Απορία περί Ban.......

Πάντως αν και είδα τα ποστς μόλις πριν λίγο συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το μπαν του Σπύρου.

Μακάρι να μπορούσα να πω "τέλος καλό όλα καλά".....

Θά το καταλάβαινες Βαγγέλη μου,εάν διαπίστωνες ορισμένες ´κρυφές συμπάθειες´πού υπάρχουν εδώ και πολύυυ καιρό..
Υ.Γ.
Και δεν αναφέρομαι στον Γ.Δ.

Ηρθε και η δικη μου η σειρα να ξεκαθαρισω καποια πραματα για το Banαρισμα μου...

1. Στην τηλεφωνικη μου επικοινωνια με τον Γ.Δ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. Ειπα ομως οτι θα συνεχισω να λεω τη γνωμη μου για το τι συμβαινει εδω μεσα. Ο Γ.Δ. το ερμηνευσε ως ηθελε γιατι αυτο εξυπηρετουσε μια ηδη ειλλημενη (κατα την ΔΙΚΗ μου αποψη) αποφαση

2. Δεν πηρα ΠΟΤΕ καμια προειδοποιηση σαφη, καθαρη. Τωρα, αν το τηλεφωνημα μεσα στο οποιο συζητηθηκαν διαφορα θεματα για το avclub συνιστα προειδοποιηση, αυτο ειναι μια πολυ ελευθερη αποδοση... παλι δοσμενη ετσι ωστε να πει στο ποπολο οτι προειδοποιηθηκα.

3. Για τα 2 πιο πανω σημεια, επιφυλασσομαι παντος νομιμου δικαιωματος καθως ενα ψεμα που με δυσφημει και το οποιο επιπλεον δεν δυναται να το αποδειξει ο Γ.Δ. σαν ισχυρισμο γραφεται για μενα και το διαβαζουν παρα πολλα μελη. Σημειωτεον οτι εγω δεν ειμαι αγνωστος, εχω ονομα και επωνυμο εδω μεσα. Κοινως, αν δεν μπορεις να αποδειξεις κατι τετοιο, δεν το γραφεις σε ενα δημοσιο φορουμ.Δεν εχεις το δικαιωμα.

4. Θα ηθελα να ρωτησω αν μια ιδιωτικη συνομιλια, αποτελει επιχειρημα για εβδομαδιαιο αποκλεισμο σε ενα φορουμ. Και αν δεν ειναι αυτη η αιτια, αλλα ειναι τα γραπτα μου, παρακαλω να υποδειξετε σε εμενα και στα μελη ποια γραπτα μου αποτελεσαν αυτην την αιτια.

5. Παντα πιστευα οτι αυτος ο χωρος αποτελειται απο ατομα ενος επιπεδου τα οποια μπορουσαν να διατηρησουν αυτο το επιπεδο με επιχειρηματα. Θεωρω το οποιοδηποτε ΒΑΝαρισμα, αδυναμια. Αν θελετε κυριοι να αντιμετωπισετε ενα συνομιλητη σας, αντιμετωπιστε τον με διαλογο, αποψεις, θεσεις και επιχειρηματα. Η εμπαθεια μακροπροθεσμα δεν ωφελει κανενα.

6. Οπως εγραψε και ενα μελος, σφοδροτατη κριτικη, σατυρα κ.α. υφισταται μεχρι και ο ΘΕΟΣ, οι κυβερνησεις, ο Μπους και οτι αναπνεει σε αυτο τον πλανητη. Απο οτι φαινεται, οι εδω διαχειριστες εξαιρουνται αυτης της διαπιστωσης, βασιζομενοι σε ενα κανονισμο. Προταση μου ειναι να αφαιρεθει αυτος ο κανονισμος, καθοτι οτι μας θιγει δεν μπορουμε να το βαφτιζουμε ειρωνια για να μπορουμε να το αντιμετωπισουμε.

7. Θελω να πιστευω οτι αυτο που εγινε ειναι το τελευταιο δειγμα μιας λαθος πολιτικης. Στο κατω κατω ειναι κριμα καποιοι που εχουν επωμισθει το τιμονι αυτου του φορουμ να αντιμετωπιζουν ετσι ενεργοτατα και παθιασμενα μελη με αναμφισβητητη προσφορα, που ενιοτε εχουν προσφερει περισσοτερα απο καποιους αλλους. Αν δεν βασιστει ενα φορουμ στα ενεργα μελη, με τις οποια ζητηματα προκαλουνται, που θα βασιστει? στα ανενεργα?

