Απορία αρχαρίου: Μα πόσο μεγάλες είναι τέλος πάντων αυτές οι διαφορές;

Re: Denon DA 300 USB DAC

παιδιά εμένα η denon με έχει διδαξη τρία πράγματα υλοποίηση cd. dl 103 συνδυασμός μάζας βραχίονα και μετασχυματιστη βλέπε pma 2010 ae καθαρός ήχος !θα συμφωνήσω πως θα κάτσει το dac στο σύστημα σου εχω το m1 ναι είναι από τα πιο μουσικά και ήσυχα dac που εχω ακούσει τη έλειπε η αρμόνικες που βγάζει το βινύλιο πήρα λοιπόν το χ 10v3 μαζί με το x psy ο συνδυασμός αυτός έδωσε καλό αποτέλεσμα γιατί πολύ απλά ξεχωριστό dac με τροφοδοσία chok σε δικό του σασί και μετά το αναλογικό με λάμπες vista με ξεχωριστή τροφοδοσία ...Ναι θα ήθελα να ακούσω το denon da 300 γιατί πολύ απλά αν θέλουν οι ιαπωνες .......

Οι διαφορες στα dac των 300-400 Ε ακουγονται πολυ καλα σε μια προσεκτικη ακροαση.Ακομα ετυχε ενα dac των 300Ε να παιζει καλυτερα απο ενα αλλο των 700Ε.

Κι' εγώ έχω εντοπίσει διαφορές στης μικρής κατηγορίας ντακς.
Άλλοτε δυσδιάκριτα και άλλοτε πιο εμφανή...
Επίσης άκουσα ντακάκι των 250 να "εξαφανίζει" ντακ του 1000ρικου, που όμως ομολογουμένως ήταν παλαιότερης κοπής.

Μπορείτε να περιγράψετε ποιές ήταν οι διαφορές - βελτιώσεις που ακούσατε και αν η σύγκριση έγινε Α-Β?

Μπορείτε να περιγράψετε ποιές ήταν οι διαφορές - βελτιώσεις που ακούσατε και αν η σύγκριση έγινε Α-Β?

Αν δεν πιστευεις στις διαφορες μεταξυ των ντακ ακομη και τις ιδιας τιμης δεν υπαρχει λογος συζητησης
Φιλικα.

Έχω ένσταση με το πως ακούγεται το Musical Fidelity M1... έχει μια τραχύτητα και ασάφεια που δυστυχώς άργησα να την καταλάβω (έψαχνα το πρόβλημα αλλού...) στα δύο χρόνια που είχα αυτό το DAC... μια απλή lampucera παίζει πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς... ο λόγος τούτου βρίσκεται κυρίως στο γεγονός της κακής επιλογής τροφοδοσίας SMPS (δηλαδή διακοπτικού τροφοδοτικού)...

Οι κυριότερες διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ των DAC (φτηνότερης με ακριβότερης κατηγορίας) είναι η ασαφής στερεοφωνική εικόνα και έλλειψη δυναμικών κατά κύριο λόγο, και μετά έρχεται η έλλειψη τραχύτητας χωρίς να συμβιβάζεται ο "αέρας" και η λεπτομέρεια... δηλαδή όπως περιγράφουμε λέγοντας ότι παίζουν με "φυσικότητα"...

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι όλα αυτά θα τα ακούσουμε σε ένα σύστημα που μπορεί να αναδείξει αυτές τις διαφορές... τα περισσότερα μικρά daκάκια παίζουν σε μικρά συστήματα που δεν έχουν δυνατότητα ανάλυσης, οπότε ενδεχομένως να μην ακούγονται αυτές οι διαφορές λόγω ανικανότητας του συστήματος, και όχι ότι δεν υπάρχουν ή ότι είναι δυσδιάκριτες...

Το συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκω ενδιαφέρων, ειδικά λόγω παρουσίας ηλεκτρικής απομόνωσης στο USB αλλά και ότι έχει εξωτερικό τροφοδοτικό που μπορεί άνετα να αναβαθμιστεί δίνοντας σίγουρα αναβάθμιση στον ήχο... και εμένα τα DSD με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αλλά είναι πολύ καλό ότι υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής για τους μελλοντικούς αγοραστές που τους ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα...

