Απορια για 42PFL9900D VS 42PFL9732D

Απάντηση: Re: Απορια για 42PFL9900D VS 42PFL9732D

ΥΓ: Φυσικά, γούστα είναι αυτά. Για παράδειγμα, εγώ δεν πάω καθόλου τις TV τις Pioneer και τις θεωρώ απ' τις χειρότερες που υπάρχουν (και απ' τις Sony). Φυσικά αυτό δεν πάει να πει ότι όποιος τις πάρει είναι βλάκας ή ότι είναι τελείως μάπα. Αλλά για τα γούστα μου, είναι τελείως μάπα. Είναι υποκειμενικά αυτά τα πράγματα... τι να κάνουμε??? :p

Συμφωνώ όσον αφορά το προσωπικό γούστο, υπάρχουν όμως και τα αντικειμενικά κριτήρια.
Αντικειμενικά η Sony δεν είναι πάτος και η Pioneer έχει τις κορυφαίες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν σήμερα.

Ναι. Υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια. Αλλά όταν πας να αγοράσεις μια τηλεόραση, τα αντικειμενικά κριτήρια παίζουν 2ον ρόλο. ;)

Η Sony, φυσικά και δεν είναι πάτος. Υπάρχουν και χειρότερές TV από τις Sony, όπως προείπα. Αλλά πάλι, δεν είναι στις πρώτες θέσεις, όπως ήταν παλιά. ;)

Η εικόνα των Pioneer είναι απ' τις κορυφαίες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η Pioneer έχει καλές TV. Υποκειμενικά, με βάσει τα δικά μου κριτήρια, είναι απ' τις χειρότερες TV στην αγορά.

Εκτός αυτού, η έλλειψη αντικειμενικών στοιχείων για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου, πιστεύω πως τα λέει όλα. ;)

Εκτός αυτού, η έλλειψη αντικειμενικών στοιχείων για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου, πιστεύω πως τα λέει όλα. ;)

Τα αντικειμενικά στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να ψάξει. Δεν θα ήταν σωστό να γεμίσω το thread με reviews των Pioneer και Sony.

Δικαίωμα σου να στηρίζεις την επιλογή σου, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Τα review δεν είναι αντικειμενικά στοιχεία. ;)
Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Απλώς είπα τα πιστεύω μου.
Η TV και γενικά σχεδόν όλα τα προϊόντα, τα αγοράζουμε με βάση τις προσωπικές μας πεποιθήσεις και όχι με βάση αντικειμενικών στοιχείων. Αυτό είναι γεγονός. ;)

Τα review δεν είναι αντικειμενικά στοιχεία. ;)
Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Απλώς είπα τα πιστεύω μου.
Η TV και γενικά σχεδόν όλα τα προϊόντα, τα αγοράζουμε με βάση τις προσωπικές μας πεποιθήσεις και όχι με βάση αντικειμενικών στοιχείων. Αυτό είναι γεγονός. ;)

Διαφωνώ αλλά κατανοητή η άποψη σου.

Αυτό που λέω είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.
Αν δεν ήταν, τότε εμείς θα έπρεπε να συμφωνούμε πχ για τις Pioneer και όχι να έχουμε αντίθετες απόψεις. Με άλλα λόγια, η διαφωνία μας και μόνο, αποδεικνύει ότι έχω δίκιο. ;)
Φυσικά μπορείς να πιστεύεις ότι θες. :p

Αν δεν ήταν, τότε εμείς θα έπρεπε να συμφωνούμε πχ για τις Pioneer και όχι να έχουμε αντίθετες απόψεις. Με άλλα λόγια, η διαφωνία μας και μόνο, αποδεικνύει ότι έχω δίκιο. ;)

Η διαφωνία στις προτιμήσεις μας επιβεβαιώνει πως έχουμε άλλα υποκειμενικά κριτήρια και αυτό είναι κατανοητό.

Η συμφωνία όλων των reviews επιβεβαιώνει πως υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια, εκτός κι αν είναι όλοι συνεννοημένοι.

Δλδ μου λες πως αντικειμενικά ο Καραμανλής είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός επειδή πχ το 70% του λαού πιστεύει πως είναι??? Δλδ με βάση αντικειμενικά στοιχεία το αποφάσισαν και όχι προσωπικές πεποιθήσεις??? Ή μήπως η Ρωσία είναι αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, επειδή κατέκτησε το Ευρωπαϊκό??? Όλα αυτά είναι υποκειμενικά. ;)

Edit: Μισό… όταν λες υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια τι εννοείς??? Ότι με βάση αυτά αποφασίζουμε ότι πχ μια TV είναι καλύτερη??? Γιατί χαίρω πολύ… και εγώ πιο πάνω σου είπα ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Απλώς έχουν 2ον ρόλο. ;)
Αυτό μας έλειπε τώρα, να μην υπήρχαν και αντικειμενικά στοιχεία. :p

Last edited:
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα.

