μεγάλα μέσα...

"Θέλεις να το μάθει ο μπαμπάς σου;;;;"

ο μικρός έχει έτοιμη την απάντηση:

"Άν το μάθει ο μπαμπάς θα μάθει και οτι σε είδα να φιλάς την τσ....ού του νονού"

Κάγκελο η μάνα, αλλά σύντομα ανακτά την ψυχραιμία της, παίρνει τον μικρό και εξαφανίζεται απο την τράπεζα.

ΥΓ1. Πριν φτάσει σπίτι της το είχε μάθει η μισή Θεσσαλονίκη.
ΥΓ2. Μάλλον στο Πανόραμα θα έμενε
ΥΓ3. Ο μικρός μάλλον δεν ήξερε τη λέξη "λιλί"

κανας φραγκατος θα ηταν ο Νονος .......:flipout: :flipout: :flipout:

να ρωτησω κατι ?
γιατι το θεμα απο την απανθρωπια ενος ανθρωπου απεναντι στα ζωα πηγε στο καλαμπουρι, στους γυφτους και στην οποιες συμπεριφορες τους?

θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τροπος να τιμωρηθει απο τον νομο ο "ανθρωπος" που εκανε ενα τετοιο εγκλημα και τι ποινες επισυρει τετοια πραξη....

να ρωτησω κατι ?
γιατι το θεμα απο την απανθρωπια ενος ανθρωπου απεναντι στα ζωα πηγε στο καλαμπουρι, στους γυφτους και στην οποιες συμπεριφορες τους?

θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τροπος να τιμωρηθει απο τον νομο ο "ανθρωπος" που εκανε ενα τετοιο εγκλημα και τι ποινες επισυρει τετοια πραξη....

για πιο θεμα μιλας ;;;;;

Αγαπητή Έλενα προφανώς δεν γνωρίζεις τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των γύφτων.
Δεν εντάσονται σε ξένη κοινωνία παρά μόνο στη δική τους, δεν έχουν ντροπή για πράγματα που εμείς ντρεπόμαστε, δεν υπακούουν σε κανόνες εκτός από τους δικούς τους.
Μην εκπλήσεσαι λοιπόν καθόλου.
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν σ´αυτούς καθόλου από ανέκαθεν.

Πάντα παντρεύονται μικροί, κάνουν πολλά παιδιά, ζουν όπου έχει σκουπίδια γιατί τους αρέσει να τα ψάχνουν, οι πιο πολλοί ασχολούνται με το να μαζεύουν παλιοσίδερα ή να πουλάνε πατάτες, περπατάνε χειμώνα - καλοκαίρι ξυπόλητα τα παιδιά τους, καπνίζουν από μικροί, τους αρέσει να φοράνε παρδαλά ρούχα και να κρεμάνε πολλά μπιχλιμπίδια στα αυτοκίνητά τους, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αλλά πεθαίνουν πιο νέοι απ´ότι οι άλλοι συνήθως, δεν τους νοιάζει που θα πάει το παιδάκι μόλις αρχίσει να περπατάει, αλλά αν το χτυπήσει αυτοκίνητο κλαίνε και χαλάν τον κόσμο για τον απρόσεκτο οδηγό κι ας πετάγονται τα παιδιά τους ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ στο δρόμο ξαφνικά με τρόπο που είναι αδύνατον ένας οδηγός να τα αντιληφθεί έγκαιρα. Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές εδώ σε μένα μπροστά.

Είναι κι άλλα βέβαια αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορεί κανένας κοινωνικός λειτουργός να τους βάλει σε κάποια τάξη, κανόνα, τρόπο εκτός του δικού τους. Δεν υπακούν κανέναν.

