Απόπειρα δραπέτευσης του Π.Βλαστού.

Απόλυτη αστοχία ή τελικώς δεν έριξαν τόσες σφαίρες -κατά του ελικοπτέρου- όσες κυκλοφορεί πως έριξαν;

http://www.airlift.gr/gr/article.php?node_id=1

Αυτή η εταιρεία χρησιμοποιήθηκε, όπως βλέπω από τις φωτογραφίες.
Πόσες τέτοιες εταιρείες να λειτουργούν; Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες δικλείδες ώστε να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά;

Last edited:
Σε κάθε περίπτωση,είτε δεν έριξαν είτε ηθελημένα αστόχησαν (δεν γίνεται αλλιώς όταν ρίχνουν ταυτόγχρονα τουλάχιστον 4 αυτόματα,σ' ένα σχεδόν ακίνητο ελικόπτερο),η υπόθεση βρωμάει...

Κι αυτό είναι το δεύτερο ερώτημα,μετά το πώς τελικά προσγειώθηκε κι ακινητοποιήθηκε το ελικόπτερο.Πολλά παραμύθια...

Αλήθεια,τόσα ΜΜΕ και τόσοι επίδοξοι Κλουζό σ' αυτά,είναι τυφλοί;Πως δεν αναρωτήθηκαν κι αυτοί για τα ίδια ερωτήματα;

Υψηλή δημοσιογραφία...

Last edited:
Επειδή απουσίαζα αρκετά και γράφτηκαν αρκετά πάνω στο post Μου θα απαντήσω συνολικά.

Κατ'αρχήν λυπάμαι πολύ που διαστρεβλώθηκαν τα όσα έγραψα.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αγιοποίησα το Βλαστό. Είπα πως δεν τον θεωρώ τόσο επικίνδυνο για την κοινωνία γιατί στον τομέα που δραστηριοποιείται δεν την αφορά συνολικά. ΆΛλο το ένα άλλο το άλλο.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα πως δεν αξιολογώ τις ανθρωπινες ζωές το ίδιο. Οι ίδιοι οι νονοί δεν αξιολογούν τις ζωές τους το ίδιο. Όταν μπλέκεις με τέτοιες δραστηριότητες το κάνεις με το ρίσκο να σε βρουν τσμεντωμένο, πυροβολημένο κλπ. Τώρα μη μου πείτε πως οφείλουμε να προστατεύουμε τους υπόλοιπους νονούς από το Βλαστό !!!! Τα μπραβιλίκια και τα ξεκαθαρίσματα δεν αφορούν την κοινωνία και δεν γίνονται μπροστά της. Το σύστημα συντηρεί εδώ και χρόνια την κατάσταση αυτή της νύχτας. Και κατά καιρούς πιάνει και κανα μαλάκα Βλαστό έτσι για τα μάτια του κόσμου και επειδή μπορεί να πυροβόλησα κανένα μπάτσο. Οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω την επικινδυνότητα του Βλαστού στα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα του χώρου του.
Για τις παράπλευρες απώλειες της δραστηριότητάς του θα μπορούσα να το συζητήσω αλλά δεν νομίζω πως υπάρχουν. Εξάλλου αυτοί είναι αρκετά προσεκτικοί σε αυτά.

Επίσης όσον αφορά την εκπαίδευση δεν ζήτησα να μαντέψουν (επειδή γράφτηκε κάτι για μέντιουμ) οι μπάτσοι αν υπήρχε όμηρος. Ζήτησα να κάνουν μια ασφαλή υπόθεση με βάση 1ον την προηγούμενη εμπειρία τους σε τέτοιες υποθέσεις δραπετεύσεων και 2ον με βάση το γεγονός πως (αν κατάλαβα καλά) την περίμεναν κιόλας την απόδραση με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή ήταν τόσο καλα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι που αυτό δεν μπήκε καν σαν ενδεχόμενο στα σχέδιά τους? Και επειδή ο Κώστας μίλησε για αυτοάμυνα γιατί δεν βάζανε 2-3 σνάιπερ (μιας και το γνώριζαν από πριν) να τους καθαρίσουν όλους σε περίπτωση που τους έριχναν?

