Μικρό παράδειγμα ας πούμε το μικρό χωρίο Sainte-Mere-Eglise που σκάλωσε ένας αλεξιπτωτιστής (έχει γίνει και ταινία παλιά που δεν θυμάμαι τώρα) στη στέγη της εκκλησίας. Περνούσα πολλές φορές από έξω και έλεγα μα τι στο καλό, τόσα και τόσα έγιναν, αυτός που πιάστηκε τι το διαφορετικό να έχει από τόσους άλλους.
Ευχαριστώ! Εύχομαι όλοι να είμαστε όσο συχνότερα "στο δρόμο". :ADFADF1:
*O Steele από την άλλη πέθανε το 69. Δεν μπορεί να είναι αυτός.
http://www.airborne-museum.org/en/st-mere-eglise/john-m-steele/
Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε ήδη χαθεί για τους Γερμανούς, αναρωτιέμαι, τελικά
η απόβαση στην Νορμανδία έφερε το τέλος του ναζισμού (όπως τον εφάρμοσε ο Χίτλερ) και έφερε τι?
Αυτό είναι αλήθεια ,με αποτέλεσμα μαζί με αλλες λεπτομέρειες να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά.Όπως και ναχει στην Νορμανδία χάθηκαν άδικα χιλιαδες άνθρωποι με μια κακοσχεδιασμένη και κακοεκτελεσμενη στρατηγική ,.Δεν έκανα καμία σύγκριση φίλε μου. Απλά η όποια λογική μου, μου δημιουργεί πολλά ερωτήματα, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε χαθεί για τους Γερμανούς.
Μα τι λέτε βρε παιδιά?
Η απόβαση στη Νορμανδία έγινε τον Ιούνιο του 44.
Ο πόλεμος κράτησε ακόμη ένα χρόνο!
Άδικα έγινε η απόβαση στη Νορμανδία? έπρεπε να αφήσουν τον Χίτλερ ήσυχο στο δυτικό μέτωπο ώστε να πολεμάει απερίσπαστος στο ανατολικό?
Ή να ισοπεδώσει εντελώς το Λονδίνο?
Να καταφέρει να φτιάξει την πυρηνική βόμβα μήπως? Στο τσακ ήτανε.
Ότι να ναι όμως!
Και καλά εμείς το πολύ πολύ να καραφλιάσουμε....
Δεν υπάρχει ντροπή απέναντι σε εκείνους που πολεμήσανε?
Τι να πω...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.