Αγαπητή Έλενα προφανώς δεν γνωρίζεις τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των γύφτων.
Δεν εντάσονται σε ξένη κοινωνία παρά μόνο στη δική τους, δεν έχουν ντροπή για πράγματα που εμείς ντρεπόμαστε, δεν υπακούουν σε κανόνες εκτός από τους δικούς τους.
Μην εκπλήσεσαι λοιπόν καθόλου.
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν σ´αυτούς καθόλου από ανέκαθεν. (είπαμε το σωστό είναι: από εξ'απ'ανέκαθεν! )

Πάντα παντρεύονται μικροί, κάνουν πολλά παιδιά, ζουν όπου έχει σκουπίδια γιατί τους αρέσει να τα ψάχνουν, οι πιο πολλοί ασχολούνται με το να μαζεύουν παλιοσίδερα ή να πουλάνε πατάτες, περπατάνε χειμώνα - καλοκαίρι ξυπόλητα τα παιδιά τους, καπνίζουν από μικροί, τους αρέσει να φοράνε παρδαλά ρούχα και να κρεμάνε πολλά μπιχλιμπίδια στα αυτοκίνητά τους, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αλλά πεθαίνουν πιο νέοι απ´ότι οι άλλοι συνήθως, δεν τους νοιάζει που θα πάει το παιδάκι μόλις αρχίσει να περπατάει, αλλά αν το χτυπήσει αυτοκίνητο κλαίνε και χαλάν τον κόσμο για τον απρόσεκτο οδηγό κι ας πετάγονται τα παιδιά τους ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ στο δρόμο ξαφνικά με τρόπο που είναι αδύνατον ένας οδηγός να τα αντιληφθεί έγκαιρα. Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές εδώ σε μένα μπροστά.

Είναι κι άλλα βέβαια αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορεί κανένας κοινωνικός λειτουργός να τους βάλει σε κάποια τάξη, κανόνα, τρόπο εκτός του δικού τους. Δεν υπακούν κανέναν.

Αγαπητέ Μιχάλη, αν δεν απατώμαι και σε άλλες συζητήσεις τα έχεις βάλει με τους γύφτους. Μάλλον έχεις κακές εμπειρίες με αυτούς και δε σε ζηλεύω καθόλου αν σου συνέβη κάτι σχετικά με αυτούς.

Αλλά ο τρόπος που μιλάς τόσο υποτιμητικά γι αυτούς, με ενοχλεί, υπό την έννοια ότι το έχεις εντάξει στα δομικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας τους. η οποία όμως είναι συνέπεια των συνθηκών όπου ζουν. Πολλοί γύφτοι έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που περιγράφεις ή επιθυμούν τουλάχιστον να αλλάξουν. Μα σοβαρολογείς όταν λες ότι "ζουν όπου έχει σκουπίδια γιατί τους αρέσει να τα ψάχνουν";; Ή μήπως επειδή δεν έχουν άλλη δυνατότητα; Μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι ζουν σε τέτοιες συνθήκες.

Επειδή βλέπω και στο εξωτερικό πως ζουν οι λεγόμενοι γύφτοι, έχω να σου πω ότι έξω,στη δυτική Ευρώπη εννοώ, έχουν ενταχτεί πλήρως στην "δική μας" κοινωνία και πίστεψέ με, και οι Έλληνες γύφτοι πολύ θα το επιθυμούσαν. Στο εξωτερικό όμως, πάρθηκαν μέτρα εδώ και δεκαετίες. Το οποίο αποδεικνύει ότι αν το κράτος επέμβει μπορεί να φανούν αποτελέσματα.

Αφού οι ´γύφτοι´είναι γενετικά καθορισμένοι να ζουν δίπλα σε σκουπίδια......Σε λίγο θα γραφτεί ότι ειναι καί ξαδελφάκια τού σκουπιδοφάγου............
Αφού αντέχεις αγαπητή Elena,χαρά στο κουράγιο σου.
Οντως έχουν ξανασυζητηθεί αυτά,αλλά άκρη δεν βγήκε.
Οι τσιγκάνοι έχουν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης και πάνω απ´όλα χρειάζονται τον σεβασμό μας και την αποδοχή τής διαφορετικότητάς τους.
Και βέβαια σαν Ελληνες Πολίτες να εχουν τα ιδια δικαιώματα με όλους μας.Το πως θα το αξιοποιήσουν αυτό είναι και δική τους απόφαση.