Επειδή απουσίαζα αρκετά και γράφτηκαν αρκετά πάνω στο post Μου θα απαντήσω συνολικά.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αγιοποίησα το Βλαστό. Είπα πως δεν τον θεωρώ τόσο επικίνδυνο για την κοινωνία γιατί στον τομέα που δραστηριοποιείται δεν την αφορά συνολικά. ΆΛλο το ένα άλλο το άλλο.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα πως δεν αξιολογώ τις ανθρωπινες ζωές το ίδιο. Οι ίδιοι οι νονοί δεν αξιολογούν τις ζωές τους το ίδιο. Όταν μπλέκεις με τέτοιες δραστηριότητες το κάνεις με το ρίσκο να σε βρουν τσμεντωμένο, πυροβολημένο κλπ. Τώρα μη μου πείτε πως οφείλουμε να προστατεύουμε τους υπόλοιπους νονούς από το Βλαστό !!!! Τα μπραβιλίκια και τα ξεκαθαρίσματα δεν αφορούν την κοινωνία και δεν γίνονται μπροστά της. Το σύστημα συντηρεί εδώ και χρόνια την κατάσταση αυτή της νύχτας. Και κατά καιρούς πιάνει και κανα μαλάκα Βλαστό έτσι για τα μάτια του κόσμου και επειδή μπορεί να πυροβόλησα κανένα μπάτσο. Οπότε δεν μπορώ να αξιολογήσω την επικινδυνότητα του Βλαστού στα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα του χώρου του.
Για τις παράπλευρες απώλειες της δραστηριότητάς του θα μπορούσα να το συζητήσω αλλά δεν νομίζω πως υπάρχουν. Εξάλλου αυτοί είναι αρκετά προσεκτικοί σε αυτά.

Επίσης όσον αφορά την εκπαίδευση δεν ζήτησα να μαντέψουν (επειδή γράφτηκε κάτι για μέντιουμ) οι μπάτσοι αν υπήρχε όμηρος. Ζήτησα να κάνουν μια ασφαλή υπόθεση με βάση 1ον την προηγούμενη εμπειρία τους σε τέτοιες υποθέσεις δραπετεύσεων και 2ον με βάση το γεγονός πως (αν κατάλαβα καλά) την περίμεναν κιόλας την απόδραση με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή ήταν τόσο καλα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι που αυτό δεν μπήκε καν σαν ενδεχόμενο στα σχέδιά τους? Και επειδή ο Κώστας μίλησε για αυτοάμυνα γιατί δεν βάζανε 2-3 σνάιπερ (μιας και το γνώριζαν από πριν) να τους καθαρίσουν όλους σε περίπτωση που τους έριχναν?

Δηλαδή την κοινωνία δεν την αφορά η εγκληματική δραστηριότητα του Βλαστού; Μάλλον νομίζεις ότι οι νονοί της νύχτας δρουν σε κάποιο περίεργο κενό αέρος, σε μιά σφαίρα που αφορά μόνο αυτούς και την αστυνομία. Να σου το κάνω λιανά, γιατί μάλλον δε διαβάζεις εφημερίδες: Ο Βλαστός πουλούσε προστασία σε μαγαζιά της νύχτας (κυρίως, αλλά και όπου αλλού μπορούσε). Αν δεν τον πληρώνανε έβαζε βόμβες στα μαγαζιά, θέτοντας σε κίνδυνο και αυτούς που δούλευαν, αλλά και αυτούς που διασκέδαζαν εκεί. Επιμένεις ότι αυτό δεν αφορά την κοινωνία; Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν ή διασκεδάζουν σε μπουζουξίδικα δεν αποτελούν κομμάτι της;

Ο εκληματίας,είναι εγκληματίας!
Έχει σημασία αν έχει αφαιρέσει μία ή περισσότερες ζωές,με συνοπτικές διαδικασίες;
Κατακριτέος και επικίνδυνος,όπως και νά'χει!

Δηλαδή την κοινωνία δεν την αφορά η εγκληματική δραστηριότητα του Βλαστού; Μάλλον νομίζεις ότι οι νονοί της νύχτας δρουν σε κάποιο περίεργο κενό αέρος, σε μιά σφαίρα που αφορά μόνο αυτούς και την αστυνομία. Να σου το κάνω λιανά, γιατί μάλλον δε διαβάζεις εφημερίδες: Ο Βλαστός πουλούσε προστασία σε μαγαζιά της νύχτας (κυρίως, αλλά και όπου αλλού μπορούσε). Αν δεν τον πληρώνανε έβαζε βόμβες στα μαγαζιά, θέτοντας σε κίνδυνο και αυτούς που δούλευαν, αλλά και αυτούς που διασκέδαζαν εκεί. Επιμένεις ότι αυτό δεν αφορά την κοινωνία; Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν ή διασκεδάζουν σε μπουζουξίδικα δεν αποτελούν κομμάτι της;

Θες να μου θυμίσεις μια βόμβα του Βλαστού που είχε θύματα?

