Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου
Νίκο και οι σημερινοί παπούδες ήταν κάποτε νέοι! Αυτοί δεν αλλάζουν καθόλου εύκολα, είτε ψηφίζουν ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΚΚΕ! Για ορισμένους απο αυτούς ενδεχομένως να ήταν ήδη ....επανάσταση το ότι καταψήφισαν τον βασιλιά στο τελευταίο δημοψήφισμα στην χώρα (!), αλλά σε κάθε περίπτωση είναι λογικό για άτομα μεγάλης ηλικίας να μην επιθυμούν...χοντρές αλλαγές στην ζωή τους, σε σχέση με τους νέους που θέλουν να τα αλλάξουν όλα! Αλίμονο αν συνέβαινε το αντίστροφο!
Εσύ όμως που είσαι νέος και θέλεις κάτι να αλλάξει...δεν πηγαίνεις στην κάλπη να το μετουσιώσεις σε ψήφο έστω υπέρ κάποιου μικρού και παρότι το σκεπτικό σου μπορεί να είναι άριστο, στην πράξη βοηθάς έμμεσα στην διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν....
Φίλιππε όπως τα λες είναι και ειλικρινά σου λέω ότι θα ήθελα να πάω να ψηφίσω και να συμμετέχω ενεργά σε εκλογή αντιπροσώπων...
Με αυτούς που έχω όμως να επιλέξω δεν γίνεται "δουλειά"...
Δεν με ρωτάνε για τίποτα και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να με καταστρέψουν, εμένα την οικογένειά μου και ότι αγαπάω σε αυτό το τόπο...
Όλα αυτά (κατά τη γνώμη μου αδιαμφισβήτητα) τα έχουν ζήσει οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας ακόμα και οι γονείς μας αλλά συνεχίζουν (κατά κανόνα) να τους νομιμοποιούν με την ψήφο τους... Παρότι ξεπουλάνε την πατρίδα, για την οποία έχυσαν το αίμα τους, υπέφεραν και δούλεψαν σκληρά για να συνεφέρουν από τα δεινά της...
Δεν μιλάω για άλλους... μιλάω για το ίδιο το σπίτι μου...
Η ίδια η μητέρα μου που έχει χάσει αδερφό στον εμφύλιο, που της έχουν δεσμεύσει άδικα την περιουσία 40 χρόνια τώρα, που της ζήτησαν εκβιαστικά 3.000Ε για να θάψει τον άντρα της στον οικογενειακό του τάφο, που συχνά πυκνά αναρωτιέται αν πρέπει να επενδύσουμε στο τόπο καταγωγής μας (Θράκη) από το φόβο μήπως έχουμε κάποια εθνική καταστροφή στο μέλλον... απλά συμπεριφέρεται ως άλλη "Αναστασία"... Πήγε με τον πατέρα και τώρα με τον υιό... μονοκούκι... πολιτικός έρωτας... .. δεν δέχεται κουβέντα... και πιστεύει ότι είναι αριστερή... "δεν πρέπει να έρθει πάλι η δεξιά" λέει...
Σε πληροφορώ ότι είναι δε υπέρ των αλλαγών... Όλο για αλλαγή μιλάει... 30 χρόνια τώρα... Ο ανδρέας θα αλλάξει αυτό και ο γιώργος θα αλλάξει το άλλο... Νισάφι ρε φίλε με την τρίτη ηλικία...
Πως να τη δικαιολογήσω και πως να πιστέψω ότι η ψήφος της, με την αιτία που αναφέρω, είναι κάτι "καλύτερο" από την δική μου αποχή?
Έκαναν τις θυσίες τους, το αναγνωρίζω και το σέβομαι, αλλά δεν επιτρέπεται να (ξανα)καθορίζουν το μέλλον μου και πολύ περισσότερο το μέλλον του παιδιού μου...
Λείπουν πολλά για να θεωρηθεί ο εκλογικός νόμος ως άξιος λόγου στη χώρα μας (αυτό που ανέφερα, οι 50 έδρες bonus στον πρώτο, η μη νομιμοποίηση λευκών - άκυρων και αποχής, η χρηματοδότηση από τα λεφτά μας για τον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων είναι μερικά απ'αυτά που λείπουν) με αποτέλεσμα το ίδιο το σύστημα ν'απαξιώνει τον εαυτό του. έχει κάθε δικαίωμα λοιπόν να το απαξιώσει και ο πολίτης με όποιο τρόπο νομίζει (έχοντάς τα καλά με τη συνείδησή του).
σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο, ΜΟΝΟ λευκό, άκυρο ή αποχή είναι η απάντηση στο ψευτοδίλλημα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (με τα παραφερνάλιά του έκαστος εκ των δύο). το μή χείρον, βέλτιστον, δεν ισχύει σε εκλογές (μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανάγκης, όπως οικονομικά ή θέματα υγείας).
+1 (σε κάθε λέξη)
Καμία ψήφος στα λαμόγια... πουλάν την πατρίδα μας κομμάτι κομμάτι...
Να με συγχωρείς αλλά υπάρχει υπέρτατος κριτής και αυτός λέγεται Ιστορία. Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της ψήφου τα τελευταία όχι τριάντα, αλλά εκατό χρόνια στην Ελλάδα; Πες μου μια μόνο βελτίωση που να έχει επέλθει ως αποτέλεσμα λαικής βούλησης μέσω εκλογών και μόνο.
Εξήγησέ μου γενικά βάση ποιων πεπραγμένων δικαιώνονται οι οπαδοί των εκλογών.
γιατί ρε συ άσχημα περνάμε?

Όσο για το ερώτημα που τέθηκε, πως θα μπορούσαν οι 4-6 εκατομμύρια απέχοντες να συγκεντρώσουν την ψήφο τους κάπου που να αποκτήσει νόημα, δείτε το απολύτως προβληματιστικό για τους περισσοτέρους μας παράδειγμα των Χρυσών Αυγών... Μια χαρά κατάφερε και συσπείρωσε κόσμο. Γιατί να μην το κάνουν και οι άλλοι?
Αυτό που είναι σίγουρο πια, είναι ότι ο κατακερματισμός των δημοκρατικών κομμάτων δεν επιτρέπει να γίνει αυτό που λές...
Και δεν το λέω εγώ... το λέει η εκλογική ιστορία... καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα...
Η μητέρα μου πιστεύει ακόμα ότι με τους Παπανδρέου θα έρθει η αλλαγή...
οι υπόλοιποι με την υποστήριξη μικρών δημοκρατικών κομμάτων...
Κρίνε μόνος σου Maestro!