Ο Αυγουστίνος Καντιώτης μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά. Αλλά κατόρθωσε με συμπαράσταση, αγάπη και μόχθο να κάνει τους ρομά της Φλώρινας να ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ότι στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών τους να έχει προχωρήσει σημαντικά, και πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες περιοχές. Άρα η άποψη ότι δεν αλλάζουν είναι προσωπική, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι τον κύριο Μελίδη.
Αισθάνεστε ωραία που θα δώσατε αυτό στο φόρουμ;
Αλήθεια τί καλό αποκομίσαμε;
Αλήθεια έχετε παιδιά;
Θα θέλατε να δουν αυτά που γράφει ο πατέρας τους;
Πώς θα νιώθατε;
Χθες βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να απαγορεύσω την είσοδο στο φόρουμ στις 2 κόρες μου (14, 10 ετών) και στον ανηψιό μου (13 ετών), που μπαίνουν συχνά, διότι, ειλικρινά, δεν θα ήθελα να μάθουν ότι συχνάζω σε αυτό το χώρο, όπου γράφονται τέτοιες .... (συμπληρώστε εσείς).
Αλήθεια, μήπως θα ακούσουμε στη συνέχεια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός;
Αλήθεια, πιστεύετε ότι το θέμα που ανοίξατε σας τιμά;

Και ξαναρωτώ: Έχετε παιδιά;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
θα επιθυμούσα να σέβεστε το χώρο μας.

Re: Απάντηση: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Σκηνή σε τράπεζα πριν αρκετά χρόνια.
Η μαμά μαζί με το ισχυρό γουναρικό κουβαλάει και το βλαστάρι της, το οποίο έχει αλωνίσει τον τόπο. Του κάνει παρατήρηση μία, του κάνει δύο, τίποτα ο μικρός. Οπότε η μάνα βάζει τα μεγάλα μέσα...

"Θέλεις να το μάθει ο μπαμπάς σου;;;;"

ο μικρός έχει έτοιμη την απάντηση:

"Άν το μάθει ο μπαμπάς θα μάθει και οτι σε είδα να φιλάς την τσ....ού του νονού"

Κάγκελο η μάνα, αλλά σύντομα ανακτά την ψυχραιμία της, παίρνει τον μικρό και εξαφανίζεται απο την τράπεζα.

ΥΓ1. Πριν φτάσει σπίτι της το είχε μάθει η μισή Θεσσαλονίκη.
ΥΓ2. Μάλλον στο Πανόραμα θα έμενε
ΥΓ3. Ο μικρός μάλλον δεν ήξερε τη λέξη "λιλί"

Το θυμαμαι πολυ καλα αυτο το επεισοδιο.
Ειχε κανει παταγο τοτε!!!

Λοιπόν ένα ένα:

Δεν έχω παιδιά. Αν είχα δεν θα τα άφηνα με τίποτα ξυπόλητα στους δρόμους να περιφέρονται γυμνά και λερωμένα και μάλιστα σε δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα. Αυτοί το κάνουν.

Τα σκουπίδια τους αρέσουν. Δεν ξέρω γιατί. Όπου έχει, εκεί πηγαίνουν και τα μαζεύουν και έξω από τα σπίτια τους έχουν σκουπιδαριό.
Το κράτος τους έδωσε όμορφα ξύλινα σπίτια καινούργια για να ζήσουν, στην περιοχή λαχαναγοράς και αν δείτε πως τα έκαναν θα καταλάβετε πολύ καλά.
Ένα απέραντο σπουπιδότοπο και ρημαγμένα σπίτια.

Πολλοί απ´αυτούς μαζεύουν σκουπίδια για χόμπυ. Και δεν σηκώνω αντίρρηση τους έχω 40 χρόνια κοντά μου.

Πολλοί έχουν χόμπυ το κλέψιμο και είναι γνωστό αυτό σε όλους. Εκπαιδεύονται από μικροί σε αυτό. Αισθάνονται ωραία όταν καταφέρουν να κλέψουν. Παραδείγματα χιλιάδες.