Να επαναλάβω φυσικά για μια ακόμη φορά πως υποστηρίζω πως ο Βλαστός δεν είναι δα και τόσο μεγάλη απειλή για την κοινωνία. Δεν αμφισβήτησα ούτε την εγκληματική του δραστηριότητα, ούτε την ενοχή του.

Κρίμα να μην υπάρχει ακόμα δυνατότητα κλωνοποίησης του Βλαστού, μπας και τα Βλαστάρια βγουν καλύτερα (πιο απειλητικά για την κοινωνία)...

Δεν ξέρω ακριβώς, δεν είμαι ο δικηγόρος του για να ξέρω όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι λαμβάνει μέτρα για να μην τραυματιστει αθώος κόσμος;

Να επαναλάβω φυσικά για μια ακόμη φορά πως υποστηρίζω πως ο Βλαστός δεν είναι δα και τόσο μεγάλη απειλή για την κοινωνία. Δεν αμφισβήτησα ούτε την εγκληματική του δραστηριότητα, ούτε την ενοχή του.

Δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή σε σύγκριση με ποιόν; Άλλους εγκληματίες; Να τον αφήσουμε λοιπόν να αποδράσει ελεύθερος; Μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί δεν πήρες αυτό το SMS

Δηλαδή ένα κοινό πρεζόνι που μπορεί να ληστέψει έναν περαστικό για να πάρει τη δόση του είναι μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία;

Απάντηση: Re: Απόπειρα δραπέτευσης του Π.Βλαστού.

Κρίμα να μην υπάρχει ακόμα δυνατότητα κλωνοποίησης του Βλαστού, μπας και τα Βλαστάρια .

Τα βλαστοκυτταρα. :p

Μου φαινεται απιστευτο το να συζηταμε για την επικινδυνοτητα η μη του εν λογω και να φτανουμε να λεμε και οτι μια βομβα χωρις θυματα δεν ειναι και επικινδυνη γενικως προς τους κοινωνους (σαν να λεμε οτι η επικινδυνοτητα κρινεται ...εκ του αποτελεσματος) αλλα τι να κανουμε, αποψη ειναι κι αυτη, δεν θα μαλωσουμε κιολας.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα πως δεν αξιολογώ τις ανθρωπινες ζωές το ίδιο. Οι ίδιοι οι νονοί δεν αξιολογούν τις ζωές τους το ίδιο. Όταν μπλέκεις με τέτοιες δραστηριότητες το κάνεις με το ρίσκο να σε βρουν τσμεντωμένο, πυροβολημένο κλπ. Τώρα μη μου πείτε πως οφείλουμε να προστατεύουμε τους υπόλοιπους νονούς από το Βλαστό !!!! Τα μπραβιλίκια και τα ξεκαθαρίσματα δεν αφορούν την κοινωνία και δεν γίνονται μπροστά της.
Δηλαδη ο μαγαζατορας ειτε του cafe, ειτε του ψιλικατζιδικου, ειτε ο επιχειρηματιας που εκβιαζετιαι, ή αυτος που πεφτει θυμα απαγωγης δεν ειναι μερος της κοινωνιας. Η κοινωνια ειναι κατι το ανεξαρτητο. Ακομη ειναι γνωστο οτι οταν "ομαδες" θελανε να κανουν "ζημια" σε μαγαζι δεν προσεχανε και πολυ τους θαμωνες (που ουτε αυτοι να υποθεσω ειναι μελος της κοινωνιας).

Μιας λοιπόν και διαβάζονται τα μισά από όσα γράφω και τα υπόλοιπα γίνονται αντικείμενο ειρωνείας και συμπερασμάτων άσχετων με αυτά που γράφω θα το γυρίσω κι εγώ στο τσάμικο.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ελληνική αστυνομία που κατάφερε να αποτρέψει την απόδραση του μεγαλύτερου εγκληματία και αδίστακτου δολοφόνου!!!! Η κοινωνία νιώθει πια πιο ήσυχη και ήδη αυτό φαίνεται από την κίνηση των κέντρων. Ο Βλαστός θα μπει σε σωφρονιστικό ίδρυμα υποδειγματικων συνθηκών, από όπου δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του και σε 10 χρόνια θα βγει άλλος άνθρωπος, ηθικός και νόμιμος. Επίσης μετά από τις πληροφορίες που έδωσε πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα όλοι οι πυλώνες του κυκλώματος της νύχτας και των μπράβων, οι συλλήψεις γίνονται κατά δεκάδες και πλεόν το σκηνικό των νυχτερινών κέντρων αλλάζει και θα ασχοληθούν επιτέλους με αυτό επιχειρηματίες υγιείς και θα παταχθεί και η φοροδιαφυγή που κυριαρχούσε σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας. Μέχρι και την ανάπτυξη θα φέρει η σύλληψή του!!!