8. Εχω την πεποιθηση οτι πρεπει να αφησουμε αυτα τα πραματα (κανονισμους κλπ)να τα κρινει το Σωματειο. Κατοπιν τουτου, και βασιζομενος στην προσκληση του Προεδρου του Σωματειου, πιστευω οτι αν καποιος θελει να προσφερει, πρεπει να το κανει απο μεσα, και να εκφρασει εκει τη γνωμη του για την πορεια αυτου του φορουμ που καποιοι αγαπαμε (και καποιοι φαινεται πως οχι). Οταν ξοδευουμε τα μαλλιοκεφαλα μας σε οτι ηλεκτρονικη τρελλα υπαρχει στην αγορα, σιγουρα το οικονομικο δεν ειναι το θεμα κατα την αποψη μου. Σημασια ειναι να συμβαλλουμε με ΣΥΝΘΕΣΗ αποψεων στην βελτιωση του φορεα που κουβαλαει την τρελλα μας. Αφηνω λοιπον τις επιφυλαξεις μου κατα μερος και θα κανω αιτηση και στο σωματειο, με μονο σκεπτικο την προσφορα. Στο κατω κατω ας μπουνε στο σωματειο αρχικα οι εχοντες και κατεχοντες και τη οικονομικη δυνατοτητα και την τρελλα στο μυαλο.

Κ. Νιμιτς ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον της διαμεσολαβησης..:grinning-smiley-043

Υ.γ. Οι περισσοτεροι απο εμας θυμομαστε στην Οδυσσεια εκεινο το κομματι που αναφερεται στις σειρηνες...Ξερετε, εκεινο το κομματι που εδεσαν στο καταρτι τον Οδυσσεα για να μην παρασυρθει απο τα τραγουδια των ...θηλυκων αυτων υπαρξεων...
Θα ηθελα λοιπον να ευχαριστησω τις συγχρονες θηλυκες αυτες υπαρξεις , αλλα να τους επισημανω οτι ουτε λυτος δεν αλλαζω καραβι. Ειμαι απο τους παλιους εκεινους του AVFORUM που δεν ... αλλαζουν μυαλα. Προτιμω αυτο το καραβι, με τα καλα του και τα ασχημα του...

Last edited:
καταρχάς, καλώς ήρθες Βill πίσω στην παρέα...-bye-

απο εκεί και πέρα θα ήθελα να διευκρινίσω, οτι η διαμεσολάβηση μου ήταν απλά να πληροφορήσω αν και κατά πόσο υπήρχε ποστ που εξηγούσε το ban σου ή όχι.

τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απο αυτό.

με λίγα λόγια δηλαδή, ήμουν ο ρουφιάνος του επεξηγηματικού post ! :grinning-smiley-043:BDGBGDB55:

την καλημέρα μου σε όλο το φόρουμ .

και sorry για το οφ τόπικ του θέματος..

.....
Στο μέλος που πρωταγωνίστησε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έγιναν συστάσεις, κλειδώθηκε θέμα και σβήστηκε νέο θέμα. Παρά ταύτα, επικοινώνησα μαζί του τηλεφωνικά και του εξήγησα ότι οι απόψεις του είναι επιθυμητές, όχι όμως και οι ειρωνείες και εκείνος με διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ειρωνεύεται με κάθε ευκαιρία. Ως εκ τούτου, προτάθηκε προς απαγόρευση πρόσβασης και η Δ.Ο. το ενέκρινε.
.......

.......
1. Στην τηλεφωνικη μου επικοινωνια με τον Γ.Δ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. Ειπα ομως οτι θα συνεχισω να λεω τη γνωμη μου για το τι συμβαινει εδω μεσα. Ο Γ.Δ. το ερμηνευσε ως ηθελε γιατι αυτο εξυπηρετουσε μια ηδη ειλλημενη (κατα την ΔΙΚΗ μου αποψη) αποφαση

2. Δεν πηρα ΠΟΤΕ καμια προειδοποιηση σαφη, καθαρη. Τωρα, αν το τηλεφωνημα μεσα στο οποιο συζητηθηκαν διαφορα θεματα για το avclub συνιστα προειδοποιηση, αυτο ειναι μια πολυ ελευθερη αποδοση... παλι δοσμενη ετσι ωστε να πει στο ποπολο οτι προειδοποιηθηκα.
........

