Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Α γεια σου, επιτέλους!!!

Νομίζω ότι τώρα αρχίζουμε να συνεννοούμαστε. Επομένως, συμφωνείς ότι αν το 40% δεν απείχε αλλά ερχόταν για να δηλώσει με την ψήφο τη διαμαρτυρία του, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο...

Ναι, θα συμφωνήσω ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. Αν έλεγες πριν 30 χρόνια σε κάποιους ότι στο μέλλον σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, θα σε πέρναγαν σίγουρα για τρελλό. Δεν είναι ακατόρθωτο αυτό που λέω, απλώς, πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι το λευκό είναι πολύ σπουδαίο όπλο για την αλλαγή σε πολλά επίπεδα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γιάννη προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει τι έχω γράψει από την Κυριακή κι όλας...

Και κάποιο μικρό κόμμα της αριστεράς θα ψήφιζα ακόμα και ΚΚΕ θα ψήφιζα αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα συσπείρωσης...

Οι απέχοντες όμως (συνειδητά) δεν είναι όλοι αριστεροί, ούτε διατίθενται (όλοι) να ρισκάρουν με τη (αποτυχημένη) επιλογή του λευκού...

Η επιλογή μου ήταν καθαρά στρατηγική... ο σκοπός (επί του παρόντος) είναι κοινός... να διαλυθούν τα δυό μεγάλα κόμματα... Αυτό είναι όλο...

Για το "ίδρωμα" που μας απασχόλησε νωρίτερα μόλις πριν λίγο άκουσα δηλώσεις του Κ.Μπακογιάννη (τρίτη γενιά Μητσοτάκη στη πολιτική...)

Είπε ότι η μεγάλη αποχή σηματοδοτεί αλλαγές στο πολιτικό σύστημα...

Ο Κιλτίδης ανεξαρτητοποιήθηκε και είναι κοντά στη δεύτερη γενιά Μητσοτάκη...

Ο Κουβελης με νέο κόμμα...

Ο Δημαράς επίσης κάποιο ρόλο συζητήται ότι θα παίξει...

Δεν λέω ότι λόγο της αποχής, μόνον, υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις... σίγουρα παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση... αλλά θεωρώ σίγουρο ότι η αποχή δρα σαν καταλύτης...

Ένας καταλύτης που φαίνεται ότι σύντομα θα έχει ορατά αποτελέσματα! ακόμα και αν δεν έπιασε πάνω από 50%, ακόμα και αν η ερμηνεία της δεν είναι σαφής...

ΥΓ Τα ίδια θα έλεγα αν αυτό το 39+9% ήταν 9+39%... Δεν με ενδιαφέρει πως θα τα καταφέρουμε, με αποχή ή λευκά, με ενδιαφέρει να γίνει το πρώτο βήμα στη διάσπαση του δικομματισμού... το επόμενο βήμα πιστεύω θα είναι η συνεργασία των συνεταίρων... και τα αποκαλυπτήρια σε όλο το κόσμο...

Ε αν και μετά από κάτι τέτοιο δεν τους γυρίσουν όλοι την πλάτη...

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

o Λεβεντης δεν κατεβηκε στις δημοτικες

κατεβηκε ομως στις βουλευτικες ( παντα )

η θρυλικη εκπομπη ... (υπαρχει στο youtube - προς τους συντονιστες : μπορω να το βαλω ? ειναι λιγο οριακος ο προεδρος αλλα μπορω να το βαλω ? ) υπαρχει και μεγαλυτερο μερος ( 50 λεπτα ) αν καποιος εχει ολο το 4 ωρο ...

50 λεπτα ... τη μερα που κλεισανε το καναλι 67 ( εχω πεθανει στα γελια )

http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Rk_pVgXhZO8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9b8yvCU88eE&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=aVbgNpiKDz4&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=3uMaPqm_Jbg&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=pMtfvdVExVc&feature=channel

συνεχεια της εκπομπης αυτης ειναι ο '' Πολιτικος μαραθωνιος '' κυριακη βαδυ το εξτρα 3 23:30 και ολη την εβδομαδα στο ιντερνετ στη σελιδα antidiapoki.gr εκει που λεει βιντεο ( μεσω dailymotion ) οπου μπορειτε να τη βλεπετε με εικονα και με ηχο σα να ειναι τηλεοπτικο προγραμμα :flipout:

Last edited:
"Το βραδυ σημερα ολοι στην οδο Χαλκοκονδυλη 9".
Θεος ηταν τοτε ο Λεβεντης