Η γνώμη του ειδικού που θα έρθει να καλιμπράρει την τηλεόραση μου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και από την δικιά μου και από την δικιά σου και από αυτή του μικρού μου ξάδερφου που θεωρεί πως η viewsonic του είναι "τέλεια".

Φυσικά και ο καθένας πρέπει να επιλέγει ότι του κάθεται καλύτερα στο μάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια και πως όλα είναι θέμα γούστου.

Το πρόβλημα είναι, ότι οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Αν πας και ρωτήσεις πχ 10 ειδικούς, ο καθένας θα σου πει τα δικά του. Για παράδειγμα ο ειδικός που ήρθε για την τηλεόρασή μου και τον ρώτησα σχετικά με τις τηλεοράσεις, μου είπε ότι θεωρεί τις Samsung ως καλύτερες. Όταν του είπα για τις Sony... μου είπε ότι δεν είναι καλές!!! Ο ειδικός. ;)

Οπότε, είναι υποκειμενικό. Αντικειμενικά στοιχεία υπάρχουν. Πχ έξοδοι HDMI, ανάλυση κτλ, αλλά ο κάθε άνθρωπος τους δίνει άλλη βαρύτητα. Οπότε και αυτά τα αντικειμενικά στοιχεία, "θάβονται" απ' τις προσωπικές απόψεις του καθενός.

Και κλείνω λέγοντας για άλλη μια φορά, ότι απ' την στιγμή που οι απόψεις διίστανται (ακόμη και των ειδικών), σημαίνει ότι έχω δίκιο. ;)

Το περίεργο είναι οτι για την ποιότητα της Pioneer αμφιβάλλω εαν θα βρείς έστω και 1-2 άτομα ακόμη στο φόρουμ που να συμμερίζονται τις απόψεις σου..

Μήπως όλοι οι υπόλοιποι που την θεωρούμε αστέρι (ασχέτως εαν είναι ακριβή) εχουμε πρόβλημα :BDBDG54::BDBDG54:

Last edited:

Το περίεργο είναι οτι για την ποιότητα της Pioneer αμφιβάλλω εαν θα βρείς έστω και 1-2 άτομα ακόμη στο φόρουμ που να συμμερίζονται τις απόψεις σου..

Μήπως όλοι οι υπόλοιποι που την θεωρούμε αστέρι (ασχέτως εαν είναι ακριβή) εχουμε πρόβλημα :BDBDG54::BDBDG54:

+1000

Καταρχήν εγώ είπα ότι είναι απ’ τις χειρότερες TV και όχι ότι είναι κακής ποιότητας.
Και 2ρον, έχω ήδη απαντήσει σε προηγούμενο post. Αλλά ας ξαναδώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα.

Αν ρωτήσεις πολλούς για το πια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, θα σου πουν ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Φυσικά, θα μπορούν να στο αιτιολογήσουν και πολύ απλά. Πήρε 3 στα 3. Και πρωταθλητής Ευρώπης και Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος. Φυσικά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα συμφωνούν μ’ αυτή την άποψη και ας σάρωσε ο Παναθηναϊκός σε όλες τις διοργανώσεις που έπαιξε. Όπως είπα και πιο πάνω, αυτές οι απόψεις είναι προσωπικές πεποιθήσεις. Δεν μπορείς να μου πεις ότι τα έβαλες κάτω, τα υπολόγισες 1+1 λες και είναι μαθηματικά και έβγαλες το συμπέρασμα ότι η Pioneer ή η Sony βγάζει τρομερές TV. ;)

Μήπως όλοι οι υπόλοιποι που την θεωρούμε αστέρι (ασχέτως εαν είναι ακριβή) εχουμε πρόβλημα
Επίσης αμφιβάλω, αν έκατσες να διαβάσεις τα post μου. Γιατί ξεκάθαρα έδωσα απάντηση σχετικά με την Pioneer, σε ένα απ’ αυτά.
MANOS said:
Φυσικά, γούστα είναι αυτά. Για παράδειγμα, εγώ δεν πάω καθόλου τις TV τις Pioneer και τις θεωρώ απ' τις χειρότερες που υπάρχουν (και απ' τις Sony). Φυσικά αυτό δεν πάει να πει ότι όποιος τις πάρει είναι βλάκας ή ότι είναι τελείως μάπα. Αλλά για τα γούστα μου, είναι τελείως μάπα. Είναι υποκειμενικά αυτά τα πράγματα... τι να κάνουμε???