Απλώς κάποιοι δεν ζούνε στην πραγματικότητα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν εντάσσονται. Ζούνε με δικό τους κώδικα.

Ας μην πω για τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η μεγαλύτερη διακίνηση γίνεται από γύφτους. Μήπως δεν ξέρουμε τι γίνεται στον Δενδροπόταμο ή στο Ζεφύρι που τα πουλάνε όπως τις μαστίχες στο περίπτερο; Και πεθαίνουν παιδιά απ´αυτά.

Δεν νομίζω ότι έθιξα το χώρο γράφοντας αυτά. Είναι πράγματα που συμβαίνουν κάθε μέρα δίπλα σε μένα, παραδίπλα σε άλλους και μακρυά από κάποιους άλλους.

Έξω απ´το χορό,πολλά τραγούδια...
Ο Μιχάλης κατά καιρούς έχει γράψει πολλά πράγματα για τους αθίγγανους ή Ρομά (καλό κι αυτό) ή γύφτους ή τσιγγάνους ή πείτε τους όπως θέλετε και αυτό γιατί πολύ απλά τους έχει δίπλα του.
Το να καθόμαστε και να γράφουμε...θεωρίες είναι καλά.
Για άντε να τους έχεις δίπλα σου ή να σε τρακάρει κανένας από δαύτους να δούμε τι θα γράψουμε.
Τέλος,επειδή έχω παιδιά,πείτε με ρατσιστή,αλλά δεν θα επιθυμούσα να ερωτευθούν κανέναν από αυτούς.

Ο Μιχαλης απλα παρουσιασε την ελληνικη πραγματικοτητα...μια πλευρα της.
Στην Ελλαδα ζουμε...

Να με συγχωρείτε,αλλά η έννοια τής συλλογικής ευθύνης παραπέμπει σε εποχές που κανείς δεν θάθελε να ξαναζήσει.
Και η προσωπική εμπειρία οποιουδήποτε ουτε επαρκής,ούτε αξιόπιστη είναι για να τεκμηριώνονται,τέτοιου είδους τοποθετήσεις,που απαξιώνουν ολόκληρη φυλή.
Το θέμα για μένα έχει σαφή φυλετική χροιά και συμφωνώ και με την Elena ,και τον Larry και φυσικά με τον Βλάσση.

Re: Απάντηση: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Να με συγχωρείτε,αλλά η έννοια τής συλλογικής ευθύνης παραπέμπει σε εποχές που κανείς δεν θάθελε να ξαναζήσει.
Και η προσωπική εμπειρία οποιουδήποτε ουτε επαρκής,ούτε αξιόπιστη είναι για να τεκμηριώνονται,τέτοιου είδους τοποθετήσεις,που απαξιώνουν ολόκληρη φυλή.
Το θέμα για μένα έχει σαφή φυλετική χροιά και συμφωνώ και με την Elena ,και τον Larry και φυσικά με τον Βλάσση.

+1

Πολύ καλά κάνετε και έχετε τις απόψεις σας. Δεκτές.

Να ξέρετε ότι εγώ ήμουν που ενήργησα στη ΔΕΗ και τον ΟΥΘ για να πάρουν ρεύμα και νερό οι διπλανοί μου γύφτοι. Που κερνούσα τα παιδιά τους γλυκάκια και τους έδινα παιχνίδια. Γι´αυτό με συμπαθούν.
Το κακό είναι ότι αν τους δώσεις ένα κουλουράκι μετά θα θέλουν κι ένα ποτήρι γάλα.
Τους βοηθούσα σε πολλά πράγματα και με έχουν σε μεγάλη εκτίμηση γι´αυτό. Κι ας τους φωνάζω και τους βρίζω όταν κάνουν φασαρία τα παιδιά τους ή όταν κάνουν ζημιές.