τωρα εχει ηρεμησει

τον παρακολουθω οποτε μπορω

εχω παρα πολλα βιντεο που βγαζει τον παλιο καλο εαυτο του στο εξτρα 3 το καναλι ακομα και σημερα

ολοκληρο φορουμ γεμιζει - γεματο το youtube -

Δυσκολευομαι να καταλαβω (που λεει και ο Καψης) ,απο την στιγμη που δεν συμφωνω με την διαδικασια και δεν με εκφραζει ουδεις εκ των υποψηφιων γιατι να ψηφισω ;
Η μηπως να ψηφισω τον λιγοτερο κακο ;
Ανιδιοτελης ψηφοφορος δεν υπαρχει imho
Κομματοσκυλα και βολεμενοι η εν δυναμει βολεμενοι ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που ψηφιζουν

Κομματοσκυλα και βολεμενοι η εν δυναμει βολεμενοι ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που ψηφιζουν

Αυτό που γράφεις εδώ ειναι νομίζω πολύ προσβλητικό για τους περισσότερους εδώ μέσα που ψηφίζουμε και αν ισχύει για ένα ποσοστό ατόμων, είναι μεγάλο λάθος να το γενικεύεις έτσι (....ίσως για να δικαιώσεις τον εαυτό σου που δεν ψηφίζει;).
Ψηφίζω απο το 1981 και δεν έχω ωφεληθεί στο παραμικρό ούτε εγω ούτε τα παιδιά μου απο κάποιον πολιτικό, χώρια που δεν ψηφίζω συνεχώς τους ίδιους

Δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση αν και έχω ξαναγράψει και αναλυτικότερα.
Για μένα το ζουμί (και αν γράφω ψέμματα ή λάθος περιμένω διόρθωση) είναι οτι το δίλημμα που μου θέτουν όταν βρεθώ μέσα από το παραβάν είναι :

1) ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (Α)
2) ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΠΛΕ (Β)
3) ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ (Γ) ΕΝΙΟΤΕ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΟΥΛΕΣ.
4) ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣ ΡΟΖ (Δ) ΕΝΙΟΤΕ ΠΙΟ ΕΜΠΡΙΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ (Γ)
5) ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ BLUE BLACK (Ε) ΜΕ ΠΑΡΔΑΛΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΓΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ.
6) ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ (ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια που βλέπουν τα δικά μου μάτια. Ισως το παραβάν δρα ως παραισθησιογόνο.

Λοιπόν εγώ στο παραπάνω πανυγήρι -το οποίο πλέον έχει περάσει τη φάση της αναγούλας και νιώθω τον εμετό στον οισοφάγο- ΔΕΝ συμμετέχω.

Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν (γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουν) τον κλέφτη που επιθυμούν περισσότερο.

Επαναλαμβάνω : αν γράφω κάπου ΜΙΑ λέξη ψευδή ή λάθος περιμένω τη διόρθωσή σας. -bye-

Αυτό που γράφεις εδώ ειναι νομίζω πολύ προσβλητικό για τους περισσότερους εδώ μέσα που ψηφίζουμε και αν ισχύει για ένα ποσοστό ατόμων, είναι μεγάλο λάθος να το γενικεύεις έτσι (....ίσως για να δικαιώσεις τον εαυτό σου που δεν ψηφίζει;).
Ψηφίζω απο το 1981 και δεν έχω ωφεληθεί στο παραμικρό ούτε εγω ούτε τα παιδιά μου απο κάποιον πολιτικό, χώρια που δεν ψηφίζω συνεχώς τους ίδιους
Δεν ειχα καμμια τετοια προθεση και εαν ετσι το εξελαβες απολογουμαι αγαπητε ,γραφω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο imho(κατα την ταπεινη μου γνωμη) ειναι ετσι,αυτο ξερω αυτο γραφω.
Δεν ψαχνω για δικαιωση ,αλλα γραφτηκε οτι αυτοι που δεν ψηφιζουν το κανουν για να μη ξεβολευτουν και σηκωθουν απο τον καναπε ,ειναι αδιαφοροι και διαφορα αλλα ,δεν σε ειδα να ευαισθητοποιησαι εκει ,η εκει ειναι ετσι και ειναι εν ταξει ;
Δεν συμφωνω με το πως γινεται ,δεν δεχομαι ερεθισμα απο κανεναν ,δεν παω να τους ψηφισω ,ειναι δικαιωμα μου

Για μένα το ζουμί (και αν γράφω ψέμματα ή λάθος περιμένω διόρθωση) είναι οτι το δίλημμα που μου θέτουν όταν βρεθώ μέσα από το παραβάν είναι :

1) ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (Α)
2) ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΠΛΕ (Β)
5) ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΛΕΦΤΗΣ BLUE BLACK (Ε) ΜΕ ΠΑΡΔΑΛΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΓΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ.