Να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι μόνο και μόνο που δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις σχετικά με τις TV, ενισχύει τα λεγόμενά μου. Οπότε μην κάθεστε να postάρετε χωρίς λόγο. Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρίψετε αυτό το γεγονός.

Φιλε Μανο, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου :grinning-smiley-043
Καταρχην τα παραδειγματα που φερνεις, μια με τις εκλογες και μια με το ποδοσφαιρο, ειναι ατοπα, εν συγκριση με τον κοσμο της τεχνολογιας.

Για τις τηλεορασεις, υπαρχουν ειδικα μηχανηματα που κανουν καποιες μετρησεις. Βαση των μετρησεων βγαινουν και καποια αποτελεσματα. Τα αποτελεσματα αυτα που λεμε δεν ειναι ενος τυχαιου ειδικου (οπως ειπες οτι φωναξες καποιον στο σπιτι και σου ειπε...) αλλα βαση του διεθνες οργανισμου ISF. Διαβασε λιγο εαν εχεις χρονο για να καταλαβεις.

Φυσικα οτι και να λενε οι μετρησεις τα ματια του καθενος κρινουν. Ομως δεν μπορουμε να τα καταρριπτουμε ολα ουτε και να ειμαστε απολυτοι. Προσπαθεις να πεισεις τους υπολοιπους και να επιβαλεις τη γνωμη σου. Τουλαχιστον αυτο βγαζω απο τα γραφομενα σου. Το οτι μπορει να υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις ομως παρατηρω οτι δεν μπορεις να το δεχτεις...μα, ομως, το forum για αυτο ειναι, να ανταλλασονται αποψεις.

-bye-

Το post σου είναι τελείως λάθος.

Καταρχην τα παραδειγματα που φερνεις, μια με τις εκλογες και μια με το ποδοσφαιρο, ειναι ατοπα, εν συγκριση με τον κοσμο της τεχνολογιας.

Έβαλα κραχτά παραδείγματα για να το καταλάβετε καλύτερα. Αν δεν σας αρέσει αυτό, πάρτε για παράδειγμα κάποια άλλη συσκευή. Θα δεις ότι το ίδιο ισχύει και εκεί. Οι απόψεις διίστανται. ;)

τηλεορασεις, υπαρχουν ειδικα μηχανηματα που κανουν καποιες μετρησεις. Βαση των μετρησεων βγαινουν και καποια αποτελεσματα. Τα αποτελεσματα αυτα που λεμε δεν ειναι ενος τυχαιου ειδικου (οπως ειπες οτι φωναξες καποιον στο σπιτι και σου ειπε...) αλλα βαση του διεθνες οργανισμου ISF. Διαβασε λιγο εαν εχεις χρονο για να καταλαβεις.
Τι σχέση έχουν τα ειδικά μηχανήματα μέτρησης, μ’ αυτό που λέμε εδώ??? ;)
Δεν υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να βάζεις όλα τα στοιχεία μιας τηλεοράσεις και να σου βγάζει αποτελέσματα. Τουλάχιστον όχι αντικειμενικά. ;)
Άρα το μηχάνημα που λες δεν κρίνει αν μια τηλεόραση είναι καλή ή κακή. Γιατί αν ήταν έτσι, τώρα δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση. ;)

Φυσικα οτι και να λενε οι μετρησεις τα ματια του καθενος κρινουν. Ομως δεν μπορουμε να τα καταρριπτουμε ολα ουτε και να ειμαστε απολυτοι. Προσπαθεις να πεισεις τους υπολοιπους και να επιβαλεις τη γνωμη σου. Τουλαχιστον αυτο βγαζω απο τα γραφομενα σου. Το οτι μπορει να υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις ομως παρατηρω οτι δεν μπορεις να το δεχτεις...μα, ομως, το forum για αυτο ειναι, να ανταλλασονται αποψεις.
Με δουλεύεις τώρα??? Εγώ είμαι αυτός που λέω ότι ο κάθε άνθρωπος με βάση τις δικές του προσωπικές του πεποιθήσεις αποφασίζει αν μια τηλεόραση είναι καλή ή όχι. Εσείς θέλετε να επιβάλετε τις απόψεις σας στους άλλους. Εγώ ξεκάθαρα είπα ότι πχ η Pioneer με βάση τα πιστεύω μου είναι μάπα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι “όποιος τις πάρει είναι βλάκας ή ότι είναι τελείως μάπα.” Εγώ δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν ότι είναι μάπα. Εσείς προσπαθείτε να με “βγάλετε τρελό” με τα post σας. Με άλλα λόγια, με βάση αυτά που έγραψες, ενισχύεις τα λεγόμενά μου!!!
Εγώ αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα είναι ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ. Ακόμη και τα λεγόμενά σας το υποστηρίζουν αυτό το γεγονός!!!

Πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση. Λέω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, ενώ εσείς αδυνατείτε όχι μόνο να καταλάβετε τι λέω (αυτό δείχνουν τα post σας), αλλά και να δώσετε μια απάντηση σχετικά με αυτά που λέω!

Μαλλον παρερμηνευσες τα γραφομενα μου, προφανως να φταιω και με τον τροπο που τα εγραψα (εχουμε κι αλλες δουλειες βλεπεις...:2thumb22sup:).

Μανο, μιλαμε για αποδοση εικονας, σωστα? Δεν μιλαμε για πλαστικα, κουτια ή αλλα εξαρτηματα. Τουλαχιστον εγω σε αυτα αναφερομαι. Οποτε οταν λεω οτι υπαρχουν ειδικα μηχανηματα μετρησεων, μετρανε την ποιοτητα της εικονας και με την βοηθεια ενος πιστοποιημενου επαγγελματια ISF βγαινουν καποια συμπερασματα. Τα συμπερασματα αυτα συγκρινονται παντα με τις διεθνες προδιαγραφες. Μεχρι εδω πιστευω να ειμαστε καλα.

Απο εκει και περα, συμφωνω μαζι σου, οτι για πολλους απο εμας, μπορει αυτες οι προδιαγραφες να μην αρεσουν στα δικα μας ματια. Για παραδειγμα καποιοι θελουν πιο κορεσμενα τα χρωματα, αλλοι πιο εντονο το sharpness,...κτλ. Το πως εννοεις τωρα το αντικειμενικα εσυ, ειναι και παλι συζητησιμο. Πολλες φορες διαφερουν και οι αντικειμενικες αποψεις, οχι μονο οι υποκειμενικες :antlers:

Δεν βλεπω το λογο του ξεσπασματος σου, ουτε κανενας πηγε να σε βγαλει τρελο! Πολλες φορες επειδη δεν βλεπουμε ο ενας τον αλλο τετ-α-τετ, αλλα γραφουμε μονο και με την ελλειψη χρονου να γραφουμε κατεβατα, γινονται και παρανοησεις αρκετες φορες. Οποτε πρεπει να ξερεις και να μαθεις να εισαι συγκαταβατικος κατα τη γνωμη μου, οπως φυσικα και ολοι μας εδω μεσα, και να μην παρεξηγουμαστε με μικροπραγματα. Αισθανεσαι οτι δεχεσαι επιθεση, ομως δεν συμβαινει αυτο. Απλα οι περισσοτεροι εχουν αντιθετη αποψη με τη δικη σου, κι οπως ξαναειπαμε δεν ειναι κακο αυτο!

Πιστευω οτι βγηκαμε απο το θεμα μας και δεν υπαρχει και λογος για συνεχεια, αφου λεμε τα ιδια :ernaehrung004:

Τελικα το θεμα ειναι για διαφορα μεταξυ των 2 Philips και το εχουμε γυρισει στην Pioneer! Eeee, οποιος θελει για Pioneer, υπαρχει το αντιστοιχο thread :grinning-smiley-043

-bye-

Όπως είπα, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Έφαγα την ώρα μου για να προσπαθώ να σας πω με απλά λόγια ότι η Γη δεν είναι επίπεδη. Και όχι, δεν μιλάμε για απόδοση εικόνας, αλλά για τηλεοράσεις!!! Εκτός αν πιστεύεις ότι είμαι τρελός:
MANOS said:
Η εικόνα των Pioneer είναι απ' τις κορυφαίες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η Pioneer έχει καλές TV. Υποκειμενικά, με βάσει τα δικά μου κριτήρια, είναι απ' τις χειρότερες TV στην αγορά.

ΥΓ: Άλλη φορά να απαντάς στο post του άλλου και όχι απλώς να απαντάς στον άλλον για άσχετα θέματα μ' αυτά που μιλάει. ;)

Re: Απάντηση: Απορια για 42PFL9900D VS 42PFL9732D

Πιστευω οτι βγηκαμε απο το θεμα μας και δεν υπαρχει και λογος για συνεχεια, αφου λεμε τα ιδια :ernaehrung004:

Τελικα το θεμα ειναι για διαφορα μεταξυ των 2 Philips και το εχουμε γυρισει στην Pioneer! Eeee, οποιος θελει για Pioneer, υπαρχει το αντιστοιχο thread :grinning-smiley-043

-bye-

Aς επανέλθουμε στις Philips .....