Στο υποθηκοφυλακείο λίγο πιο πέρα από μένα έρχονται πολλοί δικηγόροι μεταξύ των οποίων και ο φίλος μας ο Αλέξης Τρυφωνίδης διαχειριστής στα δορυφορικά. Και περνάει κι από μένα πολύ τακτικά για καφέ και κους κους.
Ρωτήστε τον να σας πει τι βλέπει. Μου τα λέει συνεχώς.
Ελάτε να δείτε οι αξιότιμοι δικηγόροι πως τα αποφεύγουν να μην τους λερώσουν. Μερικοί τα δίνουν ψιλά για να απομακρυνθούν.

Αλήθεια το ότι τους ονόμασαν "φυλή Rom" δεν σας κάνει εντύπωση; Δεν δείχνει ότι τους ξεχωρίζουν; Ότι είναι άλλη φυλή; Άλλη ράτσα; Τους έδωσαν όνομα φυλής.

Εγώ τα έχω με τους γύφτους που κλέβουν, που παρανομούν, που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, που καταπατούν ιδιοκτησίες, που οπλοφορούν, που πουλάνε ναρκωτικά, που οδηγούν επικίνδυνα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Μόνο μ´αυτούς τα έχω, όχι με όλους.
Δυστυχώς έτσι είναι όμως οι 9 στους 10. Και όχι απαραίτητα σε όλα τα παραπάνω, αλλά έστω σε ένα απ´αυτά.

Έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας είναι με γύφτους, αλβανούς και ρωσσοπόντιους;
Εγώ φταίω γι´αυτό; Πολύ θα ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος αλλά δεν μπορώ πλέον. Αυτό μέ ενοχλεί. Που τη νύχτα αργά βλέπω τους γύφτους με τα σαράβαλά τους να τρυγυρνάν στη γειτονιά μου και σκέφτομαι ποιόν άραγε έβαλαν στο μάτι να κλέψουν. Και βγάζω από το αυτοκίνητο την πρόσοσψη του CD μπας και γλυτώσω. Εμένα μου χτύπησαν το αυτοκίνητο 2 φορές μόνο. Γύφτοι. Συγκαταλέγομαι στους τυχερούς. Την έβγαλα με σπασμένο τζάμι και μικροζημιές. Άλλοι έχουν κλάψει όμως πικρά και τους καταριούνται.
Όμως το ίδιο ισχύει και για αλβανούς ληστές μιας και θίξαμε το θέμα. Άλλη πονεμένη ιστορία.

Λυπάμαι αλλά έτσι είναι τα πράγματα και αυτά τα περί ένταξης στην κοινωνία τα ακούω βερεσέ. Τα ζω κάθε μέρα και οι θεωρίες δυστυχώς εμένα δεν μου λένε τίποτα. Μιλάνε τούρκικα, ακούνε τούρκικα τραγούδια και είναι σε όλα τούρκοι. Εκτός αν πρόκειται για τα δικαιώματά τους και τα επιδόματα. Τότε είναι Έλληνες πολίτες.

Μακάρι να άλλαζαν προς το καλύτερο αυτοί όλοι, αλλά αιώνες τώρα δεν άλλαξαν. Ούτε θα αλλάξουν νομίζω.

Και κάτι άλλο.
Αγαπητέ κύριε Σούρλα γράφετε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητά τους.
Γιατί να σεβαστώ ανθρώπους που δεν σέβονται τίποτα; Αν καταλάβουν ότι έχουμε κάποια ευαισθησία απέναντί τους, το εκλαμβάνουν σαν αδυναμία και το θεωρούν πρόσφορο έδαφος για πιο εύκολη εκμετάλευση και απάτη προς τους άλλους.
Ξέρετε ότι η SIEMENS στις εγκαταστάσεις της έχει προσλάβει πολύ πρόσφατα νυχτοφύλακα διότι βαρέθηκαν να τους κλέβουν συνεχώς τα βράδυα οι γύφτοι τα καρούλια με τα καλώδια.
Το ίδιο δεν έκαναν οι γύφτοι προ ημερών στην Δράμα με τους μετασχηματιστές που έκλεβαν με φορτηγό; Και είχαμε έναν νεκρό.
Ποιούς να σεβαστώ και γιατί;