Αν δεν πιστευεις στις διαφορες μεταξυ των ντακ ακομη και τις ιδιας τιμης δεν υπαρχει λογος συζητησης
Φιλικα.

Φιλικά απαντάω ότι αν έτσι πιστεύεις, μπορείς να μην συμμετέχεις.
Πρόσφατη εμπειρία τριών πηγών με σύγκριση Α-Β-Γ με κάνει να γράφω αυτά που γράφω.

Δεν έγινε Α-Β στην δικιά μου περίπτωση.
Κάτσαμε με φίλο και ακούσαμε μουσικές.

Και στους 2 μας μας έμεινε το γεγονός πως είχαν διαφορετική ανάλυση μεταξύ τους και διαφορετική σκηνή.
Πιο αναλυτικό δλ και με μεγαλύτερη σκηνή το Α από το Β.

τότε θα μου επιτρέψεις μια μικρή δυσπιστία. Το χόμπυ αυτό έχει και αρκετή δόση στγμιαίας ψυχικής διάθεσης και εξηγώ με ένα μικρό παράδειγμα.
μου κάνουν δώρο audiophile εκτύπωση ιαπωνικού βινυλίου την οποία μόλις την άκουσα ενθουσιάστηκα.
όταν καταλάγιασε αυτό, έβαλα απλό cdάκι των 10-15 ευρώ που είχαν το ίδιο τραγούδι και τα άκουσα Α-Β.
Να μην πω τι δεν άκουσα γιατί θα με πείτε κουφό.

Επιτρέπω οτιδήποτε... δεν τίθεται κανένα θέμα... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Denon DA 300 USB DAC

τότε θα μου επιτρέψεις μια μικρή δυσπιστία. Το χόμπυ αυτό έχει και αρκετή δόση στγμιαίας ψυχικής διάθεσης και εξηγώ με ένα μικρό παράδειγμα.
μου κάνουν δώρο audiophile εκτύπωση ιαπωνικού βινυλίου την οποία μόλις την άκουσα ενθουσιάστηκα.
όταν καταλάγιασε αυτό, έβαλα απλό cdάκι των 10-15 ευρώ που είχαν το ίδιο τραγούδι και τα άκουσα Α-Β.

Εν μέρει μπορεί και να έχεις δίκιο,αλλά με τι πικάπ και κεφαλή έπαιξες το βινύλιο;
Είναι σωστά σεταρισμένο;

Δεν κατάλαβα το παράδειγμα... όταν κάνουμε τις συγκρίσεις μας και όταν είμαστε πάνω από ένας που τις κάνει δεν παίζει ρόλο η ψυχική διάθεση τόσο ώστε να μην ακούμε διαφορές από τα μηχανήματα που συγκρίνουμε...

Και τι σχέση έχει να ανακατεύει κανείς πηγές (αναλογικές και ψηφιακές) και ηχογραφήσεις όταν συζητάμε για ακουστικές διαφορές μεταξύ δύο DAC?

Απάντηση: Denon DA 300 USB DAC

Μα καλά,τι συζητάμε;
Εδώ μια τροφοδοσία αλλάζουμε κι αλλάζει η δουλειά,στον ίδιο ντακ,έτσι;
Δεν θα ακούγονται οι διαφορετικές υλοποιήσεις;

Δεν κατάλαβα το παράδειγμα... ........
Και τι σχέση έχει να ανακατεύει κανείς πηγές (αναλογικές και ψηφιακές) και ηχογραφήσεις όταν συζητάμε για ακουστικές διαφορές μεταξύ δύο DAC?

Φίλε μου το ψηφιο-αναλογικό παραδείγμα το αναφέρω για να αποδείξω πώς η ψυχολογική μου κατάσταση τη στιγμή εκείνη μου δημιούργησε μία ψευδαίσθηση.
Που θέλω να καταλήξω:
- ότι οι διαφορές στα ντακ είναι από μικρές έως ανύπαρκτες. άντε να πρσθέσω και τις λέξεις "στο σύστημά μου" (~6Κ) και το "με τα ντακ που δοκίμασα" (<1Κ). αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο αυτό θα ήταν μόνο αν το άκουγα Α-Β για να δω ποια τρίχα μου κάνει καλύτερα.
- πιθανότατα και το Denon θα παίζει υπέροχα και το V90 το ίδιο.