Αντε τώρα εμείς να βγάλουμε άκρη....
κανονικά οι προειδοποιήσεις θα πρέπει να γίνονται γραπτώς και να
υποδεικνύονται τα επίμαχα γραπτά ώστε να μην υπάρχει
αμφιβολία από κανένα.
Εδω υπάρχει μόνο ο λόγος του ενός έναντι του άλλου
Πως μπορεί τώρα να αποδειχτεί ποιος έχει δίκιο ?
θα συμφωνήσω και σε κάτι άλλο με τον Βασίλη.
εδω ακομα και ο προθυπουργος της χωρας μας δεχετε την
κρητική της "αρκούδας".......και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κρητική
στον Γ.Δ η στην Δ.Ο βάση κανονισμού ????
αυτό θα πρέπει να αλλάξει......

Last edited:
Καλώς όρισες Βασίλη.
Είδα ότι ban σε έκανε να αλλάξεις γνώμη για την εγγραφή σου στο σωματείο.
Ας banαριστούν λοιπόν κι άλλα διστακτικά μέλη μπας κι αλλάξουν γνώμη και γραφτούν στο σωματείο. :BDGBGDB55:

Οταν έγινε Ban o Βασίλης εγώ ήδη εξέτια τήν ´ποινή´μου...Οπότε δέν ήμουν παρών..
Διαβάζω όμως ένα κείμενο με σαφή επιχειρήματα από την μεριά του...
Επιμένω ότι η ´ειρωνεία´ερμηνεύεται κατά τό δοκούν και αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο όλα τά μέλη τού φόρουμ να πατάνε τριγωνάκια διαμαρτυρόμενα οτι ο ένας ειρωνευεται τον άλλον.
Και βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών ´ειρωνείες´,που είναι καυστικό ή σκωπτικό χιούμορ...
Συμφωνώ οτι τά ban ειναι αδυναμία,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οπως οτι τελικά ορισμενα ban αποφασίζονται είτε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών είτε μέσω p.m. μέ τούς ενδιαφερομένους και κρίνεται η στάση τους από ιδιωτικές συνομιλίες..
Αυτό δεν στέκει με τίποτα..
Και κάτι ακόμα....
Κανένα φόρουμ δεν έχει σαν στόχο να τιμωρεί ή να κρίνει προσωπικότητες ή χαρακτήρες...
Δεν είναι σωφρονιστικό κατάστημα ούτε είναι δυνατόν να γίνει...
Και επίσης ένα ban δεν μειώνει μέ τίποτα την προσωπικότητα αυτού πού το υφίσταται έστω και εάν ορισμένοι έχουν τετοιον στόχο..Καμιά φορά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.
Νομίζω όμως οτι δεν θάχε νόημα να ανακυκλωθούν συζητήσεις και αυτό πού προέχει είναι να δούμε τι γίνεται απ´εδώ και εμπρός..
Το club έχει σπουδαία δυναμική και αυτό είναι το σημαντικό...
Και είναι γεμάτο μέλη που έχουν διάθεση να βοηθήσουν ,να συνυπάρξουν και να ´συνθέσουν´μαζί με αρκετούς καλοπροαίρετους ανθρώπους πού ήδη έχουν προσφέρει πολλά απο θέσεις ευθύνης.
Ας κρατήσουμε αυτό από τό έως τώρα κοινό ´διαδικτυακό ταξίδι´και ας προχωρήσουμε.

O λογος του ενος εναντι του λογου του αλλου δεν μπορει παρα να ειναι η αποδειξη οτι ban κατα το δοκουν δεν μπορουν να υφιστανται.

Η τιμωρειται καποιος επειδη δημοσια εχει ξεφυγει κατα την ΔΟ (το ξεφυγει) η οχι.....

Ετσι δεν ειναι Λευτερη ???

Αυτη η νεα πρακτικη, του ΒΑΝ(ι)αρισματος μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια, ειναι παγκοσμια πρωτοπορια.

Αν οντως αποκλειστηκα οχι λογω των γραπτων μου, αλλα λογω αυτης της συνομιλιας, στην οποια ο καθενας ερμηνευσε τα λέγομενα κατα το δοκουν, τοτε μιλαμε για καταφωρη παραβαση της κεντρικης ιδεας και υπαρξης του φορουμ. Την επομενη φορα θα εχω κασετοφωνακι.... και θα προσεχω με ποιον μιλω. Στο δρομο δε θα κοιταω ποιος ειναι γυρω μου μη πω τιποτα το "απαγορευμενο"...

Αυτα προσβαλουν την νοημοσυνη μας...

Re: Απάντηση: Απορία περί Ban.......

Αυτη η νεα πρακτικη, του ΒΑΝ(ι)αρισματος μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια, ειναι παγκοσμια πρωτοπορια.

Αν οντως αποκλειστηκα οχι λογω των γραπτων μου, αλλα λογω αυτης της συνομιλιας, στην οποια ο καθενας ερμηνευσε τα λέγομενα κατα το δοκουν, τοτε μιλαμε για καταφωρη παραβαση της κεντρικης ιδεας και υπαρξης του φορουμ. Την επομενη φορα θα εχω κασετοφωνακι.... και θα προσεχω με ποιον μιλω. Στο δρομο δε θα κοιταω ποιος ειναι γυρω μου μη πω τιποτα το "απαγορευμενο"...

Αυτα προσβαλουν την νοημοσυνη μας...

Κασετοφωνακι, ηχογραφηση , ανεβασμα στο youtube...για να υπαρχουν και αποδεικτικα στοιχεια... :flipout: :flipout: :flipout:

Συγνωμη...δεν θελω να προκαλεσω..αλλα ειναι ιδιαιτερως αστειο...και τραγικο συγχρονως..

Όταν μιλάμε για φόρουμ, οτιδήποτε αφορά το φόρουμ πρέπει να αναφέρεται σε αυτό και να βρίσκεται εντός αυτού αναρτημένο. Ban από το τηλέφωνο μπορούν να υπάρξουν μόνο σε τηλεφωνικές συνδέσεις. Δηλαδή αν αύριο βριστώ με έναν διαχειριστή μέσω sms αυτός θα έχει δικαίωμα να με διαγράψει από το φόρουμ; Δεν νομίζω να λέω κάτι που στερείται λογικής. Αν παραβώ τους κανόνες του φόρουμ, αυτό θα πρέπει να το κάνω πάντα εντός φόρουμ. Εκτός φόρουμ το τι κάνει ο καθένας είναι κάτι που δεν πρέπει να αφορά τη Δ.Ο. ή κανέναν άλλο εδώ μέσα. Και για να είμαστε και ξεκάθαροι, ως φόρουμ πρέπει να νοείται αποκλειστικά το κομμάτι του avclub.gr στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη. Κοινώς μόνο τα ανοικτά προς θέαση από όλους threads. Ούτε καν τα PM δεν αποτελούν πεδίο κρίσης της συμπεριφοράς ενός μέλους απέναντι στους κανονισμούς του φόρουμ.

εμένα όλη αυτή η φάση μου θυμίζει Μεσαίωνα !
τότε που έριχναν τις "μάγισσες" στην πυρά (ήταν δεν ήταν μάγισσες )

υ.γ
Βασίλη μην αγχώνεσαι, υπάρχει και η λοβοτομή ! :flipout:

Α, πριν 9 μήνες, με είχε πάρει τηλ ο Σωκρατίδης και με είχε πει λαλάκα.
Απαιτώ μπανάρισμα.
Και ο kosh στο msn με είπε καραγκιόζη.
Μπαν και σ αυτόν.
Για τον Σούρλα δεν γράφω γιατί θα φάει ΙΣΟΒΙΟ μπαν :ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

Α, πριν 9 μήνες, με είχε πάρει τηλ ο Σωκρατίδης και με είχε πει λαλάκα.
Απαιτώ μπανάρισμα.
Και ο kosh στο msn με είπε καραγκιόζη.
Μπαν και σ αυτόν.
Για τον Σούρλα δεν γράφω γιατί θα φάει ΙΣΟΒΙΟ μπαν :ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

Οχι,οχι πές ρε οτι μούχες στειλει sms στον πρωτο γύρο στο ντερμπυ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την διαιτησία και μου τάχωσες και σου τάχωσα και εγώ μετά..
Ολα στην φόρα..:grandpa:

Re: Απάντηση: Απορία περί Ban.......

Και βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών ´ειρωνείες´,που είναι καυστικό ή σκωπτικό χιούμορ...

Η (λεπτή) ειρωνεία είναι ο ευφυϊέστερος, αποτελεσματικότερος, δηκτικότερος και πλέον αποστομωτικός τρόπος απάντησης σε κάποιον. Μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα όρια της τέχνης. Και το ωραίο είναι πως ο θιγόμενος -εάν είναι αρκετά λεπτή και ευφυϊής η ειρωνεία, ασφαλώς- δεν μπορεί να πει τίποτα!

Όμως -δεν θα κρίνω τα ποστ- τουλάχιστον οι υπογραφές του μπαναρισθέντος (η παλαιά και η καινούργια) δεν αποτελούν -ούτε κατά διάνοια- ειρωνεία. Του είδους τουλάχιστον που προανέφερα. Και σίγουρα δεν συνάδει με την προτροπή που δίνεις στο τέλος, Σπύρο -εφόσον φυσικά αυτή γίνεται γενικώς αποδεκτή, αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να κρίνει το πώς θα φερθεί ή κινηθεί.

Και η υπογραφή αποτελεί μέρος της δημόσιας συμπεριφοράς ενός μέλους.

Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω αποτελούν άποψη που νυν το πρώτον εκφράζω (ενώπιον "κοινών" μελών και λοιπών διαχειριστών, εννοώ). Μην με ρωτήσετε για τα "δικονομικά" περί πμ προειδοποιήσεων κλπ, δεν είμαι ο αρμόδιος να τα απαντήσω.

Εννοώ πως οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν στις δημοσιεύσεις μας ισχύουν -ο κανονισμός το λέει- και στην υπογραφή.

Εννοώ αυτή που έχουμε κάτω από τα ποστ μας, όχι την άλληνα που προσέχουμε πού την βάζουμε!

Εννοώ πως οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν στις δημοσιεύσεις μας ισχύουν -ο κανονισμός το λέει- και στην υπογραφή.

Εννοώ αυτή που έχουμε κάτω από τα ποστ μας, όχι την άλληνα που προσέχουμε πού την βάζουμε!

Αυτη που εχω εγω πως θα την χαρακτηριζες...προσβλητικη , ειρωνικη (λεπτη η χοντρη ) η αδιαφορη ? Γιατι στην αρχη ειχα σκεφτει να βαλω αλλη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορία περί Ban.......

Η (λεπτή) ειρωνεία είναι ο ευφυϊέστερος, αποτελεσματικότερος, δηκτικότερος και πλέον αποστομωτικός τρόπος απάντησης σε κάποιον. Μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα όρια της τέχνης. Και το ωραίο είναι πως ο θιγόμενος -εάν είναι αρκετά λεπτή και ευφυϊής η ειρωνεία, ασφαλώς- δεν μπορεί να πει τίποτα!

Όμως -δεν θα κρίνω τα ποστ- τουλάχιστον οι υπογραφές του μπαναρισθέντος (η παλαιά και η καινούργια) δεν αποτελούν -ούτε κατά διάνοια- ειρωνεία. Του είδους τουλάχιστον που προανέφερα. Και σίγουρα δεν συνάδει με την προτροπή που δίνεις στο τέλος, Σπύρο -εφόσον φυσικά αυτή γίνεται γενικώς αποδεκτή, αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να κρίνει το πώς θα φερθεί ή κινηθεί.

Και η υπογραφή αποτελεί μέρος της δημόσιας συμπεριφοράς ενός μέλους.

Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω αποτελούν άποψη που νυν το πρώτον εκφράζω (ενώπιον "κοινών" μελών και λοιπών διαχειριστών, εννοώ). Μην με ρωτήσετε για τα "δικονομικά" περί πμ προειδοποιήσεων κλπ, δεν είμαι ο αρμόδιος να τα απαντήσω.

Τάσο η προτροπή οφείλεται στο γεγονός οτι εξακολουθώ να θωρώ εαυτόν αναπόσπαστο μέρος τού χώρου και δεν μέ αγγίζουν προσωπικά κάποιες συμπεριφορές...Oπως και ότι δεν ´τσουβαλιάζω´συλλήβδην τούς πάντες,αλλά εκτιμώ την δυναμική και την ποιότητα τού χώρου ένθεν κακείθεν.
Συμφωνώ γενικά ότι και οι υπογραφές τού καθενός μας αποτελούν αντικείμενο κριτικής,χωρίς να παίρνω θέση στις υπογραφές του Βασίλη..
Αλλά εάν ενοχλεί μια υπογραφή ,δεν απαιτείται πρώτα μία δημόσια προειδοποίηση??
Τέλος ως πρός την ειρωνεία,το σχολίασα ακριβώς γιατί κάθε κριτική ,δυστυχώς εκλαμβάνεται ως ´ειρωνεία´.