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια που βλέπουν τα δικά μου μάτια. Ισως το παραβάν δρα ως παραισθησιογόνο.

Λοιπόν εγώ στο παραπάνω πανυγήρι -το οποίο πλέον έχει περάσει τη φάση της αναγούλας και νιώθω τον εμετό στον οισοφάγο- ΔΕΝ συμμετέχω.

Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν (γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουν) τον κλέφτη που επιθυμούν περισσότερο.

Επαναλαμβάνω : αν γράφω κάπου ΜΙΑ λέξη ψευδή ή λάθος περιμένω τη διόρθωσή σας. -bye-

Όλος ο παραπάνω συλλογισμός είναι λάθος. Ούτε όλοι οι μπλε, ούτε όλοι οι πράσινοι είναι κλέφτες, εκτός αν έχεις αδιάσειστα στοιχεία περί του αντιθέτου. Εγώ ξέρω πάντως και άτομα αυτών των χώρων, που είναι έντιμα άτομα, ασχέτως αν διαφωνώ κάθετα με τις αντιλήψεις τους. Όσο για τους εν δυνάμει, όπως λες, κλέφτες των άλλων χρωμάτων, το συμπέρασμα προκύπτει από που και πάλι? Από την γνωστή και χιλιοειπωμένη αντίληψη περί πολιτικών. Όλως παραδόξως, εμείς πάλι είμαστε καλοί και άγιοι, για όλα αυτοί οι κερατάδες οι πολιτικοί φταίνε. Και όταν λέω πολιτικούς αναφέρομαι σε χιλιάδες κόσμου, που συμμετέχει στην πολιτική, και όχι μόνο στους 300 της Βουλής. Το πράγμα, όμως, είναι απλό. Το ποσοστό των διεφθαρμένων πολιτικών είναι ίσο με το ποσοστό διεφθαρμένων πολιτών, άντε λίγο μεγαλύτερο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι το σύνολο των ελλήνων πολιτών είναι διεφθαρμένο, οπότε έχουμε ουσιαστικά τους πολιτικούς που μας αξίζουν..

Όλος ο παραπάνω συλλογισμός είναι λάθος. Ούτε όλοι οι μπλε, ούτε όλοι οι πράσινοι είναι κλέφτες, εκτός αν έχεις αδιάσειστα στοιχεία περί του αντιθέτου..

Η κατασταση της χωρας μας δεν φτανει; Τι αλλα στοιχεια θελεις δλδ ;

Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

1) ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (Α)
2) ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΠΛΕ (Β)

Με την ίδια λογική, φαντάζομαι, δεν σε χαλάνε τα γνωστά ρητά τύπου ''όλοι φταίμε'' και ''μαζί τα φάγαμε όλοι''....άρα και 'συ είσαι ένας φαταούλας ή ένας εν δυνάμει φαταούλας.

Νομίζω ότι είναι φανερή η διαφωνία μου στις γενικεύσεις που κάνεις. Οι γενικεύσεις και τα τσουβαλιάσματα είναι πάντα επικίνδυνα και αποπροσανατολιστικά. Όπως δεν χωράει η συλλογική ευθύνη στα περισσότερα πράγματα έτσι δεν στέκεται και εδώ. Αλλιώς θα δίναμε συγχαρητήρια στον Πάγκαλο για τις ''ευφυείς'' δηλώσεις του...

1) ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (Α)
2) ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΠΛΕ (Β)

Ναι, θα κάνω μία επισήμανση...
Αν ειναι όλοι κλέφτες ή εν δυνάμει κλέφτες και εσύ το έχεις διαγνώσει με βεβαιότητα, τότε οπωσδήποτε εισαι κι εσύ συνένοχος γιατι δεν κατεβαίνεις στις εκλογές να τους αντιμετωπίσεις, έστω κι αν πατώσεις (μη όντας κλέφτης και νοιώθοντας αναγούλα απο τους κλέφτες...).
Εκτός κι αν μέσα στους κλέφτες βάζεις και τον εαυτό σου (ότι θεωρείς πως θα ήσουν ένας εν δυνάμει κλεφτης...)

Ναι, θα κάνω μία επισήμανση...
Αν ειναι όλοι κλέφτες ή εν δυνάμει κλέφτες και εσύ το έχεις διαγνώσει με βεβαιότητα, τότε οπωσδήποτε εισαι κι εσύ συνένοχος γιατι δεν κατεβαίνεις στις εκλογές να τους αντιμετωπίσεις, έστω κι αν πατώσεις (μη όντας κλέφτης και νοιώθοντας αναγούλα απο τους κλέφτες...).
Εκτός κι αν μέσα στους κλέφτες βάζεις και τον εαυτό σου (ότι θεωρείς πως θα ήσουν ένας εν δυνάμει κλεφτης...)