όσο για την ψυχική διάθεση, τη θεωρώ το μεγαλύτερο placebo του ήχου.
για εμένα υπάρχουν οι πασιφανείς διαφορές στα components, οι normal διαφορές και οι διαφορές που θέλουμε να ακούσουμε.

Εσύ δεν ακούς διαφορές στο σύστημα σου, και θεωρείς ότι όποιες διαφορές ακούς είναι ψυχικά φαινόμενα... αλλά δεν ξέρω τι σύστημα έχεις ούτε την μεθοδολογία που ακολουθείς, και χωρίς παρεξήγηση δεν με πολυενδιαφέρει...

Εγώ και πολύ άλλοι που τοποθετήθηκαν ακούμε διαφορές στα συστήματα μας ακόμα και από παραμικρές αλλαγές...

Έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτά τα θέματα, και δεν νομίζω ακόμα μια άποψη να δώσει φως σε αυτά τα θέματα.

Ας συνεχίσουμε επί του Denon...

Έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτά τα θέματα, και δεν νομίζω ακόμα μια άποψη να δώσει φως σε αυτά τα θέματα.
Ας συνεχίσουμε επί του Denon...

οκ,προσωπικά θεωρώ ότι συστήματα σαν και το δικό μου,
δύσκολα αναδεικνύουν διαφορές σε πηγές και αυτό μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον
άλλον που διαβάζει και έχει την εντύπωση ότι για να αποκτήσει καλό ήχο θα πρέπει να
δώσει τα 5πλάσια χρήματα του Denon.
i rest my case

Φιλε Bower και γω καπως κοντα με εσενα ειμαι στην νοοτροπια (δηλ.αν κατι δεν κανει αμεση και ακουστη διαφορα και κανει τριπλασια τιμη, δεν με ενδιαφερει)
Αλλα για πες μας και το συστημα σου ,ετσι να αποκτησουμε μια ιδεα γιατι δεν πολυακους τις διαφορες.

οκ,προσωπικά θεωρώ ότι συστήματα σαν και το δικό μου,
δύσκολα αναδεικνύουν διαφορές σε πηγές και αυτό μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον
άλλον που διαβάζει και έχει την εντύπωση ότι για να αποκτήσει καλό ήχο θα πρέπει να
δώσει τα 5πλάσια χρήματα του Denon.
i rest my case
φιλε μου εννοειτε οτι για να αγορασει καποιος ενα ντακ των 2 ή 3 χιλιαδων ή του εκατομμυριου πρεπει να εχει και τα αντιστοιχα συνοδα,
κανεις δεν ειπε παρε ενα φθηνο ντακ των τετρακοσιων και βαλτο σε συστημα 50 χιλιαδων,ουτε και το αντιθετο.
Σε ολα τα πραγματα στην ζωη πρεπει να υπαρχει η σωστη αναλογια και η αισθηση του μετρου.
Για τα υπολοιπα με καλυψαν οι προλαλησαντες.

Το dac είτε έχει ποτενσιόμετρο ειτε όχι μαζί με μετατροπέας είναι και προενισχυτής σήματος line συγχρόνως. Αυτό που ακούμε τελικά είναι ο προενισχυτής ο οποίος όπως και κάθε άλλη συσκευή στην ηχητική αλυσίδα πρέπει να ταιριάξει ηλεκτρικά με την παρέα του, οπότε είναι φύσει αδύνατον ένα dac να ταιράξει με όλους τους προενισχυτές της αγοράς. Ομως ένα αναλογικό τμήμα ενός φτηνού dac πόσο καλά μπορεί να παίξει, είναι δυνατόν να γίνει giant killer; πιστεύω επίσης ότι μια mainstream εταιρία hi-fi απο τις γνωστές (sony, denon, marantz κλπ)έχει την δυνατότητα στο ίδιο χαμηλό κόστος να κατασκευάσει μία καλύτερη συσκευή απο μια ας πούμε εξειδικευμένη hi-end μικροβιοτεχνιούλα που μπορεί να μην έχει καν μηχανικούς φουλταιμ και να τα αγοράζει όλα απο τρίτους.

