Απόβαση στη Νορμανδία

Μικρό παράδειγμα ας πούμε το μικρό χωρίο Sainte-Mere-Eglise που σκάλωσε ένας αλεξιπτωτιστής (έχει γίνει και ταινία παλιά που δεν θυμάμαι τώρα) στη στέγη της εκκλησίας. Περνούσα πολλές φορές από έξω και έλεγα μα τι στο καλό, τόσα και τόσα έγιναν, αυτός που πιάστηκε τι το διαφορετικό να έχει από τόσους άλλους.

Ο αλεξιπτωτιστης ΓΛΙΤΩΣΕ με μονο μια σφαιρα στο ποδι (και μαλιστα αδεσποτη) και παροδικη κωφωση
απο την εκκωφαντικη ΚΟΛΑΣΗ που εκτυλισονταν για αρκετη ωρα κατω απο τα ποδια του. Το ονομα του ...
John Μ. Steele ! (κατι ειπε για κοχονες ο Νικος :p)

Τοτε ....
220px-Steelejohn.jpg


και υποβασταζομενος ...
size0.jpg


Οι χωρικοι στο Sainte-Mere-Eglise τον τιμουν καθε χρονο με ενα ομοιωμα που κρεμεται απο την εκκλησια, την μερα της επετειου.

timthumb.php


Σιγουρα υπηρχαν και αντιστοιχοι ηρωες απο την πλευρα των γερμανων, μονο που στην συλλογικη μνημη
εμειναν ως κατακτητες και οχι απελευθερωτες.
 
Last edited:
Είχε δεν είχε ο άνθρωπος, ήταν τυχερός και άτυχος, δεν νομίζω να τον ρώτησε κανείς. Και γιατί δλδ η ατραξιόν είναι αυτός που σκάλωσε? Κάτω από τα πόδια του έγινε κανονική σφαγή όταν από λάθος έπεσαν μέσα στη μέση του χωριού μπροστά στις κάνες των γερμανών.

Εκατομύρια ιστορίες, μερικές απλά προσφέρονται δια εκμετάλευση περισσότερο.
 
Ευχαριστώ! Εύχομαι όλοι να είμαστε όσο συχνότερα "στο δρόμο". :ADFADF1:

να είσαι καλά. Εγώ είμαι άμεσα εμπλεκόμενος στην αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην περιοχή μας. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και ο πρώτος οδηγός από όσους έχω συγγράψει. Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική, Ανατολική, Κέρκυρα , FYROM, Σερβία, Βουλγαρία, και Κορυτσά (από την Αλβανία).
 
Mε το καλό και να μας τον παρουσιάσεις.
(Επίσης συγνώμη για το άσχετο αλλά πραγματικά περιμένω κάποτε κάποιος να μπορέσει να γράψει για τον εμφύλιο από απόσταση. Μπας και ντραπούμε ποτέ ή καταλάβουμε τι μας φταίει τελικά...)-Πες πως δεν το έγραψα το παραπάνω αλλά δεν μπορώ.
 
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Είναι και δικό μου όνειρο να κάνω ένα ταξίδι στη Νορμανδία σε επέτειο από την απόβαση.
 
Παρακαλώ. Εκτός επετείων, εορτών και σεζόν το προτιμώ πάντα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα για οποιοδήποτε ταξίδι κατά τη γνώμη μου.
 
Ωραίο θέμα, εμπνευσμένο απ τον λάτρη της wikipedia, οπαδό των Αμερικάνων και εχθρό του οτιδήποτε έρχεται εξ ανατολάς (δεν ξέρω αν δεν γουστάρει και τις γυναίκες, δεν αποκλείεται βέβαια απ τον τρόπο γραφής του).
Στα δεκάδες ερωτήματα προς τον εμπνευστή του νήματος εδώ και χρόνια για τα όσα έχουν κάνει οι Αμερικάνοι (η πολιτική και οι πολιτικοί τους, όχι ο λαός τους) δεν έχουμε λάβει απάντηση. Άλλωστε ο οπαδός, ότι και να έχει συμβεί στην ομάδα του, δεν θα αλλάξει ποτέ ομάδα.
Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε ήδη χαθεί για τους Γερμανούς, αναρωτιέμαι, τελικά η απόβαση στην Νορμανδία έφερε το τέλος του ναζισμού (όπως τον εφάρμοσε ο Χίτλερ) και έφερε τι?
Δεν αναφέρω για τις ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία, αυτό είναι μια άλλη Ιστορία.
 
Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε ήδη χαθεί για τους Γερμανούς, αναρωτιέμαι, τελικά
η απόβαση στην Νορμανδία έφερε το τέλος του ναζισμού (όπως τον εφάρμοσε ο Χίτλερ) και έφερε τι?

Δημητρη,
μπορει να συγκριθει η καταντια της ανθρωποτητας μεσα απο την κυριαρχια ενος παγκοσμιου Ναζισμου
με την ιδια καταντια μεσα απο τον παροντα παγκοσμιο Καπιταλισμο ? Κακα, κακιστα και τα δυο ....
ομως μπορει να γινει συγκριση ?

(ολοι γνωριζουν οτι ποτε δεν ημουν συνηγορος του Νικου .... μην μου πεταξεις καμια ταμπελα, σε παρακαλω).
 
Δεν έκανα καμία σύγκριση φίλε μου. Απλά η όποια λογική μου, μου δημιουργεί πολλά ερωτήματα, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε χαθεί για τους Γερμανούς.
 
Δεν έκανα καμία σύγκριση φίλε μου. Απλά η όποια λογική μου, μου δημιουργεί πολλά ερωτήματα, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο πόλεμος είχε χαθεί για τους Γερμανούς.
Αυτό είναι αλήθεια ,με αποτέλεσμα μαζί με αλλες λεπτομέρειες να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά.Όπως και ναχει στην Νορμανδία χάθηκαν άδικα χιλιαδες άνθρωποι με μια κακοσχεδιασμένη και κακοεκτελεσμενη στρατηγική ,.
 
Μα τι λέτε βρε παιδιά?
Η απόβαση στη Νορμανδία έγινε τον Ιούνιο του 44.
Ο πόλεμος κράτησε ακόμη ένα χρόνο!
Άδικα έγινε η απόβαση στη Νορμανδία? έπρεπε να αφήσουν τον Χίτλερ ήσυχο στο δυτικό μέτωπο ώστε να πολεμάει απερίσπαστος στο ανατολικό?
Ή να ισοπεδώσει εντελώς το Λονδίνο?
Να καταφέρει να φτιάξει την πυρηνική βόμβα μήπως? Στο τσακ ήτανε.
 
Μα τι λέτε βρε παιδιά?
Η απόβαση στη Νορμανδία έγινε τον Ιούνιο του 44.
Ο πόλεμος κράτησε ακόμη ένα χρόνο!
Άδικα έγινε η απόβαση στη Νορμανδία? έπρεπε να αφήσουν τον Χίτλερ ήσυχο στο δυτικό μέτωπο ώστε να πολεμάει απερίσπαστος στο ανατολικό?
Ή να ισοπεδώσει εντελώς το Λονδίνο?
Να καταφέρει να φτιάξει την πυρηνική βόμβα μήπως? Στο τσακ ήτανε.

Χαρά στο κουράγιο σου. Προσπαθείς να απαντήσεις με επιχειρήματα. Άδικα κοπιάζεις. Οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι για κάποιους είναι κακοί, τελεία και παύλα, ότι έκαναν κακώς το έκαναν, και με υστεροβουλία.
 
Ότι να ναι όμως!
Και καλά εμείς το πολύ πολύ να καραφλιάσουμε....
Δεν υπάρχει ντροπή απέναντι σε εκείνους που πολεμήσανε?

Τι να πω...
 
Ότι να ναι όμως!

Ελπίζω το δικό μου "ότι να ναι"να μην εμπίπτει στην "μη τήρηση" των κανόνων.