Τα πρώτα γκάλοπ θα δείχνουν πάνω από 87% ικανοποίηση της κοινής γνώμης για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και πάνω από 65% ποσοστό των πολιτών που νιώθουν πιο ασφαλείς και πλέον μπορούν να επισκευθούν ένα μπουζουξίδικο χωρίς το φόβο να εκραγεί καμία βόμβα, μιας και τα μαγαζιά αυτά είχαν αδειάσει από το φόβο των πολιτών για τέτοιες ενέργειες.

Σας ευχαριστώ για τη νουθεσία και μιας και ευθυγραμμίστηκα με τις απόψεις σας σας δίνω και τα συγχαρητήριά μου που τα καταφέρατε.

Αυτη τη λογική του εγκληματόμετρου ρε παιδιά ποτέ δεν την κατάλαβα. Να ορίσουμε ένα πλαφόν λοιπόν από πόσο και πάνω κάποιος πρέπει να διώκεται, μια δολοφονία, 2 ληστείες και 3 εκβιασμούς πχ.

Όσο θέλουμε μια ευνομούμενη κοινωνία, θα πρέπει να υπακούν στους νόμους όλοι, από τον Πρωθυπουργό ως την καθαρίστρια. Το ότι ο πρώτος (και οι περί αυτώ) καταφέρνουν να μένουν υπεράνω του νόμου, δε σημαίνει ότι πρέπει να το ζητάμε αυτό για όλους, αλλά αντίθετα, ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το πως θα διορθωθεί αυτό.

Ναι.

Δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αρμενίζεις εσύ στραβά;

Εφόσον αναφέρεσαι σε μένα θα μπορούσες να κάνεις quote.

Κατά τα άλλα ο καθένας έχει τη γνώμη του. Όταν λέω πως δεν είναι τόσο επικίνδυνος για τον απλό κόσμο και ακούω ειρωνείες τύπου να τον κλωνοποιήσουμε ή να τον αφήσουμε ελεύθερο και πως ο Χ επιχειρηματίας έλαβε sms, λες και εγώ κατέχω κάποιο μπουζουξίδικο και θα μπορούσα να λάβω αντίστοιχο sms ή λες και οι επιχειρηματίες των νυχτερινων μαγαζιών είναι αθώες περιστερές και ευνομούμενοι ΑΠΛΟΙ πολίτες τότε ακόμη και να έχω κάπου άδικο είναι φυσικό να αμυνθώ και να ειρωνευτώ κι εγώ. Όταν το "δεν κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια" οδηγέι στο συμπέρασμα "ε ας τον αφήσουμε ελεύθερο" λυπάμαι αλλά θα πρέπει να απαντήσω ανάλογα.

Δεν έθεσα κανένα εγκληματόμετρο, δεν είπα να αφεθεί ελεύθερος, δεν είπα να τον αφήσουμε να αλωνίζει. Δεν είπα πως δεν είναι επικίνδυνος. Είπα πως απλά υπάρχουν πολύ χειρότεροι και μάλιστα πολύ πιο νόμιμοι εγκληματίες για τους οποίους δεν γίνεται λόγος και πως αυτός είναι ένα ΜΚΡΟ κομμάτι ενός κυκλώματος που το σύστημα αφήνει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Αντιμετωπίζεται παρόλα αυτά σαν να είναι ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος. Και η δικαιολογία από την πλευρά της αστυνομίας έχει να κάνει με το γόητρο. Η δικαιολογία της αντίμετώπισής του από τον απλό κόσμο ως επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ενώ πχ.χ ο επιχειρηματίς που έλαβε το sms θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνος, για μένα δεν υφίσταται.

Οπότε θα μου επιτρέψεις την ειρωνεία και την απάντηση σε ανάλογο ύφος.

Σαφώς.

Ενοχλείσαι όμως όταν οι υπόλοιποι διαφωνούν μαζί σου. Θα έπρεπε για κάποιο λόγο να υιοθετούμε τον τρόπο σκέψης σου;

Πλάκα κάνεις? Καμία ενόχληση από τη διαφωνία. Η ενόχληση προήλθε από την ειρωνεία.