Το dac είτε έχει ποτενσιόμετρο ειτε όχι μαζί με μετατροπέας είναι και προενισχυτής σήματος line συγχρόνως. Αυτό που ακούμε τελικά είναι ο προενισχυτής ο οποίος όπως και κάθε άλλη συσκευή στην ηχητική αλυσίδα πρέπει να ταιριάξει ηλεκτρικά με την παρέα του, οπότε είναι φύσει αδύνατον ένα dac να ταιράξει με όλους τους προενισχυτές της αγοράς. Ομως ένα αναλογικό τμήμα ενός φτηνού dac πόσο καλά μπορεί να παίξει, είναι δυνατόν να γίνει giant killer; πιστεύω επίσης ότι μια mainstream εταιρία hi-fi απο τις γνωστές (sony, denon, marantz κλπ)έχει την δυνατότητα στο ίδιο χαμηλό κόστος να κατασκευάσει μία καλύτερη συσκευή απο μια ας πούμε εξειδικευμένη hi-end μικροβιοτεχνιούλα που μπορεί να μην έχει καν μηχανικούς φουλταιμ και να τα αγοράζει όλα απο τρίτους.
Συμφωνώ απόλυτα !!!Κοιτάξτε να δείτε την τοπολογία του denon χρησιμοποιεί δικά της chip και βέβαια ισχύει αυτό που είπα, όποιος έχει μπει στο κόπο να ακούσει τις ακριβές σειρές της σε cd θα γελάει το πως ακούγονται τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα dac .

Έχω ένσταση με το πως ακούγεται το Musical Fidelity M1... έχει μια τραχύτητα και ασάφεια που δυστυχώς άργησα να την καταλάβω (έψαχνα το πρόβλημα αλλού...) στα δύο χρόνια που είχα αυτό το DAC... μια απλή lampucera παίζει πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς... ο λόγος τούτου βρίσκεται κυρίως στο γεγονός της κακής επιλογής τροφοδοσίας SMPS (δηλαδή διακοπτικού τροφοδοτικού)...

Οι κυριότερες διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ των DAC (φτηνότερης με ακριβότερης κατηγορίας) είναι η ασαφής στερεοφωνική εικόνα και έλλειψη δυναμικών κατά κύριο λόγο, και μετά έρχεται η έλλειψη τραχύτητας χωρίς να συμβιβάζεται ο "αέρας" και η λεπτομέρεια... δηλαδή όπως περιγράφουμε λέγοντας ότι παίζουν με "φυσικότητα"...

Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι όλα αυτά θα τα ακούσουμε σε ένα σύστημα που μπορεί να αναδείξει αυτές τις διαφορές... τα περισσότερα μικρά daκάκια παίζουν σε μικρά συστήματα που δεν έχουν δυνατότητα ανάλυσης, οπότε ενδεχομένως να μην ακούγονται αυτές οι διαφορές λόγω ανικανότητας του συστήματος, και όχι ότι δεν υπάρχουν ή ότι είναι δυσδιάκριτες...

Το συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκω ενδιαφέρων, ειδικά λόγω παρουσίας ηλεκτρικής απομόνωσης στο USB αλλά και ότι έχει εξωτερικό τροφοδοτικό που μπορεί άνετα να αναβαθμιστεί δίνοντας σίγουρα αναβάθμιση στον ήχο... και εμένα τα DSD με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αλλά είναι πολύ καλό ότι υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής για τους μελλοντικούς αγοραστές που τους ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα...

Δεν μπορείς να αγνοησεις όμως την καθαρότητα που έχει αυτο το dac και αυτό ισχύει απο το τροφοδοτικό του !!!Σε μένα μου έκατσε μια χαρά αλλά γενικά όλα τα dac θέλουν μήνες για να στρώσουν !!![τραχύτητα
]

Φιλε Bower και γω καπως κοντα με εσενα ειμαι στην νοοτροπια (δηλ.αν κατι δεν κανει αμεση και ακουστη διαφορα και κανει τριπλασια τιμη, δεν με ενδιαφερει)
Αλλα για πες μας και το συστημα σου ,ετσι να αποκτησουμε μια ιδεα γιατι δεν πολυακους τις διαφορες.

Yamaha CD S1000+Pro-Ject 2 Xperience --->
Xindak XA3200 MKII --->
Xindak XA8800MNU --->
Gamut Phi 5