Θες να πεις δλδ οτι εαν καποιος τους θεωρει κλεφτες θα πρεπει να κανει δικο του κομα και να κατεβει στις εκλογες να τους αντιμετωπισει ;
Η κατι δεν καταλαβα καλα ;

Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Θες να πεις δλδ οτι εαν καποιος τους θεωρει κλεφτες θα πρεπει να κανει δικο του κομα και να κατεβει στις εκλογες να τους αντιμετωπισει ;

Εγώ καταλαβαίνω από αυτό που γράφει ο Βόρειος, να κατέβει στις εκλογές για να τους καταψηφίσει (μαύρο στον Μαυρογυαλούρο, που λέμε).

Φυσικά, αν ειναι τόσο απόλυτα σίγουρος ότι ΟΛΟΙ ειναι κλέφτες ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ κλέφτες!
Αλλιώς εισαι συνένοχος, ακόμη και με βάση το νομικό σύστημα της χώρας (όταν ξέρεις ότι κάποιος κλέβει ή έκλεψε και δεν τον καταγγέλεις στην αστυνομία θεωρείσαι συνένοχος, ασχέτως που τέτοιοι Νόμοι δεν εφαρμόζονται....)

Re: Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Εγώ καταλαβαίνω από αυτό που γράφει ο Βόρειος, να κατέβει στις εκλογές για να τους καταψηφίσει (μαύρο στον Μαυρογυαλούρο, που λέμε).

Φυσικά μπορεί να κάνει και αυτό, αντί να απέχει, αλλά αφού τους θεωρεί ΟΛΟΥΣ κλέφτες ή εν δυνάμει κλέφτες θα τους μαυρίσει όλους, οπότε στην πράξη δεν θα έχει κάνει και κάτι σπουδαίο...

Δυσκολευομαι να καταλαβω (που λεει και ο Καψης) ,απο την στιγμη που δεν συμφωνω με την διαδικασια και δεν με εκφραζει ουδεις εκ των υποψηφιων γιατι να ψηφισω ;
Η μηπως να ψηφισω τον λιγοτερο κακο ;
Ανιδιοτελης ψηφοφορος δεν υπαρχει imho

Πήγαινε να ψηφίσεις Λευκό Ψηφοδέλτιο.

Μόνο έτσι εκφράζεις αυτό που αναφέρεις παραπάνω με καθαρό τρόπο

Διαφορετικά ΑΥΤΟ-ομαδοποιείσαι KAI με αυτούς που προτίμησαν να πιούν φραπέ / βαρέθηκαν / κλπ.

ΥΓ και δεν πολυδιαφωνώ μαζί σου για τη θεωρία «κλέφτες» . Όπως θεωρώ απαράδεκτο σήμερα να υπάρχουν / γράφονται νέοι στις κομματικές νεολαίες (απλώς για να αρχίζουν από νωρίς «καριέρες»).

Last edited:

Δεν ξέρω γιατί όλοι παίρνετε τόσο σαν αστείο την ιδέα του να κατέβει κάποιος μόνος του στις εκλογές. Δεδομένου του συστήματος Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που έχουμε, αυτό είναι το μόνο θεσμικό μέσο που έχει, για να εφαρμόσει τις απόψεις του στο κράτος, πέραν της ψήφου του φυσικά. Άρα αν όντως δεν τον εκφράζει, έστω και σε γενικά πλαίσια, κανείς από όλους όσους έφτασαν να κατέβουν στις εκλογές (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο κατά τη γνώμη μου), οφείλει να κατεβάσει τη δική του πρόταση, αν θέλει να κάνει όντως κάτι γι'αυτόν τον τόπο (και με δεδομένο ότι απλά απέχοντας δεν κάνει κάτι, τουλάχιστον στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος που την αποχή τη γράφει εκεί που ξέρει).

Μια και έχω πρόσφατο το φοιτητηλίκι εξάλλου, στο Πολυτεχνείο ήταν αρκετά συχνό φαινόμενο να κατεβάζει πλαίσιο στη Συνέλευση κάποιος ατομικά, ή μια μικρή ομάδα. Μάλιστα πολλές φορές τύχαινε και πολύ ευρείας αποδοχής, αφού κατά κανόνα απείχε από μικροπολιτικές μαλακίες...

Last edited: