Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

οπως τα εγραψε και ο Βασιλης: Wd 40 και μετα πινελο και πεπιεσμενο αερα
το Wd 40 δημιουργει ενα φιλμ, ετσι στο επομενο καθαρισμα μπορει τα σημεια να φαινονται πιο βρωμικα αλλά καθαριζουν ευκολοτερα
η βενζινη μπορει να αποχρωματισει τα πλαστικα

Η ύπαρξη λαδιλας, αριστερά του εργαλείου,που βρίσκεται το μανιατό κ.α. μαζί με τι βρωμιά και το πριονίδι,μόνο ζημιά προμηνύουν,όπως το να μην παράγεται ρεύμα κ.α.Η βενζίνη δεν αφήνει σχεδόν καθόλου κατάλοιπα.
Τώρα αν είναι τέτοιας ποιοτητας τα πλαστικά και αποχρωματιστουν,νομίζω ότι πολύ νωρις,θα πολυμεριστούν...

αντι για βενζινη - wd40 μπορουμε να βαλουμε πετρελαιο ?
η βενζινη ειναι εφλεκτη καιτο wd40 βρωμιζει - χαλαει φλατζες

Η Oregon εχει βγαλει ενα καθαριστικο και λιπαντικο σπρευ που ειναι μανουλα για αυτη την δουλεια!

Oregon_premium_spray.jpg

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Θα το πάρουμε κι αυτό! (αυτό έλειπε :flipout: )
Αφού αλλάξει ηλεκτρονική το σέρβις στο κλαδευτικό. Έμεινε και το κλάδεμα στην μέση.

EDIT:
Είδα έχει και "ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ• Διατηρεί το καύσιμο φρέσκο για περισσότερο από 6 μήνες.• Αυξάνει την απόδοση και μειώνει τη φθορά του κινητήρα.• Κατάλληλο για 2χρονους και 4χρονους κινητήρες χωρίς καταλυτικόμετατροπέα." 0,80-0.90 τα 5ml (Άλλο ένα στην λίστα με τα ψώνια)

εγώ πάντως τα πλαστικα μέρη και την λάμα τα καθαρίζω με τον μικρο ατμοκαθαριστή του lidl
όπως αυτός εδώ ο τυπος τυπος

Σαφώς τροχίζει πολύ πιό γρήγορα απο μιά λίμα μέ οδηγό χειρός,αλλά η λίμα μέ οδηγό χειρός είναι απαραίτητη στό χωράφι,πού δέν μπορούμε νά έχουμε τό ηλεκτρικό τροχιστικό.

θα διαφωνήσω πάντως με το ότι είναι γρηγορότερο απο τη λίμα του χεριού, συγκεκριμένα αύτή τη λίμα
31KaP7iKR-L._SL500_AC_SS350_.jpg

καθώς διατηρείς τη γωνία εύκολα και τροχίζεις και τον οδηγό ταυτόχρονα ενώ διαφορετικά πρεπει να βάλεις την καλυμπρα να δεις αν θέλει κατέβασμα, να την τροχίσεις να ξανατσεκάρεις κτλ κτλ
και φυσικά μπορείς να την έχεις και στο χωράφι! είναι λιγο ακριβούτσικη αλλα κάνει απόσβεση στο τσακ μπαμ. και αν την συνδυάσεις με κατι τέτοιο
thumbnail.asp
τότε είναι εξίσου εύκολο και στο χωράφι

Last edited by a moderator:
θα διαφωνήσω πάντως με το ότι είναι γρηγορότερο απο τη λίμα του χεριού, συγκεκριμένα αύτή τη λίμα

καθώς διατηρείς τη γωνία εύκολα και τροχίζεις και τον οδηγό ταυτόχρονα ενώ διαφορετικά πρεπει να βάλεις την καλυμπρα να δεις αν θέλει κατέβασμα, να την τροχίσεις να ξανατσεκάρεις κτλ κτλ
και φυσικά μπορείς να την έχεις και στο χωράφι! είναι λιγο ακριβούτσικη αλλα κάνει απόσβεση στο τσακ μπαμ. και αν την συνδυάσεις με κατι τέτοιο τότε είναι εξίσου εύκολο και στο χωράφι

Kαλό είναι νά διαφωνούμε,άν συμφωνούσαμε όλοι μέ όλους τότε θά ανησυχούσα.
Δέν υφίσταται μέτρο σύγκρισης μέ λίμα χειρός έστω καί μέ τήν δύο σέ ένα τής Stihl πού λιμάρει καί τόν οδηγό βάθους,μέ ένα ηλεκτρικό τροχιστικό στό μέν πρώτο πάς μέ τό μάτι (πού μέ τίποτα δέν θά μπορέσεις να τήν έχεις στίς 30 μοίρες επακριβώς,όλο καί 1-2-3 μοίρες θά ξεφύγει τό χέρι) γιά τήν εκάστοτε γωνία 30 μοιρών,αλλά καί τήν 0 η 10 μοίρες στό οριζόντιο ανάλογα τήν αλυσίδα,καί μέ τό ηλεκτρικό τροχιστικό πάς μέ τήν σιγουριά τών σωστών μοιρών.
Οσο γιά τήν ταχύτητα πιστεύω ακόμα ότι τό ηλεκτρικό τροχιστικό είναι πιό γρήγορο,επίσης ο οδηγός βάθους δέν χρειάζεται τρόχισμα κάθε φορά πού τροχίζεται τό δόντι κοπής τής αλυσίδας,αλλά κάθε 2 η 3 τροχίσματα τού δοντιού κοπής.

Kαλό είναι νά διαφωνούμε,άν συμφωνούσαμε όλοι μέ όλους τότε θά ανησυχούσα.
Δέν υφίσταται μέτρο σύγκρισης μέ λίμα χειρός έστω καί μέ τήν δύο σέ ένα τής Stihl πού λιμάρει καί τόν οδηγό βάθους,μέ ένα ηλεκτρικό τροχιστικό στό μέν πρώτο πάς μέ τό μάτι (πού μέ τίποτα δέν θά μπορέσεις να τήν έχεις στίς 30 μοίρες επακριβώς,όλο καί 1-2-3 μοίρες θά ξεφύγει τό χέρι) γιά τήν εκάστοτε γωνία 30 μοιρών,αλλά καί τήν 0 η 10 μοίρες στό οριζόντιο ανάλογα τήν αλυσίδα,καί μέ τό ηλεκτρικό τροχιστικό πάς μέ τήν σιγουριά τών σωστών μοιρών.
Οσο γιά τήν ταχύτητα πιστεύω ακόμα ότι τό ηλεκτρικό τροχιστικό είναι πιό γρήγορο,επίσης ο οδηγός βάθους δέν χρειάζεται τρόχισμα κάθε φορά πού τροχίζεται τό δόντι κοπής τής αλυσίδας,αλλά κάθε 2 η 3 τροχίσματα τού δοντιού κοπής.
Δεν έχεις άδικο για την ακρίβεια στις μοίρες (δεν ισχύει τόσο στα φτηνά τύπου florabest) αν και μειώνεται η διαφορά στην ακρίβεια με τον καιρό
Οσο για την ταχύτητα ίσως έχω αυτήν την εντύπωση γιατί δεν αφήνω την αλυσίδα να φθαρεί πολύ, οπότε απλά περνάω το δόντι 2 φορές και τελειώνω γρηγορότερα από το σφιξε-ξεσφιξε, ανέβασε -κατέβασε κτλ...
Άσε που πήγαιναν οι αλυσίδες για πέταμα πολύ νωρίτερα λόγω του ότι τις λιμαρει πολύ ο τροχός. ..

Ενδιαφέρομαι για ένα κλαδευτικό αλυσοπριονο. Είμαι ανάμεσα στο sthil 150 και το echo 2511 , έχει κανείς εμπειρία με αυτά τα 2?

Στάλθηκε από το SM-G970F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και τα δυο άριστες επιλογές . Η stihl έβγαλε πριν απο κανα μήνα το 151 που ακολουθεί τις νέες οδηγίες για τα καυσαέρια,οπότε αν βρεις το 150 στα 350 euros είναι ευκαιρία. Αν θέλεις το πιο μικρό και ελαφρύ πας στο 2511 είναι η προσωπική μου αδυναμία. Διαλέγεις και παίρνεις.
Α,και πολύ προσοχή με τα κλαδευτικά ,ένα 193T με "στόλισε" με δέκα ράμματα στο χέρι όταν κλώτσησε σε ένα κλάδεμα.
Θα σου απαντήσουν και άλλα παιδιά στο θέμα και ιδίως φαντάζομαι ο Δημήτρης ως ειδικός.

Αδερφέ μου εγώ θα πήγαινα στο ελαφρήτερο. Έχω το 201 της stihl. Πολύ δυνατό αλλά ώρες ώρες με κουράζει... Για μένα είναι λιγότερες η κοπές που θα χρειάζονταν μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερες ένα ελαφρύ κοπτικό.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενδιαφέρομαι για ένα κλαδευτικό αλυσοπριονο. Είμαι ανάμεσα στο sthil 150 και το echo 2511 , έχει κανείς εμπειρία με αυτά τα 2?

Στάλθηκε από το SM-G970F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα
Τά έχω πιάσει καί τά δύο κλαδευτικά αλυσοπρίονα στά χέρια μου,καί τά δύο είναι κορυφαία κλαδευτικά αλυσοπρίονα τό echo 2511 σαφώς εμφανές πιό ελαφρύ αλυσοπρίονο,πιό μανιτζέβελο,αξιόπιστο,Ιαπωνική τεχνολογία,ο αντιπρόσωπος είναι Λαμία από ότι ξέρω.

Το νέο Stihl 151 TC-E απλά έχει τούς νέους κανονισμούς γιά τούς ρύπους,σχεδόν είναι τό ίδιο σέ δύναμη μέ τό παλαιότερο μοντέλο 150 ΤC-Ε πού θέλεις,έχει αξιοπιστία καλή ροπή σέ όλο τό φάσμα στροφών,καί υπάρχει πλήρες στόκ από ανταλλακτικά,πολλά εξουσιοδοτημένα καταστήματα Stihl σέ όλη τήν Ελλάδα.

Η τελική επιλογή είναι δική σου.

Δεν εχω πιασει στα χερια μου το echo... αλλα εχω εδω κ χρονια το stihl 150... α-πι-στ-ε-υτο εργαλειο... Κλαδεματα φουλ- καυσοξυλα κτλ.. ξυραφι...

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Κατι αντιστοιχο στα 100 αξιοπιστο υπαρχει; Τα 350 για μια φορα τον χρονο στις ελιες δεν θα κανει ποτε αποσβεση...

100 ευρώ καί αξιόπιστο είναι δυό λέξεις ασύμβατες σέ κλαδευτικό αλυσοπρίονο,είναι τό γνωστό ότι πληρώνεις παίρνεις.
Αλλά γιά μιά φορά τόν χρόνο στίς ελιές,μέ τακτικά διαλείμματα στήν εργασία γιά να μήν υπερθερμαίνεται τό αλυσοπρίονο,θά σέ βγάλει κάποιο χρονικό διάστημα νά κάνεις τήν δουλειά σου.

Για τον πατερα μου ειναι . Τον εχουν πριξει στο χωριο οτι ενα hyundai και ενα kraft ειναι πολυ καλα και εψαξα και τα βλεπω στα 95-100 . Τι να πω; Εγω θα αγοραζα μπαταριας :p